|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XI
Cytat:
Wiem! Kupię paczulę. No. O. I nią będę myła twarz. Jestem genialna
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wygląda kalafior każdy wie
To teraz wyobraź sobie, że "między nogami" masz zamiast normalnie wyglądającej tkanki i narządów, takie które z powodu owrzodzeń nowotworowych przypominają właśnie to warzywko, w postaci rozkładającej się i cuchnącej niesamowicie. Opis mało dobitny wbrew pozorom, w osłupienie potrafi wprowadzić tylko widok czegoś takiego.Edycja- rzyrafkocie (nie mogę się opanować, uwielbiam to sformułowanie ) nie musisz mieć skończonych 25 lat żeby mieć cyto na NFZ. Żaden lekarz nie odmówi Ci jej zrobienia, a jeśli tak, to należy go zmienić Sama wysyłałam ostatnio córkę znajomych, bo chciała rozpocząć współżycie, pójść po tabletki anty a niezręcznie by się czuła wypytując o szczegóły "co należy zrobić przed" rodziców. Ma 18 lat, poszła do kliniki, która ma podpisany kontrakt z NFZ i bez problemu zrobiono jej cytologię ![]() Koshatko- niektóre poradnie nie mają tych zeszytów, w które trzeba się wpisywać Może popytaj znajome? Na pewno jakaś poradnia działa na zasadzie- przychodzisz wcześniej i rejestrujesz się już czekając pod gabinetem danego dnia. Zwykle umawianych jest kilkanaście kobiet dziennie (zależy jaką mają umowę), więc problemem może być ewentualnie godzinka czekania aż lekarz zacznie pracę W prywatnych gabinetach koszt cytologii zwykle zamyka się w okolicach 30zł.
Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2010-03-11 o 18:23 |
|
|
|
#183 | ||
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
Cytat:
Idę jutro do ginekologa. ![]() ![]() ![]() Mam już masło Ziai 'kozie mleko', czuję że się polubimy.
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę zmieniać lekarza ani iść do niego prywatnie to jakoś przeżyję te 2,5 miesiąca.
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Nosku ja jutro będę dzwonić i się zapisywać
![]() Zamówiłam sobie balsam oeparol i tonik bezalkoholowy Tę serię z wiesiołkiem. Ale wiesiołka wzięłam naturkapsa nie oeparola bo miesięczna kuracja kosztuje 45 zł a nie 60
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#187 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu zachorować można w każdym wieku...A sama też się niebawem wybiorę na cyto. Dziś akurat byłam u gina po recepty, to dopytałam czy aby nie czas, no i w sumie po najbliższym okresie postaram się wbić do niego na badanie. Tylko nie wiem jak to będzie, bo wypadałoby mi iść tuż przed Wielkanocą, a wtedy mogę mieć problem z czasem. No ale pożyjemy, zobaczymy. Cytat:
Co zaś się tyczy mojego basenu, myślę, że po świetach w końcu się zbiorę. Na razie powrót zimy ostudził me zapędy A kostium leży w reklamówce, więc wcale się nie kurzy i może jeszcze trochę poleżeć Cytat:
![]() Cytat:
![]() ****************** Nie mam dziś siły normalnie Wstałam z rańca śnięta, ale jakoś się obudziłam - byłam u gina, potem spacerek do pracy, a jeszcze zanim ją rozpoczęłam skoczyłam szybko na galerię. No i kupiłam sobie eleganckie czarne spodnie, bo coś mi się wyeksploatowały wszystkie i nie miałam w czym chodzić, co ostatnio skutkowało ciągłym przychodzeniem do pracy w spódnicy. Nie to, że nie lubię, ale jednak spodnie wygodniejsze. No i jak już przyszłam do pracy, to się zaczęło - ruch, gwar, zamieszanie. Znów mi głowę cały dzień rozsadza, siły nie mam, a w dodatku wczoraj odezwały się kolana i nie chcą przestać boleć Niby ostry ból to nie jest, ale taki dziwny, ćmiący Może to na zmianę pogody, cholera wie...Byłam na chwilę w Rossmannie w poszukiwaniu tego nowego tuszu Maybellina, co to miał się pojawić w marcu, ale u mnie jeszcze go nie ma. Za to zauważyłam, że cała seria dla wrażliwców Garniera jest w "cenie na do widzenia" i mleczko czy dwufaza są bodajże po 10,49zł. Która lubi, pędem do Rossmanna zapasy robić. Sama w sumie chyba odpuszczę, chyba wolę zainwestować w Galenica 2w1. Zwłaszcza, że mam wrażenie, że po nim poprawił mi się stan rzęs, jakby je wzmacniał czy co A nagietek ma w składzie.Zmykam chyba na jakiś film, nie mam siły myśleć, muszę się odchamić
|
||||
|
|
|
#188 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Kupiłam pierwszy kosmetyk w tym miesiącu - ten nowy żel pod prysznic Palmolive z kiwi. Strasznie fajny jest, taki gęsty.
Muszę się zaopatrzyć w żele, bo mam tylko ten jeden cały i dwie resztki - Fa nowy jogurtowy i Palmolive z serii Aromatherapy. Resztki zaraz się skończą i głupio będzie mieć jeden jedyny.
|
|
#189 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, napadało nieźle... Cytat:
U mojej gin też chyba maja umowe podpisaną ![]() Też uwielbiam rzyrafkota, ale teraz to raczej jestem rzyrafkocurem wylegującym się na piecu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A bluecorna do TBSu nie dowieźli dziś, może będzie za 2 tygodnie dopiero ![]() ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- i przesłuchuję właśnie 8GB muzyki od siostry muszę wybrać jakieś numery na imprezę sobotnią
|
|
#190 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Isa, super, że autko masz już w PL.
Szybko poszło, a widzę, że cena baaardzo korzystna. Wczoraj byłam taka zmęczona po fitnessie, że padłam tuż po 21.00 i zasnęłam. Jednak w moim przypadku na pobudzenie sprawdza się sport, bo miałam bardzo dużo energii i czułam się taka żywa. Dopiero jak położyłam się do łóżka to zrobiłam się śpiąca i przyszło zmęczenie. Muszę zadbać o to żeby codziennie chociaż pół godzinki poćwiczyć. ![]() Wczoraj pierwszy raz użyłam nowego szamponu i odżywki Gliss Kur, tych z serii z masłem shea. Mam teraz takie mięciutkie włosy. Jeżeli po kilku zastosowaniach będę nadal tak zadowolona to dokupię jeszcze maskę. Zużyłam: serum do biustu Eveline, mleczko do demakijażu, peeling Synergen i szampon 2w1 Pantene. Wreszcie coś ruszyło.
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka chyba się przeziębiłam A teraz mnie kicha w pracy strasznie. Czułam, że to godzinne stanie na zimnie w oczekiwaniu na busa się źle skończy, przewiało mnie Piję właśnie gorącą herbatę z miodem, bo cytryny nie mam i łyknęłam dawkę Rutinoscorbinu. Oby mi przeszło, bo dziś chyba tata przyjedzie już moim autem od mechanika i chciałabym się przejechać gdzieś, choćby 2 km do sklepu Oczywiście pojadę z tatą, bo sama bym się bała a poza tym na drodze jest błoto pośniegowe i mnóstwo wody. Gdzie ta wiosna ja się pytam? Wracając do tematów kosmetycznych - użyłam wczoraj tego szamponu Joanny, który kupiłam rano i wydaje się całkiem ok. Nie ma silikonów z tego co wyczytałam na KWC, więc dokładnie oczyszcza włosy
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też to u siebie zauważyłam z tym, że tak działa na mnie poranne ćwiczenie - przez dni, w które ćwiczyłam nie musiałam nawet pić kawy. "Ćwiczyłam" bo już mi się znudziło W końcu zużycie: poszedł antyperspirant w kulce. Mam mały kryzys z TŻ, zapowiedziałam już an dzisiejszy wieczór rozmowę, więc trzymac kciuki proszę - najbardziej za to, żebym potrafiła jasno i zrozumiale powiedziec o co mi chodzi. I żebym powiedziała wszystko co chcę
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-03-12 o 09:38 |
|
|
|
|
#193 | |
|
|
Cytat:
A co się dzieje między Wami?
|
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko
![]() Mam nadzieję, że się wszystko ułoży ![]()
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
MagJa widziałam ten tusz w drogerii firlit, niestety zostal tylko tester bo reszta byla wymieciona Wogole rossmann mnie ostatnio zawodzi-bylam w G. Krakowskiej sa tam ciagle braki i miejscami puste polki Jakos najbardziej lubie nature i SP![]() fuksjaa ja planuje zapisac sie gdzies na fitness albo na siłownie. Kusi mnie ten klub fit by step, ale musze jeszcze zobaczyc ich cennik z taka kondycja jak ja mam to chyba umre za 2 lata![]() Hosenko trzymam kciuki za wieczor
|
|
|
|
#196 | |
|
|
Cytat:
Ja też zaczynam biegać na wiosnę, razem z TŻem - tak dla zdrowia i kondycji. Trzymam kciuki za kochanie Czekam potem na wieści - oczywiście pozytywne, bo innych nie przyjmuję.
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostało tylko mleczko, teraz też jest w CND a dla mnie dwufaza była najlepszym kosmetykiem do demakijażu oczuja też będę bliżej wieczora ![]() a teraz trzymam za Izkę, choć wiem, że pójdzie jej rewelacyjnie!
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie konta na Facebooku? Bo ja sobie założyłam dziś i właśnie patrzę o co w tym wszystkim biega
A i też trzymam kciuki za Izę
|
#200 |
|
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja trzymam kciukiiiiii
|
|
|
|
|
#202 | ||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Cytat:
Iza trzymam kciuki Hosenko za Was też, na pewno się dogadacie. Wróciło moje włosomaniactwo Znowu mam ochotę nazamawiać różnych specyfików na przyspieszenie porostu, regeneracje końcówek i innych cudów. Na razie wcieram w skórę głowy kurację z rzepą Joanny i spray Radical, o wiele mniej włosy się przetłuszczają. Do tego Stapiz, jest cudownyMyślę czy nie zamówić zestawu Nisim Fast, podobno bardzo pomaga na przyspieszenie porostu, a ja już znowu chce mieć długie włosy
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko, coś często macie kryzysy
|
|
|
|
#204 |
|
|
Dziewczyny mam ogromną prośbę - czy widziałyście u siebie w H&M tą kurteczkę? Chodzi mi o jasną wersję. One teraz kosztują 39.9zł, bo jest obniżka w H&M.
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...47&postcount=1 Potrzebuję rozmiar 36 lub 38. Baaaardzo prosiłabym o ewentualny zakup.
|
|
|
|
#205 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzżyję od razu jednym ciągiem i nie będzie leżało. A wczoraj spodobało mi się mleczko Happy time, myslę, ż ekiedyś w lecie kupię bo fajne Zacytuję kolegę: "idzie w przeciwną stronę" ![]() Cytat:
trzymam kciukasy!Cytat:
Cytat:
![]() Siedzę z peeloffem himalayi na ryjku, zaraz jadę po farbkę do kudełków i wieczorem zrobię (boję się ) Looknę jeszcze do krakowskiej do drogerii czy moż ejuż nowego Gosha wstawili bo chciałam parę rzeczy obejrzeć chociaz i tak już zbankrutowałam na all. a potem odwiedzę P., biedaczek cały tydzień na antybiotyku. I wpadnę na pocztę wysłać pakoście cienie (dosypałam Ci tego Spirita, powinien byc super na czarnym ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
|
#206 |
|
|
Rzyrafko, będę Ci bardzo wdzięczna.
|
|
|
|
#207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak cos napisz mi na prive
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Wcześniej to były raczej dasania o pierdoły. Teraz kilku rzeczy mi leży na sercu, może TŻ ich nie zauważa więc musze go oświecić ...
W UP straciłam prawie 3 godziny!! Czy naprawdę nie da się tego wszystkiego prościej i szybciej załatwiać tylko koniecznych jest do tego kilkanaście papierków, formularzy itp?
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Izka pewnie już oblewa 5tkę ![]() Isa daj znać jak Ci się spodoba autko, faktycznie szybko poszło, mam nadzieję, że będziesz zadowolona ![]() Zużyłam: -peeling Tutti Frutti z granatem Farmony (fajny, wprawdzie nie przebije mojego ukochanego Lirene, ale kupię chyba jeszcze inny zapach jak się trafi jakaś promocja) -miniaturę masła TBS morelowego- świetne, b.dobrze nawilża. To chyba nie jest limitowanka?Bo czaję się na pełnowymiarowe -żel do golenia Isany Ruszam zaraz do Centrum, muszę pozałatwiać kilka spraw i przy okazji zahaczę o Naturę, SP i Rossmanna Wprawdzie potrzebny mi tylko żel do golenia (jak nie będzie nadal Isany to chyba wezmę polecanego przez Ice Gilette), ale kto wie co jeszcze wpadnie ![]() Mam już 3 z 5 założonych pełnowymiarowych zużyć, więc mogę sobie na coś pozwolić. Spojrzę też do HM za tą kurteczkę Fuksjaa
|
#210 |
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

Wiem! Kupię paczulę. No. O. I nią będę myła twarz. Jestem genialna

To teraz wyobraź sobie, że "między nogami" masz zamiast normalnie wyglądającej tkanki i narządów, takie które z powodu owrzodzeń nowotworowych przypominają właśnie to warzywko, w postaci rozkładającej się i cuchnącej niesamowicie. Opis mało dobitny wbrew pozorom, w osłupienie potrafi wprowadzić tylko widok czegoś takiego.

Nie chcę zmieniać lekarza ani iść do niego prywatnie to jakoś przeżyję te 2,5 miesiąca.
W końcu zachorować można w każdym wieku...
A kostium leży w reklamówce, więc wcale się nie kurzy i może jeszcze trochę poleżeć 
Niby ostry ból to nie jest, ale taki dziwny, ćmiący 

U mojej gin też chyba maja umowe podpisaną 

Jakos najbardziej lubie nature i SP