|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
Cytat:
Myślę, że nie od dziś matka się go po prostu bała... w końcu nadszedł dzień że chciala się postawić - i dostała.. Jego siostra jest normalna.. a on cpa i pije... czy faceci sa zwolnieni z myslenia?! ... Kobieta mysli sobie w takiej sytuacji- "stworze inny dom", a facet mysli "i tak jestem z patologii, wiec nic nie da sie zrobic" ![]() Rozumiem, że to jest to męskie pójscie na łatwiznę.. Też mam brata w tym wieku, nie jest alkoholikiem choc imprezowac lubi, ale na szczescie teraz juz mniej.. Ale... rodzice sie stawiali, najbardziej wtedy jak ja im wyrzucalam, że nie potrafia nic zrobic... Potem zaczelam zauwazac, ze sie go boją.. i dla Świętego spokoju nic nie robią. On wiecznie poszukuje pracy... wielkie użalanie się non stop. Pracował, to sie zwolnil bo za mało zarabiał ;/ ... Mam za zle rodzicom, bo... są oboje ale.. i tak konkretnie nie działają.
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
A ja się pożaliłam że spodni nie umiem znaleść i wkońcu mam na oku i to nawet 2 pary. Tylko są na licytacji, muszę czekać do 21. Podobnie się kończą wiec narazie nie licytuję tylko zobaczę jakie ceny będą osoągać, bo po co mam przepłacać
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
które się nie mogą miedzy sobą dogadać...
|
|
#184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój brat się zwolnił bo mu za cieżko było (bo zarabiał coś koło 2800 netto to chyba nie tak mało na kolesia bez wykształcenia), a jak pracował w jednej firmie z moim tz, to my musieliśmy rodzine utrzymać czynsz, opłaty, przedszkole itp, a bracik 5 dni po wypłacie przychodził kasę pożyczać, a zarabiali podobnie. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- zmykam popracować. Miłego dzionka laseczki |
||
|
|
|
#185 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O mój też ogląda film wojenny.
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kotki
![]() Jak samopoczucie???Mnie zgagura wredna zaczyna od samego rana brać bleeeeeeeeeee, Marlenko będziemy razem się męczyć, ehhh te uroki ciąży Piękne psiaki i kociak dziewczynki!!! Ja mam królika w domu, miniatutkę podobno, a jest wielka jak nie wiem kiedyś mieliśmy 3 ,ale pozdychały i najstarsza została.
|
#187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do sąsiadów pijaków, to ja mieszkając w Katowicach też takowych miałam, masakra, jedna sąsiadka miała nawet melinę i po nocy do nas dzwonili, inna znowu miała córke dziwkę i nie raz nie dwa jakieś araby czy inne wydzwaniały do drzwi. A awantury były na porządku dziennym, policję ne raz wzywaliśmy. Teraz mam swiety spokój.
Marlenko przykro się czyta o Twoim bracie i o faworyzowaniu go przez mamę, nie powinno tak być, ja jakbym miała dziecko które ćpa i nei chce skończyć, to od razu na odwyk i niech by mu w dupę dali jak nei wiem, ja jestem za wychowaniem twardą ręka, takich zachowań tolerować nigdy nie będę. ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Dzięki Pepus, słyszałam, nawet moja babcia je wcinała jak miała zgagę podobno imbir też, al ego nienawidzę, jogurt też, ale niewiele to daje, i pomaga na chwilkę, a jogurty mi szkodzą teraz, więc pomęcze sie a co
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też miałam kiedyś sąsiada pijaka, ale nie był groźny, ale jak umarł, to wprowadziło się młodę małżeństwo, awantury na porządku dziennym. Raz krzyczała "pomocy itp. więc zadzwoniłam na policje, oczywiście za nim przyjechali to było po wszystkim. A potem sąsiadka co mieszka nad nimi mówiła mojej mam, ze to podobno ona go bije.
NAtomiast tu gdzie teraz mieszkamy, babka notorycznie gubi dziecko (ok. 2 lat) raz ok. 7 rano słyszę, ze dziecko płacze na klatce, to wyglądam patrze, a ona sama tam. Więc biorę ją na ręce i idę do niej, był tam tylko brat (ok. 9 lat) i siostra mu czmychła innym razem drze się na męża, ze dziecka nie ma (ona na klatce, on wraca z roboty) okazało się, ze poszła się kąpać, a dziecko znów na klatkę i w wóżku siedziało, ale jak ma się taką czmychającą córkę to przecież drzwi można zamknąć na klucz. To ja też się pochwalę moją pupilką Nitka na choince ![]() zmęczona ciekawska i stawiająca się złowrogiej... gitarze
|
|
|
|
#190 |
|
Wtajemniczenie
|
Scio świetkny kiciak! Jeej a jak on wlazł na ta choinkę;d
Carol ja to ci współczuje tych wszystkich dolegliwości!! A mnie nie dolega nic kompletnie nic! JAk juz wspomniałam wcześniej, gdyby nie brak @ i co miesięcznych wizyt u gin to wogóle bym nie wiedziala o dzidzi! No pomijając wczorajsze poruszenie Także naprawde ci współczuję bo ja nie wiem co czujesz...
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daje radę, inne kobiety mają gorzej, a o mnie wszystcy dbają i chuchają, a dolegliwości, no cóż, sa i pewnie do końca będa, ale tak to juz jest i widocznie z jakiegoś powodu tak mam, nie będę się załamywać, byle do lipca, potem będzie z górki. Najwazniejsze, ze badania są ok i mam nadzieję, ze 9 zobaczę mojego wielkoludka a swoją drogą ciesz się, że nic Ci nie dolega!Scio kociak świetny!!!!!!!!!!!
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak samo wszedzie lezie, na srodku choinki na wysokosci metra ciagle siedzial i tylko bombki sie obijaly a ja nie wiedzialam jak on nia rusza, a pozniej patrze, siedzi w srodku
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Misqua ją w ogóle choinka nie interesowała, czasem bombkę pacnęła od niechcenia, ale jak mowię do TZ, ze rozbieramy choinkę, to chyba soie pomyślała, ze to ostatnia szansa.
No i dziękuje za komplementy. |
|
|
|
#194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Imbir można dodać do rosołu - mi popsuł smak Ty się nie męcz ze zgagą, bo to nie ma sensu. Wystarczy kilka migdałów i po kłopocie.
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry too znowy ja
![]() Cytat:
hura ze będzie ostre staranko, bardzo sie ciesze a i macie fajnego psiunia![]() koty tez przefajowe dziewczynki ![]() też bym chciała zwierzatko ale wiem ze byłoby mu u mnie źle bo nas wiecznie nie ma w domku wiec byłby zwierzak samotny |
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie po imbirze właśnie mnie boli zołądek dziwna jakaś jestem ale spróbuję migdałki kochana jak mnie weźmie , teraz mam spokój, pewnie po obiedzie mnie weźmie i na wieczór.
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fiona też dziękuję (psiak- tzn suczka na zdj:P gdzies wyczytalam, że Pepus ma "Fiona" na skarbmamy ehhehe;]) Jak bede miala chwilke to zrobie zdjecia moim rozlobuzowanym królikom. Fakt, jakby byla parka to by nie bylo problemu, a tak to trafilo sie dwóch panów- Emek i Gufi. Jeden ma 2,5r a drugi 4mce. I biedactwo mniejsze co rusz to wynajduje u niego jakies strupki... no ale jak sam jest zaczepa i starszego zaczepia, to ja nic na to nie poradze:P A króliki- niestety są straaaaaaaasznie uparte i upierdliwe;]
|
|
#198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- starszy ma kojec zamiast klatki mały ma klatkę spadkowa po starszym
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie są lepiej " wychowane" bo tegood mojej koleżanki pewnie tak przyzwyczaił jej maż bo on go ma od wieków jeszcze znim zaczeli być razem a wiecie jak to facet ![]() pewnie go źle wytresował
|
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Dziendoberek
![]() Jak tam dziewczynki po upojnej nocy?Widze,ze kasiula sie jeszcze nie pokazala MisQa jak tam u Ciebie?Lepiej juz? No nic,biore sie za sprzatanie mieszkanka,bo nikt inny tego za mnie nie zrobi.Na okna to juz nie moge patrzec,takie mam brudne.Ale nie,nie,nie bede ich myla-poczekam na mezusia,niech sie w domku troche udzieli ![]() Milego dzionka... |
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pewnie nabałagani, mam nadzieje ze odpóści dziś i zabierze sie w poniedziałek bo go inaczej![]() a okna tez już musiałabym machnąć ale poczekam aż sie ociepli
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do królików, mój ma w całej klatce żwirek, ten drewniany nic nie bałagani, nie śmierdzi, nie syfi i cały tydzień wytrzymuje! Polecam, jak miała tylko kuwetę, to sikała czasmi po klatce i jechało strasznie, i wtedy trzeba było czesto sprzątać. A uparte są moja jak jej sie coś nie podoba to warczy a ojca chciała ugryźć ostatnio jak jej jedzenie chciał dać mnie i Olę liże, jest słodka, tylko zdziczała trochę, bo nie ma czasu jej wypuszczać co chwilę i pilnowac żeby czegoś nie zbroiła Lady a jakie masz rasy??? Ja bym chciała baranka, sa przesłodkie, mój jest nie wiem jakiej rasy, ma gładziutkie futerko, krótkie i jest czarno -biała. Mieliśmy kiedys lewki-te włochate i bardziej porąbanych królików nie widziałam, nigdy więcej a baranka tez miałam, ale umarl, bo go załatwili w zoologicznym,kupilismy chorutkiego i watroba mu pękła płakałam jak dziecko, był przeuroczy i miał na imię Hipolit
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
tak srednio u nas... wczoraj w nocy wrócił,na razie nie było jeszcze kiedy porozmawiać, ale zaraz wróci więc sie okaże
|
#205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z moimi walczę przy pomocy spryskiwacza, żeby juz nie musiec wstawac co rusz do nich no i cóż... myją się częściej ode mnie bo wiecznie są mokre ehhehehe ile królików tyle charakterów, tak jak ze wszystkimi stworzeniami na ziemi Mój TŻ mówi, że jestem dla nich za delikatna, a ja mu mówie, że ktoś musi być Wczoraj im tłumaczył, że ja jestem ta dobra od dawania im jedzenia, picia, tulenia... a on niestety musi być ten zły, żeby czasem im w pupkę strzelić. Albo bawi się z nimi jak z dziecmi- podrzuca do góry, a mnie wtedy się słabo robi i wole na to nie patrzec, bo juz mam od razu czarne wizje.Hehehe my się często sprzeczamy o "wychowanie" królików, a co będzie jak będą dzieci to wole nie myśleć Ale TŻ mi mówi, że to nie to samo... a dla mnie jako dla baby- to jest to samo bo mniejszy króliczek np u mnie śpi jak dziecko, tuli się do cycucha![]() nie nie, koniec gadania, bo to jest przesada... jeszcze stwierdzicie ze jestem niezrównoważona ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Ja mam mieszankę lewka z czyms tam... - to ten starszy, a mniejszy to baranek Lewek jest cholernikiem, zobaczYmy jaki bedzie maly jak wejdzie w okres dojrzewania... jeszcze z 2mce laby mam, ale juz powoli zaczyna oznaczac- robiac kupki poza klatką czasami, głównie koło klatki starszego. Ja miałam kiedyś też królika, raptem 8mcy... bo niestety był taki ciekawski, że spadł z 4go piętra..
"Potrafię płakać a po chwili w siebie wierzyć, mimo doświadczeń mam cel, aby zwyciężyć" Szczęściara Edytowane przez LadyMK Czas edycji: 2010-01-30 o 13:08 |
||
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
|
#208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilkę wskoczyłam podczytać.
pepus ja takich bąbelków nie mam, tylko czuję, że coś mi się tam kręci, a wczoraj to nawet coś pstryknęło od środka. Takie pstryknięcie tylko od środka a nie na zewnątrz. I KOCHANA NA PEWNO TEŻ BĘDZIE CI DANE TO POCZUĆ zresztą tak jak każdej kobietce na tym forum ja za panny też miałam króliki, nawet była parka i się rozmnożyły, cudne są te szkarby oczywiście jak trochę podrosną - bo na początku to jak szczurki wyglądają co do zgagi to mnie jeszcze tak strasznie nie męczy, najczęściej dopada mnie po obiedzie...bleee |
|
|
|
#210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.

Trzymam mocno kciuki skarbie

i tak samo wszedzie lezie, na srodku choinki na wysokosci metra ciagle siedzial i tylko bombki sie obijaly a ja nie wiedzialam jak on nia rusza, a pozniej patrze, siedzi w srodku