![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Próby :)
Cześć
![]() Około rok temu zainteresowałam się robieniem kolczyków.. W tamte wakacje uczyłam się tego troszkę, próbowałam rożnych rzeczy, ale nie robiłam nic na srebrze.. Później składałam zwykłe kryształki Swarovskiego - brak czasu na studiach na wymyślanie czegoś ciekawego.. Teraz znów przyszły wakacje i postanowiłam spróbować wymyślić coś innego.. ![]() ![]() Wykonane są one z kryształków Swarovski i z elementów srebrnych. Bądźcie łaskawe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Próby :)
Witamy na wizażu
![]() Przyjemny wrzucik, szczególnie spodobała mi się plecionkowa niebieska bransoletka i kolczyki. Bardzo fajna koncepcja jest też w zielonej bransie (i kolorki ![]() Dla mnie niebieski - zdecydowanie naj, naj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak jak mówi Vestis
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za te słowa
![]() ![]() Jesli chodzi o zielony komplet to niestety szpilki się akurat skończyły, chociaż wiem, że wyglądałoby to dużo lepiej. Jednak robiłam to dla znajomej i zależało jej na czasie - dlatego zrobiłam z drutu. A tak przy okazji - jak można ukryć tą linkę? Bo chciałam, żeby ten kryształek był przy rurce i tylko taki pomysł miałam na przeplecenie go.. Jeszcze raz dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1280577603
ten komplet bardzo ładny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
witam
bardzo spodobał mi się ten komplecik ![]() ![]() co do linki możnaby było ją zakryć np drobnymi kuleczkami srebrnymi ![]() pozdrawiam i czekam na kolejne prace ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Bardzo ładne kompleciki jestem za niebieskim
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ak_pinki - dziękuję za pomysł z tymi kuleczkami
![]() ![]() ![]() Wszystkim dziękuję za opinie - czuję się taka podbudowana ![]() Obiecuję, że niedługo wrzucę coś nowego ![]() P.S. Mnie też najbardziej podoba się ten niebieski komplet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
jak dla mnie- czerwony komplet
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Zdjęcia są troszkę małe, ciężko dostrzec szczegóły, ale to, co widzę, bardzo mi się podoba
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam wszystkim
![]() To co piszecie jest na prawdę budujące ![]() ![]() ![]() Shenny - proszę zdradź mi, czy gdzieś można znaleźć jakieś wzory do wyplatania? Bo to co na razie pokazałam to takie proste.. Ale oglądałam też plecione kolczyki i mnie urzekły ![]() ![]() ![]() Aaaaa i obiecuję, następnym razem postaram się o lepsze zdjęcia.. Edytowane przez agnieszkamat Czas edycji: 2010-08-03 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Wow! twoja biżuteria jest po prostu piękna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Klasycznie i elegancko, bardzo ładne prace
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ładne, delikatne prace. Najbardziej podoba mi się czerwony komplet, ze względu na dobór kształtów i ich układ w kolczykach. Jak już będziesz umiała zrobić szpileczki z kulką, to wymień je w kolczykach i w ostatnim komplecie, a całość będzie świetna!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Niestety jeszcze tego nie umiem, ale postaram się nauczyć
![]() ![]() Wrzucam dziś dwie pary kolczyków i dwa komplety. Bardzo prosty ten wrzucik ![]() Miałam problem ze zrobieniem zdjęcia ostatniego kompletu i widać, że każde jest prześwietlone ![]() A tym razem te zdjęcia nie są za duże.. ? Edytowane przez agnieszkamat Czas edycji: 2010-08-04 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Troszkę za duże, racja
![]() Co do białego kompletu - mi tam brakuje kuleczek między rurkami a swarkami, ale nie wiem, czy to jest "wymagane", czy to tylko taka moja obsesja - mam wrażenie, że całość jest bardziej nieruchoma, jak są kuleczki ![]() ![]() Jedyne, do czego bym się przyczepiła tak "na poważnie", to loopki, no ale to zawsze trzeba ćwiczyć, a potem i tak często nie wychodzi jak powinno ![]() No, ale ja się znowu rozpisałam. Podsumowując: kompozycyjnie biżutki ładnie, nawet bez tych kuleczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Shenny dziękuję za opinię
![]() Co do kuleczek to próbowałam i tak i tak no i w końcu została ta wersja. Następnym razem będzie z kuleczkami ![]() Co do zdjęć jestem w trakcie czytania wątku o robieniu i obróbce zdjęć i będę na pewno próbować ![]() Dziś wrzucam moje wczorajsze "dziecko" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ciekawie mogłoby wyglądać z kuleczkami w co drugim kółeczku
![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Na pewno będę próbować
![]() ![]() Dopiero zaczynam się uczyć splatania więc mam nadzieję, że z czasem będzie coraz lepiej.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Będzie będzie, ja to straszności robiłam na początku, a w zasadzie nie robilam, bo się psuło i rzucałam w kąt
![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Marudzicie, w plecionkach nic się nie da popsuć
![]() ![]() Bransoletka wyszła ślicznie, i w takiej wersji i w wersji zaproponowanej przez Kathi by mi się bardzo podobała ![]() ![]() Plotłaś na lince?
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
No tak, na lince. A na czym i jak powinnam? pomóż
![]() A tu nie marudzimy, tylko bardziej chodzi o to, że widziałam piekne rzeczy ale na razie nie potrafię rozgryźć jak to zapleść.. mam też swoje pomysły, ale też nie wiem jeszcze jak to wykonać ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
hmm w sumie swoją pierwszą "plecionkę" też zaplotłam na lince
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Tfu..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
ostatnia bransoletka cudna
![]() ![]() ![]() Z komplecików najładniejszy czerwony i ten cytrynowo- turkusowo- kryształowy - taki wakacyjny i optymistyczny ![]() Bardzo udany debiut na wizażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
falling in love - dziękuję
![]() ![]() Cieszę się, że pomimo tych różnych niedociągnięć jesteście w stanie znaleźć w moich pracach coś ładnego ![]() Oj budujące to, budujące ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Kilka nowszych rzeczy
![]() ![]() (wiem, że loopy pozostawiają wiele do życzenia i nad nimi cały czas pracuję ![]() 1. Koleżanka poprosiła mnie żebym do tej perełkowej bransoletki zrobiła jej jeszcze naszyjnik i kolczyki. Powstało coś takiego ![]() 2. Letnie zwyklaczki z masy perłowej (będą mi służyć na wakacjach nad morzem, na które wyjeżdżam w sobotę ![]() 3. Komplet z malowanych koralików w kolorze przydymionego różu i z lekko różowych perełek. (Ostatnio bardzo polubiłam ten kolor ![]() 4. Piasek pustyni. Po powrocie wracam do wyplatania ![]() I przepraszam za zdjęcia.. Na razie cały czas się uczę ![]() ![]() Edytowane przez agnieszkamat Czas edycji: 2010-08-12 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Piasek pustyni wyszedł fajnie
![]()
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Ja jestem za masa perlowa.Piekne polaczenie kolorow.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.