Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-12, 22:20   #181
Sz.
Rozeznanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
Napisane przez malinowydzemx3 Pokaż wiadomość
Hm, tu sie mozna nie zgodzic wyzej napisalam wlasnie o kolezance i jej zlym sposobie ubierania sie i teraz moge jeszcze wpsomniec o fakcie, iz chodzi czasami na sesje, glownie na fbla, sejse ze znajomymi ktorzy maja dobry sprzet. Ubranie sie od stop do glow jak zdzira, czyli mini spodniczka, duzy dekold, obcasy a dodakowo nalozenie na siebie tony bizuterii... Ale ja np. lubie zdjecia, interesuje sie fotomodelingiem i lubie tez czasami isc na jakies zdjecia i popozowac z tym ze nie biegam wystrojona.
Aj, nie do końca o to mi chodzi . Mam raczej na myśli nałożenie na siebie rzeczy, których normalnie się nie nosi, cyknięcie fotek i "a oto mój codzienny set" Brr! I przeważnie nie ma w tym żadnego pierwiastka artystycznego!
Sz. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 22:22   #182
inc0rrect
Zakorzenienie

http://stylio.pl/zdjecia/292/292243_l/krejzi/alladynki+japan+help!!!!. jpg te też są brzydkie?? co sądzicie? wsumie to je kupiłam, najbardziej zachęcona ceną, razem z przesyłką 40zl ale nie wiem czy do mojej figury będa dobre, rzeczywiscie to wymagający typ spodni, a co do pewności siebie to się zgadzam, oczywiście tyczy się to wszytskiego, jeszcze ta gracja i wdzięk przy poruszaniu się

Edytowane przez inc0rrect
Czas edycji: 2010-07-12 o 22:23
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 22:26   #183
Vivienne
... choć nie Westwood

Wiecie, ale upały są, gorąc jak cholera i naprawdę niektóre z grubymi ramionami, nogami, tyłkami mają gdzieś maskowanie niedoskonałości i ubierają to, żeby było jak najbardziej lekko, przewiewnie, a to zwykle oznacza DUŻO ODSŁANIAJĄCE.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 22:28   #184
Sz.
Rozeznanie

A ja ostatnio zauważyłam, że jak zasłonię się jakąś jasną i przewiewną tkaniną, to jest mi chłodniej niż jak jestem odkryta i bardziej wystawiona na słońce ;D
Stary 2010-07-12, 22:58   #185
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sz. Pokaż wiadomość
A ja ostatnio zauważyłam, że jak zasłonię się jakąś jasną i przewiewną tkaniną, to jest mi chłodniej niż jak jestem odkryta i bardziej wystawiona na słońce ;D
tak też robią ludzie w krajach, gdzie upał niemiłosierny
Stary 2010-07-12, 23:23   #186
Sz.
Rozeznanie

Wiedziałam, że sobie tego nie wmawiam! A wszyscy się śmieją, że cała pozawijana chodzę ;D
Stary 2010-07-12, 23:43   #187
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dooo Pokaż wiadomość
a dlaczego? tak z ciekawości pytam ....
Hm, wydaje mi sie ze po to stworzono rozne modele spodni, bluzek, sukienek i innych czesci garderoby by kazda mogla wybrac cos dla siebie Malo apetycznie wyglada dziewczyna noszaca romiar 44 na przyklad w tunice ktora uwidocznia jeszcze bardziej jej faldki, lub ubrana w za krotka bluzeczke a tluszcz wylewa sie jej bokami. Analogicznie, dziewczyna majaca maly biust i ubierajaca stroj kapielowy z bandazowana gora, gdzie jej piersi wygladaja... wogole nie wygladaja bo nikna. Dlatego tez uwazam ze kobieta powinna dobierac ubior tak by ukrywac niedociaglosci swej urody a pokazywac atuty
Stary 2010-07-13, 11:12   #188
paula-zla
Zakorzenienie

Nie ogarniam trendu skarpetki + sandały do krótkiej spódniczki lub szortów. Nie ogarniam.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 11:20   #189
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sz. Pokaż wiadomość
Wiedziałam, że sobie tego nie wmawiam! A wszyscy się śmieją, że cała pozawijana chodzę ;D
To jest prawda. Miałam kiedyś praktyki z geodezji (w wakacje). Było strasznie gorąco, ale ja musiałam chodzić pozakrywana, bo dostałam jakiegoś uczulenia i smarowałam się maścią. Rozmawiałam później o tym z kolegą i on powiedział, że jak pracują w polu ( jego rodzice mają gospodarstwo) to zawsze w zakrywających ubraniach, bo jest wtedy dużo chłodniej.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 23:49   #190
theoneandonly
Wtajemniczenie

Cytat:

Przypomnialo mi sie jak w tym roku szkolnym jedna dziewczyna z 1 liceum, taka och ach i wygladajaca zawsze jakby ledwo z wybiegu zeszla przyszla z malutka kopertowka i miala wieeelka pomaranczowa reklamowke z jakiegos sklepu, teraz juz nie pamietam. I oczywsicie miala w niej ksiazki ubaw po pachy
U mnie w szkole moje koleżanki też preferowały taki styl
Książki nosiły w maluteńkich torebkach Sephory i Tommy'ego Hilfigera

Cytat:
Napisane przez kora777 Pokaż wiadomość
dobrze, ze zwróciłas na to uwagę, bo myslalam że tylko mnie to drażni.

ładne, szczupłe dziewczyny, na dworze upał a one... pomykają w wełnianych zakolanówkach, na to sandały(!) na koturnach, koszula w łączkę z kołnierzem i dwa numery za duża marynarka. ah i oczywiście nerdy plus kok.
no po prostu jeszcze koszyka z drutami i włóczką brakuje

we mnie wzbudza szacunek jak laska chodzi tak od lat, niech się postarza - wolno jej , taki styl sobie kiedyś wymyśliła. jak kopiuja to czemu akurat tak okropny styl?? wiem, ich sprawa - ale wyglądanie jak blogerka TAVI* (i bycie stara maleńką) nie jest oryginalne.

* zdjęcie poniżej
Ta dziewczyna ze zdjęcia to nie przypadkiem jakieś 'nowe guru' mody, która teraz podobno biega po pokazach i na dodatek ma chyba 13 czy 14 lat?
Bo coś mi się obiło o uszy
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 11:21   #191
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez theoneandonly Pokaż wiadomość
U mnie w szkole moje koleżanki też preferowały taki styl
Książki nosiły w maluteńkich torebkach Sephory i Tommy'ego Hilfigera

Ta dziewczyna ze zdjęcia to nie przypadkiem jakieś 'nowe guru' mody, która teraz podobno biega po pokazach i na dodatek ma chyba 13 czy 14 lat?
Bo coś mi się obiło o uszy
Tak to właśnie ona
Stary 2010-07-14, 11:45   #192
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Tak to właśnie ona
Tavi, która jest maskotką porjektantów, o któej ostatnio ostro wypowiadał się Scott Schumann.
Przyznam się, ze nie rozumiem fenomentu tej dziewczynki. Czytam jej bloga i za nic mnie nie wkręca. Gdzie jej do Scotta Schumana czy Garance Dore.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 12:19   #193
natalka2
Zakorzenienie

moze to nie 'moda', ale rozwala mnie noszenie bluzki/tuniki/sukienki odcinanej pod biustem, gdy ten szew odcinajacy znajduje sie w polowie biustu

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 12:39   #194
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Tavi, która jest maskotką porjektantów, o któej ostatnio ostro wypowiadał się Scott Schumann.
Przyznam się, ze nie rozumiem fenomentu tej dziewczynki. Czytam jej bloga i za nic mnie nie wkręca. Gdzie jej do Scotta Schumana czy Garance Dore.
Dołączam się. Ciotka Klotka w ciele 13-latki... Bardzo odkrywcze.
Cytat:
Napisane przez natalka2 Pokaż wiadomość
moze to nie 'moda', ale rozwala mnie noszenie bluzki/tuniki/sukienki odcinanej pod biustem, gdy ten szew odcinajacy znajduje sie w polowie biustu
Fakt, nie wygląda to ładnie. Też na to zwracam uwagę.

wymienię
Stary 2010-07-16, 18:49   #195
222aniolek
Rozeznanie

Tavi..... hmmm wpisałam w google i zamarłam... jak ktoś taki może być modelką??

A tak wracając do tematu to mnie rozwalają białe kozaczki. Od razu kojarzą mi się z galeriankami.
222aniolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-16, 23:00   #196
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Wiecie, ale upały są, gorąc jak cholera i naprawdę niektóre z grubymi ramionami, nogami, tyłkami mają gdzieś maskowanie niedoskonałości i ubierają to, żeby było jak najbardziej lekko, przewiewnie, a to zwykle oznacza DUŻO ODSŁANIAJĄCE.
Nie jestem pewna w jakim tonie to napisalas?
To zle czy dobrze, ze tak sie ubieraja?
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 23:23   #197
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 222aniolek Pokaż wiadomość

A tak wracając do tematu to mnie rozwalają białe kozaczki. Od razu kojarzą mi się z galeriankami.
Oj, mnie tez razi to. Ale jezeli nie maja szpica, nie sa na obcasie i sa matowe, nieprzekombinowane, w odpowiednim zestawieniu da rade

Ja pisalam ze rozwala mnie moda na noszenie leginsow w taki upal, a dzisiaj sama przy okolo 30 stopniowej temperaturze zalozylam. Ale z koniecznosci w sumie i przymusu. Nie bylo az tak zle Moze dlatego ze glownie rowerem jechalam.
Stary 2010-07-16, 23:48   #198
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Nie wiem, czy to można nazwać "modą", ale drażni mnie to, jak ktoś w takich upał ma ubrane trampki. takie najzwyklejsze szmaciaki i to jeszcze na gołą stopęod razu kojarzy mi się to z grzybicą
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 23:52   #199
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy to można nazwać "modą", ale drażni mnie to, jak ktoś w takich upał ma ubrane trampki. takie najzwyklejsze szmaciaki i to jeszcze na gołą stopęod razu kojarzy mi się to z grzybicą
Ja dzisiaj tak ubralam swoje tanisowki granatowe, takie jak z atmo, bo jechalam rowerem do miasta Nie bylo zle, ale sznurowki mnie uwieraly
Stary 2010-07-17, 00:03   #200
Paulinozaur
Raczkowanie

Cytat:
Malo apetycznie wyglada dziewczyna noszaca romiar 44 na przyklad w tunice ktora uwidocznia jeszcze bardziej jej faldki, lub ubrana w za krotka bluzeczke a tluszcz wylewa sie jej bokami.
Masz dziwne wyobrazenie o rozmiarach... 44 nosi moja mama i jest super laska
Paulinozaur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 00:06   #201
pipimele
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulinozaur Pokaż wiadomość
Zależy od proporcji.. Czasami już "38" wygląda na puszystą

V
V
V
pipimele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 00:12   #202
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

Cytat:
Prawda, ze zalezy od proporcji ciala To bylo uogolnienie, poniewaz spotykam sie z zestawami, gdzie okragla dziewczyna zaklada bawelniana tunike, bardzo przylegajaca jej do ciala. I nie wyglada to zbyt dobrze
Stary 2010-07-17, 00:19   #203
Paulinozaur
Raczkowanie

Co mnie najbardziej ostatnio rozwaliło... Byłam na Openerze i spotkalam jakieś 10 tysiecy takich samych indywidualistów obcisłe rurki (wersja męska) lub szorty (u dziewczyn), koszula w kratę/kilka bluzek nałożonych jedna na drugą, do tego obowiazkowo kapelusz i kolorowe okulary w grubych plastikowych oprawkach, dużo koralików i kolczyk w brwi albo w wardze. Wg mnie tak się kończy dosłowne kopiowanie szafiarek - chcesz być oryginalny, a wygladasz tak samo jak wszyscy inni, ktorzy tez ogladaja te blogi w internecie...
Stary 2010-07-17, 04:03   #204
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

A ja wczoraj widziała prawdziwą indywidualistkę, która rozwaliła mnie zupełnie.
Była to kobieta w wieku około 60 lat, opalona na ciemnobrązowo i ubrana całkowicie na żółto. To byłoby jeszcze nic, ale każdy (dosłownie) element jej stroju był wykonany na szydełku. Nawet czapeczka
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 11:57   #205
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 222aniolek Pokaż wiadomość

Modelką?
Cytat:
Co mnie najbardziej ostatnio rozwaliło... Byłam na Openerze i spotkalam jakieś 10 tysiecy takich samych indywidualistów obcisłe rurki (wersja męska) lub szorty (u dziewczyn), koszula w kratę/kilka bluzek nałożonych jedna na drugą, do tego obowiazkowo kapelusz i kolorowe okulary w grubych plastikowych oprawkach, dużo koralików i kolczyk w brwi albo w wardze. Wg mnie tak się kończy dosłowne kopiowanie szafiarek - chcesz być oryginalny, a wygladasz tak samo jak wszyscy inni, ktorzy tez ogladaja te blogi w internecie...
A w czym chodziłaś w takie upały? Bo ja też nie rozstawałam się z krótkimi spodniami i koszulą, ponieważ było wygodnie oraz przewiewnie Bez przesady, na Openie można zobaczyć ludzi różnie ubranych, owszem, jest dużo bananowej młodzieży, lans, zimowa czapka w 30 stopniowym upale itd

wymienię

Edytowane przez paula-zla
Czas edycji: 2010-07-17 o 11:58
Stary 2010-07-17, 12:51   #206
Paulinozaur
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
A w czym chodziłaś w takie upały? Bo ja też nie rozstawałam się z krótkimi spodniami i koszulą, ponieważ było wygodnie oraz przewiewnie Bez przesady, na Openie można zobaczyć ludzi różnie ubranych, owszem, jest dużo bananowej młodzieży, lans, zimowa czapka w 30 stopniowym upale itd
Chodzilo mi bardziej o dodatki, niz o ubrania
Stary 2010-07-17, 13:14   #207
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzilo mi bardziej o dodatki, niz o ubrania
Kapelusz też świetnie chronił przed słońcem w przeciwieństwie do zimowej czapki w wysokich temperaturach, która była dla mnie szczytem głupoty, ale widocznie właściciel czapki nie wiedział w jaki inny sposób uczynić się oryginalnym
Na plaży nosiłam chustkę po czym dowiedziałam się, że odkąd The Kooks zawiązali je na głowach w zeszłym roku, tak całe pole namiotowe nosi je w ten sposób i to też patent na lans. Nerdów coraz mniej, ray bany nadal są bardzo popularne, mnie w wayfarerach w ogóle nie do twarzy, zresztą szkoda byłoby mi tyle pieniędzy na okulary. A kolczyki u nikogo w ogóle mnie nie dziwią, bo wiele moich znajomych je nosi w różnych miejscach.

wymienię
Stary 2010-07-17, 16:47   #208
kitsh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
oo rany fakt, szmaciaki to teraz jest makabra.
choć muszę przyznać, że kompletnie teraz nie mogę poradzić sobie z butami... ostatnio ubrałam sandałki, dosłownie podeszwa i skórzane paseczki... wszystko mnie odparzyło! myślałam,ze umrę zanim dojdę do domu
i tak w taki upał wychodzę tylko z przymusu i na kilka minut, zakładam converse'y są z płótna więc nie ma tragedii. przede wszystkim nie odparzają mi już i tak spuchniętych stóp...
wieczorem oczywiście sandały

Cytat:
taaak, to są hipsterzy był o nich artykuł w polityce

+ co mnie rozwala,
u mnie wysyp czegoś co kompletnie mnie rozbraja i budzi niesmak.
Panie około 60 lat, w krótkich dzinsowych spodenkach z przetarciami + koszulki na ramiączkach, albo staniki od stroju kąpielowego
Wszystko w tonacjach 'tandeta'
Oczywiście ja rozumiem wszystko (albo staram się zrozumieć) w kwestii mody, ale to już jest niesmaczne. Po prostu.
Stary 2010-07-17, 16:48   #209
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Nie ogarniam trendu skarpetki + sandały do krótkiej spódniczki lub szortów. Nie ogarniam.
Ale trend do ogarnięcia
Ja tak mam zamiar chodzić na pielgrzymce, a co! Achhh, te trendy.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 18:11   #210
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitsh Pokaż wiadomość
oo rany fakt, szmaciaki to teraz jest makabra.
choć muszę przyznać, że kompletnie teraz nie mogę poradzić sobie z butami... ostatnio ubrałam sandałki, dosłownie podeszwa i skórzane paseczki... wszystko mnie odparzyło! myślałam,ze umrę zanim dojdę do domu
i tak w taki upał wychodzę tylko z przymusu i na kilka minut, zakładam converse'y są z płótna więc nie ma tragedii. przede wszystkim nie odparzają mi już i tak spuchniętych stóp...
wieczorem oczywiście sandały
W sensie jak zapłacisz za trampki 20zł to tragedia, a jak 200zł to już okej?

Cytat:
Napisane przez kitsh Pokaż wiadomość
+ co mnie rozwala,
u mnie wysyp czegoś co kompletnie mnie rozbraja i budzi niesmak.
Panie około 60 lat, w krótkich dzinsowych spodenkach z przetarciami + koszulki na ramiączkach, albo staniki od stroju kąpielowego
Wszystko w tonacjach 'tandeta'
Oczywiście ja rozumiem wszystko (albo staram się zrozumieć) w kwestii mody, ale to już jest niesmaczne. Po prostu.
Ale co jest niesmaczne, kobiety po 60. w upał mają ubierać burki, żeby czasem nikogo nie zgorszyć? Każdemu jest ciepło i nie wszyscy są za przeproszeniem posikani za najnowszymi trendami, żeby czasem nie wyglądać tandetnie, a już zwłaszcza w wieku 60+

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości