Nasze Skarby Styczeń-Luty 08' sezon II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-28, 21:09   #181
AgaMili
BAN stały

Dot.: Nasze Skarby Styczeń-Luty 08' sezon II

Midey no to szkoda ze nici z dzidziusia, ja tez mialam nadzieje ze nam sie "rodzina" powiekszy
Pappaya ja tez nie sadzilam ze ktos nie slyszal o aferze z teletubkami, nizla byla. Ale rozumiem ze w Kanadzie nie mialas polskiej telewizji i to Cie usprawiedliwa
Kociulku nie doluj sie, jestes super babka, sliczna laska i nie gadaj glupot ze aparat klamie
Sheryl nagralam filmik ale nie moge na ta cholerna wrzute dac. Wrzucilam jako plik tutaj i trzeba go scignac. Nie wiem czemu sie nie da tak jak wczesniej. A Wy dziewczyny dawalyscie cos na wrzute ostatnio?
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-28, 23:36   #182
sheryl
szeryfcio

Aga, dzięki. Obejrzałam
Ściągnęłam, zapisałam i nie chciało mi otworzyć, że niby jakiś błąd jest. Więc już ściągałam tylko na open / nie save/ i wtedy mi otworzyło.
A nie wiem co jest z wrzutą.
Jeszcze raz dzieki
Pappaya, znalazłam bobofruta bez cukru stał sobie u mnie w domu nektar banan, winogrono, dzika róża i jest taki duży napis bez cukru. cukru nie ma, za to woda jest, hehe

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2009-05-28 o 23:38
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 10:29   #183
AgaMili
BAN stały

Ej baby gdzie wy sie podziewacie?
Stary 2009-05-29, 10:39   #184
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Kasiu, nie przejmuj, bywają takie kwiatki w rodzinie, kit im w oko.
A co do tych podziękowań dla rodziców... może z nich zrezygnować ....czy wesele musi być zrobione według jakiegoś schematu? ja, gdyby miała wyniknąć z tego afera, pewnie bym zrezygnowała...no, ale, ja w ogóle mam te wszystkie tradycje gdzieś...
Ja też o tym myślałam ,ale dlaczego przez tą starą @ mam rezygnować z podziekowan skoro bardzo bym chciała ...

Cytat:
Kasiu, nie martw się, będzie dobrze, to naprawdę tylko 2 dni A jeszcze jak piszez, że masz do mamy zaufanie, na pewno dobrze się zajmie Majeczką.
Dzięki pocieszma sie tak ,oby to mi zleciało jak najszybciej

Cytat:
Napisane przez midey Pokaż wiadomość
no zadzialalam test robilam wczoraj do poludnia i dzis z samego rana wynik negatywny ale Pappaya troche mi namieszala w kazdym razie dostalam dzis cos na ksztalt @ ale nie bardzo mnie to uspokoilo
ja myśle ,że jednak 2 testy się nie mylą ,ale życze Ci drugiego dzidziusia jak tylko sie u Was unormuje

Cytat:
KasiaMaja, dwa dni zleca choc ja sama tez sobie nie moge wyobrazic ze moglabym Dawidka na dwa dni zostawic...ale mus to mus, bedzie dobrze

ja na Twoim miejscu zrezygnowalabym z poodziekowan, to jets tylko dodatkowy stresujacy element wesela
Mam nadzieje ,że jakos to będzie bo ja już za nią tęsknie (( male musze to zrobic i zamknać tam Wszystkie sprawy ...
Ja baardzo bym chciała mojej mamie podziękowac ,ale zobaczymy jeszcze ...

Cytat:
a jeszcze napisze ze Maly ma sinca na nosie w takim miejscu ze widac jakby byl zlamany wczoraj glebnal porzadnie ale dzis bylismy u lekarza i wyglada na to ze nic powaznego zastrzyki mamy do niedzieli....
Ała ,biedny Dawidek wytul go od nas i te zastrzyki ,biedactwo
Cytat:
Napisane przez pappaya Pokaż wiadomość

Kasiu, moje zdanie jest inne co do ''matki'' która nie chciała znać i porzuciła swoje dziecko. Kochac, za co? Tym bardziej jak pisałaś ze nawet teraz robi wam przykrości, obraza Majeczke i Ciebie. Uważam, ze to nie matka mimo ze biologicznie nią jest. Ale to tylko moje zdanie. Ja przeciez jej nie znam i tak samo nie znam Patryka ani calej sytuacji tylko z tego co Ty nam opowiadalas wiec nie moge oceniac.
Mam nadzieje ze nie masz mi za zle tego co napisalam.
A jesli chodzi o te podziękowania dla rodziców, to myślę ze nie musicie robić wszystkiego wg tradycji. To Wasze wesele i zróbcie je po swojemu tak jak Wam to odpowiada
No nie jest ona dobra matką ,dla mnie wcale nie jest ,ale skoro Patryk ja chce na swoim weselu to ja nie będę się temu sprzeciwiac .. Co do podziękować to jeszcze się zastanowimy ,chociaz chciałabym zrobic ta przyjemność mojej mamie
Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość

Kobietki, dziękuję za miłe słowa odnośnie fotek Ja tam wcale laska nie jestem. Zdjęcie wyjatkowo jakoś bardzo przekłamane (chyba częściej będę dawać mężowi aparat ), ale nawet mnie się spodobało, dlatego wrzuciłam

Nie pisałam na wateczku, bo coś ostatnio doła złapałam.....

Macie wszystkie pozdrowienia od Malej Majeczki Wracaj tu kochana do nas, a nie podczytujesz tylko
Jestes ,jesteś laska tylko za skromna Czemu załapałąs dołka ?. Mała Majeczko myu równiez pozdrawiamy !!! I czekamy tu na Ciebie i Kubusia

A u nas deszczowo strasznie więc zaraz tż konczy prace i wraca A od dzis zostało tylko 3 miesiące do ślubu

70,60...68,2.....66....64.....62....6 0
Kasiamaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 11:36   #185
pappaya
Zadomowienie

Sheryl jak nie cukier to woda.
My kupujemy takie soczki w kartonikach firmy carrefourowskiej. Jest 100% soku żadnych innych dodatków a w smaku na prawdę świetny.

Kasiu, to macie ciężki orzech do zgryzienia. Rozumiem, ze chcesz podziękować swojej mamie i to tak uroczyście - to na pewno bardzo mile, tylko co zrobić z ta druga ''mama'', chyba ze Patryk chce tez jej podziękować...
Stary 2009-05-29, 11:58   #186
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Ej baby gdzie wy sie podziewacie?
no, ja jestem cały czas i czekam aż ktoś się odezwie

Cytat:
Napisane przez Kasiamaja Pokaż wiadomość
Ja też o tym myślałam ,ale dlaczego przez tą starą @ mam rezygnować z podziekowan skoro bardzo bym chciała ...
a może mamie podziękujecie kameralnie i babci Patryka też żeby tam nie robić afery? Zrobicie jak chcecie, my tu nie znamy opinii Patryka, komu on chce podziękować.
Stary 2009-05-29, 12:14   #187
AgaMili
BAN stały

Kasiu ja bym dziekowala babci bo ona wychowala Patryka a nie jego biologiczna matka, skror porzucila wlasne dziecko to nie ma o czym gadac. No ale skoro on jej wybaczyl i chce dziekowac... tylko za co? To babacia go wychowala. Macie trudno sytuacje....

A ja wlasnie wrocilam z placu zabaw, bylysmy niedlugo bo nie wzielam dla Mili kapelusika ani jej nie nasmarowalam kremem z filtrem. Caly czas szukalam z nia cienia bo skwar taki ze masakra, ze 30'C

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-29, 12:39   #188
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Cytat:
Kasiu ja bym dziekowala babci bo ona wychowala Patryka a nie jego biologiczna matka, skror porzucila wlasne dziecko to nie ma o czym gadac. No ale skoro on jej wybaczyl i chce dziekowac... tylko za co? To babacia go wychowala. Macie trudno sytuacje....

A ja wlasnie wrocilam z placu zabaw, bylysmy niedlugo bo nie wzielam dla Mili kapelusika ani jej nie nasmarowalam kremem z filtrem. Caly czas szukalam z nia cienia bo skwar taki ze masakra, ze 30'C
Ale Patryk nie chce jej dziekowac tylko babci ,chodzi tylko o to ,żeby tamta znow nie zaczela robic akcji. Co do pogody to zazdroszcze po u nas do dupy ;/

W ogóle dziewczyny przed chwila ktos do mnie puka ,ja szok bo kto o tej porze ,ale otwieram. A tu taki dupny facet w skorze i się mnie pyta czy mieszka tu jakis instalator gazowy ,ale jak goo zobaczylam myślałam ,że zejde na zawał. Wyglądał koles jak jakis bandzior może zlitowal się jak zobaczyl matke z dzieckiem

Stary 2009-05-29, 12:51   #189
midey
Zadomowienie

GG do midey

biore tabletki a jakze ale nie zawsze pamietam zeby wziac je o konkretnej godzinie dlatego nie bylabym bardzo zdziwiona gdyby dzidzius byl cala ta sprawa uswiadomila mi ze jeszcze nie ejstem gotowa na drugie dziecko, dla mnie za wczesnie, wiadomo ze ciaza to okres kiedy matka "dojrzewa" wiec pewnie dojrzalabym i ja ale ciezko byloby mi z dwojka.... calymi dniami jestem sama i nie wiem jakby wygladalo np usypianie dwojki czas pokaze jak sie zycie ulozy

Cytat:
A mój ma znowu coś w rodzaju sińca na uchu, tak jakby powiekszone, rozbite naczynko, fioletowa plamka..
biedny Stas nie wiesz skad to?

Kasiu, ja bym na Twoim miejscu zrobila uroczysta kolacje, zaprosila Twoja Mame, Babcie Patryka i wtedy uroczyscie podziekowala sa pary ze ktorys rodzic nie zyje i wtedy nie robi sie podziekowan dla rodzicow na weselu, jest to zupelnie oczywiste i normalne, dla mnie to byloby przeklamanie ze strony Patryka i Twojej no bo jak Patryk w podziekowaniu wycaluje swoja mame to Ty jako jej synowa tez powinnas....zdecydujcie sami, opinie nasza znasz

Cytat:

Nie pisałam na wateczku, bo coś ostatnio doła złapałam.....
a co sie stalo?

Aga, nie mam pojecia co z wrzuta

Cytat:
Pappaya, znalazłam bobofruta bez cukru stał sobie u mnie w domu nektar banan, winogrono, dzika róża i jest taki duży napis bez cukru. cukru nie ma, za to woda jest, hehe
my chyba zrezygnujemy z soczkow bo co to za soczek dla dzieci z cukrem? w ogole nawet na kleiku ryzowym napisali ze jest cukier

Cytat:

ja myśle ,że jednak 2 testy się nie mylą ,ale życze Ci drugiego dzidziusia jak tylko sie u Was unormuje
dziekuje

Cytat:
Ała ,biedny Dawidek wytul go od nas i te zastrzyki ,biedactwo
wytulony

kurcze, wiecie ze Dawid zaczal mnie bic? a co gorsze s[prawia Mu to olbrzymia przyjemnosc

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Agus u na stez pogoda do

Kasia, jak dobrze rozumiem to chcecie dziekowwac Twojej Mamie i Babci Patryka? ja mysle ze w tajim ukladzie przyszla tesciowa moze sie zbuntowac, niestety, wierz mi nie ma nic gorszego niz afera na weselu, u nas byla ale juz po 6 rano kiedy zostali sami "gowniarze" a i tak popsulo mi to humor....
Cytat:

W ogóle dziewczyny przed chwila ktos do mnie puka ,ja szok bo kto o tej porze ,ale otwieram. A tu taki dupny facet w skorze i się mnie pyta czy mieszka tu jakis instalator gazowy ,ale jak goo zobaczylam myślałam ,że zejde na zawał. Wyglądał koles jak jakis bandzior może zlitowal się jak zobaczyl matke z dzieckiem
ja myslalam ze zejde na zawwal my jak bylismy w niedziele na izbie w szpitalu...pan doktor z wygladu wcale nie przypominal jakiegos milego starszego pana ktorego dzieci uwielbiaja wrecz przeciwnie nawet mnie przestraszyl wygladem (i jak te dzieci maja zdrowiec w szpitalu? )

midey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 12:53   #190
AgaMili
BAN stały

Cytat:

Midey bicie to u nas norma i tez sprawia to frajde malej sadystce. No ale staram sie robic grozna mine i nie pozwalac albo udaje ze placze a ona mnie wtedy tuli
Stary 2009-05-29, 13:48   #191
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Cytat:

Midey bicie to u nas norma i tez sprawia to frajde malej sadystce. No ale staram sie robic grozna mine i nie pozwalac albo udaje ze placze a ona mnie wtedy tuli
midey Bicie biednej mamusi to u nas norma ,ale najgorsze jest to ,że jak zaczynam płakac to Maja bije jeszcze mocniej ,a ostatnio zaczeła szczypac i walic głowa we mnie to jest dopiero hardcore

Midey ten pan doktor to musial byc super

Co do tych podziękowań to musimy jeszcze przemyślec ,ale afery na weselu i tak się spoedziewam jeśli ona przyjdzie Ale już swoja rodzine uprzedziłam ,że ta typiara tak ma Na weselu siostry Patryka zaczeła wyzywać babcie ,a swoja matke od K .... . W ogóle jak tak o niej pisze to taka patologia ,a baba jets tak bogata ma 2 sklepy z markowymi ciuchami typu Versace itp i nikt postronny by w to nie uwierzyl.

Edytowane przez Kasiamaja
Czas edycji: 2009-05-29 o 13:51
Stary 2009-05-29, 14:22   #192
sheryl
szeryfcio

Byliśmy właśnie u lekarza z tym, że sie tak trzęsie i napręża jak się cieszy i dowiedziałam się, że to normalne. Dzieci różnie wyrażają swoje emocje i większość tak robi. No i jeszcze szwagierka mi wczoraj powiedziała, że jej synek też tak samo robił....
Cytat:
oj, to zazdroszczę pogody, u nas chłodno i leje
Cytat:
Ale Patryk nie chce jej dziekowac tylko babci ,chodzi tylko o to ,żeby tamta znow nie zaczela robic akcji.
jeśli mogę jeszcze ja.. no to chyba najlepiej by było pójść do Twoich rodziców i uroczyście podziękować, potem do babci Patryka i podziękować i uniknąć tego na weselu. Tak mi się Kasiu wydaje....
Cytat:

Cytat:
biore tabletki a jakze ale nie zawsze pamietam zeby wziac je o konkretnej godzinie dlatego nie bylabym bardzo zdziwiona gdyby dzidzius byl
mi też zdarza się wziąć godzinę, dwie później, ale jakoś nie boję się. Tabletki biorę długo i mam już organizm przestawiony, wiem że tak mała różnica nic nie zmieni. Kiedyś zapomniałam wziąc jednej, wzięlam po 12 godzinach i @ mi się spóxnił o dzień

Cytat:
biedny Stas nie wiesz skad to?
nie wiem, przypuszczam, że się uderzył, bo wygląda to na rozbite naczynko. Ale dzisiaj już mniejsze.
Stary 2009-05-29, 19:47   #193
lwica83
Wtajemniczenie

Midey Dawid też mnie okłada, ale staram się tłumaczyć... z różnym skutkiem... dużo zdrówka dla Dawida... oby szybko wrócił do formy i przestał bić mamusie...
Sheryl może ugryzł go komar w to ucho?
Kociulku łączę się z Tobą w bólu... bo ja ostatnio też zdołowana jestem...
Kasiu ja z opinią podziękowań zgadzam się z dziewczynami... ale tak na prawdę decyzja jest Wasza i wiem, że nie łatwa... co do teściowej to niestety wiem z doświadczenia, że przeważnie kasa przewyższa sferę emocjonalną... i może lepiej, że Twojego przyszłego małżonka Babcia wychowała... ahhhh muszę powzdychać...
lwica83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 20:27   #194
pappaya
Zadomowienie

Midey, ja jak brałam kiedyś tabletki to tez nie zawsze o tej samej godzinie i nie było problemów bo w ciążę nie zaszłam
Jeśli chodzi o bicie to Ivusiowi raz zdarzyło sie mnie uderzyć jak mu czegos nie pozwolilam ale powiedzialam dosc ostrym glosem ze tak nie ma robic i wzial to chyba na serio bo juz wiecej sie to nie zdarzylo.
Kasia, nie zle z tym domokrążcą ale podziwiam Cie za odwage bo ja bym w zyciu nie otworzyla dzwi w mieszkaniu komus kogo nie znam
Sheryl, wlasnie miałam Cie pytać o te naprezanie u Stasia i mnie wyprzedzilas Dobrze, ze to normalne Zauważyłam u Ivusia cos podobnego. Jak sie cieszy to tak prostuje paluszki i trzymajac je sztywno wymachuje raczkami tak jakby rapowal
Aga, rozumiem Cie jesli chodzi o upaly. Cale szczescie ze u nas sie troche ochlodzilo. Mamy bardzo cieplo, ale wieje taki przyjemny, orzeźwiający wiatr.
Chcialam sciagnac ten filmik ale nie moglam. Bede probowac znowu. Ja z wrzuta zawsze mialam problemy. Uzywam google album i wgrywam filmy przez picase. Szybciutko i bezproblemowo.
Lwico, mam do Ciebie pytanie bo Ty masz doświadczenie w tym temacie.
Ivo od jakiegos czasu ma na udkach i ramionkach czerwone placki które sa chropowate w dotyku. Czy to moze byc alergia np na bialko mleka krowiego?, bo ostatnio dostawał wiecej mleka modyfikowanego. Tylko dlaczego te placki sa tylko na udach i ramionkach? a nie na calym ciele?

Dziewczyny a ja ząbkuję razem z Ivusiem wychodzi mi zab mądrości i czuje jak mnie pobolewa policzek, szyja i ucho do tego drażni mnie rozrywane dziaslo. Czy ciąża sprzyja wychodzeniu zębów madrosci?

Edytowane przez pappaya
Czas edycji: 2009-05-29 o 20:30
pappaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 21:56   #195
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez lwica83 Pokaż wiadomość
Sheryl może ugryzł go komar w to ucho?
...
Nie, wiesz, to jest sina, fioletowa plamka, kolor identyczny jak naczynka na małżowinie, przypuszczam, ze musiał się uderzyć o coś.... No w każdym bądź razie już dzisiaj jest mniejsza.

Cytat:
Sheryl, wlasnie miałam Cie pytać o te naprezanie u Stasia i mnie wyprzedzilas Dobrze, ze to normalne Zauważyłam u Ivusia cos podobnego. Jak sie cieszy to tak prostuje paluszki i trzymajac je sztywno wymachuje raczkami tak jakby rapowal
no, właśnie, to tak wygląda A wiesz, Staśkowi już to przechodzi, no przynajmniej przy samochodach już się tak nie ekscytuje, przechodzi normalnie.
Cytat:
Chcialam sciagnac ten filmik ale nie moglam. Bede probowac znowu. Ja z wrzuta zawsze mialam problemy.
Mnie się udało obejrzeć, ale bez zapisywania na dysku. Czyli jak przy ściąganiu nie wcisnęlam na save, tylko na open.
Cytat:
. Tylko dlaczego te placki sa tylko na udach i ramionkach? a nie na calym ciele?
Może dlatego, że tam są najwrażliwsze obszary skóry? Mi jak wyskoczy jakieś uczulenie, to też na ramionach.

Pappaya, znośnego ząbkowania
Stary 2009-05-30, 09:33   #196
midey
Zadomowienie

GG do midey

ja tez tlumacze Dawidowi ze nie wolno bic, ze to boli ale to nic nie daje, jak grochem o sciane

Cytat:
Byliśmy właśnie u lekarza z tym, że sie tak trzęsie i napręża jak się cieszy i dowiedziałam się, że to normalne. Dzieci różnie wyrażają swoje emocje i większość tak robi. No i jeszcze szwagierka mi wczoraj powiedziała, że jej synek też tak samo robił....
ciesze sie Sheryl ze wszystko w porzadku no i ze to uszko wyglada lepiej

Pappaya, nie wiem cyz ciaza sprzyja zebom madrosci ale niech szybko Ci zabki wyjda

a Ivusiowi zeby te placki szybko zniknely z cialka

midey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 10:00   #197
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a ja ząbkuję razem z Ivusiem wychodzi mi zab mądrości i czuje jak mnie pobolewa policzek, szyja i ucho do tego drażni mnie rozrywane dziaslo. Czy ciąża sprzyja wychodzeniu zębów madrosci?
Współczuję znam ten ból, bo mi już wszystkie 4 ósemki powychodziły. Jedną juz rok temu miałam chirurgicznie usunąć, ale ciągle brakowało mi czasu, a teraz już refundacje na to się skończyły

Cytat:
Kociulku łączę się z Tobą w bólu... bo ja ostatnio też zdołowana jestem...
Lwica

Cytat:
Ufff... jak to dobrze, że to nic takiego

Cytat:
oj, to zazdroszczę pogody, u nas chłodno i leje
ech.. u nas też...

Cytat:
jeśli mogę jeszcze ja.. no to chyba najlepiej by było pójść do Twoich rodziców i uroczyście podziękować, potem do babci Patryka i podziękować i uniknąć tego na weselu. Tak mi się Kasiu wydaje....
no właśnie to samo zasugerowałam

Cytat:
a co sie stalo ?
Cytat:
a co sie stalo?
Właściwie to nie ma o czym pisać, bo wiecie, najtrudniej to przyznać się przed samym sobą, że człowiek do niczego się nie nadaje, a tak widocznie w moim przypadku jest skoro od roku nie moge pracy znaleźć. Już nawet nie zliczę ile aplikacji powysyłałam/pozanosiłam i ciągle to samo. Tydzień temu byłam na kolejnej rozmowie. Babka dała mi tyle nadziei, że byłam niemal pewna, że w końcu się udało, i co? i znowu Ech... szkoda słów...

Cytat:
kurcze, wiecie ze Dawid zaczal mnie bic? a co gorsze s[prawia Mu to olbrzymia przyjemnosc
Wiesz Midey, u nas bicie jest na porządku dziennym. Karolina niby nie bije nas, ale cały czas gryzie i drapie Adriana. Podejrzewam, że tak broni się przed nim, bo on ją często uderzy, popchnie, jak to zazdrosny silniejszy braciszek Konsekwencje tego są takie, że Adrian ma całą buzie podrapaną, a Karolina całą w sińcach, poobijaną. Strach z domu wychodzić, bo jak ktoś nie wie, to na pewno pomyśli, że nad dziećmi fizycznie się znęcamy

Cytat:
he he no nieźle

Cytat:
Kociulku nie doluj sie, jestes super babka, sliczna laska i nie gadaj glupot ze aparat klamie
Aguś

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 12:23   #198
pappaya
Zadomowienie

Kociulku jestem pewna ze z Toba jest wszystko w porządku. Niestety w Polsce ciężko jest znaleźć prace a szczególnie w części Polski w której mieszkasz Moze powinniscie przeniesc sie do wiekszego miasta gdzie sa lepsze perspektywy?

Dzieki dziewczyny, już z ząbkowaniem lepiej

Dziewczyny znalazłam na allegro takie majtki które mogą sie przydać teraz kiedy nasze dzieci uczą sie siusiać na nocnik. Myślę ze to dobry pomysł i zastanawiam sie nad kupnem bo na wakacjach nie chce aby Ivo chodził caly czas w pieluchach.
http://www.allegro.pl/item644123617_...0_bawelna.html

Edytowane przez pappaya
Czas edycji: 2009-05-30 o 14:16
Stary 2009-05-30, 15:02   #199
kociulek
Zakorzenienie

Pappaya, już nie raz rozmawialiśmy z mężem o tym, ale to nie takie proste chociażby ze względu na budowę. Termin nas goni, bo my działkę kupiliśmy od urzędu miasta, w związku z czym mamy warunek, że do końca przyszłego roku dom ma stać wykończony, gotowy do odbioru. Stąd na budowę mamy 15 min. piechotką, więc mąż lata tam codziennie. Dużo sam robi, bo to wiadomo, kasa wtedy w kieszeni.

Fajne te majtki podobają mi się i pewnie bym się na nie skusiła, tylko cena jak dla mnie średnio atrakcyjna no i rozmiarówki jeszcze nie ma na te moje 9 kg. szczęścia

My + A + K +
Stary 2009-05-30, 21:32   #200
sheryl
szeryfcio

Kociulku, kochana, wszystko z Tobą w porządku, no co Ty piszesz?
Ciężko jest znaleźć pracę, szczególnie teraz i to również osobom z wysokimi kwalifikacjami, takie czasy trzeba bardzo długo próbować. Wytrwałości życzę

Pappaya, nawet ciekawe te majteczki tylko coś drogie. Fajny pomysł u nas na szczęście nie ma dywanów, to Stasiek może lać

Kasieńka, i jak Łukaszek? pleśniawki przeszły mam nadzieję.

A ja dzisiaj byłam u fryzjera Dostałam bon na fryzjera od Stasia na Dzień Matki

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2009-05-30 o 21:33
Stary 2009-05-30, 22:15   #201
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Cytat:
co do teściowej to niestety wiem z doświadczenia, że przeważnie kasa przewyższa sferę emocjonalną... i może lepiej, że Twojego przyszłego małżonka Babcia wychowała... ahhhh muszę powzdychać...
To ja też sobie wzdychne ahhhhhh nad moja teściówka to tylko wzdychac ehhh
Cytat:
Kochana łącze się w bolu bo ja też
już z lewej strony mi się prawie cały ząb przebił ,a z prawej tylko cześc i smiesznie wyglada taka biała ktopka w dziąśle. W ogóle boli mnie to cholernie i ten ząb się chwieje jak naciskam więc nie wiem czy nie jest do usunięcia

Cytat:
Dziewczyny znalazłam na allegro takie majtki które mogą sie przydać teraz kiedy nasze dzieci uczą sie siusiać na nocnik. Myślę ze to dobry pomysł i zastanawiam sie nad kupnem bo na wakacjach nie chce aby Ivo chodził caly czas w pieluchach.
http://www.allegro.pl/item644123617_...0_bawelna.html
Majty fajne ,ale cena odstraszająca
Cytat:
Kociulku, kochana, wszystko z Tobą w porządku, no co Ty piszesz?
Ciężko jest znaleźć pracę, szczególnie teraz i to również osobom z wysokimi kwalifikacjami, takie czasy trzeba bardzo długo próbować. Wytrwałości życzę
Zgadzam siękociulku teraz to nawet faceci ciężko z pracą mają ja się ciesze ,że Patryk ma ,ale powiem szczerze sama też bym już chciala zarabiac

Cytat:
A ja dzisiaj byłam u fryzjera Dostałam bon na fryzjera od Stasia na Dzień Matki
To prosimy o fotki i w ogóle gratki bo moje dzieci mi na dzien matki jeszcze nic nei dało ,ale to chyba zależy od tatusia

Stary 2009-05-30, 23:06   #202
AgaMili
BAN stały

Kociulku zgadzam sie z opiniami dziewczyn i wierz mi ze niejedyna jestes w takiej sytuacji. Niestety tak jest nie tylko w Polsce, sytuacja gospodarcza w UK wyglada podobnie. Ja narazie odpuscilam sobie prace w czasie kryzysu, zajme sie Milenka i nauka .
Pappaya majteczki bardzo mi sie podobaja u nas by sie przydalo takie cos bo juz kilka razy Mili zsikala sie w domu gdy latala chwile z gola pupa, a mamy wszedzie wykladziny
Sheryl pochwal sie fryzurka
Kociulku, Lwico przesylam wam dobre fluidki i dziele sie moim optymizmem
Pappaya, Kasia oby was szybko przestaly meczyc zeby

A ja mialam super dzionek dzisiaj. Rano poszlismy we 3 na zakupy, kupialam Mili stroj kapielowy, a jak ona w nim bosko wyglada. Pozniej bylismy na placu zabaw, skwar 30'C i dzieciakow mnostwo. W Anglii w taka pogode przy placach zabaw sa wodne place do zabawy, natryski, wodospady itp, wszystko do zabawy, dzieci w strojach kapielowych, rodzine pikniki na trawce itp. No ale w naszym parku dopiero to buduja, maja skonczy w czerwcu. Pozniej spacerowalismy po rezerwacie z jeziorami i ... gonily nas kaczki. Plywaly sobie przy brzegu wiec wrzucilam im biszkopta, a one sie napalily, zjadly szybko i wyszly z wody do nas, jakies wielkie, byly zmutowane czy cos ale sie przestraszylam bo jedna podbiegla mi do nog i gapila jakby chciala mnie dziobnac a za nia szly nastepne, tz sie smial ze mnie a Milenka ekscytowala co to jest. Pozniej poszlism do domu i zrobilismy obiad a Mili sobie usnela i tak spala 2,5 godziny. Pozniej poszlismy do praku z samochodzikiem, a wieczorkiem pojechalismy do supermarketu na zakupy i teraz sobie leniuchujemy Jutro z rana jedzemy do Londynu na caly dzien na basen. Planowalam dzis ale przelozylismy na jutro. Szkoda tylko ze te weekendy tak szybko leca bo fajnie jest gdy tz ma 3 dni wolnego.
A wam jak mija weekend z chlopami w domku?

Kasia gg mi nawala

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Nie wiem czy wam pisalam ale dodalam nowe zdjecia do albumu

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2009-05-30 o 22:58
Stary 2009-05-30, 23:30   #203
sheryl
szeryfcio

Cytat:
gratki bo moje dzieci mi na dzien matki jeszcze nic nei dało ,ale to chyba zależy od tatusia
hehe, chyba tak

Aga, no to ciekawe te kaczki mutanty
My też dzisiaj byliśmy na zakupach. Deszcz straszny to pod dach trzeba uciekać Kupiliśmy Stasiowi co nieco na dzień dziecka.
Cytat:
A wam jak mija weekend z chlopami w domku?

Kasia gg mi nawala

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Nie wiem czy wam pisalam ale dodalam nowe zdjecia do albumu
spacery, zakupy, jak jest fajna pogoda to jedziemy w atrakcyjne miejsce...

No to lecę oglądać Agi zdjęcia...

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2009-05-30 o 23:32
Stary 2009-05-31, 00:05   #204
AgaMili
BAN stały

Sheryl a co kupilas Stasiowi?

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Aka24, Agus,
Ile kwiatów na łące, ile gwiazd na niebie, tak wiele szczęścia życzymy Tobie. By spełniły się wszystkie życzenia, zdrowia i miłości bez ograniczenia.
Aga z Milenka

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2009-05-31 o 00:09
Stary 2009-05-31, 00:15   #205
sheryl
szeryfcio

Aka, wszystkiego naj naj naj!!!!!

---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Aga, już zdjątka obejrzałam, bardzo interesujące

A Stasiowi kupiliśmy kurteczkę dżinsową w komplecie z bluzą z kapturem w Zarze i Teletubisia pluszowego grającego, takiego co mu film w brzuchu leci, jak się naciśnie na łapę był w bardzo dobrej promocji .
Stary 2009-05-31, 00:26   #206
kociulek
Zakorzenienie

Aka, sto lat
i wiecej czasu dla nas

Dzięki babeczki za pocieszenie, staram sobie też tak tłumaczyć, ale po roku bezskutecznych poszukiwań to juz różne głupoty człowiekowi przychodza do głowy

Aga, ale się uśmiałam przy tych kaczkach

Jak dzień z chłopem w domu? Już dawno śpi
Ale chociaż piwko sobie wypiliśmy

Sheryl, pokazuj fryzurkę
U mnie najstarsze dziecko nie domyśli się, aby maluchy nauczyć obchodzić Dzień Matki
Ja też patrzyłam na takie teletubisie, ale oddać stówę za grającego miśka...?

My + A + K +

Edytowane przez kociulek
Czas edycji: 2009-05-31 o 00:29
Stary 2009-05-31, 10:56   #207
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Ja też patrzyłam na takie teletubisie, ale oddać stówę za grającego miśka...?
Kociulku, u nas w Realu był po 49, dlatego właśnie kupiliśmy
No i Stasiowi się podoba, chodzi z nim i go tuli

zdjęcia później
może uda nam się jeszcze na spacer....
Stary 2009-05-31, 11:00   #208
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Cytat:
Kociulku, u nas w Realu był po 49, dlatego właśnie kupiliśmy
No i Stasiowi się podoba, chodzi z nim i go tuli

zdjęcia później
może uda nam się jeszcze na spacer....
Ja te własnie widziałam po 50 zł ,ale nie kupilam bo niue wiem co ten tubis robi w ogole i jakos tak nie wygladał mi na wytrzymałego

Aka Wszystkiego najlepszego ,dużo pociechy z Emmy i męża

Stary 2009-05-31, 11:13   #209
pappaya
Zadomowienie

Cytat:
A Stasiowi kupiliśmy kurteczkę dżinsową w komplecie z bluzą z kapturem w Zarze i Teletubisia pluszowego grającego, takiego co mu film w brzuchu leci, jak się naciśnie na łapę był w bardzo dobrej promocji .
Którego? Tinky Winky ?
Przyłączam sie do próśb dziewczyn o zdjęcie w nowej fryzurce

Kasiu, życzę łagodnego ząbkowania. Mnie juz nie boli, ale coś mi ten ząb krzywo wyszedł
Aga, świetna przygoda z kaczkami Zaraz obejrzę zdjatka
Kociulku,Kasiu, dla nas z kolei cena tych majteczek nie jest wysoka, bo tu u nas ceny to są dopiero kosmiczne. Kupilismy kilka dni temu kapielowki dla Ivusia w przeliczeniu za 40 zl to mozecie sobie wyobrazic. A pokupowalam tez przedwczoraj ubranka i inne rzeczy dla naszej ksiezniczki na allegro. Ubranka po prostu sliczne i to polskiej firmy (niektore nawet z polskimi napisami) a kosztuja o niebo mniej niz tu u nas. Jestem bardzo zadowolona Oczywiście zauważyłam ze te firmowe ubranka typu Next są i w Polsce bardzo drogie, ale ja ich nie kupuje.
Aka, wszystkiego najlepszego kochana

Edytowane przez pappaya
Czas edycji: 2009-05-31 o 11:20
Stary 2009-05-31, 11:41   #210
sheryl
szeryfcio

no i nie zdążyliśmy... spadł grad i chyba już dzisiaj nie będzie ładnie

Cytat:
Ja te własnie widziałam po 50 zł ,ale nie kupilam bo niue wiem co ten tubis robi w ogole i jakos tak nie wygladał mi na wytrzymałego
trzeba było nacisnąć mu łapę, to by Ci pokazał
Kasiu, jemu na brzuchu w okienku leci taśma ze zdjęciami, jakby film, leci muzyczka, no i jeszcze pośmieje się, poświeci antenką... nic rewelacyjnego oczywiście. Ale stwierdziłam za tę cenę może być, szczególnie dla dziecka lubiącego teletubisie.

Cytat:
Którego? Tinky Winky ?
La-lę

Cytat:
Oczywiście zauważyłam ze te firmowe ubranka typu Next są i w Polsce bardzo drogie, ale ja ich nie kupuje.
No właśnie, ja nie wiem co w tych ubrankach Nexta niektórzy widzą. Mam jeden komplet, bo dostaliśmy w prezencie. Ale byłam w ich sklepie i nic ciekawego nie mają, nie jest to wyjątkowo ładne. Chyba na markę niektórzy się łapią.

Dziewczyny, kombinuję z albumem, tak jak ma Aga, bo nie chcę żeby wszyscy odwiedzający oglądali. A nk też nie chcę zalewać zdjęciami z dzieckiem, fryzurą i itd... Chcę zrobić album tylko dla Was.

EDIT:
Już zrobiłam album i wkleiłam tam najnowsze zdjęcia.

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2009-05-31 o 12:16
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości