|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
i gratuluję dziewcznki zobaczysz na bierząco będziesz wiedziała co pisać- bo tu się mówi o wszystkim
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z przyjemnością przygarniemy lutową dziewczynkę, bo w lutówkach górą chłopaki
|
|
#183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do pracy po porodzie , to ja i tak nie mam wyboru bo prowadzę firmę , interesuje mnie tylko macierzyński
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
Co do podkładów ja kupiłam te:
http://www.allegro.pl/item788283077_..._szt_mini.html I z Hartmanna także siateczkowe majtki.
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nową mamusie
Cytat:
Ja mam plany co do mojego rozwoju zawodowego poważne i na zbyt długą przerwe nie moge sobie pozwolić, na dojscie do celu potrzbuje jakies 5 lat, a nie mam juz 20 lat |
|
|
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze nie myślę o tym, co będzie po porodzie. Na pewno maxymalnie długo będę chciała zostać z Synkiem, chociaż pracę mam bardzo odpowiedzialną i wszyscy na mnie czekają
![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Słuchajcie, czy te karuzele nad łóżeczkiem, z dźwiękami etc. są faktycznie takie dobre dla rozwoju dziecka? Czy wystarczyłaby taka karuzela bez dodatkowych dźwięków ? Jakie są Wasze opinie?
|
#187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będzie ciężko, może będę dorabiać w weekendy... mąż się w tedy zaopiekuje małym... ![]() youyou Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie Nadrobiłam... ![]() Agape- malutka jest przepiękna!! i bardzo się ciesze że wszystko jest w porząsiu. ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .. Mam pytanie, a gdzie Agape zamieściła zdjęcia córeczki ???
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Pliwa jeszcze w końcówce poprzedniej części
|
|
|
|
#189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do karuzelki ja kupilam taka z bajerami: bicie serca matki odglosy natuy bach mozart dodatkowo z projektorem na pilota nie mam pojecia czy to potrzbne, ale jestem w niej zakochana pozniej sciaga sie karuzelke i zostawia sam projektor, takie piekne misie wyswietla ![]() dokladnie taka http://www.allegro.pl/item837410373_...ancja_24h.html |
|
|
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ma na oku taką: http://www.allegro.pl/item834044778_...spokajacz.html ale znalazłam też mega śliczną, lecz bez dodatków - stąd mój dylemat:
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
zrobiłam sobię kawę i idę pazurki doprowadzić do porządku
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka karuzela przecudna
|
|
|
|
#193 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie bez samej karuzelki dziecko też by się obeszło moim zdaniem to jest tylko taki dodatkowy gadżet nic niezbędnego Słyszałam, że to bicie serca matki uspokaja ale na ile to prawda to się dowiem w lutym ![]() Cytat:
Edit: chodzi mi o pracodawce notabene kobieta matka 3 latki, a ona pracowała do 8 mc bo własnie bała sie żeby jej nie zwolnili poźniej Edytowane przez bardotka_a Czas edycji: 2009-12-05 o 16:25 |
||
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka A tak to narzekają, że za mało dzieci się rodzi- ale pomocy od państwa praktycznie rzadnej... do tego fakt, że pracodawcy zwalniają po powrocie z macierzyńskich czy wychowawczych, bo im wolno:\ Masakra i w takich chwilach aż się wyć chce... Ale koleżanki naparwdę żal:\Mam nadzieję, że da sobie jednak radę i znajdzie jakąś pracę... Ale pracodawca świnia naprawdę... Chciałabym żeby tacy ludzie kiedyś zobaczyli jak to jest
|
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Kapi! fajnie, że im bliżej finału, tym jest nas coraz więcej
![]() a ja odwiedziłam dziś szpital (siemiradzki w krakowie - jakby kogoś interesowało). nawet pozytywne wrażenie, ale jakoś bardziej przychylam się za innym... hmmm.. będę myśleć! ktoś tu mówił o masażu oliwkowym.. mnie właśnie tż wymasował całą a potem zdrzemnęłam się 2h. teraz wcinam mandarynki na przemian z pomarańczami i myślę sobie, że czas wziąć się za małe sprzątanko, bo bałagan podstępnie się jakoś sam zrobił... naprawdę nie wiem jak![]() Co do poruszanego tematy pomacierzyńskiego.. to się właśnie zastanawiam. najpewniej wykorzystam najpierw urlop wypoczynkowy - to mi przedłuży o miesiąc płatne bycie z maluszkiem. (jakby ktoś nie wiedział, to pracodawca ma obowiązek udzielić całego urlopu zaraz po macierzyńskim, jeśli pracownik sobie tego życzy). a potem właśnie nie wiem... wałkowaliśmy ten temat z tżtem masę razy. on na pewno będzie pracował, bo po prostu zarabia dużo więcej niż ja, to oznacza, że albo ja wezmę wychowawczy albo zatrudnimy nianię. Niania w krakowie to podejrzewam, że min 1000zeta pójdzie.. do tego wydam na dojazdy.. ale nie pieniądze są tu najważniejsze, bo podejrzewam, że cały dzień poza domem i zostawienie malucha będzie nie do wytrzymania.. biorę pod uwagę jeszcze inną opcję: przejście na pół etatu. od roku 2009 pracownik ma taką możliwość i pracodawca odmówić nie może, co lepsze nie może także zwolnić przez okres jaki trwałby wychowawczy, czyli 3 lata .. to co zrobię okaże się pewnie w praniu - jak na razie we wszystkich opcjach widzę dużo minusów.. ech.. nie mam pojęcia co zrobię!
|
#196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
studiuję dziennie, niby po urodzeniu mogę sobie wziąć zwolnienie na miesiąc.. ale nie będę go brała, bo akurat zaraz mi się zaczną ferie i też będę miała miesiąc wolnego. Jestem teraz na drugim roku, nie chcę brać urlopu dziekańskiego bo to zawsze rok w plecy a przy moim kierunku (fil. ang) roczna przerwa w kontakcie z językiem to niezbyt dobrze rokuje raczej.. Także niestety, ale w czasie kiedy ja będę na uczelni, TŻ w pracy i moja mama w pracy to te 3-4h dziennie ktoś będzie musiał się Małą zająć. Mam nadzieję, że znajdzie czas wolny ktoś z rodziny A jak skończę licencjat i Mała będzie miała niecałe dwa latka to planuję ją dać do żłobka na rok, a później przedszkole.. Też bym chciała siedzieć z nią w domu i zajmować się jak najwięcej no ale niestety różnie w życiu bywa No, ale nie jest jeszcze tak źle, pełne 3 dni w tyg będę cały czas i wszystkie wolne dni, całe wakacje.. No i godziny, w których nie mam zajęć Byle tylko ten drugi rok się już skończył, bo na trzecim to już niewiele będę siedziała na uczelni..
|
|
|
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
Mnie dziś na dodatek rwa kulszowa dopadła
Witam nowe Mamuśki ![]() Co do powrotu do pracy, to chcę wykorzystać macierzyński maksymalnie, potem będę mieć jeszcze 45 dni urlopu do wykorzystania, pewnie część od razu wezmę, a część zostawię na jakieś krótkie wakacje, no i święta. Na razie w pracy na mnie czekają, ale co będzie w lipcu? W sumie z l4 to prawie rok nie będę pracować.... A potem zobaczę, bo moja praca wymaga czasem kilkudniowych wyjazdów... Może wrócę na uczelnię... Co do opieki nad małym to mam ten komfort, że: 1. Sporo pracuję w domu 2. TŻ pracuje głównie w domu 3. Namawiam mamę na roczny urlop zdrowotny - ma do nas kawałek, ale w razie gdy oboje będziemy musieli wybyć, to może podjechać. |
|
|
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
EEE w tej części jest zdjęcie o w tym poście http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...0&postcount=65 |
|
|
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
Co do planow na po macierzynskim to ja planuje wrocic do pracy po macierzynskim. Cale szczescie ze konczy mi sie on w czerwcu wiec beda wakacje i automatycznie przedluzy mi sie on o wakacje. Tak wiec do pracy wroce we wrzesniu, maly bedzie mial juz skonczone 7 miesiecy wiec juz troszke odchowany bedzie
no i jak bedziemy w pracy to ktoras z babc bedzie sie nim zajmowac. Obie mamy sa na emeryturze i mieszkaja kilka ulic od nas i juz nie moga sie doczekac tak wiec ten problem mam z glowy a zreszta ja w szkole pracuje po ok4-5 h wiec synek nawet nie zauwazy i ja juz bede spowrotem
|
|
|
|
#200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kawkę wypiłam ale wcale lepiej się nie czuję
|
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
Ja też po macierzyńskim zamierzam wrócić, ale jeszcze chciałabym wakacje pobyć w domu, bo to taki fajny okres
więc zaległy urlop pewnie część nowego i jakoś pokombinuje z miesiąc, tak żeby na wrzesień wrócić
|
|
|
|
#202 | |
|
Raczkowanie
|
Dzięki bardzo za miłe przyjęcie!
Ja właśnie zjadłam późny obiadek, dziś miałam "pomysł na skrzydełka w miodzie", ziemniaczki i surówka. Pyszne, obżarłam się tak, że ruszać się nie mogę QUOTE=aldii;15681666]Kapi witaj Michalina piekne imie Dziękuje bardzo, mi też sie bardzo podoba, ale u mnie w rodzinie to jakieś niezdrowe emocje wzbudza, cały czas ktoś mi doradza inne imię, no ale wybór imienia to przywilej rodziców więc nic im do tego! Cytat:
, na usg genetyczne jeżdżę sobie do Krakowa na Ujastek/ do Ujastka (za pierona nie wiem jak to odmienić Co do powrotu do pracy, to ja zamierzam wykorzystać macierzyński, potem urlop wypoczynkowy, na wychowawczy się nie wybieram, ponieważ po pierwsze w tej chwili to głównie ja zarabiam na naszą rodzinkę, a po drugie to mam taki zawód, w którym dłuższe przerwy nie są wskazane. Karuzelkę mam wstępnie upatrzoną, taką jak w linku, kto wie może dziadkowie się szarpną ![]() http://www.allegro.pl/item827291150_...ainforest.html |
|
|
|
|
#203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chodzę prywatnie do Błaszczaka, wszystko spoko, tylko te kolejki ![]() Do Gałki chodziła moja siostra, ale już prawie 20 lat temu jak była z dzieckiem w ciąży i bardzo go sobie chwaliła, ale on już chyba musi być stary ![]() albo wtedy był bardzo młody. W każdym razie najważniejsze że jesteś zadowolona No nie ciekawie u nas w tym szpitalu, zastanawia mnie tylko że nigdzie w większych mediach nie było o śmierci tej kobiety... chyba że coś przeoczyłam... |
|
|
|
|
#204 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sobie nieobecność w razie potrzeby, nie oszukujmy się ale na ostatni rok to nie to samo co pierwszy i jest sporo wolnego czasu, plus 3 mc wakacje Cytat:
Cytat:
ale to tylko tegoFaktycznie 4-5 godzin w pracy i dwie babcie na emeryturze to fajne rozwiazanie
|
|||
|
|
|
#205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uwazam ze to jest idealmy zawod dla mamy Poza tymi plusami sa wiadomo i minusy ale ja nei narzekam. lubie ta prace mimo ze czasem dzieciaki wyprowadzaja mnie z rownowagi Mysle ze to trzeba po prostu lubic i ze to nie jest praca dla kazdego. JA np nie moglabym siedziec 8h za biurkiem - chyba bym jajko zniosla. Dzien swistaka codziennie i to jeszcze na siedzaco przy biurku. A u mnie w szkole to przynajmniej codziennie jest inaczej i cos sie dzieje Ale kazdy robi to co lubi
|
|
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
Zapomniałam przywitać nowe mamusie!
![]() Xmila Lila ja mam znajome fizjoterapeutki, które twierdzą, że takie karuzelki mają ogólnie niekorzystny wpływ na malutkie dzieci do 6 miesiąca. Za dużo bodźców, dziecko nie jest w stanie ich przyswoić - ruch, dźwięk i kolory. Kręcenie karuzelek może pobudzać dzieci. Tak mówią. Dla mnie brzmi to sensownie, bo taki maluch ma bardzo wrażliwy układ nerwowy. Nie kupowałam dla córeczki. Bardotka ja to wracam po macierzyńskim i urlopie wypoczynkowym, a wcześniej to jeszcze planuję zacząć powoli wracać do działalności prywatnej, żeby dorabiać. To będą popołudnia jak mąż wraca z pracy. W tym miesiącu zaczynamy spłacać kredyt na dom. Stąd też to moje planowanie odciągania mleka ![]() Potem Mała albo uda nam się ją dać do mojej mamy albo mam znajomą, która jest kierownikiem żłobka, sprawdzonego przez troje dzieci mojej siostry. |
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Wdech... wydech... wdech... wydech...
Zajmijcie mnie czymś... Jadę na 19.30 na spotkanie z położną, więc trochę za ponad godzinkę... Ale... Przed 14.00 miałam ciśnienie 140/85 a teraz już 155/95... Nie dzwonię do gina, bo i tak będę w szpitalu... Staram się nie denerwować...
|
#208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dr Błaszczak to mi się zawsze taki śmieszny wydawał z tą rozwianą fryzurą, ale zaznaczam, że znam go tylko z widzenia, pracuje w aptece i miałam przyjemność obsługiwać go kilka razy. Co do tej dziewczyny, to ja się dowiedziałam z plotek, a potem przeczytałam w naszym mieleckim szmatławcu, ogólnopolskie media nic nie podawały, nawet do pewnego czasu nie nic na hej.mielec, dopiero później po tym artykule w Korso. Czy chodzisz na SR do szpitala? |
|
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
Aldii jakby co to dam znać, ale na razie to nic więcej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

i gratuluję dziewcznki

i bardzo się ciesze że wszystko jest w porząsiu. 

No, ale nie jest jeszcze tak źle, pełne 3 dni w tyg będę cały czas i wszystkie wolne dni, całe wakacje.. No i godziny, w których nie mam zajęć