ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-21, 08:57   #181
elskede
Rozeznanie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Dzień dobry w niedzielę a więc chciałam się pochwalić, że wczoraj rano na wadze było 78, a wieczorem już 77, dzisiaj rano 76,8, więc może na wieczór będzie 76? Czyli zleciałam już 2kg. Chciałabym, nie wiem czy nie pociągnę I fazy do 10 dni. Póki co, zaczęłam 3 i jestem w rewelacyjnej formie
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667 -> tutaj znalazłam super dukanowe przepisy (PP to faza I) ja jednak póki co zamierzam unikać otrębów w fazie uderzeniowej a na dzisiaj muszę sobie znaleźć jakiś fajny przepis na pierś z kurczaka mam ochotę na coś na ostro
póki co jestem po śniadanku - trochę twarogu, 1/4 szklanki mleka, 5 tabletek słodzika i w ten oto sposób mam pyszny, słodki twarożek (1/4 szklanki mleka podgrzałam w mikrofali i potem rozpuściłam w tym 5 tabletek słodzika, inaczej bym się nie bawiła w rozkruszanie i to by się nie rozpuściło chyba) pychota
Wiecie co, cieszę się ogromnie, że rozpoczęłam tą dietę, jestem pod wrażeniem, można sobie jeść i się chudnie, to jest to tylko ten nieprzyjemny zapach z ust
elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 09:00   #182
galloway
Rozeznanie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

hej dziewczyny ja również serdecznie witam nowe dukanki
Zaczynam 4 dzień I fazy:
Jem właśnie śniadanie aktivia naturalna + otręby, i mam do was pytanie jaką jecie aktivie, bo gdzieś czytałam że dziewczyny kupują aktivie light. Ja takiej nie znalazłam tylko naturalną.
Słuchajcie u mnie od wczoraj -1kg, jestem w szoku(chociaż zdaję sobie sprawę że to woda).W sumie przez 3 dni jest -2,5kg
Z jednej strony bardzo się cieszę, a z drugiej rozsądek mówi że najzdrowiej jest chudnąć od 0,5 do 1kg na tydzień....

ewamik1971 dlaczego chcesz być aż 10 dni na I fazie,to trochę długo...będę się martwiła
Dukan zaleca dla chcących schudnąć od 10-20kg być w I fazie 5 dni

czarnulka8706 ja jeszcze nie zaopatrzyłam się w żaden słodzik, na razie jadę bez dosładzania,ale na Twoim miejscu używałabym ten który masz (ufam produktom niemieckim), wszystko przecież zależy czy będziesz używała go nagminnie czy sporadycznie takie jest moje zdanie

karadka ja też myślę że w końcu ubędzie cierpliwości kochana jak coś my Cię wspieramy i jak trzeba będzie to odprawimy jakieś modły i zaklęcia dla Twojej wagi i nie bata ruszy Trzymaj się !
I również podpisuje się pod Twoim pytaniem: Co z tymi węglowodanami ? czy dobrze myślę że wybierając skład patrzę żeby było więcej białka niż węglowodanów nawet gdy jest więcej tłuszczów

Edytowane przez galloway
Czas edycji: 2010-02-21 o 09:05
galloway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 09:47   #183
karadka
Zadomowienie

dzien dobry wszystkim
juz w lepszym humorku
ale cos z ta moja waga nie tak!!!! z tych moich 88,4 w poniedzialek, dzisiaj jak weszlam na wage to pokazala 84,3 wiec sie ogromnie ucieszylam zaraz weszlam 2 raz zeby to potwierdzic i bylo 84,6 wiec zglupialam bo jakos w 10 sekund nie mozna przytyc tyle patrzac na wage! wiec weszlam jeszcze raz i bylo 85 to juz calkiem zglupialam i chyba jeszcze 10 razy wchodzilam a ona 85 i ani grama mniej ani wiecej wiec nie wiem czy jej faktycznie nie wymienie ? no ale przyjmuje wiec ze 85 czyli i tak nie jest zle to prawie 3,5 kilo - a dzisiaj mysle ze jest to ostatni dzien fazy I i od jutra warzywka, zobaczymy co na nich bedzie sie dzialo na razie mysle robic 7/7 ale zobaczymy jak na warzywach pojdzie. Dodam jeszcze ze nie zgrzeszylam przez te 6 dni (2 tik-taków ktore zjadlam nie traktuje jako grzech) i da sie wytrzymac! a wczoraj z racji soboty przyszli znajomi i siedzielismy przy herbatkach i na prawde fajnie bylo!!!!!

galloway - jakbys juz wiedziala co z tymi weglowodanami to napisz i wogole dzieki za wsparciei ciesze sie z Twoich 2,5 kg w 3 dni!!! to rewelacja!!!

ewamik1971 ja tez uwazam ze 10 dni to za duzo! czytalam gdzies ze przy 10 dniach mozesz sobie zakwasic organizm...
a ksiazke to z neta sciagnij!!! wystarczy ze do wyszukiwarki wpiszesz i Ci wyskoczy mnostwo stron! a ha i o ciazteczkach zapomnij upiecz sobie sama z otrębow!

elskede - Ty tez z tymi 10 dniami sie nie wyglupiaj bo jak w takim tempie tracisz to 10 dni to zdecydowanie za duzo ja bym na Twoim miejscu 5/5 robila, a co do slodzika to najwygodniejszy jest w proszku - milion razy lepszy niz tabletki a jak Cie na ostro bierze to szaszlyczki proponuje z piersi, dobrze przypraw gdzieniegdzie cebulke wepchnij i do piekarnika, sa troche suche ale jak zjesz z musztarda to nie ma co nazekac
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 10:47   #184
elskede
Rozeznanie

ojjjj po dzisiejszym armagedonie w toalecie i świeżutkiej wadze 76 (czyli -3kg) (naprawdę, taka różnica od 3 godzin, ale w sumie brak treści żołądkowej to jest coś:P) uważam, że w zupełności 5 dni uderzeniówki mi wystarczy potem 5/5 czyli jaki miałam teraz 5 dniową uderzeniówkę samymi proteinami, to teraz przechodzę na proteiny + warzywka potem znów 5 dni protein i schodzę tyle kilogramów ile mi potrzeba? a potem dopiero III faza? kurczę, aż mi dziwnie, bo od dwóch miesięcy nie mogłam zejść do 76, a tu proszę 2,5 dnia i już 3 kilo jestem lżejsza, aż się boję myśleć, co będzie dalej
super pomysł na tą pierś, chyba właśnie tak zrobię, będzie pycha
i w ogóle dzisiaj już tak głodu nie czuję jak wczoraj, totalny luzik
Miłego dzionka
Stary 2010-02-21, 11:21   #185
monti89
Raczkowanie

Widze ze dużo tu jest wysokich dziewczyn ja tez mam 178cm Narazie nie wazyłam sie od 2 dni.Widzę po sobie że waga przestała spadać, dzisiaj powinnam dostac okresu i zatrzymuje wode chyba. Od jutra przechodze na warzywka. Nie moge sie doczekac efektu za miesiac
monti89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 11:22   #186
karadka
Zadomowienie

no widzisz jak super

a jeszcze jedno dziewczyny pislay o niemilym smaku w ustach po 5-6 dniach to przechodzi i niej jest tak dokuczliwe

a no i zrobilam sobie w koncu ten test dukana na stronie, no i niby 24 czerwca osiagne 71 kgtylko tak dokladnie tego testu nie robilam bo sa pytania typu ile wazylas najwiecej, ile najmniej nie mialam wagi wczesniej wiec tak na oko pisalam

no ale do lipca mam zamiar wygladac bombowo
Stary 2010-02-21, 11:37   #187
ewamik1971
Raczkowanie

galloway i karadka dzięki przemyślę co mi napisałyście.Myślałam żeby być tak długo ponieważ boję się że jak włączę szybko warzywa to mnie dopadnie dziki głód i się poddam (ja się znam) .Myślałam że po 10 dniach żołądek mi się solidnie skurczy i będzie mi łatwiej ale ok poczytam książkę pomyślę nie chcę zrobić sobie kuku
ewamik1971 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 11:41   #188
boszka1987
Raczkowanie

ewamik1971 w ksiązce pisze że jeśli ktoś chce schudnąć powyżej 20kg może być w I fazie 7-10 dni ale tylko za zgodą lekarza, także uważaj bo możesz więcej szkody wyrządzić niż pożytku. Ja kupiłam książke na allegro <też jestem ze wsi hehe>tutaj masz stronke, kosztuje ona 36zł+przesyłka http://www.allegro.pl/item925577006_...wysylka_0.html

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Ja w I fazie byłam tylko 3 dni, a teraz jestem 4 dzień w II fazie, naprzemiennie 1/1 i uważam że lepiej wytrzymać z tą dietką gdy już można warzywa jeść I faza była jak dla mnie monotonna i za mało produktów miałam do wyboru niestety...
boszka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 11:49   #189
domino166
Raczkowanie

Witam,
Od tygodnia nastawiam się psychicznie (między innymi czytając ten wątek aby rozpocząć od jutra dietę.Zrobiłam już zakupy i od jutra zaczynam!!! Trochę się boję i liczę na wasze wsparcie.Jutro rano wykonam pomiary aż boję się wejść na wagę ,no ale nic to jestem mocno zmotywowana
domino166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 12:12   #190
karadka
Zadomowienie

nie boj sie ze jak zaczniesz jesc warzywa to zoladek sie powiekszy przeciez nie musisz jesc wiecej jedz tyle samo tylko dodaj warzywa i bedzie ok, a dieta fazy I wydaje sie monotonna bo po prostu jeszcze nie wiemy do konca co jak i gdzie, bo jest mnostwo przepisow i smacznych rzeczy tylko musimu byc cierpliwe zeby to opanowac, zobaczysz za miesiac jak bedzie juz fajnie

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

domino166 serdecznie witamy i super ze sie zdecydowalas pomozemy ile mozemy wiec mozesz liczyc na nasze wsparcie, jak juz kilka razy tu pisalam proponuje zaczac od ksiazki napisz wage i ile planujesz schudnac! zobaczysz jak po 1 tygodniu bedziesz zadowolona
Stary 2010-02-21, 12:18   #191
moya07
Zakorzenienie

Ja od dzisiaj zaczelam
Zjadłam dzisiaj paczke paluszków surimi plus kawe z mlekiem, po 2 godzinach poł szklanki maslanki, a po niecalej godiznie kawalek piersi z indyka(gotowanej w rosole) plus sałatka tak mneij wiecej jedno jajko, pół paczki paluskzow surmi zmiesznaych z jogurtem natorualnym.
Ogolnie uwielbiam surimi i moglabym je jesc cały dzien. Powiedzcie mi czy cos jest źle
Stary 2010-02-21, 12:34   #192
maribelka25
Raczkowanie

Hej dziewczyny,moja waga caly czas ta sama czyli 2 kg w dół mimo ze to juz dzis 7 dzien na pierwszej fazie,dzis zjadlam serek wiejski i troche mięsa,od jutra druga faza i wybrałam opcje 1/1 uwazam ze tak bedzie najlepiej bo nie wyobrazam sobie jesc 5 dni protein z warzywami i tak jak pisal doktorek nie chudnac nawet 0,2 dziennie(chociaz i tak na razie waga sie nie rusza ale brzuch chociaz z dnia na dzien coraz mniejszy) moge wtedy stracic motywacje,pasuje mi jeden dzien z warzywami drugi bez,mysle ze tak bede sie karmic miesiac(oby tylko)
maribelka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 12:35   #193
domino166
Raczkowanie

Cieszę się,że nie jestem samaKsiążkę mam więc teoretycznie jestem przygotowana,planuję pierwszą fazę na 5 dni,chciałabym schudnąć jakieś 10kg.Nie chcę się dzisiaj ważyć żeby nie psuć sobie niedzielimoja waga docelowa to 64 kg przy wzroście 174 cm.Jutro się okaże czy wyrobię się w 10kg.
Stary 2010-02-21, 13:27   #194
galloway
Rozeznanie

trochę poszperałam w necie, co inne dukanki polecają z produktów spożywczych i może akurat komuś się przyda
Ostrowia-serek homo. chudy 0%
białko:12g
weglowodany:3g
tłuszcze:0

Piątnica-serek wiejski lekki
białko:11g
węglowodany:2,4g
tłuszcze:3g

Mu!-mleko niskokaloryczne 0,5% tłuszczu
b:3g
w:4,6g
tł:0,5g

Piątnica-kefir 0% 400g
b:3,2g
w:3g
tł:0g

Świat Drobiu-polędwica wędzona z kurczaka
b:17,6g
w:2,7g produkt z Biedronki / 3,99zł
tł:6,5g

Jana-twaróg sernikowy extra 1kg
(
produkt tolerowany ze względu na dużo tłuszczu)
b:11g
w:4g
tł:6,5g

Madisol-sól jodowana o obniżonej zawartości sodu
(
przydatna w naszej diecie,bo trzeba uzupełniać niedobory potasu,magnezu)

Skrobia Kukurydziana - znalazłam w takim sklepie
http://bomar.istore.pl/sklep,3888,,,...,511878,0.html

I jeszcze znalazłam coś co mnie zaintrygowało,alternatywę dla słodziku
bo wszędzie piszą że aspartam jest bardzo szkodliwy
http://www.roik.pl/stewia-roslina-sl...jal-leczniczy/

I jeszcze kilka ogólnych produktów polecanych:
-mleko w proszku odtłuszczone
-tuńczyk w sosie własnym Helgom
-w Biedronce jest dużo paczkowanych wędlin do 3%
-wędlina PASTRAMI KRESOWE PRZYSMAKI /Biedronka
-musztarda dijon
-serek Pilos 3% /Lidl
-słodzik w płynie /Auchan
-makrela i śledzie w sosie własnym King Oskar Fitness / Carrefour

No to narazie na tyle

Edytowane przez galloway
Czas edycji: 2010-02-21 o 13:29
galloway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 16:34   #195
tolas
Rozeznanie

Dziewczyny nie szalejcie z tymi 10-ma dniami... wiem, że to tak kusi żeby dłużej pociągnąć I fazę ale od wielu osób, które tak zrobiły wiem, że to tak nie działa i i tak po 5 dniu waga się zatrzymała.. więc nie warto a organizm... wiadomo może również różnie zareagować

miamasvin startujemy mniej więcej z podobnej wagi bo ja z 74,9 (172 cm wzrostu)... a co do menu to przykładowo

śniadanie : trzy ugotowane na twardo białka z kawiorem lub jajecznica (staram się jak najczęściej jeść same białka żeby nie sprezentować sobie problemów z cholesterolem a poza tym to są czyste proteiny)
drugie śniadanie : serek wiejski z wędzonym łososiem lub jogurt z otrębami
obiad : gotowane lub duszone mięso z kurczaka/indyka (codziennie zmieniam tylko przyprawy, żeby mi nie zbrzydło) lub ryba duszona ew. wędzona
podwieczorek: paluszki surimi
kolacja : chuda wędlina i kefir

staram się jeść wszystko zimne (wtedy organizm ma więcej pracy z przyswojeniem), jem przede wszystkim proteiny.. nabiał to dodatek (wg dukana można zjeść tylko 700-800 g nabiału dziennie) i bardzo dużo piję bo jakieś 5 litrów (woda, herbata zielona, ziółka)

dobrze jest zapisywać sobie co się je... i ważyć się kilka razy dziennie wtedy jak byk widać skoki wagi i po czym są ja póki co prowadzę taki "dziennik diety"
tolas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 17:41   #196
grewana
Wtajemniczenie

a propos przedłużania fazy I to gdzieś też przeczytałam, że właśnie robiąc to można sobie zaszkodzić, bo im dłuższa faza I tym większe ryzyko efektu jojo:/

grewana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 18:22   #197
dociekliwa
Raczkowanie

Hej
od jutra zaczynam dietkowac z wami mam nadzeje że mnie przyjmiecie.
zrobiłam sobie test dukana i wyszło mi ze do czerwca osiagne wage(optymalna podobno dla mnie) , ktora jest o 3 kg wieksza niż chce ale dam sobie z tym rade
nie wiem tylko czy stosowac wersje 1/1 czy 5/5 . Odchudzałam sie juz ta dietka i wiem ze 5/5 jest troche ciezko przynajmniej dla mnie bo nudza mi sie dni proteinowe.. za długo dla mnie... ale z kolei boje sie o efekty na 1/1 czy mniejsze nie beda???
bo ogólnie chce zgubić tak z 15-18 kg.
aa i bede jadła nie tylko serki naturalne ale i owocowe... w ksiazce chyba pisało ze mozna...
dociekliwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 18:34   #198
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dociekliwa Pokaż wiadomość
Hej
od jutra zaczynam dietkowac z wami mam nadzeje że mnie przyjmiecie.
zrobiłam sobie test dukana i wyszło mi ze do czerwca osiagne wage(optymalna podobno dla mnie) , ktora jest o 3 kg wieksza niż chce ale dam sobie z tym rade
nie wiem tylko czy stosowac wersje 1/1 czy 5/5 . Odchudzałam sie juz ta dietka i wiem ze 5/5 jest troche ciezko przynajmniej dla mnie bo nudza mi sie dni proteinowe.. za długo dla mnie... ale z kolei boje sie o efekty na 1/1 czy mniejsze nie beda???
bo ogólnie chce zgubić tak z 15-18 kg.
aa i bede jadła nie tylko serki naturalne ale i owocowe... w ksiazce chyba pisało ze mozna...
oczywiscie witamy Cie w naszym gronie, jak tyle chcesz zrzucic to 5/5 to minimum, a podczas fazy I jak dasz rade to odpusc sobie owocowe jogurty tylko jedz np waniliowe. A jak poznasz fajne przepisy to I faza wcale nie jest nudna
powodzenia i trzymamy kciuki
Stary 2010-02-21, 19:03   #199
bugi105
Przyczajenie

hej, a ja dziś zjadłam rosół po tajsku, całkiem dobry. ja od dzisiaj już znowu na proteinach, 5 kg mi ubyło
bugi105 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 19:11   #200
karadka
Zadomowienie

pycha przepis !!!
wiec obiadek wymyslilam sobie tak:
piersi z kurczaka pokroilam na 5 paskow, kazdy bardzo cienko rozbilam i zwinelam w rulonik z poledwica sopocka, mieso wczesniej przyprawilam papryka ostra, ziolami prowansalskimi i pieprzem ziolowym, plus 3 zabki czosnku wysisniete, wlozylam do zaroodpornego podlalam woda i tak pieklam , pod koniec zrobilam sos z keczupu z lidla light, jogurtu naturalnego, maggi i ziol, zalalam wszystko i tak po 15 minutach polozylam troche serka zoltego light (z lidla) i poczekalam az sie rozpusci.... wyszlo pycha!!!!

i tak oto zakonczylam faze I od jutra warzywka
Stary 2010-02-21, 19:38   #201
elskede
Rozeznanie

oj ja tez nie przedluzam I fazy witamy kolejne dukanki, grupa wsparcia rosnie i bardzo mnie to cieszy zauwazylam wlasnie, ze ostra papryka swietnie komponuje sie z piersia z kurczaka ja dorzucam jeszcze przyprawy do kurczaka i jest super jak dla mnie musze sie przejsc do tego Lidla, jak mowicie tyle tam produktow light jest, ze az mnie to zacheca A ja dzis na kolacje jajeczniczke z 2 plasterkami wedlinki drobiowej i ogorkiem korniszonym sobie zrobilam mmm dla mnie bomba
Ciesze sie z tej diety przeogromnie
Stary 2010-02-21, 20:12   #202
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elskede Pokaż wiadomość
oj ja tez nie przedluzam I fazy witamy kolejne dukanki, grupa wsparcia rosnie i bardzo mnie to cieszy zauwazylam wlasnie, ze ostra papryka swietnie komponuje sie z piersia z kurczaka ja dorzucam jeszcze przyprawy do kurczaka i jest super jak dla mnie musze sie przejsc do tego Lidla, jak mowicie tyle tam produktow light jest, ze az mnie to zacheca A ja dzis na kolacje jajeczniczke z 2 plasterkami wedlinki drobiowej i ogorkiem korniszonym sobie zrobilam mmm dla mnie bomba
Ciesze sie z tej diety przeogromnie
a sprawdzilas zawartosc przyprawy do kurczaka? bo ja mam knor do mies i do kurczaka pikantna i tam jest cukier wiec odstawilam na bok zazwyczaj wszystkie mieszanki maja cukier w sobie wiec ja sama komponuje mieszanki
Stary 2010-02-22, 06:36   #203
ewamik1971
Raczkowanie

Hej.Przekonałyście mnie dzisiaj przechodzę do 2 fazy gdyż efekt jojo to świetnie znany mi kolega marzę żeby się już z nim pożegnać. Dla mnie w tej diecie cudne jest to że kompletnie straciłam apetyt na słodycze.Wczoraj byłam na imprezie gdzie podano wyśmienicie wyglądające ciasto a ja w ogóle nie miałam ochoty go spróbować- takie rzeczy wcześniej mi się nie zdarzały
ewamik1971 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 08:18   #204
elskede
Rozeznanie

Karadko sprawdzę, postaram się unikać dziękuję za informację
u mnie waga już chyba nie ruszy w fazie uderzeniowej, dziś na wadze znów 76 kg ale i tak 3kg w dwa dni, to dla mnie niezły doping a teraz idę do kuchni, muszę sobie coś pysznego do jedzenia zrobić
jak mowilam otreby wprowadzam dopiero w II fazie
Stary 2010-02-22, 08:34   #205
szklania79
Przyczajenie

Smile Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

witajcie ja również, po 7 dniach białkowych wchodzę dziś w II fazę na liczniku 3,5 kg mniej, barrrrrdzo mi się to podoba
Wczoraj zrobiłam sobie test dukana, z którego wynika,że na diecie naprzemiennej powinnam być 49 dni, wtedy też osiągnę założony cel-65 kg
zatem do boju
strasznie się ciesze na warzywka, a zwłaszcza pomidorki i pieczarki)hihihi
wytrwałosci!!!!
szklania79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 08:46   #206
elskede
Rozeznanie

Szklaniu o tak pieczarkiii )) mmm zreszta tyle fajnych przepisow dukanowych jest w internecie, ze as mi sie dziob cieszy ja jeszcze dwa dni białkowe, a potem warzywka
Stary 2010-02-22, 09:45   #207
domino166
Raczkowanie

Zaczęłam dietę .Na śniadanie zjadłam chudy ser biały 0%z jogurtem odtłuszczonym,jajko na twardo i dwa plasterki wędliny z indyka.Od osoby,która na tej diecie schudła już 15 kg.dowiedziałam się,że nie powinno
się jeść wędlin ponieważ mają one bardzo dużo świństw nie wskazanych w niej i lepiej jeść pieczone mięsa. Ja myślę,że nie można się dać zwariować i wędliny drobiowe można jeść.Zważyłam się i zrobiłam test Dukana i wyszło,że do 15.05 powinnam uzyskać założone efekty.
Wzrost 174 waga 73,9 docelowa 64 czyli 10 kg.do zrzucenia .Bardzo chciałabym żeby mi się udało.Trzymam kciuki za dociekliwą ,która zaczyna razem ze mną

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Elskededlaczego otręby wprowadzasz w II fazie ?Dukan pisze żeby je jeść ponieważ w pierwszej fazie można mieć problemy z wypróżneniem.
Stary 2010-02-22, 10:08   #208
karadka
Zadomowienie

pieczarki..... mmmmmm tez uwielbiam, dzisiaj mam wolne wiec ide na zakupy! i juz nie musze omijac polek z warzywami szerokim lukiem

FAZA I -3,8 kg jestem strasznie z siebie dumna ze wytrzymalam i nawet nie bylo tak trudno!!!!! czuje sie super a sama mysle ze bedzie jeszcze mniej motywuje mnie najbardziej!!!

Dziekuje wszystkim Dukankom ktore tu sa razem ze mna, bo wiem ze z Wami bylo mi łatwiej
Stary 2010-02-22, 12:05   #209
elskede
Rozeznanie

sprawdzalam ta przyprawe do kurczaka i nie ma nic o cukrze wiec rzucilam na kuraka dzis jeszcze raz, a do tego zrobilam sobie jogurtowo-czosnkowo-korniszonkowy sos do tej mojej piersi z kurczaka )) i teraz wole sie do nikogo nie odzywac, nawet wampira bym odstraszyla
musze sobie jakies zapasy bialkowe porobic, bo zostalam o jednym serku homo, jednym malym jogurcie nat i jajkach, na dzisiaj styka, ale na jutro nie mam nic
Stary 2010-02-22, 12:35   #210
Czarnulka8706
Raczkowanie

GG do Czarnulka8706

hmmmm no ze słodzikiem jakos mi raźniej bo juz na widok wszystkiego bez cukru, jogurtów kawy itd to miałam dziwne odruchy hehehe.
Ale nie przesadzam z nim
Jak myslicie w drugiej fazie to można sobie pozwolić na max dwa jogurty light dziennie takie owocowe???
Ja napewno czuje się lżejsza i jakos tak mi lepiej jakas motywacja ze moze tym razem się uda
Kupiłam sobie rybki w panierce takie delfinki i zrobie sobie w piekarniku bez tłuszczu mniam
Czarnulka8706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości