![]() |
#181 |
Przyczajenie
|
Dot.: Miejsca noclegowe w Krakowie- co polecacie?
Właściwie w centrum Krakowa jest dużo hoteli, hosteli, apartamentów , itp., ale masz rację lepiej się poradzić zanim się wybierze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
A ja polecam apartamenty na odkryjkrakow.pl. Nocowaliśmy w apartamencie Orchidea, bardzo czysto, przestronnie i tanio. Dojście na rynek w kilka minut. Idealny na wypad w kilka osób
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Dot.: Krakow!!!tanie noclegi!!!prosze o rade!!!
Zachęcona wieloma pozytywnymi uwagami, skorzystałam z noclegu w SM Oleandry i porażka.
Pierwsze wrażenie jak najbardziej negatywne, gdy się zobaczyło grupę palaczy "kucharzy" w białych fartuchach stojącą na parkingu. Minus kolejny- cisza nocna to fikcja (na korytarzach akurat wtedy szaleli pijani Węgrzy i początkowo interweniował ochroniarz, lecz o 2-ej, 4-ej w nocy nie sposób było go uświadczyć). W efekcie i ja, i moja grupa spaliśmy godzinę. Warunki bytowe słabe-okna w kiepskim stanie, za mało kabin prysznicowych (2 na piętro), aczkolwiek można to wytrzymać, natomiast braku snu już nie, zwłaszcza, gdy następnego dnia zwiedzanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
Niedaleko, bo trzy dni temu wróciłam z Krakowa i podczas dwudniowego wyjazdu korzystałam z usług hotelu o nazwie "Smocza Jama" (w samym centrum). Za miejsce w pokoju ośmioosobowym zapłaciłam 45zł, więc naprawdę nie dużo. Łazienka na zewnątrz, trzy prysznice, dostęp do w pełni wyposażonej kuchni oraz internetu. W przyszłości można się starać o zniżki 20% na nocleg - już przy trzeciej rezerwacji.
Edytowane przez Alejka Czas edycji: 2011-06-05 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kolejny wątek, kolejny raz to samo pytanie. Czy ktoś się orientuje w jakiej cenie są pokoje do wynajęcia na weekend a jakie na stałe np. pokoju dwuosobowego gdzieś w Krakowie? Od jesieni zaczynam studia na UP najprawdopodobniej i chciałabym się dowiedzieć, PROSZĘ o pomoc! z góry dziękuję ![]()
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
Hostel Sokół na ul. Sokolskiej - stosunkowo niedrogo i dobra lokalizacja.
Poza tym jest możliwość zarezerwowania miejsca w akademiku, choć raczej trzeba z większym wyprzedzeniem. Cena około 30 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Mogę polecić z czystym sumieniem hostel moich znajomych Atrakcyjny Kazimierz (www.hostelatrakcyjnykazimierz.pl). Znajduje się w samym centrum dzielnicy Kazimierz, gdzie życie toczy się praktycznie całą dobę.
Hostel jest nowy, czyściutki, a przez świetną lokalizację naprawdę atrakcyjny (jak w nazwie). W najbliższym czasie rozpoczyna się Festiwal Kultury Żydowskiej, więc trzeba się spieszyć z rezerwacją, bo mogą mieć full gości. |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
BAN stały
|
Ja chyba z partnerem wybiorę http://ssm.com.pl/index.php?lan=pl&sec=sokolska&sub= Ale od dwuch lat nikt nic o tym miejscu nie pisał? Ma ktoś świeże wrażenia? Czysto? Ja po ostatniej porażce w warszawie aż za 85 zł boję się cokolwiek rezerwować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Polecam Hostel Panda na krakowskim Kazimierzu. Strone maja na FB.
Nocują tam wszyscy moi przyjezdni znajomi i są bardzo zadowoleni. |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
Szukamy taniego motelu - Kraków Błonie
Dzień Dobry Wieczór
Wraz z moją narzeczoną wybieramy się do Krakowa od 1-3 lipca, szukamy taniego motelu w obrębie Błonie. Bardzo proszę o pomoc i radę, chcielibyśmy znaleźć miejsce niedrogie lecz komfortowe. Dodam, że jedziemy na festiwal muzyczny więc późne powroty itp. Dziękuje z góry D. |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
A ja znam takie miejsce, i to blisko Rynku głównego pokoje gościnne w centrum Krakowa Agava Guest Rooms, z rabatami które maja na stronie to czasem i pokoje gościnne po 50 zł wychodzą, i nie jakieś schroniska ze zbiorowymi salami tylko naprawdę kameralna atmosfera
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
Nie ma lepszej opcji niż wynajęcie apartamentu.
Kilka lat temu znajomi zarezerwowali zamiast hotelowego pokoju cały apartament. Od tamtej pory nocujemy na wyjazdach tylko tak. W Krakowie upatrzyliśmy sobie te http://www.facebook.com/palace.apartments?fref=ts |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
A ja wystawię super pozytywną rekomendację temu rodzinnie prowadzonemu pensjonacikowi:
http://www.booking.com/hotel/pl/burowianka.pl.html www.burowianka.pl Bliska mi osoba miała okazję nocować tam wraz ze swymi znajomymi z zagranicy . Korzystali oni z wczesnego wylotu z lotniska Kraków Balice . Kilka minut od lotniska bez korków , dowóz na lotnisko wliczony w cenę noclegu , pyszne śniadanie. Naprawdę jeśli ktoś szuka noclegu blisko lotniska można z całą odpowiedzialnością polecić to super miejsce . Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
szukam jakiegos prywatnego lokum dla 2 osób , chodzi mi ,zeby nie był to typowo hotel z rachunkiem , kiedys kilka lat temu znalazłam pokój w domku prywatnym ( babcia wynajmowała 2 pokoje tak na boku),ale nie pamiętam juz , zreszta pewnie juz nieaktualne , macie jakies tego typu opcje, propozycje ?
rękodzieło,decoupage i biżuteria ![]() https://www.youtube.com/watch?v=irhd...i6P7cXmdp14TyS zdobienia paznokci tutoriale http://www.youtube.com/watch?v=dSxCBARU8jY decoupage tutorial http://www.youtube.com/watch?v=EY88ViJAspw |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Dla poszukujących taniego miejsca polecam hostel Lenin, praktycznie w centrum Krakowa
![]()
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Poszukuje niedrogiego noclegu w krakowie, mozecie cos polecic?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Przyczajenie
|
A zna ktoś nocleg w Krakowie w przystępnej cenie dla jednej osoby. Bo w większości ofert sa pokoje tylko 2-osobowe.
#198 |
Raczkowanie
|
mam pytanie , trochę dotyczące noclegu w Krakowie a trochę z innej beczki .
Znalazłam bardzo korzystną ofertę na jednym z portali [ booking.com] , ale zastanawiam się dlaczego mają ceny nawet o połowę tańsze , czy warto zaryzykować i zrobić rezerwację ? Boję się że to coś na pół gwizdka , np. drugą część zapłać później :-D macie jakieś doświadczenia ? |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
ok , dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Prośba już nieaktualna, ale może ktoś w przyszłości będzie potrzebował noclegu w Krakowie...
Moim zdaniem nie ma co szukać tanich noclegów w samym Krakowie, przecież to drogie miasto i nie ma co się temu dziwić. dla osób, które chcą zaoszczędzić i maja swój samochód polecam kwatery poza miastem. Na przykład http://agro13.eu/oferta/. Odległość nie za duża od Krakowa, a ceny nawet 35 zł. za nocleg. |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
BAN stały
|
dla mnie najważniejsze jest, żeby blisko wszędzie było, ale też, żeby hotel był czysty i przytulny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
BAN stały
|
może i to jest wyjście, żeby szukać poza miastem, ale z drugiej strony jak się chce pójść na miasto wieczorem to powrót może być kłopotliwy i jak zdecydujemy się na taksówkę to to, co zaoszczędzimy na noclegu to się wyda na powrót. Można szukać tanich miejsc w dobrej lokalizacji np ten hostel http://abelkrakow.pl/PL/index.html jest w samym sercu miasta, a ceny wcale nie są wysokie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
BAN stały
|
A co sądzicie o okazjach noclegowych na gruponie ? Myślicie, że warto jest tam wynająć sobie nocleg w hotelu w Krakowie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
BAN stały
|
Dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a co z tym schroniskiem na ul Oleandry w Krakowie?
Patrzyłam na mapie, rzeczywiście jest blisko rynku. Nie wiem tylko, jak tam z warunkami, w poprzednim wątku opinie było mocno podzielone... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
szczerze to polecam zastanowic sie nad wynajmem calego apartamentu, jest o niebo lepsza wygoda, dostep do aneksu kuchennego, wszystko w cenie. Jesli odwiedzam Krakow to wybieram zaprzyjaznione Palace Apartments, maja apartamenty w samym centrum, glownie na ulicy Szlak. Cena jest dostosowywana do indywidualnego budzetu, poza tym maja swietna obsluge!
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja nocowałam z chłopakiem we FREE Hostelu na ulicy Starowiślnej, za dwie osoby płacilismy 120zł. Pokój całkiem przytulny bardzo czysto i gratis jest śniadanie
![]() teraz wybieramy się do Wrocławia i szukamy czegoś podobnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
Wszystkim szukającym taniego noclegu w Krakowie polecam http://krakow.mappon.pl - tutaj można znaleźć przecenione noclegi w Krakowie pochodzące z różnych polskich serwisów zakupów grupowych (najwięcej ofert w Krakowie ma zawsze Groupon). Strona codziennie przedstawia aktualne oferty wyświetlając je na mapie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.