![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2
Niby opcji do wyboru dróg jest mało,ale hipotez od groma. A może sprawca mieszkał blisko parku i nadal ją przetrzymuję. Park podobno sprawdzono,ale np kosze na śmieci? mógł wyrzucić buty i nie koniecznie wywieźli je jak sprawa była na głośniona
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Wszelkie ślady mogły zostać wywalone na przykład na plaży w Sopocie i nikt ich nie odnajdzie.
Sopot posiada maszyny które oczyszczają piasek na plaży na głębokości 30 cm, zbierają i niszczą śmieci. Więc no to jak szukać igły w stogu siana. Jeśli zakopał torebkę albo buty głęboko na dwa metry to też wątpliwe by to znaleźć. Choć nie wiem po co miałby to robić. |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
BAN stały
|
patrząc na to ile upłynęło czasu , teraz już można zakładać tylko osobę która to zaplanowała, albo zaplanowała że tego dnia przypadkową osobę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Konto usunięte
|
Racja. Ciekawe w który dzień zabierają kosze stamtąd? I na które wysypisko? Wtedy można by pójść i ekipie stałych szperaczy wysypiska dać fotkę butów Iwony... Z tego co wiem osoby bezdomne mają swoje rewiry i przeszukują śmieci bardzo bardzo dokładnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
BAN stały
|
Cytat:
Kamera Termowizyjna tylko wyczuwa cialo/czlowieka jesli on/ona wydaje jakakolwiek temperature.... Czy rutkowski myslal ze Iwona 2 tygodnie w lesie jest ?!? P. Rutkowski szuka bardziej " show" i PR ... Napewno P.Rutkowski liczy dobra stawke za expertyze ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w dniu zaginięcia Iwony wschód był krótko po 4, zresztą na tym monitoringu widać że jest całkiem jasno. http://calendar.zoznam.sk/sunset-pl.php |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Otóż to więc ja odrzucam wersję że zarzucił Iwonę na barana i poszedł przekopywać plażę a zza pazuchy wyciągnął koparkę... No to po prostu nierealne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli dokładnie przetrzepią cały ten park, i te bunkry jeden po drugim dokładnie przeszukają, i dalej nic nie znajdą to nie widzę możliwości rozwiązania tej sprawy bez nowych informacji... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Buty nie koniecznie muszą być na plaży. Z tego co czytałam w lasach jest tak naśmiecone,że nie kiedy nie idzie tam spędzić paru minut. a ja uważam,że sprawców było minimum 2.
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
BAN stały
|
nie da rady żeby ktoś nie zauważył kopania mega wielkiego dołu, bo płytko już dawno by znaleźli , w lesie tym bardziej
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
pamfilia a być może ciało Iwony jest w pobliżu ale tak ukryte że nie da się znaleźć...?
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Przyczajenie
|
Nie jest łatwo tak po prostu kogoś porwać- bo się broni i krzyczy, a jakby nie było to jednak prawie środek miasta i wakacje, turyści, a tym bardziej zakopać w lesie. Już był ranek. Ludzie pewnie zaczynaliby chodzić w niedługim czasie z psami itd. Ziemia twarda jest. Musiałby mieć przyszykowany rów. Poza tym w takich lasach też można kogoś przypadkiem spotkać- chociażby takich bezdomnych. Mi się wydaję, że musiała zostać wywieziona i to przez kogoś, kogo znała, że nie wzbudzało sensacji, gdy wsiadała do niego do auta.
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
No niestety czytałam w jednym artykułe że konczą się już poszukiwanaw terenie..
więc teraz mozna liczyć naobce osobyi ich pomoc w poszukiwaniach.. |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
BAN stały
|
to by znaczyło że wsiadło do jakiegoś samochodu, pewnie kogoś kogo zna , bo nie sądzę że obcego , bo przecież nie wyparowała
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
jakaś kobieta na forum Trójmiasta napisała, że prawdopodobnie widziała dzisiaj człowieka łudząco podobnego do tego z monitoringu "podejrzewam ze tam pracuje byl tak samo ubrany stal pod pizzeria gang leone rozmawiam z jakims facetem dorze sie chyba znali moze tam pracuje nie wiem bardzo podobny ok30 lat moze ciut wiecej", poinformowała policję.
z kolei inna, wolontariuszka twierdzi, że psy oprócz ręcznika znalazły coś jeszcze. Edytowane przez mrowcia1616 Czas edycji: 2010-08-03 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Dało się ukryć na szybko to da się znaleźć, trzeba tylko porządnie szukać, naprawdę dziwię się że policja jeszcze nie przetrząsnęła każdego centymetra tego parku i każdego zakamarka. Tam może być odpowiedź a oni jakieś paralotnie organizują
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Być może znalazły, to bardzo prawdopodobne.
Po prostu jest tak, że gdyby nie osoby które ręcznik znalazły, nic byśmy o tym nie wiedzieli. Policja się wściekała że osoby które zglaszają się na ochotników dziwnym trafem informują nie tylko policję ale i media o swoich znaleziskach. Więc przecieki nie zawsze są dobre. Ja się zastanawiam tylko co jeszcze możemy zrobić. ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- oto chodzi że policja i ochotnicy przeczesali na prawdę dużo. kamera by wykryła zakopane ciało, natomiast człowiek by wykrył ciało które jest tylko przykryte gałęziami - po prostu byłoby to czuć na kliometr |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
BAN stały
|
Kamera Termowizyjna dziala tylko jak podczerwen uderza w cos powyzej 34c ....
Polecam kupno sprzetu ![]() http://www.flir.com/uploadedFiles/Th...1%20May%5D.pdf Ale ciala temperatura moze w " przypadkach " odbiegac od normy... wtedy moze wykryc Edytowane przez ZlodziSiePochodzi2 Czas edycji: 2010-08-03 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Jeśli jest na terenie Trójmiasta to muszą ja znaleźć. Z jednym napastnikiem mogłaby się szamotać,ale z większą ilością nie ma szans.
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na to by wszystko wskazywało... Albo to była szybka akcja typu łup dziewczynę w głowę i do rowu/bunkra/bagażnika (bo chodzili tam ludzie i szamotanina, a tym bardziej niesienie ciała nie pozostałyby niezauważone - o ile w danej chwili ludzie mogli nie reagować to później już by chyba zeznali że to widzieli, prawda?) albo ktoś ją zaprosił do auta i wsiadła... Tylko w którym miejscu miałoby to być? Jakie są jeszcze kamery w tamtej okolicy, również w mieście, za parkiem już? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
oto chodzi że policja i ochotnicy przeczesali na prawdę dużo. kamera by wykryła zakopane ciało, natomiast człowiek by wykrył ciało które jest tylko przykryte gałęziami - po prostu byłoby to czuć na kliometr[/QUOTE] tym bardziej wyczułyby psy przeszkolone do wykrywania zwłok. A ten jasnowidz, który dziś miał się wypowiedzieć odnośnie Iwony, coś powiedział konkretnego'? |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
BAN stały
|
bardziej to wygląda na samochód tylu ludzi już tam chodziło że musieli by znaleźć , 14 dni sprawdzania terenu , z psami , który nie jest duży
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Mam takie pytanko- śledzę wątek, ale może przeoczyłam- dlaczego Iwona chciała przenocować u koleżanki? Czy ktoś słyszał coś na ten temat? Dlaczego nie chciała wracać do domu, skoro podobno mieszkaja na tym samym osiedlu- ja wolałabym położyć się na swoim łożku i wyspać... czy ktoś wie moze coś na ten temat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.