![]() |
#181 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() albo wypij jakieś ziółka wspomagająco- tylko czy można? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Kropkato ja mojego też zacznę już uczyć, bo widzę że może nam troochę zejść
![]() Hihi mój M mi codziennie Allegro chce odłączać i wizaż- bo codziennie po siedzeniu na forum wymyślam co to jeszcze muszę do listy dokupić. Jej w pon zacznie się 27 tydz a ja nadal z zakupami w lesie, ale najdroższy mam za sobą- wózek ![]() ![]() Dziś całe dopołudnie była u mnie mama i prasowała mi furę prania jaka powstała. Tak że można powiedzieć że zostały mi 2 kartony i segregacja betów zakończona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Moj jak widzi ze siedze na wizazu to szału dostaje
![]() ![]() Wygrałam aukcje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() no patrzcie, mój tak samo. a ja się go pytam, co by było gdyby nie ten cały wizaż... jak my oboje totalnie zieloni, bez dzieci w rodzinach. butelki pewnie by mi kazał kupować szklane, komplet pieluch tetrowych i wsio... albo by poszedł do sklepu z rozdziawioną buzią bez planu działania i wrzucał do koszyka co popadnie. a potem albo zonk, bo nie ma tego i tamtego, albo by się okazało że za dużo niepotrzebnych pierdół nakupił... a niech mi jescze raz powie że wizaż to zuo... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapłaciliśmy 1700 zł (dostaliśmy 100 zł rabatu). Teraz można w Polsce kupić za taką samą cenę jak my (bez rabatu) czyli 1800 zł do max. 2000 zł. Fotelik kupiłam Maxi Cosi Cabrio Fix (ok. 500 zł), ale nie kupowaliśmy adapterów do stelaża wózka (a chyba jest taka możliwość). Daj znać, co wybrałaś ![]() W ogóle ta Emmaljunga ma proste rozwiązania, gondola tylko "klik" i jest, tak samo spacerówka, budka się cicho otwiera (co wcale nie jest oczywiste ![]() ![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-01-29 o 15:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1681097 6]gratki za aukcję
![]() no patrzcie, mój tak samo. a ja się go pytam, co by było gdyby nie ten cały wizaż... jak my oboje totalnie zieloni, bez dzieci w rodzinach. butelki pewnie by mi kazał kupować szklane, komplet pieluch tetrowych i wsio... albo by poszedł do sklepu z rozdziawioną buzią bez planu działania i wrzucał do koszyka co popadnie. a potem albo zonk, bo nie ma tego i tamtego, albo by się okazało że za dużo niepotrzebnych pierdół nakupił... a niech mi jescze raz powie że wizaż to zuo... ![]() Mój tż mówi ze gdyby nie wizaż to bym nie 'wydziwiała' ![]() ![]() ![]() zamówiłam też torbę do kompletu ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-29 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | ||||
Konto usunięte
|
Ja mam standardowo 120/60, niemalże zawsze
![]() Cytat:
Jesteś szalenie podobna do M. Kożuchowskiej ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16807634]Fisher Price do 18kg- i jak się okazało niepotrzebna była tak duża ładowność. ![]() ![]() Teraz też taki kupię- bo przypuszczam, że Maksiu będzie też chciał siedzieć w takim leżaczku jak braciszek, więc musi być do 18kg. ![]() Taki oglądałam w babymaxx, w ogóle jeśli któraś blisko mieszka, polecam, nawet nie tyle do robienia zakupów, co do macania ![]() http://www.babymax.pl/ Cytat:
![]() ![]() Chatka brzuchatka bardzo ładna ![]() Cytat:
![]() Na razie nie kupuję laktatora.Będzie potrzebny, to się kupi ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1681097 6]gratki za aukcję ![]() no patrzcie, mój tak samo. a ja się go pytam, co by było gdyby nie ten cały wizaż... jak my oboje totalnie zieloni, bez dzieci w rodzinach. butelki pewnie by mi kazał kupować szklane, komplet pieluch tetrowych i wsio... albo by poszedł do sklepu z rozdziawioną buzią bez planu działania i wrzucał do koszyka co popadnie. a potem albo zonk, bo nie ma tego i tamtego, albo by się okazało że za dużo niepotrzebnych pierdół nakupił... a niech mi jescze raz powie że wizaż to zuo... ![]() To tak jak my ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#189 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzięki za kciuki - wizyta super. Dzidek spokojny, rośnie, ma już 800g, długie nogi i stopy.
![]() ![]() Pogadaliśmy o terminie porodu, gin ma nadzieję, że się uda. Pogadaliśmy o CC, jak to teraz wygląda, o badaniach jakie jeszcze będę robić i o okolicznych szpitalach w temacie porodu. Coś już tam wiem. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16812464]
To tak jak my ![]() ![]() ![]() No i racja. ![]() ![]() Na mleku kupnym też damy radę. Nie my pierwsze, nie ostatnie. ![]() A końcu zafarbowałam włosy, cud. ![]() Aha - zaliczyłam w końcu Tesco. Kupiłam kremik do buźki, do dupska na odparzenia i oliwkę do ciałka z serii Dax Baby. Przy okazji obadaliśmy co u mnie w Tesco jest z firmy TT. Trochę jest. Zestaw butelek o 3zł droższy niż mój, ale już pojedyncza butla droższa o 12zł, obcinaczek do pazurków o 3zł, smok o 2,50, smoki do butli to samo... Uzbierało mi się trochę tego zysku. A najlepsza to była różnica ręcznika BabyOno, ja dałam 14, w Tesco 29... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Czemu u mnie nie ma niic z Tescoo.
![]() u Was jakieś olbrzymie te Tesco jest czy co!? juz byłam w dwóch i nie ma nic! |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Do porodu tez nie zamierzam sie golic na zero , niech mnie tylko kto zmusi ![]() Cytat:
Prawdopodobnie bedzie z firmy AVENT - raczej wszystkie potrzebne akcesoria kupie z tej firmy , z butelkami ide na latwizne Avent ma fajny zestaw startowy ktory tez planuje nabyc. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16812464] Na szczęście mój nie ma oporów przed ciuchlandami. [/QUOTE] Ja niestety mam , chyba zawsze mialam moj tez . Nie potepiam kupujacych zeczy uzywanych ale sama nigdy bym sie na to nie zdecydowala zwlaszcza dla dziecka . Wiem ze dla niektorych to duza oszczednosc , ale planujac dziecko liczylam sie z wydatkami . Wiec o tym nie mysle . My wszystko kupujemy nowe i sami , co prawda mam 2 szwagierki z malymi dziecmi ale to juz inna bajka . Nawet gdyby cos zaproponowaly i tak bym nie wziela . To sa tzw. toksyczne osoby i staram sie kontakt z nimi ograniczac do minimum ![]() Jak na razie swietnie dajemy sobie rade a zakupy troche mnie przerazaja - ich ilosc i w sumie sprawiaja przyjemnosc . Dzis znow nie przeszlam obojetnie obok C&A i kupilam kilka ciuszkow dla malego ![]() Jak mi zamkna ten sklep to sie chyba pochlastam ![]()
![]() |
#194 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aa... mój diabeł oczywiście siedzi na samym dole. Łepek miał pod pępkiem moim, lekarz pytał czy ruchy czuję w dole brzucha - ano czuję, zwłaszcza jak na szyjkę naciska ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
Z kosmetycznych (ręczniki, termometry) głównie BabyOno. Z mlek tylko 3: Nan, Bebilon i Nestle, ale rodzajów mnóstwo. Oczopląsu dostałam. Może nie każde Tesco ma te same firmy?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może w innym czasie bedzie?! Nie wiem.. A własnie.. Mamcie jakie pieluszki kupujecie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
To chyba faktycznie nie każde ma to samo, skoro w dużym nie ma...
![]() A wiecie, że teraz są mleka z probiotykami i inne dla dzieci ulewających? ![]() ![]() Chyba pięć rodzajów z każdej firmy, a patrzyłam tylko na mleko początkowe - 1. Aż strach myśleć co będzie dalej. ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Ja 1ki mam Bella newborn od 2 do 5kg. Bo mają takie wycięcie na gojący się pępek - spodobało mi się, że o tym pomyśleli... Ale mam jedną pakę tylko, na początek coś będzie, a jakby coś nie halo, np. alergia to kupimy dalej inne. |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale działania mleka na kolki to nie rozumiem ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
![]() Pomyslę o takich na sam początek puki kikutek z pępuszka nie odleci ![]() Kuurddde no cały dzien mi jacyś akwizytorzy chodza ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te mała, bajka się kończy, do łóżeczka, nynać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | ||
Zadomowienie
|
dobiłam do końca
![]() cześć babeczki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() ja często jak odbieram telefon to słyszę "czy mogę prosić kogoś dorosłego do telefonu?" ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Kropka
![]() ![]() Kardashi jaką gondolkę kupiłaś. Jaki kolor? Też zielony? Pochwal się. Ja ponieważ chciałam mieć inny kolor gondoli niż spacerówki i uparłam się na kolor ciemny beż, taki też zakupiłam. Tylko nówkę za 370 zł i do tego fotelik Maxi Cosi za 350 zł. Także cały komplet ze spacerówką wyniósł niecałe 1300 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Ja tez chciałam inny kolor niż spacerówki
![]() ![]() ![]() A gondolka taka http://www.allegro.pl/item892802428_...a.html#gallery hmm a wogole wpisałam 215zł a tu mi wyskoczyło że 207,50 do zapłaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo za pomoc
![]()
#203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje
![]() ![]() Mi się akurat trafiło jakaś babka sprzedawała za 45zł z przesyłką torbę taką jak gondola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | ||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
Cytat:
Cytat:
Z zakupami to ja na razie czekam.Wszystko obserwuje i zapisuje a przecież jakieś kosmetyki i akcesoria to mogłabym już kupowac. Jakoś mi się nie chce. A wcześniej byłam jakas taka napalona na te zakupy. A moze coś dziś kliknę. Kończy mi sie aukcja na karuzelę to moze to. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
Cześć, melduję się i ja
![]() Kropka synuś pięknie rośnie ![]() Kardashi fajny kolor tej gondoli a torby to gdzie na all znajdę?? Basiak gdzie dorwałaś fotelik maxi cosi za 350zł?? Ja kupiłam tę gondolę: http://www.allegro.pl/item889407513_...oz_gratis.html Cały komplet mam turkusowo-czarny, facet mi przywiózł ją do domu. Jestem bardzo zadowolona ![]() Araczki na zajęciach było fajnie tylko 2h to troszkę za długo jak dla mnie. Był wykład o pielęgnacji noworodka, dużo gratisów dostałam ![]() Ta szkoła jest w Wawie na ul. Poleczki 49, nie pamiętam jak się nazywa. Polecam ![]() Dziewczyny z Warszawy - gdzie można kupić fajne i ładne łóżeczka, komody? Za tydzień przyjeżdża moja teściowa i chce jechać kupować tylko wywiad mam wcześniej zrobić co i jak. Pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A łóżeczka widziałam ładne w M1 na targówku w 'świat dziecka' ![]() ![]() No własnie gdziee ![]() Tu znalazłam jakiś za 355 ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item894153066_...onus_w_wa.html Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-29 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oczywiście każdy ma inne potrzeby i wiem, że niektórym wystarczy ręczny laktator i są zadowoleni. Z drugiej strony to osoby, które znam korystające z ręcznych miały laktatory dobrych, renomowanych firm. Ale dobra, już Wam się nie wtrącam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas na początku było podobnie, ja też mam łaskotki...i skończyło się w łóżku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratki ![]() kropka, cieszę się, że z Danielkiem wszystko dobrze....i z Twoją szyjką też ![]() Mój mąż ostatnio powiedział, że jak zobaczę coś fajnego na all, to mam licytować ![]() ![]() ![]() Kurde, zgaga mnie dzisiaj dopadła ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-01-29 o 21:20 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.