![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dieta niełączenia i pogaduchy stosujących cz.II
Celinko a ja chętnie zjem krowę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Rozeznanie
|
xxxxx25 hm, ciekawe o której chodzi spać wołowinka
![]()
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
Niestety nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
Kasiu
![]() ![]() Celinko, jak masz się zmuszać, to lepiej nie tykać. Ja na szczęście mięso uwielbiam i nie ma bata, żebym nie zjadła... xxxxx25, no to fajnie, że kropelki działają ![]() ![]() Ja moje babeczki muszę kopie zapasowe systemu zrobić, bo komputer mi szwankuje, boję się, że wsio stracę. No i od razu będę zdjęcia i filmy zgrywać, czyli cały wieczór zawalony. Prezentacja oceniona pozytywnie ![]() ![]() Miałam robić dziś od razu, ale niestety, komputer ważniejszy, bo bez niego ani rusz. Spotkałam dziś starą znajomą ze szkoły, też od niedawna samotna matka, od stycznia kończy dział. gosp. więc będę ją chyba wciągać w te moje ![]() ![]() No i ło, powiem Wam szczerze, że ćwiczyć dziś mi się nie chce, ale w końcu jeszcze wcześnie ![]() ![]() No i to na tyle, wyciągam płytki i zgrywam. Do później ![]() Ps. czy mi się wydaje, czy to tylko ja tak dużo piszę???? ![]()
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
Cześć kobiety
![]() Ledwo żyję ![]() ![]() ![]() To na razie ![]()
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
Cześć, melduję się
![]() Celinka mam nadziej że kaca nie masz, i ![]() ![]() Absta, dobrze,że prezentacja oki ![]() Nie, Ty dużo piszesz ![]() ![]() Ja zaraz biorę się za ćwiczenia, ale dzisiaj chyba będzie bez rowerka ![]()
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
Trochę mnie nie było ale to przez to, że mam małe urwanie głowy. Musiałam wczoraj ciasto na andrzejki dla syna do szkoły upiec, zapowiedział nam się brat stryjeczny z wizytą na sobotę (pierwszy raz u nas będzie...) to sprzątam i zrządzam.Poza tym wczoraj mąż mi zjechał do domu ale tylko na weekend, więc muszę się nim cieszyc ile wlezie... Mam nadzieję, że wybaczycie moją nieobecnośc.
Kasiu-wszystkiego najlepszego-mam nadzieję, że przyjmiesz takie spóźnione życzenia. Wiecie co -ja tę wkupną sałatkę to bez pieczarek podałam-a tam się dodaje jeszcze pieczarki, przepis już poprawiłam w poście; będę ją robic na jutro. Wczoraj też trochę cwiczyłam i musze ograniczy kalorie bo samo niełączenie mnie nie odchudza ![]() Idę uśpic małą na popołudniową drzemkę-i do sprzątania. Edytowane przez Whitecoffe Czas edycji: 2009-11-29 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
Whitecoffee oczywiście przyjmuję życzenia i bardzo dziękuję
![]() Mi też samo niełączenie nic nie daje, mój organizm się buntuje, za dużo już diet przeszedł ![]() ![]() ![]()
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Czesc Kobitki
sorki ze tak sie nie odzywam. dzis u nas szalenstwo zakupowe. oczywiscie i mnie nie ominelo. moja jedyna radosc z ktora przestaje sobie radzic ![]() ![]() ![]() Zakupilam sobie twisterka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
A ja też sobie zakupiłam dzisiaj twisterka
![]() ![]() Jestem dzisiaj bez sił ![]()
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Hej kobitki
![]() Jak ja dawno z wami nie pisalam :/widze, ze u was dietki ida dobrze i przede wszystkim waga leci w dol ![]() ![]() ![]() ![]() i jeszcze jedno jak to jest z tymi owocami tu podaje wycinek z jednej stronki ... A jak jeść świeże owoce ? Owoce można jeść wyłącznie same, na pusty żołądek. Najnowsze badania naukowe nieco zmieniły to zalecenie. Owoce są jednymi z najlepszych nośników enzymów.
OWOCE POMAGAJĄCE TRAWIĆ BIAŁKO: jabłka, morele, czarne jagody, grejfruty, kiwi, cytryny, nektarynki, pomarańcze, papaja, brzoskwinie, gruszki, ananas, kwaśne śliwki, jeżyny, truskawki OWOCE POMAGAJĄCE TRAWIĆ SKROBIĘ: banany, daktyle, świeże i suszone figi, słodkie winogrona, mango, papaja, słodkie gruszki, słodkie śliwki, rodzynki Przykładem użycia owoców będzie kurczak lub indyk udekorowany plastrami ananasa, kiwi i pomarańczy podany z sałatą z sosem cytrynowym. Inną kombinacją, którą mogę polecić jest sałatka ze świeżych owoców z jogurtem lub deser z owoców i serów. Do porcji mięsa doskonała może być zielona sa ł ata z dodatkiem plasterków truskawek, pomarańczy lub j eżyn zamiast pomidorów. Na deser, po mięsnym posiłk u , możesz zjeść miseczkę truskawek udekorowanych jogurtem. Doskonałym śniadaniem mogą być płatki z otrębami, plasterkami banana, rodzynkami i mlekiem sojowym lub płatki owsiane z gruszką. Ryż z rodzynkami na kolację to też dobra kombinacja. Możesz spróbować tost z razowego chleba z masłem orzechowym, plasterkami banana i kiełkami. Niezależnie od t ego co jesz, o ile to pasuje, możesz zawsze dodać kiełki, najbardziej żywą, rosnącą bombę enzymatyczną ! Zauważ, że soczyste, kwaśniejsze owoce współpracują dobrze z białkiem, a słodkie, bardziej mączyste ze skrobią. Jeśli mieszasz owoce z innymi produktami, jedz razem lub natychmiast po, aby trafiły do górnej części żołądka, gdzie zachodzi wstępne trawienie. Enzymy zawarte w owocach ułatwią wtedy trawienie białka lub skrobi. Jeśli odczekasz godzinę lub dwie i wtedy zjesz owoce, ryzykujesz niestrawnosć. Owoce jedzone między posiłkami przeszkadzają kwaśnym sokom trawiennym w dolnej części żołądka. Należy zatem odczekać około 4 godzin po obiedzie i 2-2,5 godzin po kolacji zanim zjesz porcję owoców. A jeśli okazjonalnie zjesz posiłek mieszany - mięso i skrobię -owoce zjedz dopiero po 8 godzinach. I co o tym myslicie?? Edytowane przez malagwiazda3 Czas edycji: 2009-11-27 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
witaj XXXX25 - miałam wyjazd szkoleniowy pracowy , nie mogłam kożystać z internetu książka wiele mówi o jedzeniu i zdrowiu . Ja byłam najdłużej 2 tyg. I bardzo polecam. Od tamtej pory (tzn od poł.września) powtarzam co miesiąc ok 7-10ni Jeśli chodzi o liczenie kalori: wg Tombaka ,są ważniejsze przeliczniki . Ta dieta W-O służy samooczyszczaniu organizmu. Jeśli przeprowadza się ją właściwie , wszystko jest OK. Ja bardzo polecam , cellulit ładnie znika.
15 wrzesień 80kg - było 15 pażdziernika 72kg-było 15 listopad 68kg -było 8 grudnia - 65kg-jest dla mnie ![]() 15 grudzień 63???? 30 grudnia 59 ?????? Uda się, nie uda, uda się......tak czy siak ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak któraś z Was chce przeczytać książkę, to wyślijcie mi swojego e-maila na wp , a ja poślę książke elektroniczną. Będziemy miały temat do dyskusji i nową ciekawą dietę do przetestowania ![]() Nadal nie jestem na żadnej diecie, waga się zatrzymała na wysokim poziomie i tak zostało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Cześć babeczki
![]() Co do owoców to ja nie zagłębiałam się aż tak bardzo,przeważnie jadłam na 2 śniadanie. Jak Wy ćwiczycie na tych twisterach ![]() ![]() A w ogóle to gdzie jest Absta ![]() Biorę się za sprzątanie,ale mężu jest to do pomocy go zaangażuję ![]()
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Celinka ja mam nogi lekko rozstawione i balansuje ruchy rekami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Ale się ruch zrobił ![]() Celina doszłaś do siebie po imprezie ![]() ![]() Xxxxx25, misiadgy zaciekawiła mnie ta dieta, więc uśmiecham się do Ciebie xxxxx25 z prośbą o przsłanie ![]() Małagwiazda mi tesh chudnięcie nie idzie, a i tak tu koczuję ![]() ![]() Leticia, ale miałaś fart z tymi dżinami ![]() ![]() Absta, gdzie Ty się Kochana podziewasz? ![]() ![]() Nie piszę o dietce, bo dzisiaj w moim słowniku zabrakło takiego słowa ![]() ![]() Może się jeszcze odezwe, a może nie bo komp mi coś nie chce odpalać ![]()
Znowu zaczynam:Piękne czasy gdy było 50,1(07.09.10) Staram się by wróciły ![]() mam dość Edytowane przez kasia_05 Czas edycji: 2009-11-28 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Leticia no kurde nie wiem ,wczoraj mi nie wychodziło i pizgłam tego twistera w kąt.Dzisiaj mój mąż robił mi pokaz i działało to na moje mięśnie brzucha,bo myślałam ,że pęknę z niego ze śmiechu
![]() ![]() Ja doszłam do siebie po imprezce,ale dzisiaj następna ![]() xxxxx25 ja też z chęcią sobie poczytam ![]() Już wiem dlaczego nie mogę ćwiczyć na twisterze,poprostu kupiłam jakię gówno na którym nie mogę utrzymać równowagi.Spód ma jakiś po...y.Przyjrzałam się tym na alegro(szkoda,że dopiero po czasie) i one mają łożyska i są całkiem inne.Czuję się oszukana ![]()
Cel ![]() był,ale chwilowo się zmył ![]() Edytowane przez celina4 Czas edycji: 2009-11-28 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
Już powinnaś mieć wszystko w poczcie
![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Wysłałam Ci w poniedziałek. Nie doszło? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Dzięki xxxxx25 już mam
![]() ![]()
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
Hej lasencje moje
![]() Wróciła córka marnotrawna ![]() Wybaczcie mi, nie miałam weny do pisania, coś mnie dołki, dolinki i te inne dorwały, ale już przechodzi, więc smutać nie będę ![]() Widzę, że twarde jesteście, ja z ćwiczeniami nie dałam rady... Jak mi się w "pracy" skończy przesiadywanie do późna, to znów się wezmę, tak to zasypiałam na stojąco... Od poniedziałku znów turbo robię, nie wiem czy do końca, mam nadzieję, że wytrwam. Będę miała od poniedziałku dużo pracy, więc na nic innego nie mogę sobie pozwolić. No i się pochwalę, że jutro przyjeżdża w końcu ktoś jeden z samochodów zobaczyć ![]() ![]() A teraz wracam do prezentacji, następnej ![]()
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
witajcie
xxxxx25 , możemy razem sobie zrobić tydzień na W-O . W książce są rozpisane 2tygodnie diety , jednak ja nie stosowałam się do tego w 100%. Jem wg wskazówek , ale nie dosłownie. W każdym razie zaczynam dziś , chętnie 10 dni, ale jak będzie 8 to też będzie dobrze. Potem może przed Świętami jeszcze z 3-4 dni. Dziewczyny jeśli chodzi o przepisy , to na puszka.pl jest dużo ciekawych pomysłów. Tu jest ciasto http://puszka.pl/przepis/3933-_cygan_czy_murzynek_.html Zamiast mleka sojowego dałam kefir , na oko . Ciasto powinno mieś gęstość śmietany. Naprawdę wychodzi super , wg mnie jest niełączone. Dodaję mniej mąki , zamiast jej dokładam (zalane wcześniej wrzątkiem i nasiąknięte) płatki owsiane ,i orkiszowe. Dokładam suszone (zalane wcześniej i pokrojone) owoce. Zmiast dżemu daję powidła śiwkowe -dużo i mniej niż w przepisie cukru. Ciasto jest bardzo dobre , polecam jest szybkie i smaczne.
15 wrzesień 80kg - było 15 pażdziernika 72kg-było 15 listopad 68kg -było 8 grudnia - 65kg-jest dla mnie ![]() 15 grudzień 63???? 30 grudnia 59 ?????? Uda się, nie uda, uda się......tak czy siak ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
xxxxxx25 ja traktuję dietę w-o , jako odciążenie mojego organizmu. Pozatym mam jeszcze do zgubienia , a na niej waga ...leci!!
ostatnio w 8 dni prawie 2 kilo zeszło. Jeśli chodzi o jedzenie to ja na ciepło warzywa: - zupa z białej kapusty,włoszczyzna,papry ka,pomidory (koncentrat) -bigos z porcji kiszonej i porcji białej kapusty +koncentrat+cebula - leczo: kabaczek.papryka,cebula,k oncentrat pomidorowy -zupa z kiszonych ogórków -zupa kalafiorowa dużo by pisać , ważne aby jeść wybrane warzywa i owoce , sól i zioła. bez zasmażki ![]() a na kolację np.jabłka pieczone z cynamonem. W pracy : zupa z domu na ciepło , sałatki warzywne lub soczki jednodniowe pozdrawiam Was , miłej niedzieli
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
Cześć kobitki
![]() Absta,a od kiedy to się nie odzywamy jak mamy doły ![]() ![]() Ja wczoraj na imieninach poległam,za dużo zjadłam nie mówiąc już o piciu ![]() ![]()
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
Misiagdy u mnie w pracy zupy odpadają, owoce tak, sałatki nie bardzo, ale za 3 tyg mam urlop więc może się skuszę na diete
![]() A tak wogóle to byłam dzisiaj w sklepie kupić sobie spodnie, no i oczywiście wróciłam bez spodni ale to z mega dołem. No nic na mnie nie pasuje, mam tak ogomną d.... że szok, nogi grube jak bańki. No istny koszmar. Jednak rok temu ważyłam 56 to nie było problemu z kupnem spodni a teraz 65 i kurcze wyglądam koszmarnie. O teraz teraz widzę że moja waga to lustrzane odbicie tej w przed roku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
xxxxx25 a moze napiszesz ile masz wzrostu??? Ja pol roku temu wazylam 63 kg przy wzroscie 165cm. Moze poprostu dobierasz zly kroj spodni, fason i dlatego masz wrazenie ze wygladasz wielko.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
Leticia jestem niższa o 5 cm od Ciebie i naprawdę wyglądałam fatalnie w jeansach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
Celinko, obiecuję poprawę...
Leticia ma rację, odpowiednio dobrane ciuchy robią z nas nową osobę... Mam znajomą, która na pewno koło setki waży, nie jest za wysoka, ale skubana tak się zawsze fajnie ubierze i uśmiechem oczaruje, że chyba nikt nie zwraca uwagi na jej tuszę... Ja dziś cały dzień przed komputrem pracowałam, oczy mi w sumie wypływają, ale jeszcze muszę pokończyć. Chce mieć się kasę, to trzeba robić... Ojciec odświeżał łazienkę, a my z mamuśką i z Lenką byłyśmy na zakupach. I tak oto mam super noje czarne sexi kozaki na prawie szpilkach, ze szmatek super bezrękawnik-sweterek z golfem rozpinany, idealny na koszulę, noją koszulę w różowe ![]() ![]() Jedyne, co, to nie zdąrzyłyśmy z bielizną, ale jak będzie mamuśka miała wolne w sobotę za tydzień, to i to uzupełnimy ![]() ![]() Był dziś też pierwszy raz ktoś 1 samochód oblukać, ale jeszcze ma przemyśleć, więc się nie nastawiam, no, ale dobrze by było... No i ło. Ach no i "pochwalę się", że właśnie pierwszy raz od dawna piwko piję i pewnie na tym jednym się skończy, bo nie mam siły nawet sączyć, a druga sprawa, że mi chyba nie smakuje ![]() No i znów rozdział książki napisany ![]()
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
Absta jak możesz to napisz proszę do której grupy w turbo zalicza się kotlety sojowe. No nie mogę ich znaleźś w diecie, nie wiem dlaczego, wykasowały się czy co?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
Kotlety sojowe były w I grupie ale w Odchudzanie na zawołanie, czyli tej pierwszej diecie, co są 4 posiłki...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.