|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Cytat:
Dzień dobry! Noc minęła albo lepiej albo ja sie przyzwyczaiłam do pobudek a zębów nie widać.
|
|
#182 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Cytat:
więc stoją w lodówce góra 6-7 dni bo robię, Kaja wyjada i robię nowe jak mam ostatni w lodówce Cytat:
i kupuje warzywa na targu i co ceny Wam podać? dobra tyle co pamiętam kalafior 3 zł, brokuł też, marchew jakieś chyba 4 zł, pietrucha 7 zł, ziemniaki to 1-2 zł, fasolka 4,50, buraki 2-3 zł ale to ceny za kilo a z kilo marchwi to o jennny można nagotować a nagotować mówiłam ostatnio nakupiłam za 10 zł warzyw plus kaszki dwie (kilka łyżeczek) to niech będzie że kaszki za 2 zł, nózka królicza to ja wiem 5-10 zł plus woda gaz czyli powiedzmy jakieś 30 zł??? i miałam 6 słoików 190 i 2 po 125 ml jeden słoik 5-6 zł. mały 4-5 zł. tyle, że jak jej gotuje to "wiem co dałam do środka" i po np. miesiącvu gotowania jednak wychodzi taniej ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() ona ma 6-7 miesięcy i waży ciut ponad 8 kg, wcale tłuściutka nie jest ale chuda też nie ps. spotkałam laski z mojej szkoły rodzenia (terminy porodów były luty-kwiecień i było nas 8 ) Kaja jest najlżejsza! i !!! wszystkie do teraz karmią piersią !!! Cytat:
Cytat:
tak na wypadek W i to nie prawda że słoik hippa się nie zapasteryzuje bo sie nie zakręca! Ja wszystkie obiadki robię w hipppowych słoiczkach!!! i wszystkie je gotuje! i jak otwieram to pstrykaja jak oryginały a słoików mam masę po cielęcince własnie! [QUOTE=raspberry69;1479514 8]Ja bym nie laczyla dwoch kaz na raz [/QUOTE] a dlaczego nie? ja pierwszy raz teraz je wymieszałam bo Kaja się najada słoiczkiem na 2-3 godziny tylko ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
ja nieraz byłam na imprezie gdzie np. tylko ja byłam trzeżwa i miałam taki ubaw jak ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- no a teraz lecę zakupić to krzesełko bo się jednak zdecydowałam
|
||||||
|
|
|
#183 | |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry...ja gotuje malej co drugi dzien,wrzucam co mam po ręka tzn. jakie warzywa,przynajmnie jak tego nie zje to mnie serce tak nie boli kiedy wyrzucam prawie cały nietkniety słoiczek za 5 zł!owoce daje i ze sloiczków i świeze(banany i jabłka narazie).Buziak zapomniałam ci napisać ze Dawid ma świetne poczucie rytmu,moze w przyszłości jakiś tancerz zawodowy bedzie ,co?
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- [QUOTE=gabriellao0;1480561 3]średnio na raz wychodzi mi 6-7 słoiczków więc stoją w lodówce góra 6-7 dni bo robię, Kaja wyjada i robię nowe jak mam ostatni w lodówce no ja płacę w złotówkach i kupuje warzywa na targu i co ceny Wam podać? dobra tyle co pamiętam kalafior 3 zł, brokuł też, marchew jakieś chyba 4 zł, pietrucha 7 zł, ziemniaki to 1-2 zł, fasolka 4,50, buraki 2-3 zł ale to ceny za kilo a z kilo marchwi to o jennny można nagotować a nagotować mówiłam ostatnio nakupiłam za 10 zł warzyw plus kaszki dwie (kilka łyżeczek) to niech będzie że kaszki za 2 zł, nózka królicza to ja wiem 5-10 zł plus woda gaz czyli powiedzmy jakieś 30 zł??? i miałam 6 słoików 190 i 2 po 125 ml jeden słoik 5-6 zł. mały 4-5 zł. tyle, że jak jej gotuje to "wiem co dałam do środka" i po np. miesiącvu gotowania jednak wychodzi taniej ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- ![]() ona ma 6-7 miesięcy i waży ciut ponad 8 kg,1. wcale tłuściutka nie jest ale chuda też nie [LEFT]ps. spotkałam laski z mojej szkoły rodzenia (terminy porodów były luty-kwiecień i było nas 8 ) Kaja jest najlżejsza! i !!! wszystkie do teraz karmią piersią !!! co racja to racja pasteryzuję bo się "boję" że coś tam wlezie nie halo tak na wypadek W i to nie prawda że słoik hippa się nie zapasteryzuje bo sie nie zakręca! Ja wszystkie obiadki robię w hipppowych słoiczkach!!! i wszystkie je gotuje! i jak otwieram to pstrykaja jak oryginały a słoików mam masę po cielęcince własnie! Cytat:
2.no faktycznie,to moze być ciekawe,patrzeć jak sie zachowują inni pod" wpływem" i czasem robią różne dziwne rzeczy |
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzien dobry a ja chcialam zaoszczedzic na pampersach no i sobie zaoszczedzilam.. Igorkowi sie i teraz musze leciec kupic Pampersy
|
|
#185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- ciekawe co robi teraz Alkamor?
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
wczesniej uzywalam roznie... na noc mam zawsze Pampersy. szlekerowskie ani zadne happy itp nie odparzaly,to ja pomyslowa mama kupilam fitti w biedronce... no i mam...
prawie cala paczka wyladuje w koszu...
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
mamika Dawid wypija 630 ml na dobe a dokladnie 2 x 210 mleka i kaszke z mlekiem na wodzie (150 ml wody) i tyle.....bo wiecej nie ma kiedy mu dac bo nie wyrobi sie z czasem a wciskac na sile mu co 2,5 h nie bede bo przeciez tego nie wypije....dostaje co 3,5 h a do tego czasami dostaje deserek owocowo mleczny - gotowiec, albo z jogurtem albo z mlekiem albo z twarozkiem ale to nie codziennie...
W schemacie z hippa pisze ze 9 miesiac 2 x 200 ml, porcja kaszki lub deseru owocowo mlecznego... Na urodzinach nie poleglam slodycze mnie nie ruszaja bo nie jestem slodyczoholikiem jedynie czipsoholikiem ale na szczescie takich cudowo nie ma na urodzinach a mialam swoje jedzonko jablko i gruszke a potem groszek, pomidor, seler ale to ostatnie jadlam juz w aucie w drodze od domu bo akurat byla godz 19 ale co mi tam! wytrzymam! jest dobrze a waga 2 kg mniej Teraz zjadlam troche makreli i 2 jajka....Dawidowi tez sie dostalo
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez poprosze ta diete!!! kto mi przesle?
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak w sobote poszla sie seksic to zaginela w akcji ![]() Cytat:
szybko masz efekty - już 2 kg.
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ale wczoraj poszalałam, wypiłam prawie trzy szklanki wina i było ciężko piliśmy wino i gadaliśmy do 1.00 i padliśmy, a najlepsze, że o 2.00 Filip się obudził na mleko i ledwo co udało mi się go nakarmić, helikoptery miałam i odpływałam już heheh już nie wypiję tyle wina naraz Buziaczekk gratki kg ja biorę się za ćwiczenia i rzucam chipsy ![]() że też w to wierzę
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
no jak tak naprawde w to nie wierzysz to ja watpie ze rzucisz te chipsy
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Czoornoo polecialo
a wogole z czego ty chcesz chudnac ![]() przeciez ty chudzielec jestes!! Ja w pierwszej kolejnosci musze zrzucic 5 kg te ktore mi zostawil Dawid........a jak dobrze pojdzie i wytrzymam to zastanowie sie jeszcze na zrzuceniem swoich 5 kg ale boje sie tego cholernego efektu jojo choc w tej diecie podobno go nie bedzie pozyjemy zobaczymyZanka oj jak ja bym chciala rzucic chipsy teraz na czas diety rzucilam ale co bedzie potem.....a jak ja rzuce chipsy to co ja z tego zycia bede miec za przyjemnosci Wino pilam w piatek 3 lampki i mialam helikoptery, chcialam pic dalej ale juz nie wchodzilo we mnie to i poszlam spac
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-10-19 o 10:27 |
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A ja jestem uzależniona od ciastek, muszę codziennie zjeść bo inaczej chodzę wkurzona :/ Pocieszam się, że jem jedynie takie "suche herbatniki" bez dodatków ![]() Chyba przesadzę Klaudię dzisiaj do spacerówki - bo jak ją położę w gondoli i dotego ubraną w kurtkę to nie ma jak się ruszyć. Jak jej ułożę rączki tak je trzyma przez cały spacer bo nie ma pola do manewru . Bez sensu, że na zimę muszę ja przesadzać. Następne dziecko urodzę sobie tak, żeby zimę przejeździło w gondolce ![]() a gdzie jest monix? czyżby pozazdrościła alkamorce?
Live long and prosper Edytowane przez anya_krk Czas edycji: 2009-10-19 o 10:31 |
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz po ostatnim schudnieciu spowodowanym duzym stresem pierwsze gdzie mi tluszcz uciekl to : cycki ![]() a buziak to ile ty w ogole wazysz?
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W podpisie masz moja wage startowa i dzisiejsza za ladnie to wyglada i to mi sie nie podoba cosik ale zobaczymy.....chcialabym wazyc jak kiedys 55 kg ale przytylam 5 kg i wazylam 60 ( i jako tako to akceptowalam bo tez nie bylo źle) a dzieki Dawidowi doszlo jeszcze 5 kg wiec bylo 65 kg (i tych 5 kg juz nie da sie zaakceptowac bo to wsumie 10 kg i juz jest źle)Gdybym wrocila do pracy to szybko bym te kg zrzucila bo to wkoncu praca fizyczna 8 h na nogach i gimnastyka no ale coz narazie nie wracam Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-10-19 o 10:37 |
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta dieta calkiem fajna jest ![]() chyba bede musiala sie zastanowic
|
|
#198 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja jestem dopiero teraz...ale proszę nie bić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
a nie mówiłam ![]() cały czas zbieram się żeby odpisać ale włączyłam wizaż i czytałam tak po troszku....bo a to musiałam się umyć...a to wstawić pranie (ale mam stertę ) potem musiałam dać dziecku śniadanie...umyć włosy...i się zeszło Małżon w pracy...ale dzisiaj tylko do 16 Moje dziecko jest niemożliwe...odkąd w piątek udało mu się samemu stanąć na nóżkach jest normalnie jakiś karmagedon ) ehh...
|
||||||
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo muszę sobie troche mężona odchudzić. Buziaku masz tam jeszcze gdzieś mojego maila? to byś mi wysłała ![]() A co ja u licha zacytowałam? eee nie będę już zmieniać
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie...a gdzie kierowniczka
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
alkamor bo ty
![]() Cytat:
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa...jeszcze co do obiadków miałam napisać, że ja licząc ile wydałam mniej więcej na składniki (chociaż nigdy nie wpadłam na to, żeby podliczać
) to nigdy nie wpadłabym na to, że zużywam wodę czy gaz....no bo to chyba naturalna kolej rzeczy nie ?? poza tym jak podgrzewam gotowy obiadek w kąpieli wodnej też zużywam gaz i wodę nie ?? poza tym no ile tej wody na to pójdzie...tyle co kot na płakał...a zmywać to i tak zmywam...2 garnki w tą czy tamtą to nie ma różnicy |
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podaj mi jeszcze raz tego maila a facet czy da rade watpie....probowalam to z moim ale moze i by sie udalo jakby siedzial w domu calymi dniami a niestety w pracy nie da rady jesc co 2 h i jeszcze zabierac te wszystkie cuda! On jak ma 10 min czasu to je na szybko obiad na stolowce a co dopiero co 2 h jesc |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
Co do wagi , to nasza Klaudia (wazona tydzien temu przed szczepieniem) miała 7,300kg. To nie duzo , patrzac na jej wage urodzeniowa (4170g).
Jesli o odchudzanie chodzi..to słyszałam o tej diecie turbo same dobre opinie Ale moja miłosc do słodyczy, chipsów itp jest silniejsza.. wiec nie mam nawet co probowac... Jednak postawiłam sobie za cel utrate jeszcze kilku kg, zeby wygladac jak człowiek Dlatego codziennie zasuwam z wozeczkiem ile sie da i karmie dalej mojego głodomorka i rezultaty widac I znów nie zdazyłam wszystkiego przeczytac..ale produkujecie niezle Nic to, uciekam do pracy i wieczorkiem zrobie drugie podejscie do Waszych postów no chybaze naprodukujecie do wieczora jeszcze wiecej Ja dzis jak zombi chodz...Klaudia zasneła wczoraj o 23:30 (normalnie zasypiała ok 19:30)..do tego z 4 razy budziła sie w nocy.. I wez tu normalnie funkcjonuj teraz w pracy ![]() Miłego dnia i do usłyszenia wieczorkiem
Edytowane przez sarah.m Czas edycji: 2009-10-19 o 11:20 |
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
noo tak...dzisiaj to nie szalejecie z pisaniem
![]() Ja a w zasadzie my (ja+Kuba ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaze wam najnowoczesniejsze cwiczenia na sezon 09/10
Takze uwazajcie z tym alkoholem zeby sie wam potem cwiczyc nie zachcialo przypadkiem Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-10-19 o 11:34 |
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
no to jest smieszne,ale z drugiej strony to ja wspolczuje takim ludziom
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
i jak ja mam być na bieżąco
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam wam napisac ze o 6 rano byly mial wypadek..
na krzyzowce-on twierdzi ze mial zielone,baba twierdzi tez ze miala zielone... sprawa trafi do sadu ![]() ale ja go znam i to pewnie jego wina,bo raz tez tak bylo ze jak jechalismy to on nie zauwazyl ze wlasnie wskoczylo czerwone,a ja malo zawalu nie dostalam...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

a zębów nie widać.

ale Antek jest na moim mleku wysokokalorycznym
2.no faktycznie,to moze być ciekawe,patrzeć jak sie zachowują inni pod" wpływem" i czasem robią różne dziwne rzeczy

. Bez sensu, że na zimę muszę ja przesadzać. Następne dziecko urodzę sobie tak, żeby zimę przejeździło w gondolce
) potem musiałam dać dziecku śniadanie...umyć włosy...i się zeszło
i jak ja mam być na bieżąco
05.07.2008