Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-29, 10:47   #181
Roksita
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez Qdlatek Pokaż wiadomość
hej, co myslicie o tej sukience....??
prosze o szczerosc.
Co prawda mój gust jest troszkę inny ale ta suknia bardzo mnie urzekła. Qdlatek - jest naprawde przśliczna i ten welon jak najbardziej do niej pasuje!!

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
za 3 duże bukiety kwiatów (przed słołem pod ołtarzem i 2 z boku) ,pojedyńczy kwiat na 10 ławkach i robocizna -350zł.Osobno klęczniki z materiałem i przystrojenie 100zł.Poza tym daję również swój materiał do dekoracji,bo kupiłam wcześniej
To nie tak drogo jak za dekoracje z żywych kwiatów
Stary 2010-05-29, 10:47   #182
hajduczkawojtusia
Raczkowanie

[

Edytowane przez hajduczkawojtusia
Czas edycji: 2010-09-26 o 20:47
hajduczkawojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 10:56   #183
Roksita
Raczkowanie

Cytat:
Byłam wczoraj u fryzjerki i chcem miec taką frykę jak na zdj.Potrzebna do tego jest mi treska.Teraz skąd ja ją wezmę..na necie nie mogę znależć,tylko pasma.Któraś miała już taki dylemat??
Mi się podoba fryzurka podobna do Twojej, ta 1 - chociaż ta 2 też jest śliczna i mam dylemat bo nie robiłam próbnej i już nie będę miała okazji a nie wem w której będzie mi dobrze Załanczam moje 4 ulubione fryzurki
Stary 2010-05-29, 11:05   #184
Roksita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zyrafia_mama Pokaż wiadomość
Buciki z pierwszego linka przymierzałam też sama. sSą śliczne,! wygodne bardzo, ale chyba jak wszystkie z tego sklepu. Naprzymierzałam się tam trochę

A jaki masz rozmiar stopy, bo ja z moim 40/41 mam problem dobrać idealne. W butyslubne.com.pl mają tylko do rozm 40 , więc albo są za małe albo "na styk" z nadzieja , że się rozchodzą.
Ja mam rozm 38 ale jeśli chodzi o buty taneczne to czasem ten rozm. jest dobry a czasem za duży. Zdarza sie że pasuje idealnie 37

Edytowane przez Roksita
Czas edycji: 2010-05-29 o 11:09
Roksita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 11:13   #185
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
prosze o szczerosc.
Mi się nie podoba :/ Ale to rzecz gustu...
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 11:13   #186
Roksita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olaaptekara Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Sierpniowe Panny Młode!
Jestem nowa na forum, ale też zaliczam się do Was czyli Sierpniowych Panien Młodych. Jak czytam Wasze wypowiedzi to mam wrażenie że jestem daleko w tyle z przygotowaniami nie mam wódki, na zaproszenia czekam, obrączki nie wybrane a o garniturze nawet nie wspomnę. Narzeczony ma na wszystko czas a mnie zaczynają zjadać nerwy. Jeszcze dochodzi brak pomysłu jak wyróżnić świadków z tłumu a mam dwóch Mężczyzn i jakoś trzeba ich "oznakować".Pomóżcie
Witam nową koleżankę Nie przejmuj się zdążysz ze wszystkim, jeszcze niedawno i ja nie miałam niczego ale to narobilam
Stary 2010-05-29, 11:27   #187
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
chciałam wam sie pochwalic moimi etykietami na wodke ale nie ma ich juz w necie zamawiałam w tamtym roku pochwale się kokardkami a etykiety są jednostronne błekitno białe
fajne kokardki

[1=568910860ed4e40ddca0f9a 0c0db303f148afa9f_657e3a0 1e6fc5;19638234]a podobają się Wam takie zawieszki na alkohol?[/QUOTE]
, ładne

Cytat:
Napisane przez hajduczkawojtusia Pokaż wiadomość
A u mnie też się trochę ruszyło. Dzisiaj kupiłam takie stojące dekoracje wykonane z kłosów zbożowych z przeznaczeniem na tzw."stół wiejski" no i duży lampion wykonany ze szkła i chyba ratanu
Cytat:
Ja dzisiaj mam za soba kolejny dzień ganianiny.Zamówiłam kwiaty,dekorację kościoła itp. Mieliśmy sami kościół dekorować,ale skoro to jest kwestia paru groszy i przede wszystkim świętego spokoju w dzień ślubu to Zgodziłam się,żeby Panie kwiaciarki sie tym zajęły
kolejna sprawa do odhaczenia

Cytat:
Jestem nowa na forum, ale też zaliczam się do Was czyli Sierpniowych Panien Młodych. Jak czytam Wasze wypowiedzi to mam wrażenie że jestem daleko w tyle z przygotowaniami nie mam wódki, na zaproszenia czekam, obrączki nie wybrane a o garniturze nawet nie wspomnę. Narzeczony ma na wszystko czas a mnie zaczynają zjadać nerwy. Jeszcze dochodzi brak pomysłu jak wyróżnić świadków z tłumu a mam dwóch Mężczyzn i jakoś trzeba ich "oznakować".Pomóżcie
Witaj

---
a nam wczoraj przyszły ostatnie 2 próbki zaproszeń, bo już sobie zamawiamy, żeby zobaczyć co i jak Jak wezmę od P. aparat to porobię fotki i poproszę o małą poradę a dziś lub jutro będę robić listę pytań do właścielki sali, bo o kilka rzeczy zapomniałam zapytać. Miłego dnia Dziewczyny

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-29, 11:28   #188
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
prosze o szczerosc.
ja bym sie zle w niej czuła sukienka sama w sobie jest ładna jest taka inna a nie jak klasyczne sukienki jak lubisz tego typu sukienki to jeste na tak tylko bez tych rekawiczek

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 11:39   #189
gabigabi7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
a nam wczoraj przyszły ostatnie 2 próbki zaproszeń, bo już sobie zamawiamy, żeby zobaczyć co i jak Jak wezmę od P. aparat to porobię fotki i poproszę o małą poradę a dziś lub jutro będę robić listę pytań do właścielki sali, bo o kilka rzeczy zapomniałam zapytać. Miłego dnia Dziewczyny
Juz się wystraszyłam bo myślałam że ślub masz w tym roku a nie masz jeszcze zaproszeń ale jak na 2011 to jest ok ! My już mamy prawie wszystkie zaproszenia rozdane , jeszcze tylko kilka nam zostało , wogóle to muszę odnaleźć zdjęcia i Wam wkleić bo zaproszenia robiłam sama

Kurde, odkąd pracuję to nie mam kompletnie czasu żeby tu zaglądać... Ostatnio mój Tż kupił garnitur, jest piękny i bardzo mi się w nim podoba tylko narazie musi go pani w sklepie skrócić (spodnie) . Jeszcze zostały nam buty Tża ale jakoś nie jest chętny żeby się za nimi rozglądnąć...hmmm może do wesela zdążymy

Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny !

Zonka od 07.08.2010
gabigabi7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 12:02   #190
olaaptekara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roksita Pokaż wiadomość
Witam nową koleżankę Nie przejmuj się zdążysz ze wszystkim, jeszcze niedawno i ja nie miałam niczego ale to narobilam
Serdeczne dzięki za wsparcie

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Dzięki hajduczkawojtusia, kwiatki panowie będą mieli na pewno ale zastanawiam się jeszcze żeby im takie same krawaty założyć, najlepiej dopasowane kolorystycznie do mojego bukietu.
olaaptekara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 12:09   #191
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
prosze o szczerosc.
wg mnie jest okropna, ale to rzecz gustu
Cytat:
Byłam wczoraj u fryzjerki i chcem miec taką frykę jak na zdj.Potrzebna do tego jest mi treska.Fryzjerka powiedziała,ze najlepsza jest ,,stara '' treska,które wykonują stare fryzjerki ,bo te na necie to można sobie ot tak przypiąć a nie do porządnego upięcia.Teraz skąd ja ją wezmę..na necie nie mogę znależć,tylko pasma.Któraś miała już taki dylemat??
hmmm ja zlecam takie rzeczy fryzjerce, po to w końcu jest
Cytat:
Serdeczne dzięki za wsparcie

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Dzięki hajduczkawojtusia, kwiatki panowie będą mieli na pewno ale zastanawiam się jeszcze żeby im takie same krawaty założyć, najlepiej dopasowane kolorystycznie do mojego bukietu.
to też dobry pomysł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-29, 12:14   #192
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

ja popadam chyba w chandre.W tym tyg goście dostali pocztą zaproszenia...no i 12 osób już nam odmówiło.Kurczę,zeby ze 130 nie zrobiło się 60u was sporo gości odmawia?

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 12:25   #193
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
ja popadam chyba w chandre.W tym tyg goście dostali pocztą zaproszenia...no i 12 osób już nam odmówiło.Kurczę,zeby ze 130 nie zrobiło się 60u was sporo gości odmawia?
Przykro mi, ze już przy otrzmaniu Wam odmówiło tyle osób. Nam jak na razie nikt nie odmówił, ale od większosci nie mamy jeszcze potwierdzeń/odmów. Z 65 zaproszonych odpowiedziałonam na razie 26-28 osób i wszystkeina tak. Większość własnie przy wręczeniu zaproszenia potwierdzała obecność.
Staraj się nie martwić, trudno co bedzie, to będzie. Niech żałują super imprezy! Ja się wciąż obawiam, że z naszych 65 zrobi się 30
Stary 2010-05-29, 12:28   #194
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
prosze o szczerosc.
Jest Piękna Uwielbiam falbaniaste suknie..
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 12:30   #195
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję
a jak robiliście listę gości to liczyliście, że wszyscy przyjdą albo że X osób odmówi ???

My jeszcze nie zapraszamy, ale u nas wygląda to tak: na liście gości mamy na razie 75 osób z tego 6 osób to obsługa (zespół, foto, kamera, kierowca), więc zostaje 69 osób - z nich 41 osób jest niepewnych (bo np. mieszkają w Niemczech, bo ktoś jest z kimś skłócony, bo nie wiadomo czy brat przyjdzie sam czy będzie mieć do tego czasu dziewczynę itp. itd.), a 28 osób pewnych (na dzień dzisiejszy)... rozmawialiśmy na tej temat z właścicielką i mimo, że nasza sala jest duża (może pomieścić do 120 osób) to jeśli byłoby ok 40 osób - właścicielka zrobi nam takie wesele a wystrój zrobi się tak, żeby sala nie sprawiała wrażenia wielkiej. A my też już się powoli nastawiamy na mniejszą liczbę gości, żeby potem nie było niespodzianek

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 12:40   #196
chilanes
Zakorzenienie

My też się nastawialiśmy na ok. 20 osób niepewnych, w tym 2 osoby jesteśmy pewni, że odpadają, bo nie mają możliwości powrotu do kraju. Co do reszty czekamy, mają czas na potwierdzenie do 20 lipca, a 21 dzwonię, pytam o decyzję i wszystko stanie się jasne.
Stary 2010-05-29, 12:55   #197
hajduczkawojtusia
Raczkowanie

Czas edycji: 2010-09-26 o 20:48
Stary 2010-05-29, 13:59   #198
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

ja też mam listę rezerwową.Zapraszamy dalszą rodzine i znajomych.Trzeba uzupełnić miejsca.Te masowe odmowy są najgorszeale na szczęście jest jeszcze reszta gości

Stary 2010-05-29, 21:33   #199
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Witaj
ja też mam dwóch świadków i będą się wyróżniać tylko takimi samymi butonierkami. Pozostałej czesci stroju im nie narzucam, przeciez nie beda jako para :P

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-29, 21:53   #200
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

dziewczyny dziekuje za szczere opinie
jutro sie odezwe, i podejme decyzje

razem od 18.03.2009 r.

Z nadzieją za rękę idę przez ten czas....

Qdlatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 23:20   #201
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
My zapraszamy 110 osób, ale od początku liczyliśmy sie z tym, że dużo osób nam odmówi, bo w 80% sa to osoby przyjezdne. A tu ku Naszemu zdziwieniu wszyscy, którzy otrzymywali zaproszenia powiedzieli, że postarają się być. Oficjalne potwierdzenia są do 30 czerwca, więc jeszcze miesiąc. Powiem Wam Dziewczyny, że my nawet chcielibyśmy, żeby trochę odmówiło, liczyliśmy że będzie tak 80-90 osób. No ale jak przyjadą wszyscy też będzie super
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 07:17   #202
izzie
Zakorzenienie

GG do izzie

U nas parę osób odmawia, ale są to osoby z rodziny tż, głównie z zagranicy i dlatego. Tylko okaże się w końcu, że na weselu będzie praktycznie tylko moja rodzina, bo mam dużo liczniejszą (ja zapraszam około 70 osób a tż 30).
Lecę na drugi dzień nauk , miłej niedzieli
izzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 08:35   #203
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Ja ze swojej strony zaprosiłam mało gości,bo mam bardzo dużą rodzinę .Z mamy strony zaprosiłam całą bliską rodzine,ale ze strony ojczyma tylko rodzeństwo i kuzyństwo jego.Nie zapraszałam już soich kuzynów ze str ojczyma,bo jedna ciocia ma 8 a druga 6 a trzecia 14także to razy 2 z dziećmi jeszcze to całe wesele.Musiałam niestety okroić tak listę.Pretensji nie mają,wszytsko oki.wszło nam 160 osób z osobami towarzyszącymi i dziećmi.
Teraz pojawił się problem z noclegami.Najbliżej ok 2 km mamy ośrodek nad jeziorem.Domków na 2-3 dni nie wynajmują.Są 6-8 osobowe,wyremontowane.No i będziemy musieli skorzystać z pawilonu 2-4 osobowe pokoje,jednak już gorszy standard.Nie wiem.Chyba goście nie będą zrażeni.Nowe są tylko łóżka i w łazience sanitariaty.Reszta to jeszcze troche komuna.Myślę,jednak że samo to,że budynek jest wyremontowany i blisko jezioro to będzie oki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-30, 09:13   #204
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ze swojej strony zaprosiłam mało gości,bo mam bardzo dużą rodzinę .Z mamy strony zaprosiłam całą bliską rodzine,ale ze strony ojczyma tylko rodzeństwo i kuzyństwo jego.Nie zapraszałam już soich kuzynów ze str ojczyma,bo jedna ciocia ma 8 a druga 6 a trzecia 14także to razy 2 z dziećmi jeszcze to całe wesele.Musiałam niestety okroić tak listę.Pretensji nie mają,wszytsko oki.wszło nam 160 osób z osobami towarzyszącymi i dziećmi.
Teraz pojawił się problem z noclegami.Najbliżej ok 2 km mamy ośrodek nad jeziorem.Domków na 2-3 dni nie wynajmują.Są 6-8 osobowe,wyremontowane.No i będziemy musieli skorzystać z pawilonu 2-4 osobowe pokoje,jednak już gorszy standard.Nie wiem.Chyba goście nie będą zrażeni.Nowe są tylko łóżka i w łazience sanitariaty.Reszta to jeszcze troche komuna.Myślę,jednak że samo to,że budynek jest wyremontowany i blisko jezioro to będzie oki
Kampasiula.....Myślę,że goście nie będa narzekać na standard pokoi....Będą tak padnięci,że nawet nie zdążą się przyjżeć..A poza tym będą mieli okzję uczestniczyć w Twoim najważniejszym dniu w życiu.Także nie stresuj się pokojami....
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 09:53   #205
hajduczkawojtusia
Raczkowanie

Czas edycji: 2010-09-26 o 20:48
Stary 2010-05-30, 10:15   #206
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
My zapraszamy 110 osób, ale od początku liczyliśmy sie z tym, że dużo osób nam odmówi, bo w 80% sa to osoby przyjezdne.
My wysłaliśmy zaproszeń na 116os z odgórnym założeniem, że ktoś odmówi, bo wesele mamy na równe 100 (jakby wszyscy potwierdzili, to mamy 30dni przed weselem powiadomić kierownika sali ile os więcej będzie). tyle, że my mamy czas na potwierdzenie do 1 czerwca, a jak na razie potwierdziło ok 60 os, 6 odmówiło, a reszta milczy :/ W razie "W" też mamy parę os rezerwowych w głowie.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Myślę, że nie ma co się przejmować, ja na różnych weselach "różnie" spałam- raz super pokój, raz chatka przy stajni, gdzie nieziemsko koniki trącały :P hehe, ale nigdy nie narzekałam, niech się cieszą że mają gdzie spać Najważniejsze, to mieć gdzie przyłożyć głowę do poduszki i umyć zęby
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:37   #207
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Nie przejmuj sie tak bardzo tymi noclegami byleby goście mieli sie gdzie przespac przez te pare godzin, a wszystkim nie dogodzisz, zawsze sie ktos znajdzie kto na hotel 5* bedzie narzekal :P

My przyjezdna rodzine rozkladamy po rodzinie Jak sa wesla u innych to u mnie w domu tez jest nocleg wtedy i tak sobie pomagamy przy okazji a znajomych umieszczamy w takim pensjonacie nalezacym do znajomych rodzicow TZta, wiec tez bedzie cena promocyjna

U mnie pierwsza lista byla na 118 osob, tak juz ze wszystkimi i z gory wiedzielismy ze liczba osob odmowi, a teraz sie okazalo u TZta ze kogos tam jeszcze trzeba zaprosic, ze pewnie i tak nie przyjedzie ale wypada... Martwimy sie tylko ze sala bedzie za mala bo 130 osob niby tam sie miesci ale przy takiej ilosci jest ciasno troche...

Zaczynam zmieniać zdanie o mojej przyszłej teściowej, a myślałam że będzie tak sielsko i anielsko... JAk juz udalo mi sie przekonac TZta do koszuli niebiałej to ona mi teraz wyskakuje ze w bialej bedzie lepiej I co bym zrobila gdyby TZ jednak w białej przyjechał. No myślałam ze ja pacne czyms wczoraj A TZ sam juz nie wie co ma zrobic, ale mam nadzieje ze jednak nie poslucha mamusi bo bede mu to do konca zycia wypominac :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-30, 13:23   #208
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

Zaczynam zmieniać zdanie o mojej przyszłej teściowej, a myślałam że będzie tak sielsko i anielsko... JAk juz udalo mi sie przekonac TZta do koszuli niebiałej to ona mi teraz wyskakuje ze w bialej bedzie lepiej I co bym zrobila gdyby TZ jednak w białej przyjechał. No myślałam ze ja pacne czyms wczoraj A TZ sam juz nie wie co ma zrobic, ale mam nadzieje ze jednak nie poslucha mamusi bo bede mu to do konca zycia wypominac :P
moja tesciowa mieszka od10 lat w USA i tylko nami dryguje przez telefon

Stary 2010-05-30, 13:27   #209
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Dzis idziemy prosic moja chrzestna, którą ostatni raz widziałam 6 lat temu na mojej osiemnastce:/ Bedzie fajnie:/ Masakrycznie idzie nam z tym roznoszeniem zaproszeń. Mam wrażenie ze nie wyrobimy sie do konca czerwca:/
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 13:35   #210
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
moja tesciowa mieszka od10 lat w USA i tylko nami dryguje przez telefon
Ale masz fajnie Moja do tej pory była spoko, a teraz zaczyna mnie wkurzac, nie wiem może częściej ją widuję teraz i to dlatego...

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Dzis idziemy prosic moja chrzestna, którą ostatni raz widziałam 6 lat temu na mojej osiemnastce:/ Bedzie fajnie:/ Masakrycznie idzie nam z tym roznoszeniem zaproszeń. Mam wrażenie ze nie wyrobimy sie do konca czerwca:/
Spokojnie wyrobicie sie A u chrzestnej kawka, herbatka i pewnie krotka pogadanka o Waszym ślubie

Nam zostały tylko dwa do rozniesienia, czekaja aż wyzdrowieje...

Edytowane przez kahunia
Czas edycji: 2010-05-30 o 13:37
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości