|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 01.12.09 -> jeszcze nie jest za późno! Rozpocznijmy nowy rok szczuplej.. :))
Ja kiedyś chodziłam na siłownie, nawet trenera miałam i to dość tanio 70 zł na miesiąc i dowolna ilość wejść. Ale stwierdzam,że jednak siłownia to na wyrobienie mięśni i siły. Chyba,że ktoś trening aerobowy stosuje to wtedy chudnie.
![]() ![]() ![]() ![]()
#182 |
Raczkowanie
|
Dot.: 01.12.09 -> jeszcze nie jest za późno! Rozpocznijmy nowy rok szczuplej.. :))
heeeej laski
![]() jak się trzymacie? ![]() bo ja dzisiaj lepiej niż wczoraj ^^ na śniadanko 1: jogurt naturalny(tylko pół bo mi nie smakował mega ![]() na 2: ciemna grahamka duża (też z ziarnami ![]() na obiad: jajecznica z jednego jajka+ 2 ćwiartki pomidora ![]() boo mamusia obiadu nie zrobiła żadnego i musiałam sobie radzić sama ![]() no i 4h treningu w koszykówkę ![]() ale jestem zadowolona z siebie^^ pierwszy raz od niewiadomo kiedy zjadłam porządne śniadanie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
Witam was
![]() Mój dzisiejszy jadłospis wyglądał puki co tak. sniadanie: bułka grahamka z serkiem wiejskim = 200 kal 2 śniadnie chl. żytni razowy 2 skibeczki z serkiem wiejskim = 170 kal. jabułko= 80 kal zupa pomidorowa z ryżem= 80 kal. jabułko = 100 kal. kawa z 1 łyż cukru = 30 kal. RAZEM puki co 660 kalorii a jestem taka nażarta brzydko mówiąc że szoook jeszcze planuje ugotowac sobie jajeczka i kanapke z takim gotowanym białkiem jajka potem jak będę jeszcze głodna to pół wieśniaczka czeka w lodówce ![]() Oj dzisiaj miałam od samego rana dobry dzień ![]() ![]() Ah żeby jeszcze tylko ten egzamin na prawko zdac byłoby wszystko cycuś glancuś! ![]() Ah jak ja kocham kupowanie prezentów gwiazdkowych ![]() ![]()
61-48-47-46-45 ![]() To dziwne, że po niektórych mostach tak łatwo jest przejśc... a żeby wrócic wymaga to wysiłku, odwagi i trudu Edytowane przez milusia1991 Czas edycji: 2009-12-02 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
A ja juz mam wszystkie prezenty kupione
![]() Zrobila zakupy troche wczesniej bo potem jest tyle ludzi w sklepach a do kas trzeba stac po pol godziny w kolejce - masakra! |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
ja czekam na kieszonkowe xd
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Hej lasencje
![]() ![]() Aleś ładne forumowiczki tutaj a ta malutka kryszyna przecudna!!! ![]() Dzisiaj jak narazie u mnie dietowo i chyba zapowiada się,że dalej tak będzie ![]() ![]() ![]() widzę,że u Was równie dobrze dieta idzie-bardzo! sie z tego cieszce ![]() ![]() co do siłowni-to warto ale jednak w późniejszym etapie odchudzania,bo teraz nie ma to sensu,bo nie widać efektów ani na wadze ani w lustrze.Powiem Wam,że chodzę regularnie na siłownie(tzn staram sie ![]() ![]() buźka ![]()
#188 |
Raczkowanie
|
mam nadziję, że nie jest za późno żeby do was dołączyć
![]() widzę, że panuje tu miła atmosfera.. no i co chwile ktoś coś pisze ;p w takim razie mój cel to 50kg, niewiele mi zostało (3kg), ale też niewiele chciałam ogólnie schudnąć ![]()
#189 |
Wtajemniczenie
|
Co do tej dietki od mojej dietetyczki prosze o majle!
![]() Na siłowni byłam ostatnio pierwszy raz w życiu i musze przyznać, że było super! Bieżna marzenie i taki przyrząd na ćwiczenia mięśni nóg ahh.. Jak najbardziej polecam! A jeśli chcecie iść z TŻtami to, co za problem, żebyście spalały kalorie na bieżni, a on prężył muły hantlami? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=caaalajaa;15619264]
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do nielaczenia... tak tez kiedys uwazalam...ale naczytalam sie pozniej artykulow ze to nie prawda, bo jedno trawi sie szybciej a drugie dluzej i nie koliduje ![]() ![]() ja mam 175 ale mysle ze nie ma czego zazdroscic OneSweetTaste ![]() ![]() gagateczkaaa ola_jonkwisz@op.pl ![]() a moze i ja wrzuce fotke ![]()
Edytowane przez xxolushiaxx Czas edycji: 2009-12-02 o 16:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#192 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już wysyłam dietkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hehe, no faktycznie jeśli chodzi o znalezienie wysokiego partnera to może być problem ![]() ![]() ![]() Miałam kiedyś chłopaka, który non stop narzekał,że jest niższy- to już było męczące. Chłopaka 2m też miałam - głupi, głupi i jeszcze raz głupi:p A co do zdjęć... ja mam raczej takie, gdy ważyłam jeszcze ponad 90 kg...:/ trochę wstyd:/
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
xxolushiaxx
Taki serek kupilam chyba w MonoPrix ale ja mieszkam w Paryzu... a co do tych weglowodanow, to ja nie wykluczam ich w ogole, tylko te "zle" takie jak :
Edytowane przez Lija28 Czas edycji: 2009-12-02 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
gagateczkaaa ja tez poprosze ta dietkę jak można
![]() nu troszke wysoka jesteś ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- mieszkasz w Paryżu? aj super. moim marzeniem jest tam pojechać ![]()
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Wbijam do Was dziewczynki
![]() 156 cm mam. I ważę 49 kg. Chciałabym około 44 kg. Może nie chodzi o samą wagę. Ale chcę zgubić troszke tłuszczyku. Szczególnie na brzuchu. I może udach. Mam zamiar zapisać się na aerobik w następnym tygodniu. Gorzej, że chyba nie będe umiała zmienić nawyków żywieniowych ;<<.
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
uda Ci się zmienic nawyki . ![]() a co takiego robisz źle ? to może jakoś ci doradze ![]()
![]() |
#198 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ehh.. ja jednak uznałam.. ze nie mogę się głodzić.. tylko boję się że teraz jak zacznę jeść 5-6 posiłków dziennie.. gdzie wczesniej jadłam 2-3 to że przytyję... ale może przytycie 2 kg powiedzmy przyspieszy metabolizm mój i będzie mi łatwiej chudnąc? jak myslicie..? jakos nie mogę się przekonać do śniadania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Generalnie najgorzej jest z moim dojadaniem. Nie zjem 5 posiłów dziennie. Tylko, gdy tylko zaczynam być głodna to sobie coś kupuje. Raz bułkę, za dwie godziny drugą. A potem batona dla urozmaicenia. Szczególnie mam tak w szkole. Po drugie nie mogę odzwyczaić się od słodyczy. Umiem ich nie jeść przez kilka dni. Ale jak nagle mam ochotę to nie mogę się powstrzymać i jem ich dużo. Piłam jeszcze dość niedawno ciągle tylko wodę. Przez rok. A potem mi obrzydła i przyzwyczaiłam się do Coli itp. Nie umiałabym się napić czymś innym. No i jeszcze obiadki mamy. Jej nie da się wmówić, że nie chcę jeść czegoś co ocieka tłuszczem. Proszę ją, żeby mi pomogła schudnąć nie kupując słodyczy do domu, robiąc mi dietetyczne posiłki. Ale moje prośby na nic, kiedy wracam wieczorem do domu ze szkoły i tu pizza. A mama mówi, że nie miała czasu nic innego zrobić. I lodówa prawie pusta.
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
witaam ponownie
![]() jak się czujecie w 2 dniu naszego lepszego stylu życia? ![]() ja świetnie xD po pierwsze- od wczoraj nie tknęłam ani jednego słodycza xd ![]() a po drugie właśnie skonsumowałam kolację - dwie małe bułeczki ciemne z serkiem pieczarkowym. jak radziłyście, przysiady w rozkroku wykonałam przed 18. przed snem tylko jeszcze krzesełko i gitt. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedys, gdzies przeczytalam, ze Paryza nie ma -wymyslili go sobie francuzi... ![]() Jestem tego samego zdania, Paryz jest przereklamowany. Uwazam, ze nasz Krakow jest sto razy piekniejszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja to już nie mam sily powiekami ruszać ![]() jestem taka wykończona nieustannymi treningami ;/. a kurde. muszę sobie wagę sprawić bo nie mam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cola, batony, chleb, makaron, ziemniaki ( z polewą)... to się odkłada. Nie potraktuj mojej wypowiedzi jako atak, chcę Ci tylko pomóc. Bo naprawde wierzę,że jesteś silna dziewczyną i dasz radę. ![]() A co do brzucha...skoro tylko z tym masz problem, to powinnaś zaczać również ćwiczenia. Samo zrzucenie wagi Ci nic nie pomoże. Zwłaszcza,że odchudzanie dietą nie jest ukierunkowane na konkretne partie ciała. Trzymam kciuki za powodzenie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o tą dietę moją, to już ją kiedyś stosowałam. Schudłam na niej 6kg w ciągu 10 dni niby,ale nie jest ona dla mnie. Po prostu nie lubię jej ![]() ![]()
Edytowane przez OneSweetTaste Czas edycji: 2009-12-02 o 18:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
obliczyłam swoje zapotrzebowanie kaloryczne.. i przy narazie mojej zerowej aktywności.. mogę zjeść 968 kcal..
![]() rozłożyłam to na 5 posiłków ![]() śniadanie-200kcal IIśniadanie-100kcal obiad-300kcal podwieczorek-100kcal kolacja-200kcal i ułożyłam jadłospis na jutro ś:3łyżki płatków owsianych + łyżka otrębów pszennych + 200 ml mleka 0,5% + łyżeczka dżemu domowej roboty+ kawa zbożowa o smaku wanilii 2ś:jabłko starte z marchewką. obiad:warzywa na patelnie + 2 łyżki ryżu pełnoziarnistego + łyżka wieśniaka podwieczorek:2 mandarynki kolacja:kromka chleba pełnoziarnistego żytniego posmarowana serkiem z ziołami z szyneczką.. i mieszanką warzyw ![]() jak myślicie? na redukcje dobre? ![]()
![]() |
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo ciekawy i niskokaloryczny jadłospis ;d |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
Ewelina - 0 aktywność oznacza,że nic nie robisz. Nie uczysz się, nie ruszasz ani nic. Więc to jest zdecydowanie za mało. <1000? efekt yoyo gwarantowany. Zjesz coś nadprogramowego a Twój organizm od razu pomyśli,że trzeba to zmagazynować na te gorsze czasy.
jadłospisu nie umiem ocenić, bo nie znam się aż tak. Dla mnie jako laika, to za mało białka. To głównie od węglowodanów się tyje, białko Ci takiej szkody nie wyrządzi. Ale niech jeszcze inne dziewczyny się wypowiedzą ![]() ![]() angelaaa94 - to dieta turbo. Ja obecnie przeszłam na dietę ONZ. ![]()
Edytowane przez OneSweetTaste Czas edycji: 2009-12-02 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.