|
|
#181 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
. Mam raczej na myśli nałożenie na siebie rzeczy, których normalnie się nie nosi, cyknięcie fotek i "a oto mój codzienny set" Brr! I przeważnie nie ma w tym żadnego pierwiastka artystycznego!
|
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
http://stylio.pl/zdjecia/292/292243_l/krejzi/alladynki+japan+help!!!!. jpg te też są brzydkie??
co sądzicie? wsumie to je kupiłam, najbardziej zachęcona ceną, razem z przesyłką 40zl ale nie wiem czy do mojej figury będa dobre, rzeczywiscie to wymagający typ spodni, a co do pewności siebie to się zgadzam, oczywiście tyczy się to wszytskiego, jeszcze ta gracja i wdzięk przy poruszaniu się
Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2010-07-12 o 22:23 |
|
|
|
#183 |
|
... choć nie Westwood
|
Wiecie, ale upały są, gorąc jak cholera i naprawdę niektóre z grubymi ramionami, nogami, tyłkami mają gdzieś maskowanie niedoskonałości i ubierają to, żeby było jak najbardziej lekko, przewiewnie, a to zwykle oznacza DUŻO ODSŁANIAJĄCE.
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
A ja ostatnio zauważyłam, że jak zasłonię się jakąś jasną i przewiewną tkaniną, to jest mi chłodniej niż jak jestem odkryta i bardziej wystawiona na słońce ;D
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#186 |
|
Rozeznanie
|
Wiedziałam, że sobie tego nie wmawiam! A wszyscy się śmieją, że cała pozawijana chodzę ;D
|
|
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
Hm, wydaje mi sie ze po to stworzono rozne modele spodni, bluzek, sukienek i innych czesci garderoby by kazda mogla wybrac cos dla siebie
Malo apetycznie wyglada dziewczyna noszaca romiar 44 na przyklad w tunice ktora uwidocznia jeszcze bardziej jej faldki, lub ubrana w za krotka bluzeczke a tluszcz wylewa sie jej bokami. Analogicznie, dziewczyna majaca maly biust i ubierajaca stroj kapielowy z bandazowana gora, gdzie jej piersi wygladaja... wogole nie wygladaja bo nikna. Dlatego tez uwazam ze kobieta powinna dobierac ubior tak by ukrywac niedociaglosci swej urody a pokazywac atuty
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ogarniam trendu skarpetki + sandały do krótkiej spódniczki lub szortów. Nie ogarniam.
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
To jest prawda. Miałam kiedyś praktyki z geodezji (w wakacje). Było strasznie gorąco, ale ja musiałam chodzić pozakrywana, bo dostałam jakiegoś uczulenia i smarowałam się maścią. Rozmawiałam później o tym z kolegą i on powiedział, że jak pracują w polu ( jego rodzice mają gospodarstwo) to zawsze w zakrywających ubraniach, bo jest wtedy dużo chłodniej.
|
|
#190 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Książki nosiły w maluteńkich torebkach Sephory i Tommy'ego Hilfigera ![]() Cytat:
Bo coś mi się obiło o uszy |
||
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
moze to nie 'moda', ale rozwala mnie noszenie bluzki/tuniki/sukienki odcinanej pod biustem, gdy ten szew odcinajacy znajduje sie w polowie biustu
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, nie wygląda to ładnie. Też na to zwracam uwagę.
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
Tavi..... hmmm wpisałam w google i zamarłam... jak ktoś taki może być modelką??
A tak wracając do tematu to mnie rozwalają białe kozaczki. Od razu kojarzą mi się z galeriankami. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zle czy dobrze, ze tak sie ubieraja?
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja pisalam ze rozwala mnie moda na noszenie leginsow w taki upal, a dzisiaj sama przy okolo 30 stopniowej temperaturze zalozylam. Ale z koniecznosci w sumie i przymusu. Nie bylo az tak zle Moze dlatego ze glownie rowerem jechalam.
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy to można nazwać "modą", ale drażni mnie to, jak ktoś w takich upał ma ubrane trampki. takie najzwyklejsze szmaciaki
i to jeszcze na gołą stopę od razu kojarzy mi się to z grzybicą
|
|
|
|
#199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie bylo zle, ale sznurowki mnie uwieraly
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To bylo uogolnienie, poniewaz spotykam sie z zestawami, gdzie okragla dziewczyna zaklada bawelniana tunike, bardzo przylegajaca jej do ciala. I nie wyglada to zbyt dobrze
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
Co mnie najbardziej ostatnio rozwaliło... Byłam na Openerze i spotkalam jakieś 10 tysiecy takich samych indywidualistów
obcisłe rurki (wersja męska) lub szorty (u dziewczyn), koszula w kratę/kilka bluzek nałożonych jedna na drugą, do tego obowiazkowo kapelusz i kolorowe okulary w grubych plastikowych oprawkach, dużo koralików i kolczyk w brwi albo w wardze. Wg mnie tak się kończy dosłowne kopiowanie szafiarek - chcesz być oryginalny, a wygladasz tak samo jak wszyscy inni, ktorzy tez ogladaja te blogi w internecie...
|
|
|
|
#204 |
|
Konto usunięte
|
A ja wczoraj widziała prawdziwą indywidualistkę, która rozwaliła mnie zupełnie.
Była to kobieta w wieku około 60 lat, opalona na ciemnobrązowo i ubrana całkowicie na żółto. To byłoby jeszcze nic, ale każdy (dosłownie) element jej stroju był wykonany na szydełku. Nawet czapeczka
|
|
|
|
#205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bez przesady, na Openie można zobaczyć ludzi różnie ubranych, owszem, jest dużo bananowej młodzieży, lans, zimowa czapka w 30 stopniowym upale itd
Edytowane przez paula-zla Czas edycji: 2010-07-17 o 11:58 |
||
|
|
|
#206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Kapelusz też świetnie chronił przed słońcem w przeciwieństwie do zimowej czapki w wysokich temperaturach, która była dla mnie szczytem głupoty, ale widocznie właściciel czapki nie wiedział w jaki inny sposób uczynić się oryginalnym
![]() Na plaży nosiłam chustkę po czym dowiedziałam się, że odkąd The Kooks zawiązali je na głowach w zeszłym roku, tak całe pole namiotowe nosi je w ten sposób i to też patent na lans. Nerdów coraz mniej, ray bany nadal są bardzo popularne, mnie w wayfarerach w ogóle nie do twarzy, zresztą szkoda byłoby mi tyle pieniędzy na okulary. A kolczyki u nikogo w ogóle mnie nie dziwią, bo wiele moich znajomych je nosi w różnych miejscach.
|
|
#208 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
choć muszę przyznać, że kompletnie teraz nie mogę poradzić sobie z butami... ostatnio ubrałam sandałki, dosłownie podeszwa i skórzane paseczki... wszystko mnie odparzyło! myślałam,ze umrę zanim dojdę do domu i tak w taki upał wychodzę tylko z przymusu i na kilka minut, zakładam converse'y są z płótna więc nie ma tragedii. przede wszystkim nie odparzają mi już i tak spuchniętych stóp... wieczorem oczywiście sandały ![]() Cytat:
był o nich artykuł w polityce + co mnie rozwala, u mnie wysyp czegoś co kompletnie mnie rozbraja i budzi niesmak. Panie około 60 lat, w krótkich dzinsowych spodenkach z przetarciami + koszulki na ramiączkach, albo staniki od stroju kąpielowego ![]() Wszystko w tonacjach 'tandeta' Oczywiście ja rozumiem wszystko (albo staram się zrozumieć) w kwestii mody, ale to już jest niesmaczne. Po prostu.
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Każdemu jest ciepło i nie wszyscy są za przeproszeniem posikani za najnowszymi trendami, żeby czasem nie wyglądać tandetnie, a już zwłaszcza w wieku 60+
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

wyzej napisalam wlasnie o kolezance i jej zlym sposobie ubierania sie i teraz moge jeszcze wpsomniec o fakcie, iz chodzi czasami na sesje, glownie na fbla, sejse ze znajomymi ktorzy maja dobry sprzet. Ubranie sie od stop do glow jak zdzira, czyli mini spodniczka, duzy dekold, obcasy a dodakowo nalozenie na siebie tony bizuterii... Ale ja np. lubie zdjecia, interesuje sie fotomodelingiem i lubie tez czasami isc na jakies zdjecia i popozowac 
. Mam raczej na myśli nałożenie na siebie rzeczy, których normalnie się nie nosi, cyknięcie fotek i "a oto mój codzienny set" Brr! I przeważnie nie ma w tym żadnego pierwiastka artystycznego!

co sądzicie? wsumie to je kupiłam, najbardziej zachęcona ceną, razem z przesyłką 40zl

i to jeszcze na gołą stopę

Każdemu jest ciepło i nie wszyscy są za przeproszeniem posikani za najnowszymi trendami, żeby czasem nie wyglądać tandetnie, a już zwłaszcza w wieku 60+