|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lekarka nie chce przepisac Tabletek PO :( :(
Cytat:
![]() ja szczerze mówiąc tez mam polewkę po paru jej późniejszych postach.
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Kalkulatory moze by cos byly warte jakby kobieta miesiaczkowala co 28 dni ZAWSZE,nie wyjezdzala niegdzie,nie miala stresow,nie chororwala. Dla przykladu... ostatni okres mialam pod koniec grudnia a dziecko poczeło sie w połowie lutego
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
be my only, be the water where i'm wading/you're my river running high, run deep run wild Edytowane przez marchewkowe pole Czas edycji: 2010-02-10 o 12:12 Powód: lit. |
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
Rozeznanie
|
ah no tak!
![]() a mi w internecie na jednej stronie,ktora ktos mi wyslal wykazalo ze powinnam dawno lezec 3m pod ziemia
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. 24.07.2010- rzuciłam! 3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn "Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom, Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo" |
|
|
|
|
#190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Te kalkulatory... to sobie można no... Nie powiem gdzie.
Ja jakichś super obserwacji nie prowadzę, jedynie to co widzę czyli zmiany śluzu. Mam nieregularne cykle od 27 do 35 dni nawet. I co? I raz śluz płodny się zaczyna około 13/14 dnia cyklu, a raz około 17. No i taki płodny śluz to kilka dni przynajmniej. Kiedy jest dokładnie owulacja nie wiem bo zabezpieczam się w inny sposób a takie obserwacje to tak bardziej jeśli chodzi o kontrolę organizmu. Podsumowując moje wywody, jak się nie ma ekstra regularnych cykli to ciężko na oko cokolwiek wyliczyć. A już na pewno na takie kalkulatorki. Bo co? W zeszłym miesiącu miałam cykl 29 dni, a w tym będzie przypuszczam około 33 jak nie więcej. Więc dość logiczne, że te dni płodne się przesuną. Z drugiej strony kobity... No ja nie wiem... znam swój organizm trochę wiem kiedy jest okres dni płodnych jakby w tym czasie mi pękła gumka (w innym zresztą też) to gnam do lekarza a nie sugeruję się jakimś kalkulatorkiem, który się ma do funkcjonowania mojego organizmu nijak... I wydaje mi się, że jak się już jakiś czas ma okres to się automatycznie zauważa zmiany jakie zachodzą w organizmie... No chyba, że mi się tylko wydaje ![]() I nauczona tym wątkiem (że chyba jednak ciężko tą tabletkę PO dostać) idę w przyszłym tygodniu do ginka i poproszę o wypisanie recepty na tabletki przystosowane do metody yzupe. Tak na wszelki wypadek sobie będzie w szafie leżeć ![]() A co do autorki mam nadzieję, że nie jest w ciąży. Bo taki facet to ani oparciem dla niej nie będzie, ani odpowiedzialny i zaradny w takiej sytuacji się nie okaże, a już w najgorszym wypadku zwinie żagle bo on się na ojca nie czuje gotowy. Tragedia taki facet.
|
|
#192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a no mama tez by nie dojrzala byla...
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. 24.07.2010- rzuciłam! 3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn "Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom, Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo" |
|
|
|
|
|
#193 |
|
BAN stały
|
Kalkulator bywa zawodny,dlatego tez z niego zrezygnowałam. Wykazuje co innego,a organizm mówi co innego. Nie jestem do niego przekonana.
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Ciesze się, że mogłyście się ze mnie pośmiac, upokorzyc i kpic w najlepsze. To wszystko świadczy o waszej "dojzałości" i "wyższości " nade mną.
Skrytykowałyście mnie i mój "niedojrzały związek", która trwa już ponad 3 lata wiec chyba coś w tym jest nieprawdasz? Wasze odpowiedzi nauczyły mnie jednogo : aby nie szukac wsparcia na forum wizaż gdyż tu jest wiele sflustrowanych kobiet, które tylko czekają abu sie na kimś wyżyc. Chciałabym podziękowac niektórym osobą za pomoc są to m.in Panna Asia i Zielona911. Jeżeli o kimś zapomniałam to przepraszam. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
![]() Sfustrowana...ja? Wizażanki? O nie, my to umiemy korzystać z życia ![]() Z tym, że opowiadamy takich głupot potem ![]() Jesteście bardzo, bardzo niedojrzali... te trzy lata to nic a nic. Niczego nie nauczyliście się chyba przez ten czas. Upokorzyłaś się sama. Weź zainwestuj w porządną antykoncepcję, wyedukuj się lepiej... poczytaj wizaż (a jak ) to skarbnica wiedzy... Zaprawdę powiadają Ci... jak nie chcesz sobie spaprać zycia to posłuchaj mądrych wizażanek
|
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko, na wizażu różnie się odpowiada. Różni są ludzie i podejścia. Różne są sytuacje. Jednak w gruncie rzeczy nikt tu nie chce dla nikogo źle.
Widzisz na tabletkę PO już jest za późno. Nie życzę Ci, żebyś zaszła w ciążę, ale jeśli to co wtedy? Będziesz się musiała przyznać chłopakowi, że go okłamywałaś w tak ważnej sprawie. Pytanie czy Ci uwierzy? Poza tym mówisz, że jesteście razem tak długo, a właśnie fakt, że w takiej sytuacji on umie się tylko rozpłakać i włożyć 200zł pod poduszkę a Ty go oszukujesz dla jego dobra o tej dojrzałości nie świadczy. Razem powinniście jeździć po ginekologach i razem tą sytuację rozwiązać. A nie jak małe dzieci... Poza tym widzisz w takich sytuacjach życie weryfikuje czy można na partnerze polegać czy nie. Dla mnie gość który się popłacze posmęci i zostawi mnie z problemem, a potem wspaniałomyślnie sypnie kaską to nie jest człowiek, który będzie dla mnie wsparciem. O kwestii kalkulatorów i ich wiarygodności się już wypowiadałam. Zostaje Ci po 14 dniach od stosunku zrobić test ciążowy (osobiście polecam jednak z krwi w laboratorium). I na przyszłość więcej rozsądku i dojrzałości.
|
|
#198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet po tym poście widać, że jesteście niedojrzałe. Nabijasz się z tego co ona napisała. Jak tak można? Ona jest młoda jeszcze nie tak doświadczona jak Ty. I nie rozumiem ostatniego zdania... Że co? Że jak wszystkie kobity na świecie nie będą słuchały Was, wizażanek to będą miały spaprane życie? Niestety zgodzić się nie mogę. To ostatnie zdanie jest co najmniej żenujące i pokazujesz w nim, że Twoim zdaniem każde Wasze słowo jest świętością i nie wyobrażasz sobie, że ktoś mógłby się z Tobą nie zgodzić. Nie potraktuj tego, że wyraziłam swoje zdanie jako próba upokorzenia Ciebie. Mam nadzieję tylko, że pojmiesz co za pierdołę napisałaś. Są miliony kobiet, które nie znają tego forum, a życia sobie nie spaprały.
|
|
|
|
#199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2. taaaaak, o dojrzałości waszego DŁUGOLETNIEGO związku świadczy sam fakt, że byłaś szczera ze swoim facetem ![]() 3. Sfrustrowana to byłaś Ty zakładając wątek. Na własne życzenie utrudniasz sobie życie i kompletnie nie potrafiąc poradzić sobie z banalną sytuacją wyjazdu do innego miasta, ale za seks to wiedziałaś jak się zabrać. |
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Różowy Jednorożec
|
Cytat:
Bo co to za dojżała kobieta która nie potrafi zwyczajnie pobiegać trochę po lekarzach i załatwić sprawę jak dorosły człowiek. Tylko sama nie wie czego chce. I raczej nie widuje się na wizażu kobiet sflustrowanych.
|
|
|
#201 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pisze się "dojrzała" a nie "dojżała". Nie staraj się jej poprawiać skoro sama nie wiesz jak to się pisze. Próbowałaś wytknąć jej błędy, a sama siebie ośmieszyłaś
|
|
|
|
#202 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
|
|
|
|
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Ja mam szczerą nadzieję, że autorka będzie miała z tej historii niezłą nauczkę... |
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do Autorki: faktycznie różnie wizażanki ujmują swoje rady w słowa, ale chyba (jeśli coś nie tak, poprawcie mnie; pomijam wpotrzasku, ale ona już wizażanką nie jest ) żadna nie radziła Ci źle. Za to Ty, no cóż... Potrafisz co najwyżej spanikować, okłamać swojego chłopaka, założyć wątek i czekać na podpowiedzi. Bogowie, dziewczyno, Ty masz 18 lat! Rozumiem, że to kryzysowa sytuacja, ale podzwonienie po ginekologach i zapytanie każdego z nich od razu o to, czy wypisze Ci receptę, chyba nie byłoby takie trudne? Zresztą do tego ginekolog nawet nie jest Ci potrzebny, bo każdy lekarz może taką receptę wystawić. ![]() Nikt Cię tutaj nie wyzywał i do pewnego momentu dostawałaś masę porad, z których Ty, niestety dla ewentualnego przyszłego dziecka, nie skorzystałaś, bo potrafiłaś tylko załamać ręce i twierdzić, że zrobiłaś wszystko, co mogłaś. Taaa, jasne... I jeszcze te teksty o dniach płodnych i niepłodnych... Na początku pisałaś co innego. ![]() To już nawet nie jest śmieszne, to jest po prostu przykre, że osoba w Twoim wieku, dodajmy jeszcze, że aktywna seksualnie, nie ma wiedzy, która pomogłaby jej w takiej sytuacji jak ta.
|
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
Nie macie się czego czepiac to czepiacia się błędów ortograficznych. Bardzo przepraszam ale jest ich tam o wiele więcej niż wspomniała Pinkslip, spieszyło mi sie i nawet niesprawdziłam co nabazgrałam. Mam nadzieje, że nie uraziłam Was. Jezeli tak to wybaczcie o wspaniałomyślne! Ukłony aż do samej ziemi
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#209 | |
|
Raczkowanie
|
oj przepraszam, rzeczywiście, nie zwróciłam uwagi na to, że to ironia. Po prostu dla mnie nie do pomyślenia jest to, że ktoś mógłby robić błędy ortograficzne naumyślnie. Przepraszam, że śmiałam którejkolwiek z cudownych i wszystkowiedzących pań zwrócić uwagę. I'm so sorry. W niedzielę pójdę do kościoła i będę błagała o łaskę. Wątek zszedł z tematu całkowicie. Chodziło o tabletki PO. A nie o dojrzałość autorki.
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
Nie Twoja sprawa w jaki sposób ona do tego podchodzi, chciałą tylko uzyskać radę w jaki sposób zdobyć tabletkę. Pozdrawiam.
|
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Panna_Asia jest tak agresywna że jestem skłonna pomyśleć iż to sama iloneczka która zakładając drugi nick stara się walczyć z chmarą okropnych wizażanek :p
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

(Wito, 22.01.2020
) żadna nie radziła Ci źle. Za to Ty, no cóż... Potrafisz co najwyżej spanikować, okłamać swojego chłopaka, założyć wątek i czekać na podpowiedzi. Bogowie, dziewczyno, Ty masz 18 lat! Rozumiem, że to kryzysowa sytuacja, ale podzwonienie po ginekologach i zapytanie każdego z nich od razu o to, czy wypisze Ci receptę, chyba nie byłoby takie trudne? Zresztą do tego ginekolog nawet nie jest Ci potrzebny, bo każdy lekarz może taką receptę wystawić.