![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: 30+ ... zapraszam :)
Oooo, może faktycznie dla odmiany zrobię, wprawdzie obiad jem w pracy, ale nie mam pomysłu n a posiłek popołudniowy (podwieczorko - kolację, bo jakoś tak mi ostatnio wychodzi - jem jakieś serki lub jogurty).
Jak długo może stać w lodówce? Lubię kwaśne i pikantne ![]()
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Trochę mnie odstrasza od tej zupy cebula, bo nie lubię w żadnej postaci
![]() ![]() U mnie wczoraj grzech w postaci hotdoga na stacji, ale znów bez kolacji, więc powinno być nienajgorzej. Kurczę, coraz bardziej mnie nękają wyrzuty sumienia że nie trenuję, ten brak czasu mnie wkurza ![]() Zważyć mogę się dopiero jutro lub w niedzielę, ale jakoś ciuchy luźne więc się przynajmniej pomierzyłam: 11.08 pas 75 biodra 92 17.08 pas 71 biodra 90 ![]() biust bez zmian ![]() A przede mną pracujący weekend :/
![]() |
#184 |
Irenosława Pierwsza
|
![]() tak wygląda moja praca w piątek ![]() narazie uciekam, zaglądne później papa
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Rany, kocham tą ikonkę brzydala !
![]() ![]()
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
Poletta, za 6 dni straciłaś 4 cm w pasie?
![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem jak Ty to zrobiłaś? Chwal się szybciutko ![]() Jeśli chodzi o cebulę, to ja dodaję ją do smaku, aby zupa była ostrzejsza. Ale nie jest ona wymagana, bo tym "cudownym" środkiem jest kapusta. Patrząc na Twoje wymiary, to myślę, że kapuśniak spokojnie możesz sobie odpuścić, bo LASKA z Ciebie, że hej ![]() Dziewczyny, ale mam dzisiaj power'a - normalnie mogę latać ![]() W maju dostałam od siostry cudną czerwoną sukienkę, taką co ma wcięcie w talii i bardzo podkreśla kobiecą sylwetkę. Do dzisiaj nie mogłam w niej chodzić, bo zwijała mi się na brzuchu i w biodrach też była opięta. Dziś rano ją założyłam i... wyglądam w niej super ![]() Aż poleciałam o godz. 5,40 pokazać się mężowi ![]() To mnie jeszcze bardziej motywuje do wytrzymania na kapuśniaku te 2 tygodnie. A potem... ŻEGNAJ ODCHUDZANIE ![]() Miłego dnia Wam życzę, bo mój zapowiada się miło ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Bettix, mój błąd w drugiej dacie - już poprawiłam
![]() ![]() A co do sukienki - gratulacje! Dla mnie to jest to, co najbardziej motywuje do dalszej walki ![]() ![]() I co, skończysz odchudzanie i znikniesz z forum ? ![]() ![]() Buziaczki!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
Poletta, w 5 tygodni to i tak jesteś niesamowita
![]() ![]() No ale można powiedzieć, że diety nie stosowałam tylko starałam się troszku ograniczać pyszności, które lubię przyrządzać w kuchni. Prawdę powiedziawszy gdy zrzucę jeszcze te 4 kg, to wrócę do swojej kuchni (pierożki, pizza, spaghetti - które teraz wykluczyłam), ponieważ biegając i jedząc "normalnie" nie przybierałam na wadze. Moja nadwaga tak jak już pisałam dopadła mnie, bo przez 7-m-cy nie mogłam biegać, ze względów zdrowotnych ![]() ![]() Myślę, że 55kg osiągniesz bardzo szybciutko i NAPEWNO na długo przed Sylwestrem ![]() ![]() ![]() Nie sądzę, żebym zniknęła... no bo przecież Ty też skończysz już niedługo się odchudzać i będziemy miały nowy plan: utrzymanie wagi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Witam Was z samego ranka w sobotę
![]() Bettix, ja zawsze uważałam, że uprawiając regularnie sport można jeść wszystko ![]() Dla mnie akurat taki sposób jedzenia jak teraz nie jest jakims wyrzeczeniem, jem w sumie wszystko co lubię, tylko w małych porcjach i odpowiednio ułożone w posiłkach, niczego mi nie brakuje poza piwem ![]() ![]() ![]() ![]() Ciągle mam wyrzuty sumienia że nie wróciłam jeszcze do treningu ![]() ![]() A z utrzymaniem wagi to masz rację - nie zawsze jest to takie oczywiste... ja już ważyłam 58 i w dwa lata wróciłam do 63 ![]() ![]() Miłego dnia!
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
No i co tu taka weekendowa cisza?
![]() U mnie "ciężki" weekend - pożeganie lata, ognisko i takie tam ![]() Niestety nie mogę zaznaczyć w podpisie 58, bo jest 59,0 - ale nie poddaję się ![]() ![]() ![]() Miłego tygodnia!
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Ja dopiero teraz znalazłam chwilkę, by się odezwać, bo trochę zalatany mam ten weekend. Wczoraj byliśmy na grzybkach i znaleźliśmy 1/3 koszyka maślaków, potem obieranie (troszkę z nimi zeszło) i smażenie. Ale wyszły pyszne... już leżą sobie w zamrażarce, będę robić z nich gołąbki wigilijne ![]() A dzisiaj od rana błogo leniuchowaliśmy: kawusia i TV. Potem obiadek (zasłużona nagroda za wytrwałość w postanowieniu): kurczak z duszoną marchewką. To naprawdę rarytas po 3 dnich kapuśniaku ![]() A wyglądał tak: Załącznik 2528487 Jeśli chodzi o efekt kapuśniaku, to jestem bardzo zadowolona. Brzusio ładny i na wadze dzisiaj zobaczyłam: 62,15kg. Zamierzony cel co raz bliżej ![]() Poletta, zrobiłaś 100 brzuszków za pierwszym podejściem? Jesteś niesamowita ![]() Ja zaczynałam od 20 i stopniowo zwiększałam ilość, aby zakwasów nie dostać. Stu napewno nie dałabym rady ![]() Miłej niedzieli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Irenosława Pierwsza
|
wybaczcie moją nieobecność, ostatnio na nic nie mam czasu...
moje żarełko też w biegu - popijane winkiem - no ale co tam w końcu jedzonko to tez przyjemność, nie mam odwagi sie zważyć, bo raczej wiem ze nie bedzie 59 kg ![]() a co u was laseczki???? właśnie mąż mi oznajmił, że wiezie mi ze 3 kg grzybów, ło matko... ![]()
/Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2009-09-23 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Magnolia, chętnie przyjmę te grzybki
![]() Ale tak na poważnie... to w sobotę planujemy ponowny wypad do lasu i mam nadzieję, że uda się uzbierać chociać tyle co w miniony weekend. W tym roku suszyć grzybów nie będę, bo mam kilka 1litrowych słoików, więc tylko do bierzącej konsumcji są mi potrzebne ![]() A co Ty robisz z grzybków? Ja dzielnie trwam w swoim postanowieniu i następny dzień bez słodkości zaliczony, no i wczoraj oczywiście biegańko i brzusie też były. Dzisiaj rano się zważyłam, bo dokładnie tydzień temu zaczęłam "dietkę" i na wadze zobaczyłam: 61,60kg ![]() Uważam to za świetny wynik, no ale nie grzeszę niczym ![]() Wyjątkiem jest niedziela - ale to założenie dietkowe ![]() Co ciekawsze na słodkie nie mam chęci. Tylko tak jakoś chlebusia bym zjadła, bo mi go brakuje ![]() Co tam, niedziela co raz bliżej. A na obiad w dzień "nagrodowy" planuję karkówkę z grilla + surówkę + chlebuś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Irenosława Pierwsza
|
Bettix przy tobie to az mi wstyd ------------ ogromne GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
Może mnie to bardziej zmobilizuje.... ![]() a grzybki suszę, na świeta bedą jak nowe ![]() u mnie narazie kawusia, a obiadu chyba w ogóle nie bedzie, bo normalnie po pracy idę SPAĆ ![]()
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
Magnolia, jak jesteś taka zalatana, to napewno przy okazji tłuszczyk spalasz
![]() To, że jesteś śpiąca to możliwe, że wpływ pogody. Wczoraj po południu spałam od 17-18.30, a i tak położyłam się o 23,00 i w mig zasnęłam. No, ale jestem przynajmniej wyspana ![]() Wiesz jak ja się odchudzałam... długoterminowe odchudzanie w moim wydaniu jest bardzo pobłażliwe ![]() Ale jak już się uprę to 2 tygodniowy finish jestem w stanie wytrzymać ![]() Aaaa... obiecałam koleżance z innego wątku, że 1.10 zamieszczę fotki mojej figury z dn. 01.02 (początek odchudzania) i z dn. 1.10 (koniec odchudzania), aby ją zmotywować ![]() Wierz mi różnica jest ogromna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Bettix, OGROMNE GRATULACJE, idziesz jak burza!!!
![]() ![]() Ja trochę zabiegana byłam i nie miałamkiedy do Was zajrzeć, ale dietkowo jest ok - miałam jeden dzień jakiegos napadu na jedzenie i upiekłam sernik-piankę, oczywiście zjadłam kawałek, bo pyszny ![]() Ja też się mogę pochalić - na wadze 58,8 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Brzuszki robię dalej, po 100 w tym skrętne, mam mocne postanowienie że od poniedziałku idę na siłownię - będę twarda ![]() ![]() Pojachałabym chętnie na grzybki jutro, ale jakoś sobota w lesie mi się kojarzy z tłumem... Pozdrówka dla Was!
31.05.16 163cm/ ![]() ![]() Nie rezygnuj z czegoś, co wymaga czasu - on i tak upłynie... Edytowane przez Poletta Czas edycji: 2009-09-25 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A tak przy okazji oglądałam Twoje zdjęcia z Egiptu ponownie... suuuper ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiem, bo taką zupkę serwuję sobie 2xw roku (po lub przed świętami) ![]() Ale najważniejsze jest to, że nie mam efektu jojo, gdy nadal biegam ![]() Fajnie tak w podpisie wkleić aktualną wagę, po prawej stronie - tej której pragnęłam, bo tak naprawdę w lutym nie wierzyłam, że uda mi się zejść do 62kg. I w nawiasie napisane było: "62kg (byłoby super)" A teraz... dzisiejsza waga: 61,30kg. ![]() Miłego weekendu dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Już nie pisze dokładnych jadłospisów, ale jem trochę więcej - chyba poprawiła mi się przemiana materii, rokuje to że ustrzegę się jo-jo
![]() Za komplement dziękuję ![]() Jeszcze do Twojej wagi ... poprawka w podpisie rewelacyjnie motywuje ![]() Dla mnie "chodzenie na grzyby" to też raczej spacer po lesie, bo za jedzeniem grzybów nie przepadam ![]() ![]() Ruchu nie da się przecenić - nie tylko dla figury, ale i samopoczucia i energii ! Przede mną weekenowy luz dietkowy, ale pracy mnie czeka dużo, dwie strony internetowe do zaktualizowania, trzecia do zrobienia od podstaw ![]() ![]() Pozdrówka!
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Melduję, że grzybobranie się udało. Grzybków znaleźliśmy trochę mniej niż ostatnio, ale za to oprócz maślaków znaleźliśmy podgrzybki, kozaki i... 3 prawdziwki (oczywiście mąż, nie ja
![]() ![]() ![]() Jutro w planach grill: karkówka już się bejcuje + surówka + wytęskniony chlebuś ![]() A do picia winko ![]() A poza tym błogie lenistwo ![]() Poletto jak wizyta u kosmetyczki się udała? Co robiłaś? Nigdy nie byłam u kosmetyczki ![]() Aaaa chciałam oznajmić, że dietka kapuściana z dniem wczorajszym została zakończona! Nie będę jej stosowała dalej, bo mężuż schudł poniżej planowanej wagi i muszę normalnie gotować. Mi został jeszcze 1 kg do zrzucenia, ale będę musiała poradzić sobie z nim bez kapuścianki ![]() ![]() Miłej niedzieli życzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
My się jednak na grzybki nie wybraliśmy niestety
![]() ![]() ![]() ![]() W sukience na pewno będziesz wyglądać super! ![]() ![]() A u kosmetyczki robiłam korektę brwi i hennę, wosk na bikini i taki fajny zabieg na twarz, szyję i dekolt z retinolem. Miłego dnia! ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Aha, i czekam też na Twoje zdjęcia sprzed i po odchudzaniu! Ja dziś ubrałam moje bardzo bardzo stare ukochane jeansy Big Star (r.28) - bardzo dawno nie mogłam się w nie wcisnąć, a teraz nie dość że weszłam, to jeszcze wyglądają dobrze - żadnego wpijania się ![]()
![]() |
#201 |
Irenosława Pierwsza
|
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------
dziewczyny jak was czytam to normalnie chowam głowę w piasek .... gratuluje wam z całego serca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ze mnie przykładu proszę w ogóle nie brać ![]() ostatnio dietke normalnie olałam, zwalam to na pracę, na pogodę... tak tak.... właśnie tak sobie to tłumaczę, a prawda jest taka ze gdzieś po drodze zgubiłam swoją motywację ![]() waga stoi w miejscu (na szczescie nie rośnie) jest niecałe 60 kg... a cel miał byc ok 57-56 ![]() zła jestem na siebie.... ![]() ![]() niestety przestawiłam sie na 3 posiłki dziennie, zapominam o śniadaniu, a nawet o kolacji.... kurcze zakręcona jestem na maxxxxa... jak zapomne w ogóle o jedzeniu to moze wtedy schudnę ![]() buziaki ![]()
/Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2009-09-27 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Cześć Piękne
![]() Poletto, powiedz mi proszę... nie masz przypadkiem tak, że jak już zakładasz swoje spodnie i podobasz sie sama sobie, to trudniej jest się zdscyplinować ![]() Kurcze ja tak mam ![]() ![]() Eh, pewnie się dzisiaj zważę, po to aby sprowadzić się na ziemię ![]() A zdjęcia obiecałam i dodam 1 lub 2.10 po czym szybko je usunę, bo się wstydzę ![]() Magnolia, skoro waga stoi, to jest dobrze, bo jak znowu zdecydujesz się na dietkę, to zacznie spadać! Taki okres stabilizacji to też dobra rzecz, najważniejsze że nie rośnie. Tak, więc głowa do góry ![]() ![]() U mnie właśnie piecze się chleb pszenno - kukurydziany, będzie na I śniadanie jutro, robię go po raz pierwszy i nie wiem co z tego wyjdzie... Dziewczynki macie pomysł co zrobić z kapustą, która mi została? Póki co ugotowałam ją i nie wiem co dalej ![]() Miłej niedzieli życzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Bettix, ależ oczywiście że Twoja teoria sprawdza się też w moim przypadku! Co celu, ale jak najmniejszymi wyrzeczeniami, więc jak sa postępy, to sobie "luzuję"
![]() A zdjęcia możesz przecież podesłać na maila, żeby nie pozostawały za długo w sieci ![]() Magnolia, wszystko jest kwestią motywacji, może potrzebujesz nowego celu? Może jakiś super ciuch wymaga tych 2-3 kg mniej? ![]() U mnie nic ciekawego, mam teraz gorący okres i w pracy i poza, więc nawet o jedzeniu za dużo nie myślę, na razie nie wychodzi najgorzej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#204 |
Irenosława Pierwsza
|
heeeeeeeeej chudzielce!!!!!!!!!
zważyylam sie w samej piżamce i nie wierzę... 59kg ja nie wiem jak to wszystko działa ![]() przyznam sie ze wczoraj zjadłam ze 3 kromale chleba z ... TUSZONKĄ ta bomba kaloryczna - 500kc w 100g jest pyyyyyyyyyszna, uszy mi sie trzęsły normalnie - dobrze ze mały słoiczek był, to szybko zniknął ![]()
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
Cześć Laseczki
![]() U mnie Poletto jest tak samo ![]() Dzisiaj poszukałam zdjecia, które zrobiłam przed odchudzaniem i normalnie czułam się tak, jakby ktoś wylał mi na łeb kubeł zimnej wody. Magnolia, brawo za zrzucony kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Myślę, że im mniej myślimy o odchudzaniu, to tym mniej organizm się broni przed utratą kg ![]() Podoba mi się Twoje podejście ![]() Życie jest za krótkie, by sobie wiecznie odmawiać przyjemności ![]() Idąc tym tokiem myślenia... miałam bardzo wypasiony weekend ![]() W piątek po południu upiekłam drożdżowki, przepis znalazłam w Necie, robiłam po raz pierwszy. Wyglądały tak (a smakowały jeszcze lepiej): Załącznik 2562963 Załącznik 2562964 Pierwsze są z czekoladą, a drugie z jabłkiem. W sobotę byłam na ognisku u siostry. Zjadłam "tonę" ziemniaków z ogniska, pół kiełbaski, 2 łyżki sałatki z kalafiora i 2 kromki pieczonego chlebka. Natomiast dzisiaj moje śniadanie wyglądało tak (przyniesione przez mężusia do łóżeczka): 9,00 cappuccino + 2 bułeczki z jabłkiem Załącznik 2562965 11,30 jeszcze 1 bułeczka ![]() 13,20 galaretka z bitą śmietaną (od siostry, bo wczoraj nie zjadłam) 15,00 karkówka z grila (2szt) z surówką z kapusty pekińskiej + 2 kieliszki wina. Tak, więc poszalałam w weekend ![]() Ps. Dziewczynki dodałam obiecane zdjątka w swoim profilu, ale tylko na chwilkę, bo zaraz usunę. Do tej pory nie mogę uwierzyć, że tak fatalnie wyglądałam w lutym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Chciałam dołączyć do wątku wiecznych odchudzaczek
![]() Przynajmniej jeśli o mnie chodzi to temat diety towarzyszy mi niezmiennie od 3 lat ![]() ![]() Dlatego obecnie nie jestem na SB, staram sie jeść tylko zdrowe węgle typu chleb pełnoziarnisty nie zwykły, jak węglowodany to do południa. Ostatnią innowacją jaką wprowadziłam była zupa z kapusty- którą jem od poniedziałku na obiado-kolację ![]() ![]() Aha i najważniejsze, chciałabym zrzucić około 4 kg ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie walczące z kilogramami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
Dorinka30, witaj
![]() ![]() ![]() Dziewczynki gdzieś zniknęły... ale napewno się pojawią ![]() Jeśli chodzi o kapuściankę, to bardzo szybko na niej schudłam, ale przez swoją głupotę 1kg wrócił. Już się tłumaczę... podczas kapuścianki baaardzo ograniczyłam jedzenie i niestety, to nie był dobry pomysł. Jadłam tylko owoce, piłam soki i niewielkie przekąski (zero słodyczy). Tak mi się spowolnił metabolizm, że to tej pory go "podkręcam" ![]() Przed kapuśniakiem jadłam 4-5 posiłków i codziennie zaliczałam wizytę w WC, a nie raz 2x dziennie, no i oczywiście...chudłam! A teraz do kibelka latam co 3 dni ![]() Eh, za głupotę trzeba płacić ![]() Od poniedziałku wróciłam do dawnego jedzenia czyli 4-5 posiłków dziennie. Na I śniadanie: serek wiejski z rybką lub warzywami, albo kefirek z sucharkami "Pano" (białko z rana) i na II jakaś kromeczka, potem owoc lub soczek, obiadek, a popołudniu deserek ![]() Do tego dalej biegam i ćwiczę brzuszki. A na kapuściance, to rzeczywiście brzusio jest jak marzenie płaściutki ![]() A zupkę gotowałaś z kiszonej czy słodkiej kapusty? Powodzenia ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() Edytowane przez Bettix75 Czas edycji: 2009-10-07 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli kapuścianka działała ok. tylko przesadziłaś z minimalną ilością posiłków ![]() U mnie z tym nie ma problemu, działam jak robot ![]() ![]() Mam tylko obrzydzenie do serka wiejskiego light, a szkoda bo to takie było wygodne .... Ja na kapuściance chcę pojechać jak najdłużej, zwłaszcza że męża też w to wciągnęłam więc nie jest źle.....a przyznam sie szczerze, że nie robię jej sama, a kupuję zupę - Prezydencką z Hortexu , co najwyżej dodaję więcej kapustki i do środka pomidorów- szybko, smacznie i wygodnie ![]() Co do spowolnienia metabolizmu, to mam wrażenie że mój jest spowolniony już długo ![]() ![]() No nic teraz liczę na kapuściankę , w niej pokładam całe nadzieje ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
Kapuściankę stosowałam parę razy w życiu...
Tylko wtedy zaczynałam od wagi 63kg, aby zejść do 60kg, a nie tak jak teraz ![]() Ale to inna sprawa, bo po tabletkach hormonalnych (nie anty) w ciągu 4 m-cy przybyło mi 8kg ![]() Zawsze działała rewelacyjnie po 1-2tygoniach efekt zamierzony osiągałam. I nic nie wracało!!! Teraz zmotywowana przez forum chciałam schudnąć jak najwięcej i schudłam w ciągu tygodnia -2,45kg, tyle tylko, że tydzień później 1,05kg wróciło. Nie powiem, że z powietrza, bo pozwalałam sobie na bułeczki drożdżowe, ognisko i grilka ![]() Co tam... i tak jestem do lżejsza -1,40kg ![]() Teraz wróciłam do zdrowego odżywiania i mam nadzieję, że metabolizm wróci ![]() A węglowodanów do tej pory nie unikałam jakoś drastycznie, ale też nie opychałam się nimi. Nie zapomnę takiej sytuacji... kiedyś upiekłam chleb razowy (pachniało w całym domu), mąż robił sobie kromeczkę do pracy i chciał zrobić mi, ale ja chciałam być twarda i powiedziałam, żeby nie robił, bo nie jem chleba. Wzięłam twarożek z rybką do pracy i jakieś owoce... Pół dnia w pracy ten chlebuś chodził mi po głowie! I pierwsze co zrobiłam po przyjściu do domu to... rzuciłam się na niego zjadając kromkę przed obiadem, który był w trakcie podgrzewania!!! Po tej sytuacji zdałam sobie sprawę, że mam jeść, to na co mam ochotę, bo w innym przypadku, to org. i tak się upomni o swoje ![]() Ja teraz jestem na etepie serka wiejskiego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do bułeczek i takich tam to nie jem w ogóle, słodyczy już nie jem 3 lata, ale nigdy nie przepadałam za słodkim więc odstawienie tego nie sprawiło mi żadnego kłopotu ![]() Póki co czuję się lekko jak piórko i oby tak dalej, najgorsze są weekendy bo wtedy nie potrafię być na diecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.