Sala - Zawiercie i okolice - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 21:25   #181
Partycjapati
Raczkowanie

Dot.: Sala - Zawiercie i okolice

Cytat:
Napisane przez manillia Pokaż wiadomość
Kosmetyki Paul Sagane, Loreal, Gosh, Max Factor itd. Nie wiem dokładnie ale dla mnie to są najlepsze marki.

A gdzie jest ten Butterfly Effect?
Najwyższa półka to raczej powiedziałabym, że Guerlain, Smashbox, Dior, Helena Rubistein, Lancome itd, ale wtedy makijaż kosztowałby fortunę.
Do makijażu według mnie wizażystki powinny używać też typowo profesjonalnych produktów - Kryolan, czy Bikor, czy jakoś tak.

Butterfly jest na ul.Szerokiej, niedaleko ZUSu, za Światem Koszul, ale podobno rewelacji tam nie ma i ściągają klientów dużymi promocjami.
Partycjapati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-04, 18:53   #182
Anev0
Zakorzenienie

A wynajmowaliście Busa? Autobus dla gości? od mojego beda z daleka a trzeba sie zaczac oglać. Miał ktoś takie doświadczenie?

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-05, 13:22   #183
Faflik
Raczkowanie

Hejka!
Ja już jestem po tym szaleństwie ślubnym.
Z czystym sumieniem mogę Wam polecić zespół, który grał u nas na weselu - naszym zdaniem po prostu REWELACJA!
I my i goście byliśmy zachwyceni - w razie czego proszę pisać na priv to podam namiary.
Salę mieliśmy w Podlesicach w Zajeździe Jurajskim. Z sali również jesteśmy baaardzo zadowoleni - w sumie wyszło nas to tanio, a zarówno jedzenie jak i obsługa zrobiła na nas wrażenie.
Przede wszystkim jedzenia po prostu nie szło przejeść - niczego nie brakowało, jak tylko skończyło się jakieś danie na stole kelnerki natychmiast donosiły poszczególne dania. Talerzyki mieliśmy wymieniane bardzo często i nie trzeba się było o to upominać tak jak mi się już zdarzało na weselach u znajomych. Jedzenie pyszne - nie zmienialiśmy nic z podstawowego menu, bo chcieliśmy mieć swojskie i "normalne" dania.
Smakowało wszystkim! Rodzina męża z Orzesza strasznie nas za to chwaliła, mimo, że to nie nasza zasługa...
Trzeba sobie tam załatwić we własnym zakresie ciasta (mam też namiary na świetną i tanią cukiernię), owoce (Pani Brewka bardzo dobrze nam z tym doradziła - zapłaciliśmy za owoce 200 zł.), soki i alkohol. Ale nie trzeba płacić tutaj korkowego, więc naprawdę tanio nas to wyszło. Na alkohol jest osobny zamykany na klucz składzik, a klucz dostają do ręki rodzice.
Sala przystrojona pięknie, nie musieliśmy nic robić we własnym zakresie. Ale jeśli ktoś chce sobie jakąś ozdobę dodać, np. dodatkowa dekoracja za Młodymi, to też nie ma problemu. No i jest wyjście na tył hotelu, gdzie można sobie usiąść na stolikach na świeżym powietrzu! Dla nas to też miało bardzo duże znaczenie.
POLECAMY z czystym sumieniem!

Nie polecam natomiast salonu Ramzes w Zawierciu. Zapłaciłam 3 stówy za pakiet Panna Młoda. Fryzura była ładna, nie mogę zaprzeczyć, ale rozwaliła mi się na długo przed oczepinami!!!
Uprzedzałam fryzjerkę, że musi mi ją bardzo mocno utrwalić, bo mam lejące się włosy i dość ekspresyjnie tańczę, ale moje prośby na nic się nie zdały.
Makijaż też nie był taki jak oczekiwałam. Poprosiłam o bardziej naturalny makijaż - mimo zapewnień kosmetyczki, że tak będzie wyszłam z salonu z maską na twarzy! Tyle fluidu mi napakowała, do tego kiepskiej jakości. Używają kosmetyków marki Wibo (w Rossmanie chyba najtańsza marka!) więc nie ma się co dziwić!!! Niestety za późno się skapnęłam.
Paznokcie też takie sobie - na sesję zdjęciową w późniejszym terminie robiłam sobie sama i wszystkim się duuużo bardziej moja wersja podobała!
Poza tym każą zwracać wkład, który dają we włosy więc nie wiadomo po kim wam się takie coś dostanie.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
A wynajmowaliście Busa? Autobus dla gości? od mojego beda z daleka a trzeba sie zaczac oglać. Miał ktoś takie doświadczenie?
Anevo my wynajmowaliśmy autobus z Etrans - świetna firma!
Kierowca bardzo miły i elegancko ubrany.
Przewożone było niecałe 50 osób z rodziny mojego męża - trasa ponad 100 kilometrów w jedną stronę. Kierowca przywiózł gości pod kościół, potem na salę. Załatwiliśmy mu nocleg i został do rana - jak już wszyscy postanowili się zebrać do domu obudziliśmy kierowcę i zawiózł wszystkich tam, gdzie było potrzeba. Poprosiliśmy o rozwiezienie wszystkich pod dom tak żeby nikt się nie musiał nad ranem stresować dojazdem do domu na własną rękę z jednego konkretnego miejsca!
Za całość zapłaciliśmy 1100 zł, ale jak na taką dużą odległość to byliśmy baaaardzo przyjemnie zaskoczeni.
No i przemiły właściciel - przy rozliczeniu podziękował za skorzystanie i usług jego firmy i życzył nam wszystkiego co najlepsze!
Gorąco polecam!
Faflik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-05, 13:57   #184
was ukochany baczek
Raczkowanie

[QUOTE=Faflik;32083156]Hejka!
Ja już jestem po tym szaleństwie ślubnym.
Z czystym sumieniem mogę Wam polecić zespół, który grał u nas na weselu - naszym zdaniem po prostu REWELACJA!
I my i goście byliśmy zachwyceni - w razie czego proszę pisać na priv to podam namiary.
Salę mieliśmy w Podlesicach w Zajeździe Jurajskim. Z sali również jesteśmy baaardzo zadowoleni - w sumie wyszło nas to tanio, a zarówno jedzenie jak i obsługa zrobiła na nas wrażenie.[QUOTE32083156]

możesz pokazać jakieś fotki jak sala wygląda w środku? oczywiście proszę namiary na zespół

Edytowane przez was ukochany baczek
Czas edycji: 2012-02-05 o 13:58
was ukochany baczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-05, 19:12   #185
Anev0
Zakorzenienie

Faflki a skąd ta firma jest przewozowa?
Ciesze się że tak dobrze wszystko wyszło i oczywiście dużo szczęścia życze
Możesz podać nazwe zespołu ktory u Ciebie grał?
Oraz kto kamerował i jaki fotograf?

Ślub

ŻONKA
Stary 2012-02-05, 23:01   #186
Faflik
Raczkowanie

Z zespołem będzie problem bo nie mają swojej nazwy i dema w necie mimo że grają już parę lat. Namiary podaję na privie. My podpisywaliśmy po prostu umowę z właścicielem zespołu. Postaramy się w najbliższym czasie zmontować jakiś kawałek, żebyście mogli ich posłuchać, jeśli nie możecie się z nimi umówić i posłuchać osobiście. Oni generalnie wolą się pokazać na żywo.

Firma przewozowa Etrans ma siedzibę w Łaziskach Górnych więc to też niestety trzeba brać pod uwagę. Najlepiej szukać firmy blisko zamieszkania bo płaci się za każdy kilometr przejazdu. W razie czego najlepiej tam zadzwonić i poprosić o wycenę. Namiary są w necie. Nas oni wyszli najtaniej mimo, że sprawdzaliśmy też inne opcje.

Zdjęcia sali poszukam i jak znajdę jakieś ładne to prześlę w najbliższym czasie.

Jeśli chodzi o kamerzystę i fotografa mieliśmy Rafała Pierzchałę z Sosnowca (Ozarys)
Z filmu jesteśmy zadowoleni - zrobił tak jak chcieliśmy, ogląda się go naprawdę z przyjemnością. Wkłada w to dużo pracy i to widać.
Gorzej niestety z fotografią.
Chcieliśmy zdjęcia troszkę artystyczne, a pani fotograf z którą on współpracuje w ogóle takich robić nie potrafi. Zdjęcia są przyzwoite i tyle. Natomiast zdjęcie grupowe to niestety porażka - mieliśmy 120 gości i nie ujęli połowy z nich!
Nie potrafili nas ustawić. Poza tym już po ślubie doszlśmy do wniosku że można nas było podzielić na grupy (dzieci, młodzież,starsi ), ale w końcu to ich rola nie nasza!
Więc jeśli chodzi o fotografa radzę wziąć kogoś innego.
My mieliśmy troszkę szczęścia, bo moja przyjaciółka zrobiła nam dodatkowy plener i przynajmniej z tego mamy zdjęcia o jakie nam chodziło.
Generalnie cena za filmowanie to 1000 zł, tyle samo jest za fotografowanie.

Nam bardzo podobały się zdjęcia naszych przyjaciół, którzy wesele mieli miesiąc później - mieli dwóch fotografów, a zdjęcia bardzo ciekawe, niesztampowe. Jeśli ktoś by chciał to też mogę o nich popytać, bo na tą chwilę nie potrafię nic więcej powiedzieć.

To co najważniejsze dziewczyny - postarajcie się nacieszyć tym dniem i wybawić tak dobrze jak to tylko możliwe. Czas leci wtedy w takim tempie, że nawet nie zauważycie kiedy się wesele skończy! Naprawdę!!!
A my bawiliśmy się tak super, że aż nam smutno było nad ranem że to już koniec!
Powodzenia Wam życzę w tym przedślubnym szaleństwie!
Stary 2012-02-08, 12:13   #187
szkrabeniek
Raczkowanie

Hej Kochane
Wczoraj z Narzeczonym i naszymi Rodzicami byliśmy podpisać umowę i w taki oto sposób mamy już zaklepany termin na 10.08.13 Dom Weselny MUZA
Rodzice zadowoleni , my również. Cena przyzwoita a dodatkowo są pokoje na górze, a nam na tym zależy bo będziemy mieć dojezdnych gości.
Potrzebuję Waszej pomocy - ponieważ zastanawiam się nad dwoma zespołami - mianowicie " Muzyk Nocy" i zespół "Sonet" czy macie jakieś opinie - ewentualnie kogo możecie mi polecić ??? Wybór zespołu to chyba najgorsza sprawa - bo od zespołu bardzo dużo zależy ...

Proszę o pomoc

Buziaki dla Was na dobry dzionek

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-08, 18:53   #188
was ukochany baczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Hej Kochane
Wczoraj z Narzeczonym i naszymi Rodzicami byliśmy podpisać umowę i w taki oto sposób mamy już zaklepany termin na 10.08.13 Dom Weselny MUZA
ile cena za osobę w Muzie?
Stary 2012-02-09, 10:35   #189
was ukochany baczek
Raczkowanie

nie orientujecie się która sala w Zawierciu lub w okolicy byłaby taka do 100 osób, 90 osób to będzie max
Stary 2012-02-10, 06:14   #190
sodor84
Raczkowanie

sala do 100 osób jest w Hotelu Zawiercie, Orle Gniazdo na Hucisku, Hotel Ostaniec w Podlesicach, Jura Hotel w Kroczycach, oberża Czarny Pies w Ogrodzieńcu, Villa Verde w Zawierciu, Hotel Fajkier w Lgocie Murowanej, Amazonka w Irządzach. My też szukaliśmy sali max. do 100 osób i praktycznie we wszystkich salach powiedziano nam że można takie wesele zorganizować. Jak sala przewidziana jest na więcej gości to będziesz miała więcej miejsca na tańce
najlepiej zrobić sobie dzień objazdowy i te wszystkie sale pooglądać i popytać dokładnie.
My ostatecznie zdecydowaliśmy się na Jura Hotel.
sodor84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-10, 08:40   #191
was ukochany baczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sodor84 Pokaż wiadomość
sala do 100 osób jest w Hotelu Zawiercie, Orle Gniazdo na Hucisku, Hotel Ostaniec w Podlesicach, Jura Hotel w Kroczycach, oberża Czarny Pies w Ogrodzieńcu, Villa Verde w Zawierciu, Hotel Fajkier w Lgocie Murowanej, Amazonka w Irządzach. My też szukaliśmy sali max. do 100 osób i praktycznie we wszystkich salach powiedziano nam że można takie wesele zorganizować. Jak sala przewidziana jest na więcej gości to będziesz miała więcej miejsca na tańce
najlepiej zrobić sobie dzień objazdowy i te wszystkie sale pooglądać i popytać dokładnie.
My ostatecznie zdecydowaliśmy się na Jura Hotel.
no to fajnie,że nie ma z tym problemu ja się zastanawiam czy nie wybrać Zajazdu Jurajskiego, Euforii w Ciągowicach czy sala Morsko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-10, 13:23   #192
sodor84
Raczkowanie

Euforii nie znam,
w zajeździe jurajskim była moja siostra i powiedziała że było beznadziejnie, jedzenie nie dobre i do tego mało, wróciła głodna, już nawet z chłopakiem myśleli żeby gdzieś na chamburgera jechać, ale to było parę lat temu (ok.7) więc od tego czasu mogło się tam pozmieniać zwłaszcza że konkurencja jest duża.
w morsku byłam na trzech imprezach (ostatnia 2 lata temu) za każdym razem jedzenie bez smaku a o zmianę talerzyka trzeba było się prosić obsługi. moi znajomi robili tam chrzciny i powiedzieli, że nigdy więcej. jedynym plusem jest,że tam jest naprawdę ładnie.
popytaj dokładnie o te sale żebyś później się nie stresowała, że goście niezadowoleni (sądzę, że w tym dniu i tak będziesz miała stresów pod dostatkiem )
moim zdaniem najlepiej wybrać salę na której samemu się było i widziało jak to wszystko wygląda (obsługa, dekoracje, smak i ilość potraw). bo wiadomo dla jednego może pasować wszystko, a drugi będzie narzekał, a w tym dniu to najważniejsze abyście Ty i twój TŻ byli zadowoleni

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

dziewczyny a wiecie może gdzie w Zawierciu albo okolicy robią ładne bukiety ślubne, strojenie samochodów itp...???
jak jest już gdzieś taki wątek to bardzo proszę o linka
Stary 2012-02-10, 15:14   #193
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny a wiecie może gdzie w Zawierciu albo okolicy robią ładne bukiety ślubne, strojenie samochodów itp...???
jak jest już gdzieś taki wątek to bardzo proszę o linka
Ładny bokiet ze storczyków zrobiła Pani w kwiaciarni na ul. wierzbowej jak cukiernia.
ładnie też robią w 13 w kwiciarni koło biedronki tam też stroją auta

Ślub

ŻONKA
Stary 2012-02-10, 16:49   #194
asia_z
Zakorzenienie

a mnie robiła bukiet kobieta z kwiaciarni pod Cosmo. za mój bukiet płaciliśmy 150 zł (miałam róże aqua - załącznik), bukiet dla starszej 50 zl, tez śliczny + 2 bukiety ze słoneczników dla Rodzicow.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet.jpg (145,4 KB, 22 załadowań)
Stary 2012-02-10, 18:35   #195
was ukochany baczek
Raczkowanie

Cytat:
Euforii nie znam,
w zajeździe jurajskim była moja siostra i powiedziała że było beznadziejnie, jedzenie nie dobre i do tego mało, wróciła głodna, już nawet z chłopakiem myśleli żeby gdzieś na chamburgera jechać, ale to było parę lat temu (ok.7) więc od tego czasu mogło się tam pozmieniać zwłaszcza że konkurencja jest duża.
w morsku byłam na trzech imprezach (ostatnia 2 lata temu) za każdym razem jedzenie bez smaku a o zmianę talerzyka trzeba było się prosić obsługi. moi znajomi robili tam chrzciny i powiedzieli, że nigdy więcej. jedynym plusem jest,że tam jest naprawdę ładnie.
właśnie byłam dziś oglądać wymienione przeze mnie sale i tak o godzinie około 18 przyjechałam do zajazdu jurajskiego a tu zamknięte, byłam zdziwiona bo jak zajazd to powinno być otwarte chyba cały czas więc nic nie załatwiłam, w Morsku też byłam ale sala wg mnie niezbyt i menu

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

i mam jeszcze pytanie ogólnie nie lubie jak sala ma własne menu i mogę wybierać lub zmieniać tylko w obrębie tego menu, chciałabym taką salę gdzie sama ustalę sobie menu i powiem że chce to i to, nie mówię tu o wynajmowaniu kucharki tak jak to na remizach się robi tylko normalnie płatne za osobę czy wie któraś może która sala w Zawierciu lub okolicy godzi się na takie coś jestem ciągle w jednym punkcie i nie mogę ruszyć z przygotowaniami bo albo to jest nie tak albo tamto
Stary 2012-02-11, 15:59   #196
szkrabeniek
Raczkowanie

Płacimy 165 zł od osoby bez ciast i alkoholu to chcemy załatwić sobie we własnym zakresie

Nadal jesteśmy na etapie szukania zespołu wybór jest dość ciężki bo to najważniejsza kwestia jak macie jakieś namiary na dobry zespół to proszę podzielcie się

P.S. a słyszałyście może coś o zespole manhattan ?? macie jakieś namiary czy coś ?

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
Stary 2012-02-13, 06:26   #197
sodor84
Raczkowanie

asia_z, Anevo - dzięki dziewczyny za namiary na te kwiaciarnie

was kochany baczek - wydaję mi się, że kwestia menu jest do dogadania, oni dają tylko propozycję, a jeżeli chcesz ustalić całkowicie nowe to nie powinno być z tym problemu, jeżeli dania będą bardziej "wypaśne" to pewnie podniosą cenę za osobę. Moja siostra miała wesele w Magdzie w Kroczycach i tam są bardzo elastyczni co do menu. ponoć robili kiedyś nawet zupę z żółwia , a jedzenia jest taka ilość, że po tym weselu jeszcze przez pół roku rozmrażaliśmy smakołyki które się zostały z wesela.
Właśnie dziewczyny pytajcie też czy w sali którą wybrałyście dają jedzenie, które się zostanie, bo nie wszędzie jest to praktykowane!

szkrabeniek jeśli chodzi o zespoły to zależy na jakim Ci zależy. czy poszukujesz takiego który tylko puszcza disco polo z keyborda to będzie łatwiej, a jeśli chodzi o zespół profesjonalny to tu już jest trudniej. ja będę miała zespół Art Music z Tychy (można wejść na ich stronę i posłuchać demo) na spotkaniu pan zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, wszyscy w zespole mają wykształenie muzyczne, grają tylko na żywo, mają dużo instrumentów (oprócz standardowo keyborda są jeszcze trzy rodzaje saksofonów, flet, klarnet, akordeon i w bogatszej wersji gitara i perkusja), a przede wszystkim biorą niedużo
jak nie macie zespołu z polecenia to proponuje poszukać przez internet ze stony "kapela na wesele" dość duży wybór zespołów
Stary 2012-02-13, 09:10   #198
was ukochany baczek
Raczkowanie

Cytat:
wydaję mi się, że kwestia menu jest do dogadania, oni dają tylko propozycję, a jeżeli chcesz ustalić całkowicie nowe to nie powinno być z tym problemu, jeżeli dania będą bardziej "wypaśne" to pewnie podniosą cenę za osobę. Moja siostra miała wesele w Magdzie w Kroczycach i tam są bardzo elastyczni co do menu. ponoć robili kiedyś nawet zupę z żółwia , a jedzenia jest taka ilość, że po tym weselu jeszcze przez pół roku rozmrażaliśmy smakołyki które się zostały z wesela.
Właśnie dziewczyny pytajcie też czy w sali którą wybrałyście dają jedzenie, które się zostanie, bo nie wszędzie jest to praktykowane!
ha ha nie to ja napewno nie chce zupy z żółwia ) właśnie mi chodzi o nardziej "normalne" jedzenie ale dużo jest właśnie dziwnych pozycji w menu, albo nawet sałatki nie takie jak ja chce
Stary 2012-02-13, 09:54   #199
szkrabeniek
Raczkowanie

sodor84 no i właśnie w tym miejscu mam problem ponieważ ja wolę skoczniejszą muzę czyli disco polo natomiast moi przyszli teściowie bardziej woleli by biesiadę.
W każdym razie dziękuję za linka - zaraz obczaję stronę

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-13, 09:55   #200
Faflik
Raczkowanie

was kochany baczek -w Zajeździe Jurajskim menu, które Ci dają jest takie podstawowe, to co zawsze proponują. Ale od razu nam powiedziano, że możemy sobie zażyczyć inne potrawy, tylko wtedy będą musieli wiedzieć, co chcemy konkretnie, żeby podać nam cenę. Więc myślę, że z tym nie będzie problemu.
Poza tym całość jedzenia, które nam zostało dostaliśmy do domu więc w niedzielę na "poprawiny" dla części gości nie musieliśmy nic kupować, bo wszystko mieliśmy z wesela, nawet żurek i bogracz.

Nam zostało baaardzo dużo jedzenia więc jeśli gdzieś nie dają reszty do domu to też to trzeba wliczyć w koszty. Bo w końcu za to się przecież płaci i to niemało!
Poza tym fajnie nie musieć się przejmować gotowaniem następnego dnia.
Stary 2012-02-13, 11:06   #201
was ukochany baczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
sodor84 no i właśnie w tym miejscu mam problem ponieważ ja wolę skoczniejszą muzę czyli disco polo natomiast moi przyszli teściowie bardziej woleli by biesiadę.
W każdym razie dziękuję za linka - zaraz obczaję stronę
http://www.planujemywesele.pl/szukaj...esiada,polskie

wejdz na ten link tu wpisujesz miejscowosc, jaki rodzaj muzyki jakie instrumenty ja juz wybralam zespol megane lub scenic

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Faflik Pokaż wiadomość
was kochany baczek -w Zajeździe Jurajskim menu, które Ci dają jest takie podstawowe, to co zawsze proponują. Ale od razu nam powiedziano, że możemy sobie zażyczyć inne potrawy, tylko wtedy będą musieli wiedzieć, co chcemy konkretnie, żeby podać nam cenę. Więc myślę, że z tym nie będzie problemu.
Poza tym całość jedzenia, które nam zostało dostaliśmy do domu więc w niedzielę na "poprawiny" dla części gości nie musieliśmy nic kupować, bo wszystko mieliśmy z wesela, nawet żurek i bogracz.

Nam zostało baaardzo dużo jedzenia więc jeśli gdzieś nie dają reszty do domu to też to trzeba wliczyć w koszty. Bo w końcu za to się przecież płaci i to niemało!
Poza tym fajnie nie musieć się przejmować gotowaniem następnego dnia.

moja koleżanka też tam była na weselu i mówiła że było dobre jedzenie wlasnie takie jak ja chce czyli tradycyjne
Stary 2012-02-13, 12:26   #202
Anev0
Zakorzenienie

Ja wybieram się na wycieczke po zespołach teraz tak
Możecie doradzić o co zapytać zespół? O co nie pytać?
Jakieś haczyki? Czyli o co zapytać zespół ( poza ceną) .
Czyli wszystko to co może mi się na takowych rozmowach przydać
Licze na drobne wskazówki

Ślub

ŻONKA
Stary 2012-02-13, 12:46   #203
sodor84
Raczkowanie

warto zapytać zespół o takie rzeczy jak: czy biorą dodatkową kase za przyjazd; ile godzin grają i ile kosztuje przedłużenie; jakimi dysponują instrumentami; czy ustala się z nimi dokładny scenariusz wesela; czy są przygotowani na takie przypadki jak wyłączenie prądu (czy grają "na żywo", czy posiadają własny agregat, gdyby w lokalu nie było); czy w razie jakiegoś wypadku (np. na jakiś czas przed weselem jeden z członków zespołu łamie rękę) zapewniają zastępstwo oczywiście na tym samym poziomie; czy to Was obarczają kosztami gdyby któryś z gości zniszczył sprzęt (oczywiście nieumyślnie, np. w trakcie szaleńczego tańca ktoś wpadnie na orkiestrę ); czy posiadają własny sprzęt nagłaśniający i np. oświetlenie; jaka jest forma rozliczenia (jaka zaliczka, kiedy reszta)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-13, 12:49   #204
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
warto zapytać zespół o takie rzeczy jak: czy biorą dodatkową kase za przyjazd; ile godzin grają i ile kosztuje przedłużenie; jakimi dysponują instrumentami; czy ustala się z nimi dokładny scenariusz wesela; czy są przygotowani na takie przypadki jak wyłączenie prądu (czy grają "na żywo", czy posiadają własny agregat, gdyby w lokalu nie było); czy w razie jakiegoś wypadku (np. na jakiś czas przed weselem jeden z członków zespołu łamie rękę) zapewniają zastępstwo oczywiście na tym samym poziomie; czy to Was obarczają kosztami gdyby któryś z gości zniszczył sprzęt (oczywiście nieumyślnie, np. w trakcie szaleńczego tańca ktoś wpadnie na orkiestrę ); czy posiadają własny sprzęt nagłaśniający i np. oświetlenie; jaka jest forma rozliczenia (jaka zaliczka, kiedy reszta)
Dzięki no faktycznie nie na wszystko zwróciłam uwagę a fakt przydatne zapytam )

Ślub

ŻONKA
Stary 2012-02-14, 20:41   #205
Partycjapati
Raczkowanie

Jeśli chodzi o wiązanki ślubne i nie tylko, to polecam 13-stkę na Żabkach. Super kompozycje i nowoczesne, i tradycyjne, no i przede wszystkim mocno się trzymają i nie rozpadną się jeszcze przed imprezą.
Partycjapati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 06:07   #206
sodor84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Partycjapati Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o wiązanki ślubne i nie tylko, to polecam 13-stkę na Żabkach. Super kompozycje i nowoczesne, i tradycyjne, no i przede wszystkim mocno się trzymają i nie rozpadną się jeszcze przed imprezą.
a wiesz może czy oni przygotowują kwiaty do wpięcia we włosy( czy robią w formie spinek i czy mają specjalny środek do utwalania żeby kwiaty nie zwiędły)...???
i mam jeszcze pytanie czy robią biżuterię z kwiatów...??? bo myślałam żeby zrobić sobie bransoletkę z kwiatka pasującego do bukietu, coś w tym stylu bym chciała...
co myślicie o takiej biżuterii...???
Stary 2012-02-15, 06:40   #207
sodor84
Raczkowanie

no udało mi się w końcu załączyć plik...
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1329287974
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif bizuteria.gif (55,8 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez sodor84
Czas edycji: 2012-02-15 o 06:41
Stary 2012-02-15, 08:46   #208
Anev0
Zakorzenienie

Piękna ta biżuteria

Ślub

ŻONKA
Stary 2012-02-15, 09:07   #209
manillia
Raczkowanie

Słyszałam że w 13 robią ładnie ale bardzo drogo. Koleżanka mi poleciła jakąś kwiaciarnię koło dworca w łazach. Miała wesele w lipcu 2011 i kupowała tam 4 duże kosze kwiatów do domu, bukiet ślubny, bukiet dla mamy i świadkowej, przypinki dla pana młodego i świadka, przystrojenie kościoła i samochodu i ozdoby do włosów i za wszystko zapłaciła tylko 1000zł. Widziałam tylko bukiet i był śliczny z orchidei. W 13 za taki zestaw zapłacicie 2 lub 3 razy więcej.

manillia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 10:24   #210
was ukochany baczek
Raczkowanie

Cytat:
no udało mi się w końcu załączyć plik...
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1329287974

śliczna ta biżuteria, masz może więcej fotek tego typu rzeczy?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości