Panny Mlode Kielce - część VI - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-19, 10:50   #181
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81
Dot.: Panny Mlode Kielce - część VI

Cytat:
Napisane przez madziastanczyk Pokaż wiadomość
Witam! Dziewczyny mam do Was prośbę... Tylko trochę się wstydzę tak wywlekać życie osobiste na forum...dlatego podam link i zaraz go skasuję. Zrobiłam rys prezentacji którą chciałabym włączyć Tż na naszym weselu. Proszę o opinię. Po raz pierwszy coś takiego robiłam więc wyszło co wyszło.... :-D
Madzia świetna prezentacja, niestety nie wiem czy dałaś jakiś podkład muzyczny bo nie mam głośników w pracy ale bardzo mi się podoba a tak swoją drogą to podobna jesteś do Iwony Guzowskiej

NIKOLA - 05-03-2012

Edytowane przez syrwia81
Czas edycji: 2010-05-19 o 10:52
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:54   #182
wiktoriapronobis
Przyczajenie

ja na Twoim miejscu wplotlabym wiecej Was. Np dodala przenikajace sie filmiki, nie musi to być oscarowa reżyseria i zdjęcia ale napewno masz jakies filmiki nakrecone aparatem jak Twoj ukochany sie usmiecha, albo gdzies idziecie itp i dodalabym kilka takich ujęc. Zobacz na przykladzie Ani z zielonego wzgórza
od 1,36 min do konca http://www.youtube.com/watch?v=sfggh...eature=related
wiktoriapronobis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:56   #183
srubka87
Zadomowienie

madziastanczyk-piękna...zrobiła m podobną na naszą 7 rocznice, Tż bardzo się wzruszył
Stary 2010-05-19, 11:10   #184
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Witam! Dziewczyny mam do Was prośbę... Tylko trochę się wstydzę tak wywlekać życie osobiste na forum...dlatego podam link i zaraz go skasuję. Zrobiłam rys prezentacji którą chciałabym włączyć Tż na naszym weselu. Proszę o opinię. Po raz pierwszy coś takiego robiłam więc wyszło co wyszło.... :-D
http://www.youtube.com/watch?v=W6lxdW6YKu8
Łaaaaaa jak mnie dawno nie byłooo.. Komp mi posłuszeństwa odmówił..
Ja i mój to też Madzia i Michał też mu kiedyś zrobiłam prezentację, ale zamiast sie wzruszyć jak planowałam to on zaczął się ze mnie śmiać, że pierdoła jestem
Stary 2010-05-19, 11:12   #185
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiktoriapronobis Pokaż wiadomość
ja na Twoim miejscu wplotlabym wiecej Was. Np dodala przenikajace sie filmiki, nie musi to być oscarowa reżyseria i zdjęcia ale napewno masz jakies filmiki nakrecone aparatem jak Twoj ukochany sie usmiecha, albo gdzies idziecie itp i dodalabym kilka takich ujęc. Zobacz na przykladzie Ani z zielonego wzgórza
od 1,36 min do konca http://www.youtube.com/watch?v=sfggh...eature=related

kurcze no wlaśnie nie mamy żadnych filmików!! No poza tym jednym jak się maluję w łazience... To narazie jest tylko taki filmik "na brudno" więc na pewno dodam więcej fotek.

syrwia podklad muzyczny jest z filmu "tylko mnie kochaj". Hi hi hi ja i Guzowska... W liceum mówili że jestem podobna do Kayah bo chodziłam w takich ogromnych kolczykach - kołach i mam nos podobny do niej.

dziękuję dziewczynki!!!
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:21   #186
wiktoriapronobis
Przyczajenie

wlasnie takie sa fajne, wiesz Ty sie malujesz, a jego nakrec jak sie bedzie gdzies szykowal do wyjscia, albo dla kontrastu jak jest totalnie nieprzygotowany z piwkiem w reku, i poprzeplataj te ujecia, to bedzie zabawne dla ogladajacych
Stary 2010-05-19, 11:22   #187
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez pupsik Pokaż wiadomość
uuu to i ja sie dopisuje do nowego wątku i jak zwykle z prośbą...ma może ktoraś z was namiary na pracownie sukien ślubnych Anna z Kosciuszki..chcialabym przeslac zdjecia i poprosic o wycene sukni mailem no ale nigdzie go nie mogę dorwać! pomocy
ona nie ma maila idz tam
pracuje tam bardzo sympatyczna dziewczyna
ja juz halke mam zamowioną i sądzę że się nie rozczaruję
ale fakt jest fakt nei mają maila
były na targach slubnych w kielcahc i rozdawaly ulotki.. nie bylo na nich maila wiec nie sadze zeby mial ktos
Stary 2010-05-19, 11:27   #188
wiktoriapronobis
Przyczajenie

mozesz tez zmienic muzyczke na takie smieszne ujecia, wiesz przez caly czas wolna i romantyczna jak Ty sie malujesz np Lady in red, a przy nim jak siedzi z piwkiem np Facet to swinia No moze przesadzilam, nie wiem czy ma az takie poczucie humoru, ale duzo jest szybkich lekkich i przyjemnych melodyjek Takie przerywniki tylko nie musisz sobic z calosci parodii

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

sorki wkrecilam sie, zboczenie zawodowe

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Stary 2010-05-19, 11:27   #189
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
sylwkowa-ja kupiłabym 1,5 l. gazowanego, 1,5l soku i 1,5 l wody niegazowanej. W poprawiny to nawet więcej wody pójdzie
ewelkafly-bawiłam się z Borowieckim na weselu-nieźli byli, zwłaszcza wokalistka, ale ten wokalista straszne chamski. Ale Was zrobili..w 2 osoby to niech sobie w domu pogra...
mrweczko-my idziemy do urzędu w czwartek.. Przy spisywaniu protokołu są takie pytania? Wiesz w sumie to nie płacisz za powietrze, a dostaniesz o tyle więcej jedzenia, które możesz zabrac od domu i następnego dnia dla gości masz jak znalazł...Poza tym coś Was skłoniło do wyboru tej sali...Nad czym się zastanawiacie jak coś?
Srubko tu masz cały protokół i wszystkie pytania

http://www.informator-weselny.pl/por...dmalzenski.htm

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2010-05-19 o 11:41
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:32   #190
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
ona nie ma maila idz tam
pracuje tam bardzo sympatyczna dziewczyna
ja juz halke mam zamowioną i sądzę że się nie rozczaruję
ale fakt jest fakt nei mają maila
były na targach slubnych w kielcahc i rozdawaly ulotki.. nie bylo na nich maila wiec nie sadze zeby mial ktos
firmowego maila nie mają ale można spokojnie pisać do p. Moniki w sprawie wyceny (ja tak robiłam) a maila dostałam tu na forum i wstawiłam go dziś rano też

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:52   #191
vodia
Przyczajenie

Madzia wstaw jeszcze raz linka, chetnie bym sobie zobaczyła albo prześlij mi na PW. Może skradnę na jakąś okazję od Ciebie pomysł
vodia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 12:03   #192
17072010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vodia Pokaż wiadomość
Madzia wstaw jeszcze raz linka, chetnie bym sobie zobaczyła albo prześlij mi na PW. Może skradnę na jakąś okazję od Ciebie pomysł
dołączam się od prośby... ja kiedyś zrobiłam dla mojego Tż filmik z naszymi zdjęciami i różnymi cytatami... ale się biedaczek wzruszył... aż mu się łezka zakręciła
Przyszła mi biżuteria którą zamawiałam na allegro jest śliczna, tylko zastanawiam się czy nie domówić jeszcze jednych kolczyków jak będę w domku to wstawię zdjęcia

17072010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:09   #193
oliffka2
Raczkowanie

A my dziś pięknie i elegancko załatwiliśmy USC więc kolejna rzecz z głowy. Dziewczyny a ile wasi TZ płacą za wydanie dokumentów do ślubu w swojej parafii z zapowiedziami od razu?
Stary 2010-05-19, 12:14   #194
monnagiovanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
Piszę pracę na dialektologię-prześlijcie mi trochę sił i mądrości...
Przesyłam Czy teraz na dialektologii też trzeba latać po wsiach z dyktafonem i nagrywać ludzi mówiących gwarą?? Bo jak ja studiowałam, to było coś takiego

madziastanczyk fajny pomysł, ciekawe jak zareaguje Twój Tż...
Stary 2010-05-19, 13:01   #195
17072010
Raczkowanie

Cytat:
kurcze no wlaśnie nie mamy żadnych filmików!! No poza tym jednym jak się maluję w łazience... To narazie jest tylko taki filmik "na brudno" więc na pewno dodam więcej fotek.

syrwia podklad muzyczny jest z filmu "tylko mnie kochaj". Hi hi hi ja i Guzowska... W liceum mówili że jestem podobna do Kayah bo chodziłam w takich ogromnych kolczykach - kołach i mam nos podobny do niej.

dziękuję dziewczynki!!!
dziękuję fajny pomysł na filmik, tylko dla mnie jest zdecydowanie was za mało... jak będę w domku to spróbuję wrzucić mój filmik, może będzie pomocny w tworzeniu (są na nim różne cytaty)

Stary 2010-05-19, 13:23   #196
kleome84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
My też tak zrobiliśmy i rodzicom było bardzo miło
No właśnie mam zamiar tak zrobić, napisać specjalny tekst dla Rodziców, bo jak mogę im dać zaproszenie takie jak wszystkim skoro tekst zaczyna się od imion i nazwisk moich i Tż a dalej "wraz z Rodzicami " itd. poza tym wydaje mi się zbyt oficjalne danie im takiego "zwykłego" zaproszenia z tą samą formułką, co dla reszty gości
No i co by nie było wydaje mi się, że mimo wszystko Rodzice czekają na te zaproszenia, chociaż wiedzą, ze są zaproszeni ale to dla nich taki miły akcent i później pamiątka
My dajemy wszystkim zaproszenia, co by nie było - tak wypada, nawet jeśli siostra czy brat wiedzą, że są zaproszeni.
kleome84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 13:28   #197
lammpeczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vodia Pokaż wiadomość

ja również poproszę
lammpeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 13:33   #198
kleome84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
Castia ja jeśli już chodzę na solarium to ląduje w fitensie gdzie trenuje czyli w Symetris na Klonowej bo tam najbliżej. Solarium jest stojące, nie ma kolejek, mocne lampy, czysto. Najważniejsze co pamiętać to starać się nie zmieniać solarium. W każdym solarium są inne lampy, inny sprzęt ja sama zapomniałam o tej zasadzie przed sylwestrem i mimo że poszłam na taką samą ilość minut co w poprzednim solarium w innym poparzyłam sobie skórę. Dobrze że do sylwestra był tydzień i udało mi się jakoś uratować skórę ale po łuszczyłam się jak diabli

Czeszę się od wielu lat i na wesele również u Sylwii Kochel z Awangardy - polecam
A ja postanowiłam nie ulegać tej ogólnej presji i nawet jeśli nie opalę się do ślubu (mam jeszcze 2 m-ce) to nie będę korzystać z solarium, jest tak niezdrowe, że szkoda się tym truć, skóra starzeje się 4x szybciej niż pod wpływem naturalnych promieni słonecznych.
kleome84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 13:35   #199
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

dziewczyny link do tej prezentacji Madzi jest w poście który napisała Madziuniusia chyba 4 od góry na tej stronie
sorki Madzia jeśli Cię ubiegłam

no mój tż już odebrał metryke chrztu, ksiądz sobie zażyczył "jedyne 20 zł bo ty pracujesz to masz" masakra...

NIKOLA - 05-03-2012

Edytowane przez syrwia81
Czas edycji: 2010-05-19 o 13:53
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 13:50   #200
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

witam,
dawno na ten wątek nie zaglądałam, bo swój ślub miałam w 2008 roku
ale widzę, że "na tapecie" jest temat fryzur. Ja się czesałam w salonie Awangarda u p. Sylwii. Zresztą p.Sylwia czesała wtedy też moją mamę, siostrę, babcię i chrzestną Załączam zdjęcia fryzur, które nam zrobiła.

Zdjęcia od 1 do 3 to moja fruzyra, dokładnie taka jaką chciałam, bo nie lubię całkowicie spiętych włosów

Zdjęcie nr 4 to fryzura mojej mamy (na co dzień ma loki na głowie i tu zostały jej włosy wyprostowane)

Zdjęcie nr 5 to fryz siostry

Zdjęcia nr 6 to fryzurka chrzestnej
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 14:04   #201
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

mogę jeszcze dodać, że makijaż miałam robiony przez Martę Żońcę - przyjmuje w salonie urody Vita na Jagiellońskiej 69, budynek zaraz koło stacji BP. Zapłaciłam za niego 70 zł. Używa kosmetyków firm m.in. Art Deco, Shisheido, Kryolan, widziałam tez kilka mazidełek Inglota

wszystkie ciasta (w tym i tort) mieliśmy z cukierni Dorotka na ulicy Wspólnej pyszności, zdjęcia tortu w załączeniu
Stary 2010-05-19, 14:13   #202
kubusewa
Zakorzenienie

Dziewczynki czy na spowiedz przedlsubna (1 i 2) na Karczowce trzeba sie jakos specjalnie umawiac czy mozna ot tak avista podejsc do konfesjonalu (Pytam bo juz czytalam o tym ze ksieza wyganiali z konfesjonalow i kazali pryzchodzic specjalnie - nie na karczowce ale w ogole).. Macie jakies doswiadczenia z karczowki ??
Stary 2010-05-19, 14:25   #203
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ja z karczówki nie mam doświadczeń, ale kiedy my sie spowiadaliśmy to po prostu przyszliśmy do spowiedzi normalnie i daliśmy te kartki
Stary 2010-05-19, 14:35   #204
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
ja z karczówki nie mam doświadczeń, ale kiedy my sie spowiadaliśmy to po prostu przyszliśmy do spowiedzi normalnie i daliśmy te kartki
Szkoda ze juz nie dziala stronka karczowki .. myslalam nad tym aby isc w piatek albo w sobote ... no coz najwyzej sobei wycieczke zrobimy
Stary 2010-05-19, 14:48   #205
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
bardzo fajna prezentacja moim zdaniem warto dodać jeszcze kilka zdjęć, żeby była żywsza, a poza tym to ok i naprawdę miła niespodzianka

Cytat:
Napisane przez Pokito Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim
To mój pierwszy post na tym forum i głupio mi tak z miejsca z problemami wyskakiwać, ale muszę spytać o radę. Mieliśmy już zarezerwowaną salę weselną na 2011 rok, ale ostatnio byłam w niesamowitym, fantastycznym miejscu i moje weselę chcę tylko tam. Mam już gdzieś tam zaliczkę z tamtego miejsca, chodzi mi o termin. Będe musiała przełożyć wesele o rok do przodu, albo zdecydować się jeszcze w tym. Co radzicie? Warto tyle zachodnu dla wymarzonej salii?
na ten rok tak jak pisały dziewczyny możesz nie dograc innych rzeczy np. fotograf, kamera, dekoracja i wogóle musiałabyś się dosć sprężyć czy warto czekać do 2012 hmm... zależy od Was i Waszej sytuacji z powodu sali wg. mnie nie, bo chyba jest sporo innych równie ładnych a dla mnie najważniejszy jest jednak ślub
ale pochwal się co to za sala tak Cię urzekła

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Kalex fryzurki świetne, szczególnie Twoja teraz zrobiłaś mi dylemat pani Ania Tusień czy pani Sylwia z Awangardy
Torcik wygląda pysznie ale tu akurat nastawiłam się, że musi być od Braci Janusz
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 14:49   #206
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
cześć Kalex

u nas było tak samo (mieliśmy tylko jedną spowiedź bo mieszkaliśmy razem przed ślubem)
poszliśmy w piątek i zanim zaczęliśmy się spowiadać, zaznaczyliśmy że to spowiedź przedślubna

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Szkoda ze juz nie dziala stronka karczowki .. myslalam nad tym aby isc w piatek albo w sobote ... no coz najwyzej sobei wycieczke zrobimy
Kubusewa zadzwoń i zapytaj jak to jest...bo jeśli rzeczywiście są wytyczone dni do spowiedzi przedślubnej to lepiej się dostosować, a nie wysłuchiwać później gadania
Stary 2010-05-19, 15:00   #207
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość

Kalex fryzurki świetne, szczególnie Twoja teraz zrobiłaś mi dylemat pani Ania Tusień czy pani Sylwia z Awangardy
Torcik wygląda pysznie ale tu akurat nastawiłam się, że musi być od Braci Janusz
dziękuję
nad moją fryzurą najdłużej pracowała, wiadomo

jeszcze podobną fryzurkę miałam robioną na Sylwestra 2009/2010, ale nie u p.Sylwii, bo już nie mieli miejsc, tylko w salonie Ambrie na Paderewskiego (pierwszy raz w życiu, wybór salonu był czystym strzałem, ale wyszło rewelacyjnie). Załączam zdjęcia, może kogoś zainspirują Makijaż to też wykonanie Marty Żońcy

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
cześć Kalex
cześć, dawno się nie widziałyśmy
ja teraz siedzę głownie na forum mama z klasą
Stary 2010-05-19, 15:05   #208
kubusewa
Zakorzenienie

Hej pytanie weselno-powodziowe: Jak tam Sobków wie ktoś coś ???
Stary 2010-05-19, 15:10   #209
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję
nad moją fryzurą najdłużej pracowała, wiadomo

jeszcze podobną fryzurkę miałam robioną na Sylwestra 2009/2010, ale nie u p.Sylwii, bo już nie mieli miejsc, tylko w salonie Ambrie na Paderewskiego (pierwszy raz w życiu, wybór salonu był czystym strzałem, ale wyszło rewelacyjnie). Załączam zdjęcia, może kogoś zainspirują Makijaż to też wykonanie Marty Żońcy

cześć, dawno się nie widziałyśmy
ja teraz siedzę głownie na forum mama z klasą
Fryzurka i ślubna i sylwestrowa świetne ja na ślubną chciałam się umówić do Pani Sylwii, ale niestety miała już zajęte...byłam u kogo innego ale też w Awangardzie
a na makijażu też u P. Mart

oj rzeczywiście dawno się nie widziałyśmy
gratuluję zafasolkowania kiedy rozwiązanie?

Frogutko wklejam fotkę naszego tortu od Braci Janusz...bananowo-wiśniowy, kwestia przybrania to rzecz gustu młodych...w naszym przypadku wybierał mąż, bo jak ta Pani, która tam przyjmuje zamówienia zaczęła nam doradzać to ja polemizowałam z nią 1h, aż mąż wymiękł i podjął decyzję
Stary 2010-05-19, 15:19   #210
17072010
Raczkowanie

Dziewczyny wrzucam zdjęcia mojej biżu Te kolczyki mi się średnio podobają (zobaczę jak będą wyglądać z suknią) i właśnie domawiam jeszcze jedne- wiszące

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości