![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część X ::..
ooo.. z Lubelli szybko odpisują.
Napisałam do nich i otrzymałam to : Dzień dobry, Z definicji "Typ mąki określany jest poprzez pomiar masy składników mineralnych (popiołu), pozostałych po spaleniu próbki mąki". Praktycznie popiół odzwierciedla zawartość w mące otrąb i innych części niebędących bielmem ziarna, z którego powstaje mąka biała T 450, T 500. Zgodnie z nazwą Mąka Pełne Ziarno i Makaron Pełne Ziarno od Lubelli zawierają wszystkie składniki ziarna, czyli odzwierciedlają jego naturalny skład, zatem popiół jest zbliżony do tej wartości w ziarnie pszenicy (tj. 1,6-1,9%). Znaczy to, że w przypadku tych produktów można by mówić o typie pomiędzy 1600 a 1900. Jak widać popiół, a więc i typ mąki może się nieznacznie zmieniać i zależy to w dużej mierze od warunków klimatycznych (zwłaszcza rozkładu opadów) na terenie uprawy zboża w danym roku, dlatego właśnie Lubella nie podaje jednej, stałej wartości. Pozdrawiam, Edyta Knuta" hmm.. czyli jest szansa że ma ponad 1850, ale czarno to widze ![]() ![]()
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozumiem ze te 2 miesiace bylas najpierw na I fazie a pozniej 1.5 miesiaca na II ? Mam jeszcze pytanie co z ruchem, cwiczeniami terningami? Jak to wszytsko wygladało? Bylabym wdzieczna zebys to zoobrazowala bo bardzo jestem ciekawa jak mozna uzyskac taki efekt! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
BAN stały
|
Dziewczyny, jemy watrobke drobiowa? Bo nie znalazlam zadnego przepisu w przepisowni, a na listach 1 fazy nie ma informacji o tym.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
wg ksiązki, watroba wolowa jest zabroniona, ale nie ma nic o drobiowej. w sumie z tego co pamietam, to bedac poprzednio na diecie chyba zjadłam raz, a że ja bardzo lubię, to znaczy ze pewnie któras z dziewczyn powiedziała ze nie wolno
![]() edit: Ok sprawdziłam. Zalecane jest chude mięso czyli takie które zawiera do 10g tłuszczu całkowitego i do 4,5 grama tłuszczu nasyconego w 100 g. wg źródeł internetowych watróbka drobiowa bogata jest w duza ilość białka i stosunkowo niewielką ilość tłuszczu. Prosze : Białko: 19,1 Tłuszcz: 6,3 Węglowodany: 0,6 Wartość energetyczna: 136 wygląda więc na to że można.
Edytowane przez dzonksik Czas edycji: 2010-04-26 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
28nana gratuluję zrobionych km
![]() inutil ja do nalesnikow czy placuszkow czy ciasta uzywam mąki pełne ziarno z lubelli - do nabycia w supermarketach za 3.50 chyba... Pozostałych typów maki które wymienilaś używam do pieczenia buleczek, chleba - są do kupienia w realu u mnie, a orkiszową kupuję w sklepie ze zdrową żywnoscią... Tylko tam jest strasznie drogo... Poza tym możesz uzywać wszystkiego co ma w nazwie "pelnoziarniste" ![]() moodlishka ja na I piłam zieloną codziennie i to w sporych ilościach... Chyba powinno sie mniej, ale ja uwielbiam zielona, więc nie moglam się odzwyczaić ![]() Co do mąki z lubelli, to wczoraj specjalnie się po nią wybralam do marketu, żeby sobie dzisiaj nalesniki zrobić na sniadanko, bo z tej grubiej mielonej to jakos mi się nie widziało i teraz mnie zastrzelilyscie ta informacją... Ale zgadzam się z saming że lepsza taka niz zwykła pszenna... Więc będe jej nadal uzywac ![]() Mojemu dziacku nalesniki z tej mąki smakowaly, więc mam sukces ![]() ![]() Za to na obiad srobilam sobie pirwszofazowe placki selerowe - ale pychota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, fajnie że mogę tych mąk używać, bo zrobiliśmy niezły zapas w Auchanie
![]() ![]() ![]() dziś na obiad znowu chili, w czwartek tak mi smakowało że robię jeszcze raz, tylko tym razem z mięsa mielonego, nie z kuraka. Edytowane przez inutil Czas edycji: 2010-04-26 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakie węgle jecie - chodzi mi o to czy głównie w postaci chleba i bulek i makaronu, czy często robicie nalesniki i ciasta?? Bo nie chcę przesadzić, a na podwieczorek lubię zjeśc coś slodkiego... Więc czy bardzo zaszkodzi jeśli będę jeśc kawałek drożdżowego czy nalesniki??
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
hej plazowiczki
![]() ![]() u mnie dzis 9 dzien I fazy. Po 8 dniach -2,4kg ![]() ![]() Kupilam wreszcie ser zolty - zawartosc tluszczu 17%. ![]() dzieki wszystkim za odpowiedzi co do musztardy ![]() ![]() na II fazie wg ksiazki mozna jesc parowki raz na tydzien pod warunkiem, ze sa niskotluszczowe. Gdzie takich szukac? Znalazlam chyba z Sokołowa na stronie internetowej, ale w sklepach ich nie widze. Dzisiaj w kauflandzie przepatrzylam rozne, ale wszystkie mialy sporo tluszczu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() powiem Wam, ze cos mi sie smaki pozmienialy na tej diecie ![]() ![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2010-04-26 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Wtajemniczenie
|
watrobki nie mozna na pierwszej fazie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
BAN stały
|
Drobiowej??
Kolezanka wyzej wszystko opisala, sadzac po skladzie mozna ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- W mojej w skladzie jest 19 g bialka, 4 tluszczu i 1 wegli. W tej porcji ktora kupilam |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez feline2 Czas edycji: 2010-04-26 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Watrobka jest owszem zdrowa jesli zwierzeta sa w hodowlach ekologicznych. Zwierzeta tuczone na farmach sa faszerowane antybiotykami i sterydami. Ich watrobki sa otluszczone i zawieraja caly ten syf, ktory sie im wtlacza. Jesli mamy dostep do watrobki z ekologicznej farmy, gdzie jest wolny chow a nie klatkowy i kurki jedza pszenice i skubia trawke to mozna taka watrobke od czasu do czasu spozywac. Oczywiscie kobiety w ciazy i osoby majace problemy z cholesterolem powinny zupelnie zrezygnowac z watrobki. Te pierwsze z racji duzej ilosci witaminy A, ktora moze uszkodzic plod, te drugie z oczywistych wzgledow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
BAN stały
|
No to wiecej pytan nie mam ....
W takim razie wyladuje w koszu .... |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Wtajemniczenie
|
Nie musi ladowac w koszu watrobka, zjedz ja ale wiecej na jedynce nie kupuj. A jesli bardzo lubisz to poszukaj sklepu gdzie watrobka jest drozsza i pochodzi z ekologicznej farmy i od czasu do czasu na dwojce mozesz jesc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale I chyba miałaś tylko 2 tyg i nie dłużej?? no i ta 3dnówka wątpię by Cię odchudziła(raczej odwodniła?) w każdym bądź razie efekt powalający ![]()
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
I faze miałam tylko 2 tygodnie. Niestety nigdy nie jadam dużo, a dla mnie te 3 posiłki to i tak dużo
![]() ![]()
#202 |
Wtajemniczenie
|
Ja sama nie wiedzialam, ze nie mozna na jedynce watrobki ale tu na forum ktos o tym pisal. W ksiazce zabroniona watrobka cieleca a o kurzej nie ma mowy. W kazdym razie przemawia za mna argument o cholesterolu. Watrobke uwielbiam ale staram sie jadac rzadko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurczę,mi jakoś spadło jakieś 2 kg od kiedy jestem na aerobiku+pilnowanie by zdrowo jadać(5 posiłków przeważnie niegrzesznych) no i trochę mi smutno,że waga nie chce ruszyć a ja chcę jeszcze 2 kg zgubić-a nie chcę wracać na I bo się na niej męczę ![]() eh
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Ale jak to od początku, dlaczego zaczynasz od nowa? Ile dni byłaś w 1 fazie? Takie powroty na jedynkę, zaczynanie od początku to nic dobrego. Organizm do prawidłowego funkcjonowania potrzebuje węglowodanów także. Wygłodzisz organizm i będzie większe prawdopodobieństwo, że rzucisz się na coś słodkiego. Poza tym, do spalania tłuszczu niezbędne są węglowodany.
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie plażowiczki
![]() ![]() Większych grzechów na koncie nie mam (dwa płatki ryżowe i trochę czekolady bez cukru, dla diabetyków - to chyba nie tak tragicznie?) Za to dzisiaj, jak na razie czysto.
Zapuszczam włosy! obecnie: 57cm cel: 73cm Walczę o bikini body! Do 29.06.2013 : Pozbywam się cellulitu ![]() Nie jem słodyczy: dzień 7 Biegam i ćwiczę Jem zdrowo ![]() Tracę centymetry w udach! Buduję kondycję i mięśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
te light zawierają więcej tłuszczy a wcale nie tak dużo kakao edit:dziewczyny, przechodzę załamanie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2010-04-26 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba ze w ramach III fazowego grzeszku ![]()
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Zapuszczam włosy! obecnie: 57cm cel: 73cm Walczę o bikini body! Do 29.06.2013 : Pozbywam się cellulitu ![]() Nie jem słodyczy: dzień 7 Biegam i ćwiczę Jem zdrowo ![]() Tracę centymetry w udach! Buduję kondycję i mięśnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
dygotka8 a od dawna tak waga stoi?? Moze jesz czegoś za dużo, o jedną porcję węgli albo o owoc... Moze jakieś ćwiczenia... Sama nie wiem, sama sie tego boję...
Alem się zapchala zapiekanką z soczewicy ![]() ![]() ![]() Też macie takie ciagoty do ważenia się codziennie... Ja ledwo się powstrzymuje co rano ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie mam ciągot, a wręcz płakać mi się chce jak mam sięzważyć, bo boję się, że waga stoi w miejscu lub- co gorsza- wzrasta... Boję się rozczarowania strasznie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.