![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiety grubo po 30-starające się o dzidziusia.
Cytat:
![]() Moja była identyczna ![]() To prawda, w kaszkę nie da sobie dmuchać, chłopaków dużo starszych od siebie znokautuje i wgl.buzie to ma nie wyparzoną, nikt do niej nie podskakuje ![]() Twoja będzie taka sama ![]()
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=agata1971;17420469]Indiria jak wyniki?, nie odzywasz się ostatnio do nas
![]() Przepraszam, że nie daję znaku życia, nie za dobrze się czuję. Wczoraj byłam na wizycie u położnej, dziś u lekarza. Wcześniej z wyników krwi wyszło, że mam za dużo jakiegoś składnika, niestety nie zapamiętałam jak się nazywa, jego nadmiar może powodowac zakrzep w żyłach. Z kolejnego badania wyszło, że wszystko jest ok, ale ziarno niepewności zostało zasiane. Już kiedyś miałam problem z żyłami po operacji. Poza tym ja się bardzo boję porodu, może to dla Was śmieszne obawy, ale nie potrafię sobie z tym uczuciem poradzic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=indiria;17421503]
Cytat:
![]() To nie są śmieszne obawy ja teraz też bym się chyba bała. Odpoczywaj dużo,zajrzyj do nas czasami. Życzę Ci duuuuuuuużo zdrówka ![]() Wszystko będzie dobrze, jesteśmy z Tobą. Trzymaj się ![]()
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=indiria;17421503]
Cytat:
![]() I nie bój się, bo myśląc o tym sama siebie nakręcasz, niepotrzebnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Można? Mam 32 lata (w czerwcu stuknie 3..) i jestem w pierwszej ciąży - 9 tydzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
Kochane wklejam znalezione w necie wiadomości na temat ziółek być może pomagających
![]() "A może zioła? Zioła bardzo różnie na nas działają. Jednym nie pomagają, innych doprowadzają do zdrowia nawet jak zawiodą środki konwencjonalne. Poniżej podajemy kilka zestawów ziół do picia w różnych problemach "poczęciowych": ZIOŁA O. SROKI pobudzające pracę jajników, zalecane szczególnie w cyklach bezowulacyjnych. Skład: lebiodka - 50gr koszyczek rumianku - 50gr macierzanka - 50gr pokrzywa - 50gr dziurawiec - 50gr rdest ptasi - 50gr ruta - 20gr nagietek - 20gr nostrzyk - 20gr Dawkowanie: Małą łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny, odcedzić, pić szklankę naparu przed snem. Tekst pochodzi z: "Poradnika ziołowego" O. Sroki 2. ZIOŁA O. KLIMUSZKI - mieszanka antyzrostowa, likwidująca stany zapalne w jajowodach i jajnikach, pobudzająca pracę jajników, stabilizująca układ rozrodczy Skład - wszystko po 50 gr: szyszka chmielu ziele przywrotnika ziele krwawnika liść ruty ziele nostrzyka żółtego kwiat lawendy kłącze tataraku kwiat nagietka owoc róży 3. ZIOŁA O. KLIMUSZKI wszystko po 50gr: kwiat jasnoty białej liść mącznicy liść rozmarynu liiść pokrzywy ziele rdestu ptasiego ziele drapacza ziele przywrotnika kwiat kasztanowca korzeń mniszka owoc róży Dawkowanie 2 i 3 mieszanki: Na każde jednorazowe użycie należy brać kopiastą łyżkę stołową mieszanki ziołowej, zalać ją szklanką wrzącej wody, przykryć na trzy godziny. Następnie przecedzić, lekko podgrzać i pić 3 razy dziennie po szklance przed posiłkiem." Tekst pochodzi z: "Wróćmy do ziół leczniczych" O. Klimuszko 4. NA PIERWSZĄ FAZĘ CYKLU - pobudzająca organy odpowiedzialne za owu oraz zawierająca roślinne estrogeny Skład: liść maliny - 40g, rozmaryn - 40g, kwiaty bzu czarnego - 40g szałwia - 40g, bylica pospolita - 40g Dawkowanie: Łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 razy dziennie. 5. NA DRUGĄ FAZĘ CYKLU - wzmacniająca produkcję progesteronu Skład: przywrotnik - 40g pokrzywa - 40g krwawnik - 40g Dawkowanie: Łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 razy dziennie. Wszystkie te zioła kupuje się odrębnie w sklepie zielarskim i miesza samemu, nie ma gotowych mieszanek. Wszystkie mieszanki należy zacząć pić od początku cyklu i kontynuować cały cykl. Po wypiciu całego składu należy zrobić przerwę na 1-2 miesiące. Pijąc zioła trzeba koniecznie mieć na względzie, że nie zawsze można je łączyć z lekami (informacje o tym są na ulotkach leków), bo można zrobić sobie czasem więcej szkody niż pożytku. Picie ziół wymaga też systematyczności - codziennie, w takich porcjach i proporcjach jak w przepisie. Nic bowiem nie da jeśli będziemy je pili "od przypadku do przypadku" albo niezgodnie z zaleceniami." Zaszkodzić nie zaszkodzą, a pomóc wszak mogą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jola kobieto, no po prostu jestem pod wrażeniem ![]() ![]() Nawet o połowie tych rzeczy nie wiedziałam. Krwawnik piłam kiedyś na mniejsze krwawienia podczas @ ale gów.... dawał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Będę do Was zaglądac, czuję się bądź co bądź częścią grupy
![]() ![]() Cały czas o Was pamiętam i trzymam kciuki za staraczki i dziewczyny będące już w ciąży. Dzięki za miłe słowa, prawda jest taka, że nie za bardzo mam na kogo liczyc, rodzina daleko, częśc koleżanek już ma odchowane dzieci a częsc w ogóle ich nie ma i nie jest zainteresowana tematem. Co do strachu, to nie jest takie proste, niestety próbowałam z tym walczyc, tłumaczyc, dużo czytam i oglądam żeby się oswoic z tematem ale efekt jest chyba odwrotny. Dzis lekarz zabronił mi czegokolwiek oglądac ![]() Co będzie to będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
![]() Moja Kaśka powiedziała któregoś dnia, że ona nie chce być dziewczynką, pytam się dlaczego. - Ja wolę być chłopcem, bo dziewczynki jak są duże to mają dzieci leżą wtedy w szpitalu i krzyczą ![]() Spytałam się skąd to wie, a ona, ze w TV widziała ![]() Miłej nocki dziewczynki ![]() Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2010-02-24 o 22:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie pytaj tylko zaglądaj ![]() Gratuluję ciąży ![]() Jak się czujesz?, wymioty itp. czy spokojnie ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- yolka40 dziękuję za przepisiki ![]() Kurcze nie bardzo wiem, które mogłabym zastosować....chyba 4 i 5....(taka stara a taka gł..... ![]() Cóż spróbować nie zaszkodzi. Piłaś już ,jak smakują? ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() Dziękuję za ![]() Z tą walką ze strachem to jest tak jak z nie myśleniem o zajściu w ciążę, wszyscy mówią "wyluzuj, nie myśl o tym to zajdziesz" ale po prostu nie da się nie myśleć. Tylko trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze ![]() Ty urodzisz szczęśliwie, bez bólu ślicznego bobaska ![]() A ja w końcu zajdę ![]() Tego nam wszystkim życzę ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#193 |
Rozeznanie
|
dziendobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
U mnie jak na razie ciąża jest stanem OK - nie mam mdłości, nie mam zachcianek. Jedyne co mnie wkurza to mam znowu twarz nastolatki (a tyle lat walczyłam z trądzikiem), no trochę piersi bolą i już przestaję się powoli mieścić w swoje spodnie, no i jakoś tak śpiąca jestem... Poza tym OK.
To moja druga ciąża. Pierwszą poroniłam w listopadzie 09, ponoć teraz jest o wiele lepiej, więc zobaczymy. Mam nadzieję, że mój stres pracowy nie będzie wpływał źle...Chwilowo nie mogę iść na l4. Wiem, brzmi to jak wyznanie pracoholika, ale po prostu tak mi się ułożyło, że nie dam rady ech... a z drugiej strony skoro dobrze się czuję to po co l4? ![]() Termin według usg jest na 28 września...Właśnei zaczęłam 9 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale teraz będzie dobrze ![]() Heheh ja mogłam spać 24 h ![]() A u mnie jak nie urok to sr..... albo przemarsz wojsk. Skończył się młodej antybiotyk a dziś wstała z taki katarem potwornym, że o matko i córko. Z tego wszystkiego nie zajarzyłam, że wiosna przyszła i alergia się zaczyna odzywać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No trzymaj ![]() ![]() Biedna, dobrze że weekend nie długo to spędzisz go w łóżeczku i będzie dobrze ![]() Musi być dobrze, trzymam za Ciebie kciukasy ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() Odpoczywaj dużo ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#197 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Aja, Twoja córka nieźle to sobie skojarzyła
![]() ![]() Dzięki dziewczyny jeszcze raz za wsparcie. Wielkie gratulacje dla Gustawka! Kuruj się kochana, życzę szybkiego pokonania wirusów. Astorianka, Ty też dbaj o siebie, najważniejsze, żebyś nie przesadzała z wysiłkiem a napewno wszystko się dobrze ułoży. Jeśli dobrze się czujesz to spokojnie możesz chodzic do pracy, ja żałowałam, że za szybko przeszłam na macierzyński. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Jadę dzisiaj do lekarza z tymi naszymi wynikami, zobaczymy co powie. Oby to samo co pielęgniarka ![]() Jak wrócę to zdam relację, miłego dzionka dziewczynki ![]()
![]() |
![]() |
#200 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja też mam teraz 5 tc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Helo
Agatka jak tylko przyjdziesz pisz co u lekarza . Ja tam w ciąży miałam piękną cerę, gęste włosy, wszyscy mówili że będzie chłopak a tu..... gucio |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kobietki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wyniki są w miarę ok. Trochę nie podobał się lekarce wynik z nerek, kazała pić mi dużo płynów i za 3 tyg.powtórzyć badanie krwi i mocz zrobić. Będzie ok., staram się teraz wypijać 2 litry wody a zawsze piłam 1 szklaneczkę ![]() Ja za każdym razem w ciąży miałam tak samo, wszyscy mówili że wyglądam kwitnąco i na pewno będzie chłopak. A mam dwie córki ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]() Zdrowiej i wracaj do nas szybciutko ![]()
![]() |
![]() |
#205 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Weronisia;17462529]Ojej, to mnie nie pocieszyłaś. Ja też walczę z trądzikiem, a przez tą ciążę musiałam odstawić antybiotyki, więc cera jeszcze gorsza. Miałam nadzieję, że odmienny stan mi pomoże, ale po tym co piszesz... załamka.
Ale ponoć u niektórych jest cera miodzio ![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj mam za sobą rozmowę z szefem szefów i wiecie, jestem w szoku. Mój bezpośredni szef przyjął wiadomość totalnie obojętnie, mruknąl tylko pod nosem :OK:, natomiast szef szefów wręcz przeciwnie - pogratulował, kazał dbać o siebie, zapewnił, że praca nie ucieknie tylko będzie na mnie czekać, że będzie dobrze tym razem i że jak będę się źle czuła to spoko, mogę sobie regulować czas jak chcę...A prawdę mówiąc myślałam, ze będzie dokładnie odwrotnie... Cieszę się z takiego podejścia. dobry znak... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
Witam!
...przypadkowo wpadlam na watek.... Jestem w 27 t.c i bede miala córeczke- Amelie jak dobrze pójdzie 24 maja 2010. Jest to moja pierwsza ciaza , a co chodzi o wiek to 1 lipca skoncze 39 lat ![]() Ciaza przebiega prawidlowo, nie mam zadnych dolegliwosci, czuje sie swietnie, a malutka rozwija sie wspaniale... Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy , te oczekujace i te starajace sie!!! Mar Ps. Na fotce z 3D moje malenstwo w 20 t.c i ja.
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-02-26 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ślicznie wyglądasz a maleństwo jakie słodkie ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Tacy powinni być wszyscy ![]()
Wszyscy urodziliśmy się po to, aby kochać Miłość jest sensem i jedynym celem naszego życia... ![]() Edytowane przez agata1971 Czas edycji: 2010-02-27 o 16:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Jutro rano wraca mój mężuś ![]() ![]() ![]() ![]() No wiecie......musimy się sobą nacieszyć, nie widzieliśmy się 6 tyg. Stęskniłam się za nim jak ch.....a a on za mną chyba jeszcze bardziej ![]()
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Cudne to zdjęcie3d. Już nie mogę się doczekać swojego.... a mój mąż jeszcze bardziej.
Dzisiaj mam chyba huśtawkę humorów - mam jakiegoś doła, wszystko mnie drażni, a do tego jak na złość pojawiły się małe mdłości i nie mam zielonego pojęcia jak to zlikwidować. Zapewne się nie da....co wkurza mnie jeszcze bardziej. Dziwny stan.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.