|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Przychodzice do domu, ściągacie z siebie ciuchy i co z nimi robicie?
Cytat:
![]() A , przypomniałam sobie , jednak znam parę osób mieszkających w blokach i posiadających rodzaj oddzielnego pomieszczenia na segregowane brudy - coś jak wnęka z suwanymi drzwiami , więc jak się chce , to sie może i w bloku wygospodarować miejsce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem - może ja jakaś dziwna jestem, albo swojego smrodu nie czuję
![]()
![]() |
#187 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Wątek jest rozwalający
![]() ![]() Teraz odezwał się drugi "obóz" ![]() Do którego chyba należę... ![]() Bo o ile suszenie ciuchów które są mokre od potu wydaje mi się obrzydliwe, to kąpiel raz dziennie, mycie włosów co dwa dni, spanie w jednej piżamie przez parę dni, zmienianie pościeli raz na tydzień lub dwa - wydają mi się zupełnie normalne i higieniczne... Kropka - zazdroszczę umiejętności wyszykowania się w 25 minut, sama bym tak chciała, ale mimo że się nie kąpię rano ani nie myję włosów, to i tak się nie mieszczę w takim czasie... Ubieram się, ścielę łóżko, robię i jem śniadanie, maluję się i zawsze mi jakoś czas szybko ucieka. Może dlatego, że rano jestem zaspana strasznie i przez to jakoś wolno mi wszystko idzie... Tak optymalnie 35-40 minut. W przypadku autorki wątku nie rozumiem tylko czemu nie rozwiąże problemu i nie zakupi aptecznego antyperspirantu typu etiaxil lub antidral, wtedy pewnie by już nie musiała niczego "suszyć" ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-09-30 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Konto usunięte
|
Lexie - bo to się śniadania rano nie je
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pach nie mam mokrych nigdy, ale zdaża mi się, że "cała płynę" i pierwszą rzeczą po wejściu do mieszkania jest wrzucenie ciuchów do pralki. Wszystkich ![]()
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
naprawde nie widzisz roznicy???
jesli przepocone ciuchy sie wietrzy->suszy i wklada do szafki/polki/szafy ze swiezymi rzeczami to dla mnie to = niechlujnosc
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Co za wątek
![]() O ile suszenie przepoconych ubrań i wkładanie ich po raz kolejny jest, w moim mniemaniu, obrzydliwe, to zmienianie piżamy codziennie jest przesadą. Ja kapię się raz dziennie- zawsze przed pójściem do łóżka, niezależnie czy to 22 czy 5 rano, chyba że jest upał, spocę się, jeżdzę rowerem- wtedy biorę prysznic częściej. Włosy myję codziennie, ale też wieczorem, ponieważ ich nie suszę, więc musiałabym wstawac ok 4 rano, żeby włosy wyschły. Wyszykowanie się rano zajmuje mi 25-30 minut. I nie śmierdzę- przynajmniej nikt nie narzeka.. A i zakładam bluzki 2-3 razy, bo jeśli jest ona czysta, nie widzę sensu, żeby prac ją codziennie, po 4 godzinach noszenia. Chyba że sie spocę, wtedy bezwzględnie piorę. Ale jak wiadomo każdy robi, jak uważa za słuszne.
"Coś, czego nigdy nie było jest jeszcze raz" PR Edytowane przez ellinka Czas edycji: 2009-09-30 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie, żeby to był przytyk, do którejkolwiek z dziewczyn wypowiadającym się w wątku, ale tak się po cichu zastanawiam, ile z Was sama pranie robi ![]() A już tak odbiegając nieco od tematu, to skoro już jesteśmy przy higienie, zastanawiam się, gdzie są te wszystkie osoby, które prowadzą tak higieniczny tryb życia, skoro chodząc na fitness często spotykałam się z sytuacją, że po godzinie intensywnych ćwiczeń, może ze 3 (w najlepszym wypadku) wchodziły pod prysznić a jakieś 20 zakładało ubrania na przepocone ciało, robiło makijaż i wychodziło. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że niektóre kąpią się w domu (sama czasem po prostu wychodzę w dresie, kiedy jestem w klubie wieczorem, ponieważ wolę wziąć prysznic w domu), jednak jestem przekonana, że cała masa kobiet jak gdyby nigdy nic wraca do codziennych zajęć bez umycia się.
![]() |
![]() |
#193 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14515769]Lexie - bo to się śniadania rano nie je
![]() ![]() U mnie to ciężka sprawa jeśli idę na 8 na zajęcia, bo chcąc się wyspać - wstaję możliwie jak najpóźniej ![]() ![]() Jak mam więcej czasu, to nie ma problemu bo się szykuję w innym tempie - ale mój plan zapowiada się tak, że będę zaczynać o ósmej 4 razy w tygodniu, nie jest to zbyt budująca wizja... ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Oczywiście w domu się kąpałam, brałam sobie taką odprężającą kąpiel w wannie... Szłam prosto do samochodu i do domu. Ale w sumie po pewnym czasie uznałam, że wygodniej jest brać prysznic od razu na siłowni, od razu można się wtedy zająć czymś innym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z wyglądu normalna, spodnie, bluzka, czyste paznokcie, włosy też ok, na zaniedbaną nie wyglądała, ale ten zapach pozostawał w pokoju jeszcze chwilę po wyjściu i jestem niemal pewna, że ona sama tego smrodu potu nie czuła, bo przecież jakby czuła, to by się wykąpała, umyła, ubrania zmieniła, prawda?
![]() |
![]() |
#198 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#199 |
maszyna, nie człowiek
|
Ej, pośmierdzę z wami. Co rpawda pizamy nie mam mozliwosci zmieniac codziennie, wlosy myję tlyko wieczorem, ale nie potrafię wyjsc z domu nie umywszy twarzy, zębów, czy skóry pod pachami na którą "użyję" antyperspirant/dezodorant/etc.
To nei jest tak, ze jak ktos się nie wykąpie dwa razy dziennie to od razu jest neichlujny - moze rpzeciez wziac prysznic (mam na mysli taki rpysznic z brodzikiem), albo umyc się w wannie bz leżania w niej, po prostu myjąc ciało i spłukując prysznicem. Tak samo nie będe suszyć bluzki, która mi się spociła jak jechałam do domu, bo co z tego, ze nie śmierdzi - to jest dla mnei nieprzyjmne wiedziec, ze mam na sobie spocona bluzkę, odczuwam dyskomfort. A co do higieny po fitnesie itd - u mne w szkole w szatni bylo obok pomieszczenie z wc, trzema duzymi umywalkami i dwoma prysznicami, taka lazienka. Z prysznica nie korzystalam, bo noszenie dodatkowo duzego ręcznika bylo niewygodne, ale nigdy nie wychodzilam ze szkoly bez spłukania z siebie potu, wytarcia skóry do sucha, dopiero na to ubranie.
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Ja biore prysznic 2 razy dziennie, rano myje włosy, zęby myje przynajmniej 2 razy dziennie (staram sie po kazdym posiłku, ale nie zawsze jest taka możliwosc jak np. jem poza domem)
Śpie w t-shircie takim XXL, zastepuje mi koszule nocną, zmieniam co 2 dni. Pościel zmieniam co 2 tygodnie. Raz na jakis czas czyszcze porzadnie buty, w srodu takze.
![]() |
![]() |
#201 | ||
Zakorzenienie
|
ale ozywiona dyskusja - widze, ze bylo duze zapotrzebowanie na taki temat
![]() Cytat:
Cytat:
A standardowo to minimum raz dziennie, najczesciej dwa wlasnie rano i wieczorem. Chociaz w chlodny dzien jak nic specjalnego sie nie dzieje to w sumie faktycznie raz starczy. Wlosy myje roznie raczej staram sie myc co dwa - kiedys mylam codzien, ale faktycznie sie wysuszaja. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
To ja sobie posmrodzę z niektórymi z was(i moze mianujecie mnie na przewodniczącą smrodu) bo kąpie sie raz dziennie, ubrania w których sie nie spocilam i ktore są ok zakładam po raz drugi. A do tego (olaboga!) myje włosy co jakieś 3 dni!mam wlosy suche jak pieprz i sie nie przetluszczają a te co sądzą ze mimo ze nie są przetluszczone to i tak smierdzą - przedwczoraj mylam wlosy i do tej pory czuć na nich zapach maseczki(stapiz - polecam
![]() Tż nigdy nie narzekał a jest w sprawach higienicznych i estetycznych szczery aż do bólu i to nie tylko wobec mnie ale i znajomych ![]()
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
do pralki, albo na balkon, żeby nie śmierdziało ^^ albo pod pachami przepieram, jeśli za mocno nie śmierdzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
Co za wątek
![]() mial być o ubraniach a wyszło o pościeli,myciu zębów itp. ![]() no ale swoje 3 grosze wrzucić muszę ![]() jeśli moje ubrania są przepocone to oczywiście = pranie.Po przyjściu ze szkoły przebieram się w luźne ubrania ażeby nie "czwalać się" w wyjściowych,bo później czuję dyskomfort,ponieważ wydają mi się takie...brudne... jeśli ubrania są czyste,to odkladam je wtedy na półkę.Ale po drugim założeniu piorę. ![]()
![]() |
#205 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Zapachu wlasnego ciala sie z reguły nie czuje...
![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#209 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
2- No to rzeczywiście super, przez te kilka dni bakterie dopiero sobie poszaleją na tych spoconych częściach ubrania... Cytat:
a) chodzę w sukienkach b) wrzucam je do prania natychmiast po przyjściu c) wskakuję do wanny jak tylko znajdę się w domu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bluzki zakładam drugi raz, jeśli całe pachną proszkiem. Jeśli nie pachną niczym, wychodzę z założenia, że może na nich być mój zapach, którego ja nie czuję. Tym bardziej, jeśli pachną dezodorantem albo perfumami. Włosy myję co drugi dzień, bo fryzjerka powiedziała, że moim akurat codzienne mycie może zaszkodzić. Co do pogrubionego: nie, bo nam chodzi o smród, a klamka nawet jeśli jest niemyta od pół roku, nie rozsiewa smrodu takiego, jak człowiek który nie umył się przez 2 dni (nawet, jeśli ktoś generalnie nie śmierdzi, klamki nie śmierdzą w ogóle). Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
edit: powąchałam wszystkie klamki w domu. Nie śmierdzą. Edytowane przez lady karen Czas edycji: 2009-09-30 o 20:09 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
NIe ciagne dalej tego tematu.
Nie - nie sztywnieja ubrania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.