![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III
Witam wszystkie dziewczyny
Mam pytanie czy któraś z dziewczyn bierze ślub w kościele na stawkach, jeżeli tak to czy spisywałyście już protokół jestem ciekawa jaka panuje atmosfera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję dziewczyny ![]() ![]() Ja miałam oficjalne zaręczyny nie miałam nieoficjalnych bo po prostu mój TŻ-et mi się nie oświadczał tylko razem podjęliśmy wspólnie tą decyzję że chcemy się pobrać. Cytat:
![]() Taaaa chyba jak się popieści to się zmieści. Pogieło gościa całkiem 160 osób to chyba z czubkami palców by się zmieściło. Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-06-01 o 18:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Nasze nieoficjalne zareczyny odbyły sie w lokalu Pod Parowozem. Po kolacji mojemu TZtowi kelner przyniosł kwiaty, po czym TZ podszedł do mnie z nimi, kleknał wyjał pudełeczko z pierscionekim i mowił
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
hej kobietki
wpadlam na chwile nawet nie mam czasu zeby wszystko czytac bo nie mam dostepu do neta. bylam dzis na probnej fryzurce w salonie marty. czesala mnie luiza i jestem bardzo zadowolona. loki do tej pory nie ruszone ![]() a druga sprawa to Pałac Tarnowskich. w zyciu tyle nerwow nie mialam co dzis rano ![]() masakra. to co sie tam dzialo to nawet szoda gadac. zwyzywalam wszystkich wkolo i na koniec wlasciciel przyszedl i na niego tez sie wydarlam. nie bede pisac pokolei wszystkiego bo musze uciekac. pokoje mamy ostatecznie bo zwolnily sie inne ktore ktos zarezerwowal ale nikomu nie zycze tego co dzisiaj przezylismy. tak poza tym to wszystko ok ostatnie przygotowania i zero nerwow pozdrawiam was papatki |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Oj to niezle. Oby było jak najmniej tych problemow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Aniaa22 wpółczuję, że pare dni przed ślubem tak ci nerwy zszarpali
![]() Dobrze, że się nie stresujesz ale dziwię się jak to możliwe. ja pewnie z nerwów przez ostatni tydzień nic nie będę jadła ![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło zgodnie z planem no i za pogodę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Lepiej zeby teraz sie wypadało, a potem piekne słonce swieciło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
aniaa22 ja bym tam chyba z siekierą latała za włąścicelmi
![]() Mam dość tego deszczu-kiedy w końcu przyjdzie to lato???? ![]() A mój misiek oświadczył mi sie po raz pierwszy-bo potem to chyba ze 2 razy jeszcze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczęta
![]() Ja dopiero co wróciłam do domu. Aleście naprodukowały przez weekend. Zabieram się wieć do czytania ![]()
#190 |
Rozeznanie
|
Ja podobnie wyczekuję lata, uwielbiam je i słońce
![]() ![]() ![]() Aga wróciła to teraz nasz wątek odżyje ![]()
#191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Elsi gratuluję zaręczyn i dłuugiego stażu ![]()
Syneczek Edytowane przez przeddzidzie Czas edycji: 2009-06-01 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak bo dzięki niej mamy III wątek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
No to przeczytałam już wszystko. Więcej się nie dało?
![]() Cytat:
![]() Atena według mnie też rękawiczki są najgorszym elementem stroju panny młodej. Owszem, CZASEM się zdarza, że pasują ale to naprawdę rzadko się zdarza, przeważnie wyglądają jak skarpety - mówię o tych na jeden palec (oczywiście to tez moje zdanie, .... a może nie tylko moje) Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
Skoro zaczęłam ten temat, to też powiem, jak było u nas. Kiedy zaczął się nasz związek tak na dobre pojechaliśmy do Kryspinowa. To było szaleństwo, koniec czerwca po południu. Następnego dnia mój narzeczony miał wyjeżdżać do Szkocji. Tarzaliśmy się w trawie - pamiętam do dziś jego białe uzielenione spodnie. Była magia. Rok później 28.06.2008 postanowiliśmy to powtórzyć. Tym razem wzięliśmy karimatę
![]() Cieszę się, że moje ośwaidczyny były bardziej romantyczne niż moich rodziców. A własciwie to ich nie było. Mama kóregoś razu sie zapytała, czy się w końcu pobierają. Tata mi wyznał, że gdyby nie to, to on pewnie nigdy by sam nie zapytał. Ehh. Aha, a zaręczyn takich z rodzicami w ogóle nie mieliśmy. Edytowane przez veroeve Czas edycji: 2009-06-01 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Może tak jak my nie należeli do romantycznych typów
![]()
#196 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
To my oboje tacy jesteśmy
![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Aha miałam wrzucić zdjęcie biżuterii i pasemek ale wrzuciłam na nk to sobie zobaczycie jak będziecie chciały ![]() ![]()
#198 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale momentami było smiesznie,jak np. opowiedział dowcip o dziewczynie,która zaszła w ciążę i matka pyta się jej: gdzie ty miałaś głowę,a ona na to: na kierownicy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Rany dziewczyny nie nadążam za Wami
![]() Elsi81 gratuluje zaręczyn!!!!
#200 |
Rozeznanie
|
Największą romantyczką z nas dwojga jestem oczywiście ja
![]() ![]() Było to w sierpniu zeszłego roku, wymarzona pogoda, kiedy się obudziłam Tż-a nie było w domu i w ogóle długo nie wracał. Ja w szlafroku, zupełnie rozleniwiona tym słoneczkiem zaczytywałam się w jakimś romansidle i zajadałam lody truskawkowe. Nagle zjawił się, zaszedł mnie od tyłu, moim oczom ukazał się pierścionek, usłyszałam , że wspaniale pachnę. Po chwili była magia- klęcząc pytał mnie czy zostanę jego żoną, a ja umorusana tymi lodami, powiedziałam 'tak' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aga myślę, że Twoje cyt. gadulstwo nikomu nie przeszkadza... absolutnie!!! ![]() ![]() Veroeve piękne miałaś oświadczyny ![]()
the final countdown... ![]() jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru... ![]() Edytowane przez Andromedaa Czas edycji: 2009-06-01 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Aga i Ywanka Dzięki
![]() veroeve romantyczne Wasze oświadczyny były ![]() Aga ja tak jak Ty miałam że oboje doszliśmy do wniosku że chcemy się pobrać a decyzja ta zapadła 7 lat temu. Dziewczyny powiedzcie mi co z tym ZAiKSem?Płacicie to pieroństwo? Aga świetnie z tymi pasemkami wyglądasz ![]() ![]() Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-06-01 o 23:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My jak poszliśmy spisywać protokół na Ogrody to trafiliśmy na księdza Pawła ...jego reakcja na nasze słowa o protokole .... była taka ze spojrzał się najpierw na mnie potem na mojego Tż i tekst " normalnie się cieszę ze łoj i mina męczennika ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#203 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A moje oświadczyny nie były zbyt romantyczne. Kłóciliśmy się akurat a właściwie ja gadałam a Tż klęknął i spytał czy zostanę jego żoną i włożył mi śliczny pierścionek na palec ![]() ![]() Edytowane przez mehja Czas edycji: 2009-06-02 o 08:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
azakowana na pewno nie neguję Twoich doświadczeń związanych z Pałacem. Tak mi się tylko coś o uszy obiło ale to było dawno i nieprawda
![]() Nareszcie mam necik w pracy ![]() ![]() Estrella no chyba coś bym temu księdzu powiedziała do słuchu. Też jestem blądynką i nie bawią mnie takie docinki. Edytowane przez ninuska Czas edycji: 2009-06-02 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Raczkowanie
|
Elsi gratulacje
![]() Moje były nie wiem jak to ująć wiec napiszę.... Po śmierci taty mojego Tż nawet nie poruszaliśmy tematu wesela czy zaręczyn-( chociaż wcześniej już o tym mówiliśmy coś planowaliśmy tak powoli)- wiedziałam ze mój misiek bardzo przeżył to wszystko bo w sumie nikt się tego nie spodziewał i temat ten byłby zbyt bolesny wtedy ....więc poprostu byliśmy ze sobą, wspieraliśmy się ...aż na parę dni przed świetami Bożego Narodzenia mój Tż zaczął sam rozmowę ze na złoty pierścionek to jeszcze trochę zawcześnie ( trzy miesiące po śmierci) ale moze byśmy srebrny kupili jako symbol dla nas obojga i obietnicę ze to o czym wcześniej rozmawiliśmy i planowaliśmy to nie były słowa bez pokrycia ...więc wybraliśmy sie następnego dnia na rejs po sklepach i oczywiście wybrałam śliczny pierścionek (srebrny)...umówiliśmy się że dostanę go pod choinkę razem z innymi prezentami....Przyszła wigilia i czas rozpakowaywania prezentów a tu nic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Oczywiście pirścionkiem pochwaliliśmy się rodzinie popołudniu ale takie oficjalne zaręczyny dla najbliższych zorganizowaliśmy w maju ...... ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
hej kobietki
![]() cieszy mnie to że macie dobre wspomnienia z wizyty u ks. na Ogrodach ![]() co do tego ZAIKS-U to nie mam pojęcia ale myślę że orkiestra by nam coś wspomniała o tym a nic nie mówili |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak fajnie się czyta te Wasze oświadczyny ![]() Cytat:
![]() Wiem że w Kielcach się płaci ale ile to nie wiem na tej ich stronie nie mogę dojść ładu tak tam pogmatwane mają. Aaaa idę dziś tort zamawiać ![]() Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-06-02 o 08:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Bo to nie jest sprawa orkiestry. Płaci organizator imprezy czyli lokal ale lokale doliczają to do opłat i za Zaiks płaci para młoda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Mehja zapomniałam wcześniej to napisać w którymś poście wspominałaś że jedziesz za 2 tyg na przymiarkę? Dzwonili do Ciebie?Bo u mnie cisza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
mehja a no właśnie, coś było na ten temat.
Co do tego ZAIKS-U to naprawde nie mam pijęcia co i jak. Kiedyś słyszałam taką wersje,że płaci to lokal w którym jest impreza. Inna wersja to taka,że płacą to ci,co impreze robią(PM), a inna to taka,że nikt nie płaci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.