![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem - część 11 :(
[QUOTE=Ofelia 20;21247146]
Jak przetrwac.... *nie pisac do eksa; *generalnie zająć się własnym życiem; *ja np jak już zaczynam wspominać eks, to staram się myślec o tym, co było źle, co mi w nim nie odpowiadało. PS. mój też miał inne cele w życiu, był tak leniwy, że szkoda gadać i zero pomysłu na swoja przyszłość, mowił czasami, że życie nie jest po to żeby pracować tylko żeby czerpać z niego przyjemności... Ja za to przeciwieństwo kompetne, mam sprecyzowany plan jeżeli chodzi i studia i co mogę po tym robic. Moje kolezanki się smiały, ze gdybyśmy dotrwali np do ślubu, to ja musiałabym lenia utrzymywac ![]() Ja z kolei mam inne podejście jak wspominam nasz związek staram sie pamiętac te dobre rzeczy. Oczywiście zdaję sobie równoczesnie sprawę z tego, że nie było idealnie i dlatego się rozstaliśmy, ale chyba na razie nie jestem na etapie zaakceptowania tego, że byłam taką idiotką, że tkwiłam w tym związku ![]() ![]() Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2010-08-09 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry Kochane
![]() ![]() Szybciutko probuje nadrobic zaleglosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
Byłaś któraś z was na tym filmie "step up 3d"? U mnie w piątek była premiera i z chęcią bym się przeszła
![]() ![]()
#185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
No to jestem i Ja.
W sumie to spodziewałam się, że kiedyś mogę zaistnieć na tym wątku ale jakoś nigdy nie było to dla mnie realne. I stało się. Zerwałam wczoraj z moim chłopakiem a czuję się tak jakby to on mnie rzucił. Od początku: Byliśmy razem 10 miesięcy. Nasze 3 podejście... wcześniej mieliśmy 1,5 roku przerwy. Wszystko wydawało się świetnie układać, wrocilismy 2 tyg temu z wakacji w Bułgarii gdzie mówił mi, że mnie kocha, kłóciliśmy się owszem, ale i tak było dobrze. Teraz on od tygodnia był w górach ze swoim synkiem (ma dziecko 7 letnie) i od paru dni coś milczał, coś czułam, że się źle dzieje. Od jakiegoś czasu znałam jego hasło do nk. Weszłam, wiadomości wysłane i oczom własnym nie wierzylam.. Pisał do jakiejś dziewczyny, ze zaglądał do jej profilu bo chcial zobaczyc czy ma chlopaka, bo nie chce sie wcinac, ze teraz ma kupe roboty ale moze ona wpadnie kiedys na weekend na impreze. Ogarnal mnie dziki szal, nie bylam w stanie z nim rozmawiac wiec napisalam mu smsa ze wiem o tej wiadomosci, ze to koniec, biorąc pod uwagę, że juz 2 razy przez to przechodzilam (zrywal ze mną 2 lata temu i 3 lata temu zawsze chodzilo o panienki) a on na to, że i tak chcial ze mną zerwać po powrocie. ..Że jest gowniarzem, niedojrzaly na dorosly zwiazek, ze on nie chce miec dzieci przed 30, nie chce sie w to plątac, ze sie wypisuje bo musze sobie znalezc chlopca ktory "wchodzi w zwiazek glebiej niz po kostki" Jestem załamana. W ciagu jednej godziny runął mi świat. Tydzien temu szalalam ze szczescia jak mnie tulił, mowil ze tęsknił itd.. a dzisiaj siedze z opuchniętymi oczami i ciągle nie wierze w to co się stalo. Rozwazam juz nawet przeniesienie się do innego miasta zeby go nie spotkac nigdy wiecej ![]()
#187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Nic takiego. Zapytał co u mnie słychać i jak z pracą.
Cytat:
![]() ![]() Najbardzciej lubię etap ok. 2-3 miesiąca.
![]() |
#189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() To kiedy Twój eks ma zamiar się usamodzielnic ![]() No dokladnie jak mowisz. Co prawda moj był tylko o dwa lata starszy i ja tez jakas doświadczona przez życie nie jestem, bo mam 20 lat dopiero, ale i tak widziałam że jest strasznie niedojrzały emocjonalnie. Wiadomo mamusia zrobi wszystko zeby synkowi się dobrze żyło ![]() Mój się wyprowadził na studia, wiec musiał sam o siebie zadbać, ale mama dzwonila ciągle i kontrolowała jego życie nawet na odległośc. Na studia tez poszedł tylko dlatego, że mu rodzice kazali miec mgr. Oboje są po studiach, synka mają jednego wiec.... synek musi miec wykształcenie. Ile ja sie nasłuchalam marudzenia ze strony eks, ze On uczyć sie musi, jakby inni nie musieli. On by chciał żeby mu wszystko z nieba spadło. Takze został mu tylko totolotek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Nie depcze krokusów
|
To bardzo dużo jak na ten wiek. Jestem staroświecka, inne pokolenie
![]() Raja_Ram - cieszę się, że tu trafiłaś. Jeśli zdradził raz, prawdopodobnie zdradzi i drugi, zaś jeśli zdradził drugi, na pewno zdradzi po raz trzeci i mówi Ci to zdradzona.
![]() |
#191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Nie moge nic zjeść
![]() ![]()
#195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2010-08-09 o 10:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Raja_Ram- tylko nie wracaj do niego... skoro to już było wasze 3 podejscie, to całkiem możliwe, że facet za chwile będzie chciał wracać.
Malla ma racje jak zdradził to zrobi to ponownie, sama napisalaś ze zawsze chodziło o jakies panienki. Stać Cię na kogoś lepszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Od pazdziernika mialam isc na staz tam gdzie studiowalam i tam gdzie on pracuje i mieszka.
Mam jeszcze szanse zeby zmienic miasto. Czuje ze tak bedzie lepiej zeby go juz nigdy nie spotkac na swojej drodze, zeby sie odciąc calkowicie. I tak musialabym wynajmowac pokoj, wiec w sumie roznicy mi to nie robi... Na sama mysl ze mam tam wracac, spac w tym lozku, egzystowac w tym pokoju w ktorym spedzilismy razem 10 miesiecy na rzyg mi sie zbiera ![]()
#198 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Ja się wykończę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | ||
Nie depcze krokusów
|
Dlatego dopisałam, że "zwłaszcza" dla dziewczyny. Wg mnie nawet na faceta to dużo, a on ma dopiero 21 lat. Dorastałam w przekonaniu, że nie z byle kim się idzie do łóżka, a ten chyba z każdą.
Cytat:
Cytat:
Śpię w tym samym łóżku w mieszkaniu, w którym spędziłam 2 lata z facetem, z którym łącznie byłam przez 8 lat i jakoś żyję bez rzygania po kątach, da się ![]() To TYLKO sen. Im bardziej o tym myślisz, tym większe prawdopodobieństwo, że przyśni Ci się to znowu.
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Masakra... jakim "jego"kosztem ![]() U mnie tak było... synek dla mamusi... do tego jego matka była według mnie straszną manipulantką. np wiedziała, że ze mną jest to dzwoniła i mówiła, ze ma wracać, bo ona go potrzebuje, a wierz mi ja jestem tolerancyjna, i nie było tak że zabierałam cały jego wolny czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
dream big
|
Jutro mam się z nim spotkać
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- To nie odzywaj sie do niego do jutra, może będzie ci łatwiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
Tak czytam i stwierdzam, że jednak mój był inny. Pracuje za miastem, co prawda zjeżdża do domu kilka razy w tyg, ale jego mama nigdy tak go nie sprawdzała. Zawoziła go na dworzec zawsze o 5 rano, jedzenie czasem też mu dawała, ale rzadko, ale np kiedy jego rodzice wyjeżdżali na weekend na działkę, to zostawiała tyle jedzenia, że szok: zupy, mięso jakieś, obrane ziemniaki(on ma 22 lat, a jego brat 29, więc chyba sami potrafią o siebie zadbać). No i dodam, że jednak Tomek był zaradny. Był w Londynie 9 miesięcy, wcześniej służba zasadnicza, ale jego brat... Porażka. 29 lat, nie pracuje, mieszka u rodziców, mimo że jego narzeczona ma własne mieszkania blok obok(jej rodzice są za granicą) i mogą zamieszkać razem. Ślub przekładali 2 razy, ona już chce, a on nie jest gotowy(ona ma 24lata). Jego brat jest bardzo fajnym człowiekiem, lubię z nim rozmawiać itd, no ale zero zaradności życiowej. Najgorsze jest to, że moja mama wychowuje podobne zjawisko...
#206 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry kochane
![]() Nie było mnie tylko w nd.a tu tyyyllllleeee stron:P Ja wkurzona na maxa;/ Nowy jak zawsze wybrzydza i wczoraj tak mnie zirytował,ze stw że się do Niego nie odezwę... Piszę do głupka,ze jak przyjedzie to miła niespodzianka go czeka a on,ze nie i nie i nie... To mu pow.że ma sie naszykować na relaksujący wieczór we dwoje(chciałam zrobić kolacje przy świecach,spaghetti,wino.. .Później kapiel przy świecach) To co mi odp!!?? Że nie wejdzie ze mną do wanny i nawet mam na to nie liczyć ale masaż może mi zrobić!! Pare godz. wcześniej stw.że sie nie staram a jak wyszłam z inicjatywą milego wieczoru we dwoje to kubeł zimnej wody ![]() To mu napisała,że skoro tak to wsadzę palca w nos i będę miała wy****ne na wszystko... To dostałam odp.że Strasznie miło mu sie zrobiło... Doprowadził mnie do takiej furii,ze odp.że skoro ja sie staram a jemu nie pasuje to będę miała w d***ie głęboko i może wtedy zacznie mu pasować ![]() Już wiem czemu sama jestem od tak długiego czasu... ![]() Bo zabiła bym ich wszystkich z miła chęcią ![]() Witam nowe wizażystki na forum ![]()
Edytowane przez juniorka89 Czas edycji: 2010-08-09 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
dream big
|
może i masz rację... ale i bez tego będzie ciężko, bo cały czas o tym myślę i w ogóle. na szczęście w środę wyjeżdżam i odpocznę od tego wszystkiego, może tam jakoś się ogarnę. oby.
![]() |
#209 |
Nie depcze krokusów
|
Tego to nie rozumiem :/ Ile są razem?
![]() |
#210 |
Wtajemniczenie
|
W końcu wróciłam
![]() No więc z X to koniec, spotykaliśmy się tak jak radziłyście na stopie koleżeńskiej, ale ja tak nie mogę, ciągle się wkurzałam więc powiedziałam abyśmy ograniczyli kontakt. Póki co trzymam się i nie przejmuję. Kilka dni temu byłam na grillu, był tam też ex o czym wcześniej nie wiedziałam. Ogólnie cały czas gadaliśmy, potem mnie odprowadził bo mieszkamy obok siebie, szliśmy ulicą przytuleni i gadaliśmy o tym jak nam kiedyś było razem. Znowu mi się załączyło rozmyślanie o nim... Miałam napisać o Y, ale sprawa nieaktualna bo ma dziewczynę ![]() ogólnie od ok tygodnia mam jakiegoś doła i nic mi się nie chce ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.