01.12.09 -> jeszcze nie jest za późno! Rozpocznijmy nowy rok szczuplej.. :)) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-02, 14:24   #181
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Dot.: 01.12.09 -> jeszcze nie jest za późno! Rozpocznijmy nowy rok szczuplej.. :))

Cytat:
Napisane przez trucizna007 Pokaż wiadomość
chodziłyście kiedyś na siłownię ?
Ja kiedyś chodziłam na siłownie, nawet trenera miałam i to dość tanio 70 zł na miesiąc i dowolna ilość wejść. Ale stwierdzam,że jednak siłownia to na wyrobienie mięśni i siły. Chyba,że ktoś trening aerobowy stosuje to wtedy chudnie. Ogólnie fajna aktywność. Ja wolę ćwiczyć w domu, bo po 1. wygodnie, a po 2. nie widzę tych wszystkich smukłych lasek co tam chodzą... Aczkolwiek przyznam się,że zastanawiam się nad chodzeniem na siłownię z moim TŻ. Z drugiej jednak strony, żeby nie poczuł że mu zabieram chwile wolności...ehh...:P rozterki 20-latki:p

OneSweetTaste jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 14:25   #182
angelaaa94
Raczkowanie

Dot.: 01.12.09 -> jeszcze nie jest za późno! Rozpocznijmy nowy rok szczuplej.. :))

heeeej laski
jak się trzymacie?

bo ja dzisiaj lepiej niż wczoraj ^^
na śniadanko 1: jogurt naturalny(tylko pół bo mi nie smakował mega) i bułka grahamka mała z ziarnami.
na 2: ciemna grahamka duża (też z ziarnami) i serkiem ziołowym.
na obiad: jajecznica z jednego jajka+ 2 ćwiartki pomidora

boo mamusia obiadu nie zrobiła żadnego i musiałam sobie radzić sama, a tylko jajka były w lodówce xD.

no i 4h treningu w koszykówkę luudzie. padam z nóg!
ale jestem zadowolona z siebie^^ pierwszy raz od niewiadomo kiedy zjadłam porządne śniadanie!
angelaaa94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 14:36   #183
milusia1991
Rozeznanie

Witam was Ja już po szkole nareszcie ufffff ale czeka mnie dziś jeszcze sporo nauki :/
Mój dzisiejszy jadłospis wyglądał puki co tak.
sniadanie: bułka grahamka z serkiem wiejskim = 200 kal
2 śniadnie chl. żytni razowy 2 skibeczki z serkiem wiejskim = 170 kal.
jabułko= 80 kal
zupa pomidorowa z ryżem= 80 kal.
jabułko = 100 kal.
kawa z 1 łyż cukru = 30 kal.
RAZEM puki co 660 kalorii a jestem taka nażarta brzydko mówiąc że szoook
jeszcze planuje ugotowac sobie jajeczka i kanapke z takim gotowanym białkiem jajka potem jak będę jeszcze głodna to pół wieśniaczka czeka w lodówce

Oj dzisiaj miałam od samego rana dobry dzień Jak już mówiłam waga pokazała kilogram mniej (mam nadzieje ze to nie chwilowe) , a w szkole udało mi się poprawic dwa sprawdziany ! Co myślałam że w życiu mi się nie uda.
Ah żeby jeszcze tylko ten egzamin na prawko zdac byłoby wszystko cycuś glancuś!

Ah jak ja kocham kupowanie prezentów gwiazdkowych Ale kiedy mam pieniądze a chwilowo kryzysik w moim portweliku

Edytowane przez milusia1991
Czas edycji: 2009-12-02 o 14:38
milusia1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 14:40   #184
angelaaa94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milusia1991 Pokaż wiadomość
Ah jak ja kocham kupowanie prezentów gwiazdkowych Ale kiedy mam pieniądze a chwilowo kryzysik w moim portweliku
u mnie tez krucho z kasą wszystko wydałam na buty zamówione na allegro xd
no i teeraz nic w portfelu
Stary 2009-12-02, 15:22   #185
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

A ja juz mam wszystkie prezenty kupione
Zrobila zakupy troche wczesniej bo potem jest tyle ludzi w sklepach a do kas trzeba stac po pol godziny w kolejce - masakra!
Lija28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 15:27   #186
angelaaa94
Raczkowanie

ja czekam na kieszonkowe xd
Stary 2009-12-02, 15:51   #187
Nowa_Nadzieja
Zakorzenienie

Hej lasencje

Aleś ładne forumowiczki tutaj a ta malutka kryszyna przecudna!!!

Dzisiaj jak narazie u mnie dietowo i chyba zapowiada się,że dalej tak będzie.T7ylko,że ząb mnie zaczoł bolećDzisiaj pół dnia spędziłam w przeychodni,bo wczoraj na meczu wybiłam sobei palca i teraz mam zaczepistą lalkę na palcu

widzę,że u Was równie dobrze dieta idzie-bardzo! sie z tego cieszce

co do siłowni-to warto ale jednak w późniejszym etapie odchudzania,bo teraz nie ma to sensu,bo nie widać efektów ani na wadze ani w lustrze.Powiem Wam,że chodzę regularnie na siłownie(tzn staram sie) i efekty najlepsze sa jak sie malo tkanki tluszczowej bo wtedy fajnie miesnie widac

buźka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-02, 15:57   #188
karoxpp
Raczkowanie

GG do karoxpp

mam nadziję, że nie jest za późno żeby do was dołączyć
widzę, że panuje tu miła atmosfera.. no i co chwile ktoś coś pisze ;p
w takim razie mój cel to 50kg, niewiele mi zostało (3kg), ale też niewiele chciałam ogólnie schudnąć
Stary 2009-12-02, 15:57   #189
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Co do tej dietki od mojej dietetyczki prosze o majle! ))

Na siłowni byłam ostatnio pierwszy raz w życiu i musze przyznać, że było super! Bieżna marzenie i taki przyrząd na ćwiczenia mięśni nóg ahh.. Jak najbardziej polecam! A jeśli chcecie iść z TŻtami to, co za problem, żebyście spalały kalorie na bieżni, a on prężył muły hantlami? Szkoda, że Mój nie ma co ćwiczyć ;<
gagateczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 16:00   #190
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

[QUOTE=caaalajaa;15619264]
Cytat:
Napisane przez milusia1991 Pokaż wiadomość
po każdym upadku trzeba się podnieść i iść dalej będzie dobrze kochana
swieeete slowa

Cytat:
Napisane przez Lija28 Pokaż wiadomość
Ja na sniadania jem 3 chlebki Waza (pelnoziarste) do tego twarozek
0% i ogorek albo pomidor.
a skad taki serek 0%? jakas firma konkretna czy sklep?

Cytat:
Jeszcze raz ja
Dziewczyny, nie chce zebyscie odebraly to co powiem jako wymadrzanie sie ale mam male doswiadczenie w odchudzaniu, w koncu po ciazy musialam zrzucic prawie 20kilo!, i wiem ze liczenie kalorii jest dobre tylko na krotka mete...
Ograniczajac kalorie chudniemy szybko ale potem bardzo szybko wraca sie do poprzedniej wagi a nie rzadko wazy sie jeszcze wiecej... efekt "jojo", wiecie. Jedzac malo z kolei spowalniacie swoj metabolizm i znowu wszystko na nic...
A w czasie swiat bedzie czekalo na was tyle pokus, ze mozecie w kilka dni nadrobic wszystko to co udalo wam sie zrzucic przez 3 tyg. Moze raczej powinnyscie pomyslec o wyeliminowaniu z waszego menu zlych weglowodanow i tluszcy oraz cukru? Jeszcze raz zachecam was do poczytania sobie o diecie lekarza Michaela Montignaca. Nie ogranicza ona ilości spożywanego pokarmu, ani nie liczy kalorii, polega na bardzo starannym wybieraniu pokarmów ze wszystkich grup: tłuszczów, węglowodanów i białek. Posiłki są tak komponowane, aby nie dopuścić do wysokiego poziomu cukru we krwi, ponieważ nadmiar insuliny potrzebny do jego obniżenia spowoduje, że organizm w anomalny sposób zacznie magazynować część tłuszczów z posiłku. Dlatego tak ważne jest, aby nie łączyć węglowodanów z tłuszczami w jednym posiłku.
To tyle Polecam
w sumie troche sie zgodze tez sie juz naczytalam tego wszystkiego...aczkolwiek ja nie potrafilabym wykluczyc calkowicie weglowodanow... musialabym jesc caly czas serki i jajka chyba
co do nielaczenia... tak tez kiedys uwazalam...ale naczytalam sie pozniej artykulow ze to nie prawda, bo jedno trawi sie szybciej a drugie dluzej i nie koliduje wiec mam neutralny stosunek

Cytat:
OneSweetTaste - ales ty wysoka! Zazdroszcze
ja mam 175 ale mysle ze nie ma czego zazdroscic OneSweetTaste no... chyba ze ma 2m chlopaka

gagateczkaaa ola_jonkwisz@op.pl

a moze i ja wrzuce fotke

Edytowane przez xxolushiaxx
Czas edycji: 2009-12-02 o 16:02
xxolushiaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 16:11   #191
milusia1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karoxpp Pokaż wiadomość
w takim razie mój cel to 50kg, niewiele mi zostało (3kg), ale też niewiele chciałam ogólnie schudnąć
hej mamy taką samą wagę i taki sam cel mam nadzieję że szybko i zdrowo go osiągniemy a co najważniejsze na stałę! Ile masz wzrostu? POZDRAWIAM
Stary 2009-12-02, 16:15   #192
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

ja mam 175 ale mysle ze nie ma czego zazdroscic OneSweetTaste no... chyba ze ma 2m chlopaka

gagateczkaaa ola_jonkwisz@op.pl

a moze i ja wrzuce fotke
Ja mam 180cm to chyba powinnam się zabić. ;((( Przekleństwo.

Już wysyłam dietkę
gagateczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 16:22   #193
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxolushiaxx Pokaż wiadomość

a moze i ja wrzuce fotke
ładnie wyszłaś
Hehe, no faktycznie jeśli chodzi o znalezienie wysokiego partnera to może być problem Mój TŻ jest raczej troszkę niższy( z 2 cm,ale i tak tego nie widać:P) ode mnie. Mnie to nie przeszkadza, Jemu zresztą też nie. Bardziej widać to,że ja jestem potężniejsza (mam wysoki wzrost jak na kobietę i waga brzydka) a On jest mały jak na faceta,ale umięśniony. Faaaaajny Tak czy siak, schudnąć trzeba.
Miałam kiedyś chłopaka, który non stop narzekał,że jest niższy- to już było męczące. Chłopaka 2m też miałam - głupi, głupi i jeszcze raz głupi:p

A co do zdjęć... ja mam raczej takie, gdy ważyłam jeszcze ponad 90 kg...:/ trochę wstyd:/

Stary 2009-12-02, 16:30   #194
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

xxolushiaxx

Taki serek kupilam chyba w MonoPrix ale ja mieszkam w Paryzu...

a co do tych weglowodanow, to ja nie wykluczam ich w ogole, tylko te "zle" takie jak :
  • zwykły cukier i miód (w tym słodycze)
  • węglowodany oczyszczane przemysłowo (biała mąka, biały ryż...)
  • ziemniaki, kukurydza, niektóre owoce (np. banany, melon, winogron)

Edytowane przez Lija28
Czas edycji: 2009-12-02 o 16:32
Stary 2009-12-02, 16:57   #195
eMisss
Zadomowienie

gagateczkaaa ja tez poprosze ta dietkę jak można emis31@wp.pl
nu troszke wysoka jesteś jak dla mnie to nawet bardzo . ja mam 157 cm wzrostu..

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Taki serek kupilam chyba w MonoPrix ale ja mieszkam w Paryzu...
mieszkasz w Paryżu? aj super. moim marzeniem jest tam pojechać zazdroszcze .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-02, 17:16   #196
Aduulove
Raczkowanie

Wbijam do Was dziewczynki .
156 cm mam. I ważę 49 kg. Chciałabym około 44 kg.
Może nie chodzi o samą wagę. Ale chcę zgubić troszke tłuszczyku. Szczególnie na brzuchu. I może udach.
Mam zamiar zapisać się na aerobik w następnym tygodniu. Gorzej, że chyba nie będe umiała zmienić nawyków żywieniowych ;<<.

Aduulove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 17:33   #197
eMisss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aduulove Pokaż wiadomość
Wbijam do Was dziewczynki .
156 cm mam. I ważę 49 kg. Chciałabym około 44 kg.
Może nie chodzi o samą wagę. Ale chcę zgubić troszke tłuszczyku. Szczególnie na brzuchu. I może udach.
Mam zamiar zapisać się na aerobik w następnym tygodniu. Gorzej, że chyba nie będe umiała zmienić nawyków żywieniowych ;<<.
jak bedziesz wazyła 44kg to bedziesz miała niedowage ( Bmi bedzie wynosić 18,08)

uda Ci się zmienic nawyki .
a co takiego robisz źle ? to może jakoś ci doradze
Stary 2009-12-02, 17:56   #198
caaalajaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OneSweetTaste Pokaż wiadomość
wybaczcie Kochaniutkie;P ale w życiu tego nie nadrobię coście tam naskrobały.
Ja zarzuciłam jedną dietę, przerzuciłam się na inną, ale podobną Jestem pełna wiary,że tym razem zacznie waga dalej spadać, bo już naprawdę zaczyna mnie to denerwować:/
Co do ważenia to ja się ważę raz dziennie, rano, na czczo i zapisuje to w swoim magicznym zeszyciku:P
Popatrzyłam jeszcze n Wasze zdjęcia - śliczne macie te buzie pozazdrościć
miłego dnia
dobranie odpowiedniej diety to metoda prób, błędów i wybaczeń..

Cytat:
Napisane przez trucizna007 Pokaż wiadomość
o kurczę, już 6 strona
hm ja nadal nie zakupiłam żywności i mój aktualny "jadłospis" jest do same wiecie czego... dzisiaj siłownia, hiszpański i po drodze zakupy !

i jeszcze muszę prezenty na mikołajki wymyśleć...

chodziłyście kiedyś na siłownię ?
ja chodziłam.. ))
Cytat:
Napisane przez Nowa_Nadzieja Pokaż wiadomość
Hej lasencje

Aleś ładne forumowiczki tutaj a ta malutka kryszyna przecudna!!!

Dzisiaj jak narazie u mnie dietowo i chyba zapowiada się,że dalej tak będzie.T7ylko,że ząb mnie zaczoł bolećDzisiaj pół dnia spędziłam w przeychodni,bo wczoraj na meczu wybiłam sobei palca i teraz mam zaczepistą lalkę na palcu

widzę,że u Was równie dobrze dieta idzie-bardzo! sie z tego cieszce

co do siłowni-to warto ale jednak w późniejszym etapie odchudzania,bo teraz nie ma to sensu,bo nie widać efektów ani na wadze ani w lustrze.Powiem Wam,że chodzę regularnie na siłownie(tzn staram sie) i efekty najlepsze sa jak sie malo tkanki tluszczowej bo wtedy fajnie miesnie widac

buźka
bidulka! boli paluszek?
Cytat:
Napisane przez karoxpp Pokaż wiadomość
zapraszam )) zaraz dodam do "tabelki"

ehh.. ja jednak uznałam.. ze nie mogę się głodzić.. tylko boję się że teraz jak zacznę jeść 5-6 posiłków dziennie.. gdzie wczesniej jadłam 2-3 to że przytyję... ale może przytycie 2 kg powiedzmy przyspieszy metabolizm mój i będzie mi łatwiej chudnąc? jak myslicie..? jakos nie mogę się przekonać do śniadania(

http://guseve.blogspot.com/

odchudzam się...

11.08.09 - mój Giee <3

caaalajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 17:58   #199
Aduulove
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eMisss Pokaż wiadomość
jak bedziesz wazyła 44kg to bedziesz miała niedowage ( Bmi bedzie wynosić 18,08)

uda Ci się zmienic nawyki .
a co takiego robisz źle ? to może jakoś ci doradze
No z ta niedowagą to wiem. Tylko, że musze 'zgubić' brzuch. Bo jest naprawdę wieelki. Nawet jak wczoraj byłam u lekarza to mi 'delikatnie' powiedział, że powinnam troche schudnąć, żeby lepiej wyglądać.

Generalnie najgorzej jest z moim dojadaniem. Nie zjem 5 posiłów dziennie. Tylko, gdy tylko zaczynam być głodna to sobie coś kupuje. Raz bułkę, za dwie godziny drugą. A potem batona dla urozmaicenia. Szczególnie mam tak w szkole.
Po drugie nie mogę odzwyczaić się od słodyczy. Umiem ich nie jeść przez kilka dni. Ale jak nagle mam ochotę to nie mogę się powstrzymać i jem ich dużo.
Piłam jeszcze dość niedawno ciągle tylko wodę. Przez rok. A potem mi obrzydła i przyzwyczaiłam się do Coli itp. Nie umiałabym się napić czymś innym.
No i jeszcze obiadki mamy. Jej nie da się wmówić, że nie chcę jeść czegoś co ocieka tłuszczem. Proszę ją, żeby mi pomogła schudnąć nie kupując słodyczy do domu, robiąc mi dietetyczne posiłki. Ale moje prośby na nic, kiedy wracam wieczorem do domu ze szkoły i tu pizza. A mama mówi, że nie miała czasu nic innego zrobić. I lodówa prawie pusta.

Aduulove jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-02, 18:27   #200
angelaaa94
Raczkowanie

witaam ponownie
jak się czujecie w 2 dniu naszego lepszego stylu życia?
ja świetnie xD
po pierwsze- od wczoraj nie tknęłam ani jednego słodycza xd
a po drugie właśnie skonsumowałam kolację - dwie małe bułeczki ciemne z serkiem pieczarkowym.

jak radziłyście, przysiady w rozkroku wykonałam przed 18.
przed snem tylko jeszcze krzesełko i gitt.
Stary 2009-12-02, 18:37   #201
kiniulkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelaaa94 Pokaż wiadomość
witaam ponownie
jak się czujecie w 2 dniu naszego lepszego stylu życia?
ja świetnie xD
po pierwsze- od wczoraj nie tknęłam ani jednego słodycza xd
a po drugie właśnie skonsumowałam kolację - dwie małe bułeczki ciemne z serkiem pieczarkowym.

jak radziłyście, przysiady w rozkroku wykonałam przed 18.
przed snem tylko jeszcze krzesełko i gitt.
Ja dziś się czuję lepiej niż wczoraj Nie jadłam żadnych słodyczy itp. i trochę dziś poćwiczyłam Powiem wam, że jak tak się zmęczę to czuję się taka lekka
kiniulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 18:42   #202
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

Cytat:
Napisane przez eMisss Pokaż wiadomość
mieszkasz w Paryżu? aj super. moim marzeniem jest tam pojechać zazdroszcze .
Nie ma czego zazdroscic - naprawde.
Kiedys, gdzies przeczytalam, ze Paryza nie ma -wymyslili go sobie francuzi...
Jestem tego samego zdania, Paryz jest przereklamowany.
Uwazam, ze nasz Krakow jest sto razy piekniejszy
Stary 2009-12-02, 18:42   #203
angelaaa94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiniulkaaa Pokaż wiadomość
Ja dziś się czuję lepiej niż wczoraj Nie jadłam żadnych słodyczy itp. i trochę dziś poćwiczyłam Powiem wam, że jak tak się zmęczę to czuję się taka lekka

ja to już nie mam sily powiekami ruszać
jestem taka wykończona nieustannymi treningami ;/.

a kurde. muszę sobie wagę sprawić bo nie mam!
Stary 2009-12-02, 18:51   #204
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aduulove Pokaż wiadomość
No z ta niedowagą to wiem. Tylko, że musze 'zgubić' brzuch. Bo jest naprawdę wieelki. Nawet jak wczoraj byłam u lekarza to mi 'delikatnie' powiedział, że powinnam troche schudnąć, żeby lepiej wyglądać.

Generalnie najgorzej jest z moim dojadaniem. Nie zjem 5 posiłów dziennie. Tylko, gdy tylko zaczynam być głodna to sobie coś kupuje. Raz bułkę, za dwie godziny drugą. A potem batona dla urozmaicenia. Szczególnie mam tak w szkole.
Po drugie nie mogę odzwyczaić się od słodyczy. Umiem ich nie jeść przez kilka dni. Ale jak nagle mam ochotę to nie mogę się powstrzymać i jem ich dużo.
Piłam jeszcze dość niedawno ciągle tylko wodę. Przez rok. A potem mi obrzydła i przyzwyczaiłam się do Coli itp. Nie umiałabym się napić czymś innym.
No i jeszcze obiadki mamy. Jej nie da się wmówić, że nie chcę jeść czegoś co ocieka tłuszczem. Proszę ją, żeby mi pomogła schudnąć nie kupując słodyczy do domu, robiąc mi dietetyczne posiłki. Ale moje prośby na nic, kiedy wracam wieczorem do domu ze szkoły i tu pizza. A mama mówi, że nie miała czasu nic innego zrobić. I lodówa prawie pusta.
Wiesz to jednak trudne mame obciążać własnymi posiłkami. Nigdy nie chciałabym,żeby moja mama robiła osobne posiłki. Sama możesz się o to postarać, to naprawdę nie zajmuje aż tyle czasu. Poza tym nie możesz tez wymagać,że jak Ty się odchudzasz to inni w domu też muszą - tu mi akurat chodzi o słodycze. Bo przecież są inni domownicy, którzy mogą mieć na nie ochote. To naprawdę ciężka walka ze sobą,ale ona może się skończyć zwycięstwem.
Cola, batony, chleb, makaron, ziemniaki ( z polewą)... to się odkłada. Nie potraktuj mojej wypowiedzi jako atak, chcę Ci tylko pomóc. Bo naprawde wierzę,że jesteś silna dziewczyną i dasz radę.
A co do brzucha...skoro tylko z tym masz problem, to powinnaś zaczać również ćwiczenia. Samo zrzucenie wagi Ci nic nie pomoże. Zwłaszcza,że odchudzanie dietą nie jest ukierunkowane na konkretne partie ciała. Trzymam kciuki za powodzenie dasz radę!

Cytat:
Napisane przez caaalajaa Pokaż wiadomość
dobranie odpowiedniej diety to metoda prób, błędów i wybaczeń..

ehh.. ja jednak uznałam.. ze nie mogę się głodzić.. tylko boję się że teraz jak zacznę jeść 5-6 posiłków dziennie.. gdzie wczesniej jadłam 2-3 to że przytyję... ale może przytycie 2 kg powiedzmy przyspieszy metabolizm mój i będzie mi łatwiej chudnąc? jak myslicie..? jakos nie mogę się przekonać do śniadania(
Głodzenie jest co najmniej głupotą. 5-6 posiłków nie oznacza,że przytyjesz. Tylko nie możesz jeść posiłków wielkości, które miałaś jedząć 2-3 posiłki dziennie. Będziesz musiała posiłki zredukować o połowę. (powiedzmy,że matematycznie nawet tak wychodzi) Śniadanie musisz zjeść, zawsze. Wiem co mówię, mnie też było ciężko się przekonać. Ja potrafiłam do 16 nie jeść nic - głupota totalna,ale nawet głodna się nie czułam. I to nie było w ramach odchudzania, tylko normalnego, otępiałego życia.Ale śniadanie trzeba zjeść Najpierw będziesz musiała nad tym popracować, a potem wejdzie Ci to już w krew.
A jeśli chodzi o tą dietę moją, to już ją kiedyś stosowałam. Schudłam na niej 6kg w ciągu 10 dni niby,ale nie jest ona dla mnie. Po prostu nie lubię jejDiety są fajne jak nie trzeba o nich myśleć.

Edytowane przez OneSweetTaste
Czas edycji: 2009-12-02 o 18:53
Stary 2009-12-02, 18:59   #205
angelaaa94
Raczkowanie

Cytat:
A jeśli chodzi o tą dietę moją, to już ją kiedyś stosowałam. Schudłam na niej 6kg w ciągu 10 dni niby,ale nie jest ona dla mnie. Po prostu nie lubię jejDiety są fajne jak nie trzeba o nich myśleć.
co to za dieta? ;d
Stary 2009-12-02, 19:01   #206
caaalajaa
Zadomowienie

obliczyłam swoje zapotrzebowanie kaloryczne.. i przy narazie mojej zerowej aktywności.. mogę zjeść 968 kcal..)
rozłożyłam to na 5 posiłków)
śniadanie-200kcal
IIśniadanie-100kcal
obiad-300kcal
podwieczorek-100kcal
kolacja-200kcal

i ułożyłam jadłospis na jutro
ś:3łyżki płatków owsianych + łyżka otrębów pszennych + 200 ml mleka 0,5% + łyżeczka dżemu domowej roboty+ kawa zbożowa o smaku wanilii
2ś:jabłko starte z marchewką.
obiad:warzywa na patelnie + 2 łyżki ryżu pełnoziarnistego + łyżka wieśniaka
podwieczorek:2 mandarynki
kolacja:kromka chleba pełnoziarnistego żytniego posmarowana serkiem z ziołami z szyneczką.. i mieszanką warzyw)

jak myślicie? na redukcje dobre?

http://guseve.blogspot.com/

odchudzam się...

11.08.09 - mój Giee <3

caaalajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 19:04   #207
angelaaa94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caaalajaa Pokaż wiadomość
obliczyłam swoje zapotrzebowanie kaloryczne.. i przy narazie mojej zerowej aktywności.. mogę zjeść 968 kcal..)
rozłożyłam to na 5 posiłków)
śniadanie-200kcal
IIśniadanie-100kcal
obiad-300kcal
podwieczorek-100kcal
kolacja-200kcal

i ułożyłam jadłospis na jutro
ś:3łyżki płatków owsianych + łyżka otrębów pszennych + 200 ml mleka 0,5% + łyżeczka dżemu domowej roboty+ kawa zbożowa o smaku wanilii
2ś:jabłko starte z marchewką.
obiad:warzywa na patelnie + 2 łyżki ryżu pełnoziarnistego + łyżka wieśniaka
podwieczorek:2 mandarynki
kolacja:kromka chleba pełnoziarnistego żytniego posmarowana serkiem z ziołami z szyneczką.. i mieszanką warzyw)

jak myślicie? na redukcje dobre?

bardzo ciekawy i niskokaloryczny jadłospis ;d
Stary 2009-12-02, 19:06   #208
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Ewelina - 0 aktywność oznacza,że nic nie robisz. Nie uczysz się, nie ruszasz ani nic. Więc to jest zdecydowanie za mało. <1000? efekt yoyo gwarantowany. Zjesz coś nadprogramowego a Twój organizm od razu pomyśli,że trzeba to zmagazynować na te gorsze czasy.
jadłospisu nie umiem ocenić, bo nie znam się aż tak. Dla mnie jako laika, to za mało białka. To głównie od węglowodanów się tyje, białko Ci takiej szkody nie wyrządzi. Ale niech jeszcze inne dziewczyny się wypowiedzą

angelaaa94 - to dieta turbo. Ja obecnie przeszłam na dietę ONZ.

Edytowane przez OneSweetTaste
Czas edycji: 2009-12-02 o 19:07
Stary 2009-12-02, 19:12   #209
angelaaa94
Raczkowanie

Cytat:
angelaaa94 - to dieta turbo. Ja obecnie przeszłam na dietę ONZ.
aha, ja na razie to nie mam wyspecjalizowanej diety
po prostu staram się jeść mniej i nie jeść największych spulchniaczy
dzisiaj np. nie jadłam ziemniaków na obiad, chociaż mamcik zrobił
Stary 2009-12-02, 19:15   #210
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelaaa94 Pokaż wiadomość
aha, ja na razie to nie mam wyspecjalizowanej diety
po prostu staram się jeść mniej i nie jeść największych spulchniaczy
dzisiaj np. nie jadłam ziemniaków na obiad, chociaż mamcik zrobił
No i dobrze Ja po prostu muszę mieć konkretną dietę, bo inaczej sobie non stop folguję słaba duszyczka jestem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości