![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Tył biżuterii
Wiem, już, że tył biżuterii jest podszyty skórką lub filcem. W jaki sposób dokładnie? Jak to przyszyć, żeby nie zniszczyć wierzchu? przychodzi mi do głowy tylko "na okrętkę" cieniutką igłą, łapiąc sutasz bardzo delikatnie?
Czytałam też o podklejaniu a nie podszywaniu, jakim klejem, czy nie zniszczy pracy? Czy któraś z Was byłaby tak miła i pokazała wykończenie swojej biżuterii z tyłu? A może macie jakieś linki do stron gdzie jest coś o wykańczaniu tyłu sutaszowych cudeniek?
Moja biżuteria: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=377158 Książki na wymiankę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=400489 Wymienię biżuterię: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=442137 Kosmetyki do wymiany: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=400483 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tył biżuterii
Skórką się nie podszywa, tylko podkleja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | ||
Przyczajenie
|
Dot.: Biżuteria z sutaszu+koraliki/kamienie JAK SZYC
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
Naila w którymś poście pytała się, czy nie lepiej byłoby, gdyby sutasz był dwustronnym. Znalazłam taki tutek, w którym naszyjnik jest robiony bez podklejania spodniej strony. Autorka pisze o "stopieniu" końców sznureczka i podwinięciu ich, aby w niewidoczny sposób zakończyć pracę. Szczerze mówiąc, próbowałam opalać końcówki sutaszu zapalniczką, ale ten (przynajmniej z Bazardekoracji) po prostu się pali. Może autorka ma sutasz z włókien sztucznych, które się topią?
I jeszcze pytanko techniczne ![]() Jeżeli chcę kolczyki na sztyft, to używam zwykłych sztyftów do wklejania (z talerzykiem albo z końcówką do włożenia w dziurkę kamyczka czy perełki)?. Obmyślam sprawę technicznie i wydaje mi się że taki standardowy kupny sztyfcik po podszyciu spodniej strony filcem będzie ledwie wystawał z tego filcu? Czy zrobić dłuższe sztyfty samemu? Jakie są wasze doświadczenia? I jeszcze jedna uwaga odnośnie kompozycji ![]() Dzisiaj kombinując z "zaczątkiem" koczyka, który ma obrosnąć jeszcze zawijaskami, doszłam do wniosku, że ten rodzaj rękodzieła wymaga (tak jak u kosmonautów ![]() ![]() Edytowane przez zanna4 Czas edycji: 2011-02-03 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Łiiiiii!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
ale z pewnością może nam grozić zalew sutaszu niskiej jakości ( nitki z przodu, zła kompozycja, koślawe,itd) za niską cenę. Cytat:
ale też uważam, że filc lepszy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo w Polsce(w necie) pokazuje się tylko jeden(duży)zakład który produkuje m. in.sutasz....( i patrząc po kolorach ten w którym zaopatruje się Bazar), ale nie wierzę, że jest jedyny... bo zakładów dziewiarskich jest przecież więcej. nie spotkałam też tego sznurka dwukolorowego ( beżowo- czarnego) |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
Chociaż na razie zajmowałam się tylko biżuteria fimo, to sutasz mnie oczarował. Efekty są niesamowite. Właśnie się przymierzam do kupna sznureczków, mam tylko jeden problem. Najpierw chciałam wziąć po metrze różnych kolorów i po 2 m tych bardziej uniwersalnych, które pewnie częściej będę używać. Ale potem mnie tknęło, czy mi czasem tych sutaszy nie zabraknie? Nie chcę kupować ich dużo, bo nie wiem czy takie szycie mi się w ogóle spodoba (chociaż powinno
![]()
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
1 m sznurka w jednym kolorze wystarczy albo na 1 parę, albo na kilka, jeśli użyjesz kilku kolorów. Oczywiste jest, że im większe kolczyki, więcej zawijasków, tym więcej sznurka pójdzie.
Zatem na początek spokojnie po 1m może być, najwyżej szybko będziesz kupować znowu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem 1 metr to świat i ludzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
To tym razem ja pokażę Wam swój pierwszy krzywy sutaszowy wytwór
![]() ![]() ![]() Ogólnie strasznie to było przyjemne, choć na początku myślałam, że zdechnę obszywając ten główny element pierwszy raz, a już żeby w ogóle złożyć dwie tasiemki razem jakoś równo to był kosmos. Strasznie śliski jest ten sutasz. Ale jest jeden śmieszny efekt uboczny - jak zrobiłam coś sama (nawet jak krzywe i niedorobione) to już nie mam ochoty kupować biżu z sutaszu ![]() ![]() A, i na razie jest nie podklejony z tyłu, bo nie mam skórki. Gdzie można taką skórę kupić? Jakiś szewc, czy coś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
To ja pierwsza
![]() ![]() ![]() ![]() Ja tez mam to zboczenie, że nie kupuję nic co mogłabym zrobić sama ![]() Edytowane przez extrano Czas edycji: 2011-02-06 o 23:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
Smoczku genialna jesteś! Nie widziałam jeszcze połączenia sutaszu z czymś innym niż koraliki. No ale czegóż się spodziewać po mistrzyni AC
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
wiedziałam, że ci wyjdzie pięknie...a z AC i oryginalnie .
dużo czasu schodzi jak chce się zrobić dokładnie...prawda? ale zabawa i odskocznia super... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Edytowane przez smoczek Czas edycji: 2011-02-06 o 23:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
a mówią, że wszyscy zaczynają od zera
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
Orginalny wisior Ci wyszedł , mam nadzieję że dzisiaj dostanę sznureczki
![]()
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
Smoczek, śliczny ten wisiorek! Jestem pod wrażeniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Świetny wisior, dlaczego mój pierwszy (oraz drugi i trzeci, czwartego nie skończyłam) sutasz wyglądał jak idź stąd, a niektórym wychodzi od razu tak ładnie? To niesprawiedliwe
![]() Edytowane przez Martva Czas edycji: 2011-02-07 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
![]() I ponawiam pytanie - wiecie gdzie kupić taką skórkę do podklejania? Zwłaszcza w Krakowie? -> Martva - wolałabyś nie widzieć moich pierwszych i ostatnich prób wyplatania koralikami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
wow, smoczek mega wisior
![]() a jak chcesz skórkę to napisz na priva jesli nie zdobyłas jeszcze, mam i mogę sie podzielić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Smoczku może poszukaj w zakładach kaletniczych, czy produkujących odzież ze skóry- może mają do odsprzedania za niewielkie pieniądze jakieś ścinki, a jak nie Kraków to na allegro czasem takie rzeczy widziałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedź, jak tylko wrócę z moich krótkich wakacji to od razu zamawiam sznurki
![]() Smoczku, jak ja bym chciała, żeby mój pierwszy sutaszowy projekt tak wyglądał. Przepieknie ![]()
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
boszzz... jak ten sutasz wciąga...
![]() Gary niepozmywane, rodzina głodna, a ja szyję... no właśnie: szyję? wyszywam? haftuję??? hmm... sutaszuję? ![]() Edytowane przez Admira07 Czas edycji: 2011-02-07 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Wow, ślicznie Smoczku!
![]() ![]() Kurde, muszę wziąć się do roboty, bo dawno nie robiłam, a 2 pary kolczyków leżą do wykończenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
No dobra, to ja tak z innej beczki zupełnie
![]() ![]() http://bi.gazeta.pl/im/7/9071/z9071937X,Agnieszka-Popielewicz.jpg ![]() Edytowane przez ollccia Czas edycji: 2011-02-08 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No chyba, że któraś się przyzna ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- te ? ----> http://kateandkate.pl/site.php?kateg...0,1270&ppage=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
Hmm, wyglądają podobnie, ale głowy sobie uciąć nie dam... Obstawiałam raczej Margitę albo Larę Egaree, ale już pisałam wcześniej, że się jeszcze nie wdrożyłam w sutasze i dlatego pytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na pewno te... 15,5 cm tu widać lepiej http://film.interia.pl/galerie/wydar...1409980,12,341 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że celebrytki to w Kate&Kate raczej kupują
![]() Magda Mołek to już drugi raz pokazuje się w sutaszowych kolczykach ![]() No i oczywiście Ania Przybylska, Miranda z Sexu w Wielkim Mieście, Sienna Miller... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.