![]() |
#181 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Troche nie na temat ale:
co myslicie o piciu soku pomidorowego np na podwieczorek? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Jestem zdołowana. Gruba, brzydka i chyba muszę się z tym jakoś pogodzić bo nigdy nie uda mi się schudnąć... żegnajcie plany i marzenia, teraz będę leżeć i płakać w poduszkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() _________________________ ___________________ Cytat:
![]() _________________________ _____________________ wszystko jw.
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
Uuuu
i jak??? |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
zjedzmniebejbe
![]() ![]()
#186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() edit. a mogę zamieniać miejscem podwieczorek z obiadem? Bo niestety w tygodniu nie mogę sobie pozwolić na ciepły posiłek o 13-14. ![]() Edytowane przez Reavela Czas edycji: 2010-03-14 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R
Śniadanie (9:30) - owsianka na mleku 0,5% ze startym jabłkiem (nałóg) ![]() Przekąska (11:15) - jabłko Obiad (12:30) - pierś z kurczaka smażona bez tłuszczu z przyprawą do gyrosa, duuuuużo sałatki (kapusta pekińska, por, papryka czerwona i sos czosnkowy - jogo nat z czosnkiem);1 porcja sufletu z wątku Dukana (http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=177) - 1/5 z tego wszystkie 8minutówki + 30min biegania Podwieczorek (16:00) - omlet z tego przepisu (tylko dam 2 plastry szynki) + kromka razowca z plastrem szynki + herbatka bez cukru Kolacja (19:00) - serek wiejski z pomidorem Proszę o ocenę ![]() Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-03-14 o 10:19 Powód: zmieniłam zdanie :) |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz zrozumieć, ze najpierw MUSISZ "wyleczyć" głowe a dopiero potem brać sie za odchudzanie. Wiem o czym mówie,bo sama przechodziłam przez bagno kompulsów. Koniecznie bierz sie za leczenie,jesli jeszcze tego nie robisz. Inaczej bedzie sie to za Tobą ciagneło całe zycie.
![]() |
#189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Wtajemniczenie
|
Moje R w kierunku U
śniadanie: owsianka (5 lyzek platkow, pol kostki chudego twarogu, kiwi) przedtreningowy: omlet (2 biaka, zoltko), kawaleczek dorsza wedzonego 1h silowy po: 1/3 szklanki kaszy gryczanej(przed gotowaniem), piers z indyka podwieczorek: salatka (duzo warzyw+ 3 plasterki poledwicy sopockiej) kolacja: serek wiejski ze slonecznikiem
![]() |
#193 |
Rozeznanie
|
Moje R p.t "w lodówce pusto a mi nie chce się iść do sklepu" Ocenicie?
![]() 1. Pęczak na mleku z cynamonem i wanilią 2. Miseczka czystej zupy ogórkowej 3. czerwona fasola z pomidorami, cebulą i fetą pokrojoną w kostkę 4. 2 roladki ze schabu nadziewane szpinakiem 5. puszka makreli w oliwie, sok z cytryny, korniszony
#194 |
Zadomowienie
|
R
![]() 8:00 owsianka (pół szklanki wody, pół mleka) + płatki owsiane z 5 łyżek, trochę żurawiny i siemię lnianego. Starte jabłko i pół serka wiejskiego. 11:30 Trochę sera białego chudego z otrębami, parę płatków kukurydzianych i łyżka miodu. 14:30- zupa pomidorowa, kurczak duszony na patelni na soku jabłkowym (domowej roboty, 100% soku bez cukru) parę brukselek, warzywa z patelni i świeża surówka z marchwi i jabłka. 18:00 łosoś wędzony z warzywami.
#195 |
Raczkowanie
|
R
Będę wdzięczna za ocenę (to moje początki) Ś: 2 kromki chleba młodości (hmm...?) z pastą z pieczarek, pomidorem i cebulką II Ś: mały jogurt naturalny z 2 łyżkami granoli, 2 łyżkami otrębów i łyżeczką siemienia lnianego, jabłko, kilka pistacji O: zupa szczawiowa (na kostce warzywnej; z pietruszką, marchewką i selerem) i 1,5 jajka K: filet z dorsza gotowany na parze razem z mieszanką warzywną Zawsze jem tylko 4 posiłki, jestem śpiochem i mam ten komfort pracy, że wstaję dopiero ok. 10-11 więc jedząc co 2,5- 3h wchodzą mi idealnie 4 posiłki na dzień ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
reszta j.w
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
U
I(8.30): owsianka z 2łyżek płatków i 2łyżek otrębów z bananem (już zapomniałam jak smakują ![]() II(11.30): kromka chleba na zakwasie z masłem i pomidorem, marchewka III(13.00): kubek czystego rosołu IV(14.00): plaster schabu, 2ziemniaczki, duuuużo sałatki (sałaty, pomidorki, ogórek, rzodkiewka, czerwona fasola), herbata - jestem z siebie bardzo dumna, bo po raz pierwszy od dawna zjadłam cały obiad ![]() planuję V(16.30): pół grejpfruta, herbata 45min interwałów VI(19.00): serek homo nat albo jogurt nat widzicie postęp? bo ja tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzisiaj będzie pomarańczkowa ocena (przed chwilą jadłam pomarańczę, więc jakoś mi zostało xD)
_________________________ ____________________ Cytat:
_________________________ ________________ Cytat:
_________________________ ____________ Cytat:
![]() _________________________ __________________ Cytat:
_________________________ __ wszystko jak wyżej. ajj, dzisiaj miałam ładne jadłospisy do oceny, aż przyjemnie się robi na sercu, że ludzie biorą dietę na poważnie, a nie robią z tego głodówek (;
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
Dzięki za ocenę!
Miałam tylko pęczak w torebkach, więc ugotowałam go najpierw w wodzie, a potem (juz bez torebki) wrzuciłam do mleka i zagotowałam. Do tego starty na tarce kawałeczek laski wanilii i taki sam cynamonu. Mi bardzo smakuje ![]()
Włosy: jest APL, będzie MBL! Moje włosowe patenty: Prostowanie bez prostownicy i suszarki "Metoda kubeczkowa" udoskonalona Edytowane przez venus in furs Czas edycji: 2010-03-14 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
BAN stały
|
Cytat:
(jak na moje oko, to ta wegetacja potrwa jeszcze kilka(naście) dni, a potem m-m-m napisze: "widzę swoje błędy, zaczynam się leczyć". tylko... może lepiej nie czekać tych kilku(nastu) dni.. Hm, m-m-m? nienienie! zdecydowanie mam dosyć głaskania Cię po głowie (!!!) TY PO PROSTU KŁAMIESZ. MYŚLISZ ZE JA TEGO NIE WIDZĘ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZŁOTA ZASADA m-m-m BRZMI: "zwiększajcie jeden posiłek kosztem drugiego,ą potem cieszcie się ze teoretycznie jecie więcej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boże , jakie to SMUTNE !! . Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-03-14 o 16:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Wczorajsze U :
Sn: 100g płatków cini minis truskawkowych zalanych szklanka mleka 1,5% , kromka razowca z almette smietankowym , szczypiorkiem , papryka i ogorkiem zielonym , herbatka malinowa 2sn: grahamka z masełkiem : szyneczka , serkiem zoltym , salata , szczypiorkiem , pomidorkiem , ogorkiem i papryka , pomaranczka O: caly woreczek kaszy jeczmiennej z sosem pieczarkowym , 4 ogorki kiszone P: kakao na szklance mleka 1,5 % , 10 wafli ryzowych ,,Musli'' z bananem i kokosem ![]() K: 2 jajka na miekko , serek wiejski 200g , kromka razowca z dzemem truskakowym , herbatka malinowa pomaranczka i jak ? Dzisiejsze U : Sn: 5 pancakes ![]() 2sn : dwie kromki razowca z maselkiem : szyneczka , serkiem capresi , pomidorkiem , szczypiorkiem i ogorkiem kiszonym , jabłuszko O: pol talerza ziemniaczkow , caly sloik 280g buraczkow z papryka , wielki kotlet schabowy P: galaretka truskakowa z bita smietana i 3 kostakami startej czekolady gorzkiej i garscia nerkowcow , cappucino smietaknkowe z pianka K: (bedzie) : salatka :salata , pomidorki , ogorek , kukurydza , szczypiorek , ogorek kiszony , papryka skropione oliwa z oliwek , na zagryche grahamka z masełkiem i jak?
#204 |
Wtajemniczenie
|
zjedzmniebejbe Dziękuje bardzo za ocene!
![]() ![]()
![]() |
#205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
U/P
śn. parówka wieprzowa z ketchupem, chrzanem i musztardą, jajo na miękko, 2 kromy dużego okrągłego chleba posmarowane masłem i twarogiem rozrobionym se smietaną i szczypiorkiem (duuuużo szczypiorku) i ogórasem IIśn. jabłko, 2 kawalki świeżuchnego drożdzowca ![]() ob. miska rosołu z makaronem, marchewką i pietruchą, caly talerz pierogów leniwych ![]() d. 2 kostki czeko z orzechami, sporo chrupek kukurydzianych P. 3 spore kawałki drożdżowca, jeden z maslem orzechowym; muller mix z orzechami macadamia i chrupkami w czekoladzie; bawarka z mleczkiem 3,2 i cukrem K. będą 3 kromki z masłem, pasztetem domowym i wędzonką, pekinką, ogórkiem; wpadną orzechy i chrupki kukurydziane bo mam straszną chcice na nie w ciągu dnia może w sumie 30 min łażenia po domu... |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
Witam ;* Calkiem fajny watek
![]() ![]() Odchudzam sie od okolo pol roku ![]() Napisze moj przykladowy jadlospis ![]() ![]() Pobudka - godz 8:00 Od 8:30 do 9:00 tancze + czerwona herbata 9:00 śniadanie - mleko 3,2 % (innego nie wypije ![]() ok 11:00 - 12:00 - jogurt lub ciemna bulka z serem, wedlina, pomidorkiem, ogorkiem, itp + zielona herbata ok 15:00 jest obiad i tu bywa roznie (rozne rodzaje zup np z makaronem, czasem ziemniaki lub kasza lub ryz z miesem) + zielona herbata ok 18:00 jajecznica na masle lub ryba smazona na oliwie z oliwek lub jajko lub serek wiejski + czerwona herbata Ćwiczenia silowe Po ćwiczeniach dokanczam to, co zaczelam jesc o 18:00 + czerwona herbata ![]() Oczywiscie pije wode w ciagu dnia ![]() Jak myslicie ile moze byc w takim moim przykladowym jadlospisie kalorii i czy jest to dobra droga to tego, zeby zgubic tluszcz, ktory jeszcze niestety mam ;>
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U/R:
ś: 2 kromki razowca, jedna z masłem i 2 plastrami szynki, keczup a druga z serem żółtym, pomidorkiem i papryką ![]() o: 2 gołąbki ze słoika, jabłko p: szklanka maślanki truskawkowej k: 2 kromki razowca, serek wiejski z truskawkami, jabłko, cappucino i jakk?
#209 |
Raczkowanie
|
P:
I: owsianka: 4 łyżki owisanych, szkl mleka 2%, łyżeczka miodu, spora garść mieszanki studenckiej II: kromka słonecznikowego z masłem i camembertem, mandarynka, cappucino III: 2 gałki ziemniaków, plaster schabu duszonego (z masłem), 2 ogórki kiszone IV: budyń słodka chwila, jabłko, potem szkl maślanki V: grahamka z masłem i serem żółtym na jednej ołówce, a na drugiej twaróg i dżem, do tego kakaoz łyżeczką miodu potem: mandarynka, jabłko jast lepiej?
#210 |
Raczkowanie
|
Więc i ja dodam
![]() Moje U. Ogólnie jem tylko 3 posiłki dziennie, tak jestem już przyzwyczajona i jakoś nie potrzebuję więcej. Śniadanie : 2 kromki chleba orkiszowego : 1 kawałek z cieniutkim plasterkiem szynki drobiowej i sałaty ; 2 z dwoma plasterkami sera białego, pomidorem i sałatą + jogurt Jogobella jagodowa + herbata Obiad : pierś z kurczaka + ziemniaki (ale ich nie jadam) + buraczki Kolacja : dwie kromki chleba orkiszowego : 1 z Almette śmietankowym; 2 z dżemem porzeczkowym + Fantasia truskawkowa + herbata Bardzo prosiłabym o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.