![]() |
#181 | |
BAN stały
|
Dot.: Planujące, oczekujące i starające się o KOLEJNE dziecko
Cytat:
![]() Miłego wakacjowania się ![]() A ja mam w domu taki bałagan że szok. Ale głowa mnie boli, wstałam dziś o 4. rano do pracy i ledwo siedzę więc pranie, gary i sprzątanie zostawiam na jutro . Milenka się kąpie , zaraz kolacja i lulu a ja sobie odsapnę w końcu. A gdzie się reszta dziewczyn podziała? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem - siedzę i kombinuję jak ja się z kasą wyrobię - do tej pory jakoś mi umknęło, że oprócz wyprawki dla dzidziola to muszę skompletować też wyprawkę Kindze do pierwszej klasy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |||
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój synal teraz idzie do 4 klasy i do każdego przedmiotu już oddzielnie kupuje się książki, od 1-3 miał w komplecie wesołą szkołe + oddzielnie do religii i angielskiego, a teraz od wrzesnia jeszcze przedmioty mu dojdą i jeszcze jeżyk francuski. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Acha a jak chce się osobno do domu kupić dziecku przybory (kredki, flamastry, bloki , farby itp. to takie rzeczy kosztują grosze, od 20p za kredki po 1-3 funty za książkę edukacyjną, czy ćwiczenia...) Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2010-07-05 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj byłam u lekarza, kolejna wizyta za 3 tygodnie,ale mam nadzieję, że już na nią nie pójdę, że już dzieciątko będę miała przy sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
No tym się pocieszam - do przedszkola niby wyprawka sporo tańsza ale za to potem co miesiąc 250zł trzeba było dać... No tyle, że wcześniej pracowałam a teraz będę 2 lata (jak nie dłużej) na wychowawczym więc finanse będą uszczuplone - ech tak źle i tak nie dobrze
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, najgorsze jset to ze w Polsce dzieci mają w chole...re rzeczy do noszenia, ogromne plecaki i nie ma jak kiedyś jedna czytanka... teraz tysiąc pięćset książek, a nawet osobna ksiązka do religii... już nawet nie zeszyt. Wydawanie kasy kasy kasy. Idiotyzm. I co roku nowe książki, więc czasem od starszych roczników nawaet nie da się odkupić. Popieprzone wszystko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Moja też idzie od września do I klasy.
Plecak fartem w zeszłym roku kupiłam za 5 zł, normalnie są za ok 80 zł. W Tesco czasami w koszach wystawiają to co im się zawieruszyło na magazynie ![]() Na razie jeszcze nic nie kupowałam, ale wiem że zestaw książek ok. 300 zł ![]() Po resztę tych pierdółek typu zeszyty, kredki, farby pojadę do Selgrosa może taniej będzie ![]() Dziewczyny - ręka, rękę myje. Ktoś te książki produkuje a ktoś każe je kupować :/ Pamiętacie jak było kiedyś (przynajmniej jak ja chodziłam do szkoły) starszy rocznik dawał książki młodszej klasie, kto się lepiej uczył dostawał mniej zniszczone książki. Przynajmniej rodzice mieli oszczędność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
BAN stały
|
Wy to już o szkole rozmawiacie, a moja córcia ma dopiero 2,5 roku , ale mnie to tez niedlugo czeka bo w Anglii do szkoly sie idzie w wieku 4 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jesli chodzi o cięzki plecak, to np u mojej córki w szkole jest zestaw "Nowe juz w szkole" , ksiązki zostaja w szkole, a dzieci nosza do domu tylko te w których mają pracę domową ( z reguły dwie) , do tego czytanki maja jedną na stałe w szkole, a jedną do domu, więc tez nie musza nosić. U nas w szkole jest tak, że większe przybory szkolne typu farby, plastelina, bloki, papiery, nożyczki itd... kupuje sie na początku roku szkolnego i daje do szuflady, ( jest taki regał z szufladkami dla wszystkich dzieci) nie musza tego nosić, odbierają na koniec roku, a w ciagu roku tylko trzeba pilnowac i uzupełniać. tak więc z tym plecakiem w klasach 1-3 nie jest tak tragicznie, chociaz i tak jest dość ciężki, bo teraz modne sa takie na kółkach i z rączką, moja mała taki ma i niestety ten plastik tez coś waży...
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-07-05 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
No to może i u nas zrobią dzieciom takie półki i szafki w klasach żeby dźwigać nie musiały
![]() ![]() Ja patrzyłam za plecakiem usztywnianym i masywnym ale jednocześnie lekkim no i ten który wybraliśmy jest naprawdę leciutki - pisze nawet na nim, ze waży poniżej 1 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Oświadczam, że od wczoraj oficjalnie zaczęłam drugi cykl staranek
![]() I zobaczymy, 25 lipca planowana @, a może nie przyjdzie?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Tyle dziewczyn na liście a jakoś pustawo tutaj ![]() ![]() Ja piję kawkę, zaraz ide z mloda na ogrodek żeby się popluskała w baseniku a ja poczytam gazetkę i się poopalam ale najpierw : pranie, gary i obiad ![]() Miłego poranka ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Basenik mam, ogródka nie mam, dziecko mam ale pokaleczone, bidula siedzi cały czas na tapczanie. Za to mam masę sprzątania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
BAN stały
|
aja ja tez mam mnostwo sprzątania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | ||
Zakorzenienie
|
Dziendobry!
Cytat:
![]() Temat sprzatanie to moja zmora, zreszta jak wiekszosc obowiazkow domowych. Ale jeszcze pare miesiecy. Powiedzialam TZ ze do wrzesnia i od wrzesnia sprzataczka bo ja sobie nie wyobrazam tego wszystkiego jak mi brzuch zacznie rosnac. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A gdzie mieszkasz? ![]() Tż poszedł do pracy, naczynia pomyte, domek posprzątany. Milenka bawi się autkami, pranie zrobione tylko trzeba wywiesić jeszcze ![]() W piątek tż oddaje auto do salonu bo silnik nie zapala za pierwszym razem i ma to kosztowac 1000 funtów ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja dziś okropnie się czułam nie lubię takiej przedburzowej duchoty nie ma czym oddychać i głowa mnie zawsze boli, naszczęście popołudniu przeszła porządna ulewa i teraz jest ok ![]() a ja tak z innej beczki - dziewczyny mające konto na NK czy nie wystraszyła was ta afera z ich nowym regulaminem? bo wiele osób przez to pousuwało swoje konta z NK, ja tylko wykasowałam wszystkie zdjęcia zostawiłam tylko jedno ![]() szkoda mi kasować całego profilu choć przyznam, że trochę boję się żeby moje dane osobowe nie dostały się w niepowołane ręce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
No mieszkanko lśni jak na święta
![]() Jeśli chodzi o NK, ludzie boją się wykorzystywania swoich zdjęć, teraz te zdjęcia które wstawiamy są jakby współwłasnością NK, i mogą je wykorzystywać w celach reklamowych lub podobnych. Ja tam się nie boję, żadnych zdjęć nie kasowałam, po pierwsze nie są jakieś szałowe ![]() I tak już wcześniej były akcje na NK. Ludzie wstawiali zdjęcia dzieci, czasami w kąpieli, czyli nagie, albo o prostu zdjęcia dzieci. Często rodzice znajdowali swoje pociechy w profilu "szukam mamy" "szukam taty" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
No to tym bardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
a ja wam powiem ze jestem wyczerpana tym wszystkim
![]() co do NK to szkoda gadac to juz prawie jak fotka pl masakra.. no pogoda ładna by sie na basenik poszło, ale z malym wole narazie sie wstrzymać. dobra lece "pomieszkać" "" ![]() AJA1- powodzenia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#207 |
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Dorwalam się do kompa na chwilkę i się pojawiam ![]() Czekam nadal na @ coś się nie pojawia :/ Dziś powinna już być chyba że mi się cykl wydłużył, temperatura nie spadła dalej jest na poziomie 37 stopni. Wczoraj cały dzień bolały mnie jajniki i już myślałam, że @ przyjdzie, co chwila latałam do toalety bo myślałam, że już jest, a tu jej nie widać, nawet plamień nie mam, a zawsze się pojawiały na dzień lub dwa przed @ :/ Dziś już jajniki nie bolą :/ Miłego dnia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Eweska Czyżby Wam się wtedy udało??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() eweska no to moze jest jakaś czas że zafasolkowałaś? Trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Wydaje mi się że to nie ciąża bo to byłby cud, brzuch niby mam wzdęty i spory, ale już sama nie wiem od czego, czyżbym więcej zaczęła jeść? Zobacze może lada moment się @ pojjawi(napewno się pojawi), a jak nie to będę musiała się wybrać do lekarza. Na razie jestem na wsi, więc muszę poczekać na @ a jak wrócę i dalej jej nie będzie, choć w to wątpię to wtedy wybiorę się do lekarza nich sprawdzi co i jak. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-07-07 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.