Krzywe nogi cz. II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-31, 19:02   #181
refleks
Raczkowanie

Dot.: Krzywee nogi cz. II witam dlaczego nie widze wszystkich fotek?

srata tata!
refleks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-01, 16:25   #182
Amillka
Raczkowanie

Dot.: Krzywee nogi cz. II witam dlaczego nie widze wszystkich fotek?

Cytat:
Napisane przez Vika 92 Pokaż wiadomość
Hej, wracam Amillka, wydawalo mi się, że Ty sobie wyprostowalaś już nogi?
Wyprostować całkowicie ćwiczeniami się nie da. Jednak różnica jest spora, co już wcześniej pisałam bez żadnych przeszkód mogę połączyć nogi w kolanach i w ogóle jest to już naturalne jak dla mnie. jednak ciągle widać krzywiznę jak chodzę i to mnie wkurza. Nie wiem jak stawiać nogi przy chodzeniu aby było jak najmniej widać. Może ktoś z was wie?
Albo podzielicie się swoimi doświadczeniami
Stary 2011-02-04, 22:26   #183
ekler1
Raczkowanie

Dot.: Krzywe nogi cz. II

Abaka
myślę że po 2 tygodniach to nie bardzo bedziesz jeszcze chodziła(raczej jak pająk, na zgiętych w kolanach ,szeroko rozstawionych nogach) wiec z dotarciem do pracy bedzie ciężko,nawet jak to jest praca siedząca to bedzie Ci ciężko jeszcze funkcjonować.........Dla pewności lepiej żebyś miała z 3 tyg.urlopu.Zresztą różnie to bywa,jedni stają na nogi już po tygodniu,a słyszałam o dziewczynie która 2 miesiące kuśtykała
ekler1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 13:33   #184
Vika 92
Raczkowanie

A mogę tak z ciekawości spytać- prawdopodobnie ktoś już o tym pisal, ale nie pamiętam- na czym dokladnie polega operacja przeprowadzana przez Napiontka?
Vika 92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 22:42   #185
refleks
Raczkowanie

polega na przecięciu kości piszczelowej lecz nie wykonuje się w niej cięcia okrężnego, tylko wycina się odpowiedniej wielkości klin kostny(w ksztalcie litery V) z zachowaniem guzowatości kości piszczelowej przez co nie powoduje się nadmiernego napięcia więzadła rzepki. Wielkość klina zostaje również wcześniej obliczona na podstawie radiogramu kończyny
Stary 2011-02-07, 00:53   #186
refleks
Raczkowanie

http://www.youtube.com/watch?v=0Dcsz-PoGqI tutaj obrazowo ladnie widac,tyle ze Napiontek nie stosuje plytki metalowej a kosc sama musi sie zrosnac,dlatego nie wolno chodzic
Stary 2011-02-07, 20:05   #187
Vika 92
Raczkowanie

A jakby robil z tą plytką to od razu możnaby zacząć chodzić? Robi ktoś operacje z plytką?
Wybacz ilość pytań- niedouczona jestem
Stary 2011-02-07, 21:44   #188
refleks
Raczkowanie

Napiontek nie wykomuje z plytka ztego co wiem

Edytowane przez refleks
Czas edycji: 2014-02-25 o 10:40
Stary 2011-02-08, 11:50   #189
soulife
Raczkowanie

No nie wiem, moje plytki zwlaszcza na poczatku byly troche klopotliwe, ale teraz nie mam z nimi problemu, ani na basenie ani na szczescie na lotnisku Plytki zawsze mozna tez wyjac Nie wiem tez jak mozliwe jest chodzenie po tyg lub 2-och.. Jak chodzic na zlamanych badz co badz nogach? Byc moze to jest inny rodzaj plytki, ale zasada co do operacji sie zgadza wiec nie wiem
soulife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 12:02   #190
mychamycha
Zakorzenienie

Dziewczyny, jeśli moje nogi nie łaczą się tylko w łydkach (odstęp ok.1,5 cm) to są one krzywe, czy mam jedynie niewyrzeźbione mięśnie łydek? Moje łydki są obtłuszczone, to pewne, chude nie są. Jeśli to sprawa mięśni, to czy bieganie coś by pomogło?
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 14:32   #191
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Krzywizna szpotawosci (nogi w ksztalcie litery O) jest gdy nogi kiedy stoimy na bacznosc lacza sie w kostkach ale nie lacza sie w kolanach.
X-y natomiast (koslawosc) to odwrotna sytuacja: lacza sie w kolanach, nie lacza sie w kostkach
Czy kwalifikujesz swoje nogi do ktorejs z tych krzywizn?

Jesli chodzi o to ze nie lacza sie lydki, to przyczyny moga byc rozne: slabo rozwiniete miesnie, 'uroda' lydek, niezgrabne lydki ale raczej nie sa to nogi krzywe. Mysle ze moglabys sprobowac biegania i czegos na te miesnie (jakis trening silowy)

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 15:57   #192
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agaciok xD Pokaż wiadomość
Krzywizna szpotawosci (nogi w ksztalcie litery O) jest gdy nogi kiedy stoimy na bacznosc lacza sie w kostkach ale nie lacza sie w kolanach.
X-y natomiast (koslawosc) to odwrotna sytuacja: lacza sie w kolanach, nie lacza sie w kostkach
Czy kwalifikujesz swoje nogi do ktorejs z tych krzywizn?

Jesli chodzi o to ze nie lacza sie lydki, to przyczyny moga byc rozne: slabo rozwiniete miesnie, 'uroda' lydek, niezgrabne lydki ale raczej nie sa to nogi krzywe. Mysle ze moglabys sprobowac biegania i czegos na te miesnie (jakis trening silowy)
Nie.

Spróbuję biegania. Może gdy trochę wmodeluję nogi, zarysuję lekko mięśnie, będzie to lepiej wyglądało.
Dziękuję za odpowiedź.
Stary 2011-02-09, 02:21   #193
kociaczek16
Przyczajenie

Unhappy Krzywe nogi :(

mam problem niemoge patrzec na swoje nogi
kociaczek16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 10:23   #194
Elladorea
Rozeznanie

Dot.: Krzywe nogi :(

Kociaczku, jest już obszerny wątek na ten temat
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=472093
Elladorea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 10:23   #195
Edsonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Nie.

Spróbuję biegania. Może gdy trochę wmodeluję nogi, zarysuję lekko mięśnie, będzie to lepiej wyglądało.
Dziękuję za odpowiedź.
A ja mam pytanie do Ciebie, gdyż mam ten sam problem- nie mam ani krzywizny O ani X . Czy Tobie też kolana idą do środka? Bo mi niestety tak. A tak poza tym to bądzę, że tak jak ja, masz niewyrobione mięśnie łydek, aczkolwiek ja chcę sobie wszczepić implanty. Szkoda tylko, ze chwilowo nie mam na nie pieniędzy :|
Stary 2011-02-09, 11:45   #196
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edsonka Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do Ciebie, gdyż mam ten sam problem- nie mam ani krzywizny O ani X . Czy Tobie też kolana idą do środka? Bo mi niestety tak. A tak poza tym to bądzę, że tak jak ja, masz niewyrobione mięśnie łydek, aczkolwiek ja chcę sobie wszczepić implanty. Szkoda tylko, ze chwilowo nie mam na nie pieniędzy :|
Wiesz, może troszeczke są skierowane do środka, ale właściwie to nie jestem pewna.

Ja zaczęłam wczoraj bieganie. Wiem, że kiedyś jak regularnie biegałam to poprawił się wygląd łydek. Mam nadzieję, że tym razem zadziała.
Stary 2011-02-13, 17:13   #197
Vika 92
Raczkowanie

Cześć, co tu tak cicho?? Zwrócilam uwagę, że krzywe nogi są ostatnio jakby 'w modzie'; widuję dużo modelek z krzywymi nogami, np tu: http://www.zeberka.pl/art.php?id=11767
Milej niedzieli życzę
Stary 2011-02-13, 20:32   #198
rubie
Przyczajenie

Cześć, dziewczyny, ja również mam krzywe nogi, typu O. Jestem zdecydowana coś z nimi zrobić, metodami bardziej drastycznymi Zastanawiam się dlaczego, jak mi się wydaje, większość z Was przychyla się ku operacji, a nie prostowaniu nóg aparatem Ilizarowa lub jakąś jego mniej przerażająco wyglądającą odmianą? Ja jestem właśnie do tej metody bardziej przekonana, jako że można chodzić i nie trzeba leżeć przez 3 miesiące. Może są jakieś skutki uboczne, o których nie wiem? Byłabym wdzięczna, gdyby wypowiedział się ktoś, kto wie coś więcej o tej metodzie. Ja sama jeszcze nie byłam u ortopedy w tej sprawie.
Pozdrowienia!
rubie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-13, 23:28   #199
refleks
Raczkowanie

Ilizarowa najczesciej wykorzystuje sie do naciagania konczyny,bo nie ma innej opcji.Prowadzone badania maja potwierdzic czy zrosty po srubach przeksztalcaja sie z czasem w komorki rakowe.Jak do badan do dnia dzisiejszego nie potwierdzono.Ale jest tez aparat EBI.
Stary 2011-02-14, 09:14   #200
rubie
Przyczajenie

No, to rzeczywiście byłby poważny skutek uboczny. Ostatnie, o czym marzę, to amputacja moich nowych prostych nóżek z powodu raka kości czy czegośtam
Słyszałam, że doktor Shadi Milud stosuje jakiś inny aparat. Może ten będzie lepszy niż Ilizarow? Co do operacji, to mignęło mi gdzieś wcześniej w temacie, że doktor Napiontek nie chce operować, jeżeli wada nie jest naprawdę duża. Moja nie jest jakaś wielka, ale zauważalna i bywa, że bolą mnie kolana. Tak czy siak, obawiam się, że zostałaby uznana za kosmetyczną i lekarz nie podjąłby się operacji. Nie wiem nawet, czy mam te wymagane 4 cm między kolanami, za to nogi nie łączą się na całej długości.
rubie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 18:35   #201
Agaciok xD
Wtajemniczenie

O ile dobrze wiem, przy szpotawosci wystepuja jakies przykurcze miesni (?) Jak zle mowie to mnie poprawcie Mozna by je jakos 'rozciagnac'? Jakies cwiczenia na to, tylko skad wiedziec ktore sa odpowiednie akurat na ten przykurcz? Chyba nawet kiedys byla mowa o tym na watku...

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 20:57   #202
Abaka
Raczkowanie

Z tego co pamiętam o przykurczach pisał ktoś na wątku. Ja sama swego czasu codziennie ćwiczyłam. Ale chyba zabrakło mi determinacji, bo dałam sobie spokój. Młodym dziewczynom polecam, w waszym przypadku trzeba robić wszystko co może przynieść jakiś efekt. O metodzie Ilizarowa wiem niewiele, właściwie tylko to co pisały dziewczyny na wątku i wiecie co powikłania mnie powalają.
Refleks czy zaszły jakieś zmiany w podejściu twojej drugiej połówki do tematu operacji?
Stary 2011-02-16, 23:27   #203
refleks
Raczkowanie

nie ma znaczenia juz dla mnie ta połówka...
Stary 2011-02-21, 18:29   #204
qulcin
Raczkowanie

Wy jestescie dziewczynami macie kompleksy ja jestem facetem i mam w h..........j kompleksy z tego powodu ze mam krzywe , jak tylko skonczylem 15 lat ktos mi powiedzial ze mam krzywe i tak sie ciagnie to az do dnia dzisiejszego, mam tak ogromne kompleksy ,ze nie potrafie zyc z tym
tu moje zdjecia;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 23.jpg (12,0 KB, 159 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 34.jpg (12,1 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Moje zdjęcie 24.jpg (12,3 KB, 79 załadowań)
qulcin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 21:09   #205
refleks
Raczkowanie

a jednak trzeba z tym żyć...Sadze,ze Twoja szpotawosc tez kwalifikuje sie na leczenie z NFZ.Moze masz juz jakies dolegliwosci,aby starac sie o sfinansowanie operacji? samo sie nie naprawi
Stary 2011-02-21, 22:35   #206
qulcin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez refleks Pokaż wiadomość
a jednak trzeba z tym żyć...Sadze,ze Twoja szpotawosc tez kwalifikuje sie na leczenie z NFZ.Moze masz juz jakies dolegliwosci,aby starac sie o sfinansowanie operacji? samo sie nie naprawi
jakie leczenie o czym Ty mowisz? tego nie da sie wyleczyc to nie choroba
chociaz jestem facetem to mam tekie doly z powodu tych nóg ze szok

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Dzis pokazywlem te zdjecia ładnym dziewczyną z róznych randek i mi mówily ,ze nie widac krzywizny;/ czy one slepe?
Stary 2011-02-21, 22:41   #207
mychamycha
Zakorzenienie

A wiesz ile dziewczyn leci na piłkarzy z krzywymi nogami? grasz w piłkę?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-21, 23:34   #208
qulcin
Raczkowanie

nie gram .

tu macie linka jak laska ma krzywe a chyba slawna jest
http://www.lansik.pl/18545/kto-ma-ta...-nogi-zdjecia/

ale ma lpsze niz ja

Edytowane przez qulcin
Czas edycji: 2011-02-22 o 18:12
Stary 2011-02-22, 20:57   #209
refleks
Raczkowanie

szpotawosc i koslawoc to wada,a wady sie leczy(nawet operacyjnie)
Stary 2011-02-22, 21:04   #210
qulcin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez refleks Pokaż wiadomość
szpotawosc i koslawoc to wada,a wady sie leczy(nawet operacyjnie)
mnie tez wylecza?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości