|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: wątek Shenny :)
ANANAS
oj, nawet nie wiesz jakiego mi smaka zrobiłaś na takiego ananaska, żeby sobie zjeść ![]() Oprawy cudne (muszę w końcu spróbować
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Ananas wygląda ekstra!
A poza tym to ten błękitny wisiorek jest śliczniutki. W tym drugim nie pasuje mi kolor koralików do kaboszonu.
|
|
#183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
Ananas świetny
pierwszy wisiorek też
|
|
|
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
Błękitny wisiorek jest prześliczny
![]() .
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Świetny ten ananas!
![]() A głosują w wyzwaniu tak myślałam, że to Toje dzieło, ja miałam zrobić koniki morskie, ale mi nie wyszło :/
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
lunamin, agnieszkamat - co prawda to posrebrzaki wciąż, ale dziękuję
mamahania - ravenart - próbuj, próbuj, bo to wcale nie trudne, a wdzięcznie wychodzi ggagatka, bojaboja - w sumie... mi też ale że w wyzwaniu miało być morsko-wakacyjnie, to postanowiłam już pojechać po bandzie dziękuję za odwiedziny tolinka83 - dziękuję viktorej - jako, że kamyczki chińskie, to zaopatrzyłam się w cały worek w różnych kolorach... więc pewnie i czarne i srebrne jeszcze się pojawią dziękuję! Kathinna - koniki morskie? O rany, kolczyki z koników morskich musiałyby wyglądać genialnie... aż mnie zmobilizowałaś do poszukiwania wzoru A dziś w końcu obiecane nowości. Świeże, pachnące, nawet nie-blogowe jeszcze ![]() 1,2 - perełki słodkowodne w formie kolczyków przestrzennych i pierścionka do kompletu. No zakochałam się w nich absolutnie, mam już dwa nowe sznury - tym razem w kolorze łososiowym i czekoladowym - więc można się spodziewać, że jeszcze duuuuuuuużo tego w przyszłości będzie ![]() ![]() 3,4 - kwiatuszkowe kolczyki jeszcze raz, tym razem w wersji ciemna benzynka 5,6 - pierścionki - kaboszonki, które przypominają mi kolorystycznie galaretki Czerwone szkiełko już się wcześniej pojawiało jako wisiorek, ale że okazało się, że takich malutkich wisiorków nie noszę, ewoluowało do postaci pierścionka.7 - kuleczki - malinki. Przyznaję - nie miałam czerwonej nici, więc pofarbowałam białą przy pomocy czerwonej szminki Trzyma ładnie. I nie wiem, co to za "brzuszek" na jednym z koralików na zdjęciu, bo na żywo tego nie mogę znaleźć ![]() 8 - zwyklaczki z lustrzanego weneckiego szkła, tym razem jasnoróżowego. Kolor mocno niewdzięczny przy fotografowaniu Oraz, tadadadam! Kolejna broszka, tym razem już nie materiałowa 9, 10 - moja własna interpretacja wzoru Kerrie Slade (czy tu można pojechać z nazwiskiem?) na hibiskusowe kwiatki. Nieco uproszczona i nieco "niedociągnięta", zainspirowana przez Madi (
|
|
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsze kolczyki z pierścionkiem są rewelacyjne! Śliczne kolorystycznie i w ogóle
. Galaretkowe pierścioneczki (rzeczywiście galaretka ) świetne, a brocha, wow |
|
|
|
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
Brocha obłędna
i benzynki mi się podobają
|
|
|
|
|
#190 |
|
Wtajemniczenie
|
świetny wrzucik
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
Nooo,wielkie brawa!
Tyle pieknosci w jednym wrzucie? Nie wiem juz co piekniejsze.Podoba mi sie wszystko bez wyjatku a broszka jest wrecz boska! |
|
|
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie! Moja reakcja jest identyczna. Szok po prostu. Genialny - co ja gadam - przegenialny ostatni wrzut. A broszka - CUDO!
|
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Broszka piękna, ale ja za leniwa jestem na to, też oczywiście mam ten wzór zachomikowany na dysku
![]() a koniki morskie nie są trudne do znalezienia
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
Wszystko niesamowicie mi się podoba, broszka mnie zauroczyła
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
Fajny wrzucik
A konika morskiego mogę Ci podesłać na maila jeśli chcesz. O ile nie zaginął w akcji "reinstalka windowsa"
|
|
|
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
O jaaaaaaaaaaaaaaa! Jak tu pięknie
![]() Cudowne pierwsze kolczyki i pierścionek patrzę i patrzę i napatrzyć się nie mogę a broszka niach niach - sliczna
|
|
|
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
Brocha cudo
.----------------------------------------------------------------------- Mój blog - http://www.galeriaparadiso.blogs pot.com/ Mój wątek - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=393421&p age=4&highlight=katiw |
|
|
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
Piękności robisz, szczególnie te jeżynkowo - malionowe i te https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1283261322
Ananas też niesamowity |
|
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
Broszka na pewno bardzo pracochłonna, ale nie dla mnie. Za to chętnie założyłabym galaretki. :P
A tak a propos czerwonych plecionek... znalazłam kiedyś w inernecie taki tutorial na 'beaded beads', w którym polecano pierwszy rząd koralików przykleić sobie na środku korala bazowego i potem przeplatac kolejne rzędy co durgi koralik itd. Też robisz to w ten sposób? Pytam z ciekawości, drobnica to chyba nie na moją cierpliwość.
|
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
mamahania, ravenart, piwi, Kathinna, pendeloquee, maly_karaluszek, agnieszkamat KatiW, Agly, is_kra - dziękuję wam za odwiedziny
![]() Kathinna - ta broszka wcale nie taka pracochłonna jest, przyznam się, że wczoraj wymodziłam coś bardzo podobnego, tylko już bez wzoru, i zajęlo mi to może ze cztery godzinki A efekt jest moim zdaniem zdecydowanie wart zachodu ![]() Is_kra - w moich koralikach nic nie jest przyklejane, to są po prostu dwie wyplecione "czapeczki" nałożone na koralik i połączone na środku
|
|
|
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy komplecik perełkowy cudowny
|
|
#204 |
|
Przyczajenie
|
Cudowności robisz, wszystko jest śliczne, gratuluję cierpliwości
|
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Cię serdecznie i dziękuję za uwagi do mojej skromnej biżuterii.Wszystkie wezmę pod uwagę i zastosuję w następnych pracach.Ja dopiero się uczę i potrzebne mi są wszelkie podpowiedzi. Podobnie ze zdjęciami.Robiłam je pierwszy raz. Tak jak się domyśliłaś przy sztucznym świetle.Jednak zastosowałam "makro". Za jakiś czas się poduczę i może będzie lepiej. Teraz o Twoich pracach. Są super.Szczególnie te kolczyki perełkowe. Kocham perły.Mam ich bardzo dużo.Jednak kolczyki tylko w postaci pojedynczych perełek na sztyfcie.
Bardzo ale to bardzo podoba mi się też broszka. Zdradź mi na co nawlekałaś koraliczki, czy na drucik? Serdecznie pozdrawiam. Będę Cię odwiedzać. |
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
ale cuda! pierwsze kolczyki
|
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
arizoona - dziękuję
Venaida - dziękuję ![]() biernacka4 - dziękuję )klaudens - dziękuję Dziewczyny, wielkie dzięki dla was jeszcze raz, że mnie tu odwiedzacie i komentujecie To znaczy, oczywiście, mam chyba ze dwie nowe rzeczy zrobione, ale coś mi ostatnio nie za bardzo idzie. No, ale nie będę marudzić, od marudzenia mam bloga Pozdrawiam wszystkich! |
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczniutkie są te, bardzo fajnie wyszły pierścionki
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
Perełkowe są przepiękne
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
Nikasz, Ggagatka - dziękuję!
Ahh, wątek już mi się zdążył zakurzyć, bo w tej chwili nawet, jeśli coś tworzę, to... tylko w piątki A ze zdjęciami jest jeszcze gorzej, chociaż mam nadzieję, że co nieco uda wam się na tych poniższych zobaczyć 1 - moje pierwsze plecionki z kuleczkami ze srebra. Wzór prosty i już chyba wcześniej go tu pokazywałam, ale cii ![]() 2 - pleciony z trzech rozmiarów kulek fasetowanego szkła i elementów posrebrzanych wisior. W zamierzeniu gotycki, ale jak wyszło, to już same oceńcie. 3 - wisiorek-kulka, dopasowany do wcześniejszej makowej bransoletki. 4 - bransoleta z hematytowych toho i nocy Kairu. Tu ze zdjęciami było najgorzej 5 - i mój pleciony wisiorek, który wygrał ostatnie wyzwanie wizażanek (Przy okazji, zapraszam do wzięcia udziału w kolejnym wyzwaniu - link w podpisie - mam nadzieję, że to tak można?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

(muszę w końcu spróbować

pierwszy wisiorek też
dziękuję! 

- 95 - 90 - 85 - 80
A ze zdjęciami jest jeszcze gorzej, chociaż mam nadzieję, że co nieco uda wam się na tych poniższych zobaczyć