|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
Już sobie też marzę, że będzie potrafiła malować i rysować, czyli robić kolejną rzecz, do której mamusia miała zdolności, a je zaprzepaściła...
![]() |
#182 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Dzięki Pietrusia
![]() wlasnie.... Cytat:
![]() a w ogole dzisiaj bardzo pracowity dzień, jeszcze jutro mam co nieco dokonczyc, Tż wzial sie w koncu za okna.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłego wieczorka ![]()
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Wy pleciugi jedne ,kurna jeden dzien nie zagladalam na watek a tutaj nie dosc ze nowy watek juz sie rozwinał pełna para to jeszcze 7 stron do nadrobienie
![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() Ale Wy zasuwacie z tymi postami ![]() ![]() U nas sie okazalo po rozmowie z pediatra ze malutka jest uczulona na siersc i ten kurz ![]() ![]() Bylismy dzis na szcypieniu w koncu, swoja droge mamy przesuniecie o ponad 3 tyg ![]() ![]() ![]() Przeczytalam ze ktos(nie pamietam niestety juz kto) daje wit D 3-4 razy w tyg, no i u nas malutka tez dostaje tylko 3/tyg prawie od poczatku, miala male ciemiaczko i zeby za szybko nie zaroslo pediatra kazala tak dawac ![]() I strasznie zazdroszcze ze niektore juz nie musza wstawac w nocy na karmienia, poniewaz nasza gwiazdka jeszcze sie budzi na jedzonko ale obserwujac to stwierdzam ze ona to naprawde robi to z przyzwyczajenia i sprubuje ja oduczyc bo za jakies 10 dni skonczy 4 mies(swoja droga czas tak szybko leci, a chcialabym jeszcze sie nacieszyc malutka kruszynka ![]() ![]() Ide nakarmic mala bo sie zaczyna krecic ![]() No i ![]() I najwazniejsze Dzieciaczki sa absolutnie cudowne, udaly nam sie nie ma co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | ||||||
Rozeznanie
|
Pierwsza
![]() Przyszłam się odciągnąć, to sobie przy okazji poczytam co nie co ![]() ---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na naszą służbę zdrowia to po prostu brak słów... Po co my te składki płacimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to gratulacje dla szwagierki ![]() ![]() Cytat:
![]() Gosik Większość kolek ustępuje podobno po 3 miesiącu więc mam nadzieję, że będzie poprawa ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Tak czytam czytam u myślę, że ja mam ze swoją Kinią cudownie. Dziecie moje je butle raz w nocy. Nie budząc się przy tym wcale.Potem znowu nad ranem dostaje też się nie budząc (nawet jak musi dostać lekarstwa) i dalej śpi.
ps. jak powstanie już owy klub to po proszę o info na prv. ![]() aaa i dziś mnie w chupie nie ma, więc pewnie jak wrócę to na trzaskacie tyle postów, że się z czytaniem nie wyrobie!
#187 |
Wtajemniczenie
|
kurcze dziewczyny ale pędzicie z tymi stronicami potem ciężko nadrobić
![]() KAROLINA84 a jam mam wrażenie że pisze po normalnemu, to moja codzienna gadka -mowa. ja i tak po śląsku niegadam bo nieumie i sama dużo nierozumię ![]() a wiecie może co to fuzekle? ![]() BROMBUSIA powinna chyba wiedzieć fuzekle albo śmierdzące bobry tez tak na to mówimy ![]() KATARINA081 mała jest sliczniutka ![]() TARASIA my daliśmy od razu dwa imiona i Jessica czyta sie przez Dżesika ale to wiesz , u nas zawsze byly dwa imiona ja akurat mam 3 bo na bierzmowaniu też Anna Maria Teresa a chciałam Anna Maria Magdalena ale była taka jedna Magdalena ( cciippaa jedna) że obrzydziła mi te imie i wziełam se Tereska i teraz znów żałuje SIMPATICA a moja mała od kąd bierze ferrum lek to nie puszcza sobie bączków i trosieńke za nimi tęsknie bo zawsze sie uśmiałam przy tych bączkach ![]() a jaka dżampreska u mnie była wczoraj wszystko ładnie grzecznie obaliliśmy sobie żubróweczke z tym sokiem jałbkowym ale cholery jedne cyganiły ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- gratuluję kolejnego bobaska w rodzinie ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
halo halo,
kllubik fajna sprawa ![]() choć będzie 2 razy więcej do nadrabiania... a my takie pleciugi jesteśmy że pół dnia nieobecnośći to później wieczór nadrabiania! ja dziś wybieram sie na shopping ![]() i miłej soboty! ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- a co myśłicie o takiej lampce ??? http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dz...zylulanka.html w ogóle bardzo ładne tu są zabawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Jestem tak okrutnie niewyspana, chociaż spałam do 8, czuję się jakby mnie krowa przeżuła i wypluła ![]() Chyba walnę jeszcze w kimono, a plecy mnie tak bolą że szok . Młody urządził pobudkę o 1.30, smoczka mu dawałam 3 razy, ale tak wrzeszczał, że chyba sąsiadów obudził i w końcu go wzięłam na cyca, a że byłam nieprzytomna to znowu zasnęłam i obudziłam się o 4.30 z Młodym przytulonym do cycka ![]() Gdzie te czasy, że spał do 8 ![]() Cytat:
![]() Xpresssja lampka świetna ![]()
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dzieciaki śliczne ![]() ![]() Wczorajsze szczepienie - super (dziękujemy za kciuki) - malutka tylko trochę się skrzywiła - obyło się bez płaczu ![]() ![]() ![]() ![]() A i jestem już w klubie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Właśnie a ja wczoraj zapomniałam napisać, że mi się plujący Andree bardzo podobał
![]() Mój też tak robi, chociaż nie z taka pasją jak Andree ![]() Ditu super, że tak gładko poszło ![]() I Moniam gratuluję matko chrzestna ![]() I tak w ogóle witam nowe Mamuśki ![]()
#192 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ja tam samo sie czuje fatalnie, u nas pobudka byla o 1.10 i od razu wielki głod, wiec nawet nie probowalam oszukiwac smoczkiem. Wystarczy ze wsadzilam a ksiezniczka wyplula. Nakarmilam ja i jak odnosilam do lozeczka to juz byla 1.50...wrocilam do siebie a ta prezeska mala w placz, wiec znow z drugiego cyca zaczelam karmic i tak juz zostala z nami w lozku.Ale jedyny plus ze nie musialam odciagac mleka. I o 6.45 zno pobudka i znow głod ![]() Dzis idziemy na dlugi spacer i mam zamiar sciagnac teraz lejdis, bo nigdy nie ogladalismy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Rozeznanie
|
Melduję się na nowym wątku!
![]() Piertusia, super sprawa z tymi fotkami ![]() Dziewczny, nie mam możliwości Was teraz nadrobić, ale chciałam szybko podpytać czy mamy jakiegoś eksperta od akwarystyki na forum bo ja od środy walczę z moim akwarium i efekt jest taki, że mi wczoraj padło 16 rybek a dziś chyba padnie reszta.. a wodę już 2 razy wymianiałam... i niby wszytkie ph, azoty i inne takie w normie... i rybki na chore nie wyglądają...a tak mi ich szkoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Moim skromnym zdaniem nauka od 3 miesiąca mija się z celem ponieważ spotkania 2 razy w tygodniu po pół godziny albo i krócej dadzą znikome efekty, jeżeli w ogóle jakiekolwiek będą.Do języka potrzebna jest systematyczność. Więcej dziecko się nauczy jeżeli ty będziesz do niego w domu mówiła po angielsku regularnie albo kiedy będzie oglądać bajki po angielsku. Myślę, że rozsądny wiek na rozpoczęcie nauki to minimum 4 latka. Chociaż etap maluszka jest najlepszy na kształtowanie poprawnej wymowy. Wtedy aparat głosowy jest jeszcze tak elastyczny, że dziecko bez problemu powtarza różne dźwięki (nawet nietypowe dla własnego języka). Dlatego jeżeli zdecydujesz się na naukę we wczesnym wieku, zwróć uwagę na wymowę lektora. Ale się rozpisałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wow! u nas tylko 5370 Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-03-20 o 07:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Lucky zajrzyj na podforum wiZOOż tutaj na wizażu i tam zadaj pytanie, tam siedzą dziewczyny,które się na pewno na tym znają
![]() Ja raz miałam jedną rybkę, więc zupełnie nie w temacie jestem ![]()
#196 |
Zakorzenienie
|
![]() tarasiu - ale u nas waga urodzeniwa - 4320 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
nasze waza podobnie, bo moja tydzien młodsza i wazyla 5100g
![]() a wagi urodzeniowe tez mamy podobne z tego co pamietam?bo u nas 2850g:P mamy filigranowki małe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Wtajemniczenie
|
no tak, zapomniałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Rozeznanie
|
simpatica dziękuję za info o klubie
![]() Jeśli powstanie to ja też się zapisuję i już bardzo jestem ciekawa tych pikantnych historii ![]() Jeśli chodzi o angielski to mój TŻ uczy tego języka i już do naszego maluszka mówi po angielsku, ale czy to przyniesie jakieś efekty to nie mam pojęcia. Z biegiem czasu też mamy zamiar Nikosiowi puszczać bajki i piosenki w języku angielskim. A ta metoda Helen Doron nie pasowałaby mi o tyle, że z tego co wyczytałam trzeba z maluszkiem na jakieś zajecia śmigać, a ciężko by nam było zaliczyć zajecia w ciągu 1,5 - 2 godz. między karmieniem a spaniem. W temacie rybek nie pomogę. Nie wiem czy pisałam, że do mojego czarnego kota przybłąkał się kilka miesiecy temu rudy kot i żyli sobie w przyjaźni, aż na początku marca przyjaźń przerodziła się w cos wiecej ![]() ![]() Jednego oddam Domi ![]() ![]() ![]()
#200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
może być czarny, rudy, kulawy, z kaprawym oczkiem ![]() bo ja UWIELBIAM koty!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Nieeeeeee noooooo, jeden wieczor i tyle do nadrabiania!!
![]() Mialam odpisywac, ale wasze teksty mnie rozwalily...."spuscic cyce", "przyszlam sie odciagnac", "zboku" tudziez "ztylu"... ![]() I jeszcze Klub juz jest! ![]() ![]()
#202 |
Zakorzenienie
|
Sexy przyslij mi tego kotka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co moje dziecię zrobiło?
Tak wykręcał ananaskiem na macie, że wyciągnął to kółeczko z haczyka i wyrzucił ananaska hen daleko od maty ![]() Sexy ja Ci wysłałam zaproszenie do klubu, chyba że to komuś innemu wysłałam ![]()
#204 |
Zadomowienie
|
BROBMI !!!
![]() ![]() ![]() Ja też poproszę klubowe zaproszenie ![]() i Pietrusia podaj maila wyślę fotkę Laury, chyba że tutaj mam załączyć i weźmiesz na listę. Lecę na pocztę ... tak mi się nie chce. Czy wasze wózki z pompowanymi kołami też takie ciężkie... jeszcze trochę i będę mieć siły jak pudzian....
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2010-03-20 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj moj wizek tez jest taki ciezki ze masakra ![]()
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
![]() Pisa,łam z dzieckiem na kolanach ![]() Już wysyłam zaproszenie ![]()
#207 |
Zadomowienie
|
Dzi ekuje kochane
![]() Brombi ja ostatnio wyluzowałam z zamówieniami w sigmie bo dużo później nie bylo w hurtowni, ale mungowe to chodzą za mną od lutego i znowu przegapiłam, jestem w jednym zamówieniu mungowych ale z braku laku wzięłam rozmiar wyżej , bo niektóre są zaniżone, może się uda ![]() ![]() za to "kopytka" czarne ostatnio znalazłam i jeszcze do odebrania w moim miescie, tylko czas musze znalezc
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Carolans ja na razie brałam udział w 4 zamówieniach, ale szare wentylki nie przyszły, a Eary zrezygnowała z czarnych zarowych sandałków, więc w sumie dwie pary butków, a teraz te, bardzo mi się podobają
![]() A jaki masz rozmiar? Bo na mungowych jeszcze wolne miejsca. Kopytka mi się osobiście nie podobają, chciałabym żeby któraś z organizatorek zamówiła zwykłe oksfordy na obcasiku, bo te z sigmy bardzo ładne są, ale niestety nie ma chętnych ![]()
#209 |
Wtajemniczenie
|
TARASIU no znalazłam w książeczce z imionami no i tak było napisane więc tak zostawiliśmy, ja chciałam jako pierwsze imię Jessica ale troche to takie amerykandzkie
![]()
![]() |
#210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
yyyy jakbym czytała posta po chińsku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.