![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Ja byłam u lekarza no i mam zapalenie górnych dróg oddechowych niestety bez antybiotyku się nie obyło ale pani doktor powiedziała, że ten który mi przepisuje czyli Duomox jest bezpieczny w ciąży. Ogólnie to czuję się fatalnie i leżę w łóżku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- A co do facetów to mój niestety też należy do tych nieczułych.... mimo że źle się czuję każe mi jeździć z tymi cholernymi zaproszeniami bo "skoro nawaliliśmy to teraz musimy za to cierpieć" fajnie tylko że jak na razie to ja cierpię bo padam z nóg a muszę jeździć po domach i udawać szczęśliwą i zadowoloną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |||||
BAN stały
|
nic sie nie stalo...TYLKO chcialam dziewczyny miec uzupelniana liste.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
OJOJ to sie kuruj kochana ![]() ![]() ooo widze ze forum cor az bardziej nabiera tepa....i dobrze ![]() ja w lepszym nastroju... ![]() i od 18 nie wymiotowalam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
BAN stały
|
widze ze dzis znow jestem pierwsza
![]() ![]() witajcie ![]() ![]() Milej soboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
Witajcie Mamusie
![]() Przyjmiecie mnie do swojego zacnego grona? ![]() W poniedziałek zrobiłam test, wyszły 2 krechy, ale jak pojechałam do lekarza, wyliczył, że to jakiś 4/5 tydz i USG zrobi mi dopiero we wtorek.. a ja tak się nie mogę doczekać!!!! To moja 2 ciąża - rok temu straciłam w 4mies bliźniaki.. to było trudne do pogodzenia się.. Mam nadzieję, że teraz WSZYTKIM NAM uda się szczęśliwie doczekać rozwiązania. Teraz strasznie się cieszę ale i jestem niespokojna - mam nadzieje, że we wtorek jak zobaczę, że wszytko ok to się uspokoję... Główną dolegliwością jaka mi dokucza jest ból podbrzusza.. ale to podobno się zdarza, poza tym trochę mnie mdli, mam nabrzmiałe i obolałe piersi, zmiany nastroju i jeść mi się nie chce...z no i spać się nieustannie chce... A i poza moim TZ nikt nie wie… a mnie aż korci, żeby się podzielić taką nowiną z całym światemJ!!!! Pozdrawiam Wszystkie Mamusie! Kasia (okolice Wa-wy, ur. 19.10.1982) tp. 23.11JJJ |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byłam dzisiaj na USG i wyszłam od lekarza trochę zniesmaczona, bo wprowadził mnie ostatnio w błąd. Okazuje się, że jestem w 4 tygodniu i 6 dni. Lekarz zdenerwował się na mnie, że już zrobilam usg - a sam mi kazał. Szkoda gadać. To przynajmniej wyjaśnia dlaczego nie mam nudności. Powiem szczerze, że nie wiem którymi terminami się posługiwać. Czy tym, że od ostatniej @ jestem w końcówce 6 tygonia czy tym, że od zapłodnienia jestem w końcówce 4-tego tyg. W związku z tym poproszę o zmianę mojego terminu rodzenia na 22.11.09r. Wnioskuję po dacie na zdjęciu z USG, że to termin porodu, bo oczywiście z tych nerwów zapomniałam o to zapytać. Ale dostałam już zaświadczenie do pracy także w poniedziałek zamierzam poinformować szefostwo. Na razie moje maleństwo jest pęcherzykiem o długości 10,9mm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dziewcyzny jednka ide na ta imprezke bo sie dobrze czuje... ![]() ![]() do usluszenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
Witam w sobotnie popołudnie.
Dzisiaj strasznie osłabiona jestem ... na nic nie mam ochoty. Najchętniej siedziałabym i patrzyła w jeden punkt słuchając muzyki albo poszła spać. Nawet na zajęcia nie miałam siły iść...cały czas przesuwam godziny wykładów i wyjdzie tak ,że dziś w ogóle nie pójdę.... coś czuję , że mój nosek jest zapchany - mam nadzieję, że nie wyjdzie z tego żadne choróbsko....ehhh tak czy siak jutro muszę się zmusić i iść na zajęcia. Dzisiaj odpoczywam. laskmar mam bardzo podobnie...ostatni okres miałam 1 stycznia , więc dzisiaj powinnam być w 11 tc, ale wg ostatniego usg wychodzi , że jestem w 8tc lekarz powiedział, że to anomalia i bardzo możliwe , że przez moje nieregularne cykle. powiedział też , że na kolejnym usg może wyjść , że ciąża jednak jest starsza - dzidziuś może nadgonić i dopiero przy kolejnym badaniu ustali mi przybliżony termin porodu. Jak na razie kieruję się tym, że jestem w 8 tygodniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Właśnie miałam pytać którymi terminami się posługujecie jak ktoś Was pyta w którym jesteście tygodniu. Ja w sumie też miałam nieregularne okresy odkąd odstawiłam tabletki. Czytam jeszcze raz opisy ciąży w tygodniach. Trochę mi nie pasuje 4 tydzień do opisu. Chociaż może powinnam już czytać bardziej 5 tydzień, bo jestem na końcu 4-tego. Ehhh pogubić się można.
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79533.html Może sprawdź sama ![]() pzdr, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |||
Zakorzenienie
|
Ja mam usg co tydzien wiec tak czesto tz nie moze ze mna chodzic, bo pracuje, ale co jakis czas bierze sobie dzien wolny i chodzi ze mna
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, date porodu liczy sie od pierwszego dnia ostatniej @. Koniec kropka ![]() No to super, ze lepiej sie czujesz ![]() Mielismy dzisiaj isc z moim tz'tem na romantyczna kolacje, ale poprosilam go, zebysmy to odlozyli i wyslalam do kolegow...Byla dzisiaj u mnie moja mama i mam lekkiego dola...w sumie rycze sobie tak caly czas... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
[quote=karenina19;11558980]
Dziewczyny, date porodu liczy sie od pierwszego dnia ostatniej @. Koniec kropka ![]() nie do końca się z tym zgadzam. np w moim przypadku lekarz powiedział, że nie mam liczyć od ostatniej miesiączki -anomalia(3-4 tygodnie różnicy) nie każda kobieta jest jak szwajcarski zegarek i nie zawsze należy przestrzegać wszystkiego tak jak napisane jest w książkach. są wyjątki. to jest medycyna a nie matematyka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#196 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja wlasnie wrocilam z imprezki bo juz spiaca bylam.... ![]() Ale ogolnie bylo super...mam extra znajmomych przyjaciol gratulacji nie bylo konca....a ile moich lezek polecialo po policzku to nie zliczyc.... ![]() ![]() Nawet po brzuszku juz mnie dotykaly dziewczyny ehheh a on taki jeszcze wogole nie ciazowy....ehhehe bzuiaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
BAN stały
|
a ja spedzilam piekny weekend nad niagara falls bylo super
dzis sie zaczyna 6 tydzien ciazy |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki!
a ja wlasnie wrocilam do domku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() katekatee A co do facetów to mój niestety też należy do tych nieczułych.... mimo że źle się czuję każe mi jeździć z tymi cholernymi zaproszeniami bo "skoro nawaliliśmy to teraz musimy za to cierpieć" fajnie tylko że jak na razie to ja cierpię bo padam z nóg a muszę jeździć po domach i udawać szczęśliwą i zadowoloną ![]() ![]() biedna wspolczuje Ci.. ja na pierwszej wizycie bylam z moim TZ i na kazdej nastepnej tez mam nadzieje ze z nim bede zreszta on by nie odpuscil takiej wizyty.. u nas jst dobrze.. mimo ze mam wahania nastroju to on wszystko lagodzi i mi zarz humory przechodzai juz jest dobrze.. wspira mnie jak tylko moze.. masuje plecki i ciagle przytula sie do brzuszka.. szkoda ze kazdy facet nie jest taki jak moj TZ ![]() ![]() ![]() ![]()
#199 | |
Zadomowienie
|
Witam serdecznie. Wczoraj bardzo źle się czułam. Byłam na uczelni i prawie zasnęłam na wykładzie. Jak wróciłam to położyłam się o 18 o 20 wstałam zjadłam i jak zasnęłam to obudziłam się o 9.00 rano
![]() I do bardzo się pokłóciłam, mam nadzieje że już takiej kłótni nie będzie bo ta biedna fasolka pewnie wszystko czuje.... A i już wczoraj Ci chciałam napisać że chyba dołącze do grona osób z wymiotami bo byłam pewna że przyszła moja pora ale puki co jeszcze się trzymam ![]() karenina19 - ten Twój płacz to jest tak bez powodu czy z powodowanym czymś?? Fajny ten twój TZ bo mój to uważa że ja się mam normalnie zachowywać więc o jakiś humorach mogę pomarzyć ![]() ![]() tancerkaGd widzę że nie tylko ja wczoraj miałam fatalny dzień. A dziś jak się czujesz bo u mnie zdecydowanie lepiej. lucky1910 Witamy serdecznie. Napewno będzie wszystko ok ![]() A co do tych terminów porodów. To ja u lekarza byłam dopiero jak miałam 5,5 tygodnia i też nie była pewna czy mi dobrze liczy. Teraz wyszło że mam 7 tyg i 4 dni. Myślę że te bardzo wczesne obliczenia mogą być błędne i lepiej poczekać a już będzie bardziej jasne w którym tygodniu jesteśmy. Pozdrawiam i życzę udanego i spokojnego dnia ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | ||
BAN stały
|
Cytat:
to wspaniale.... ![]() ![]() Cytat:
OJO nie wolno sie klucic...bo dam ci po tylku.... ![]() a ja dzis watalam o 10... ![]() ![]() pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- zapomnialam sie przywitac.....DZIEN DOBRY ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Witam. Ja juz drugi dzień zmagam sie z oooogromnymi nudnościami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Aaaa tak się zaczytałam w Waszych postach
![]() ![]() ![]() Ja mam 21 lat i póki co nie mam w ogóleinstynktu macierzyńskiego < mój 27 letni partner ma ;p> Jesteśmy razem 4 lata i jest na prawdę dobrze ![]() ![]() Buziaczki trzymajcie się cieplutko ! ![]()
#203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super ze przeziebienie znika!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
BAN stały
|
czesc wam
to znow ja TZ w pracy a ja sie nudze pozniej bede sprzatac narazie ide z psem na dwor ja czuje sie super narazie bez mldlosci dzieki bogu zwiekszonego apetyyu tez nie mam a co do prawa jazdy to ide na egzamin w srode boje sie juz raz oblalam na parkingu ale coz mialam sie poddac ale tz mi mowi ze mam motywacje bo on wszedzie jezdzic ze mna nie bedzie w stanie....ktos bedzie musial pracowac wiec czasem bede musilala sama podjechac na wizyte u lekarza czy cos w sumie ma chlop racje trzymajcie kciuki ps. jej ale ja juz bym chciala zeby zaczelo byc widac troszke brzeuszek...moja kolezana jest w 12 tyg, i dalej nic nie widac...no moze ciut jak zalozwy obcisla koszulke ![]() nic koncze moje kochane |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepiej podobno kupić świeży korzeń i zetrzeć trochę do szklanki, zalać wrzątkiem, dodać miód i cytrynę i wypić - jeszcze nie próbowałam, ale podobno to najskuteczniejsza metoda. Na razie pomogły mi cukierki ![]() Jak się skusisz wypróbować to daj znać czy pomogło ![]() życzę wszystkim miłej niedzieli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
zuzanna12
nie poddawaj sie!! ja zdalam za 4 razem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#207 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() juz po sniadanku dawno.....TZ chcial sie przytulac a ja nie mam kompletnie ochoty na amory.... ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
Malinka próbowałaś imbir? Ja ostatnio w sklepie z herbatami kupiłam cukierki imbirowe, i choć szczerze nie znoszę imbiru to on na mdłości naprawdę pomaga.
Dziękuje za radę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie
![]() Ja "chyba"(nie chce zapeszyc) tez zostałam mamusia, w piątek zrobilam sobie test i wyszły dwie kreseczki ,dzis powtórzyłam i bez zmian. Ostatnio mialam @ 20 lutego czyli wychodzi że jestem w drugim tygodniu, czy lekarz będzie już w stanie coś stwierdzić. Mam ciężki okres w pracy , szykują sie zwolnienia dlatego strasznie sie boje co bedzie dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
BAN stały
|
Cytat:
Witam cie serdecznie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.