|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze samodzielne brzdące i rozmów o nich tysiące-Mamusie majowo-czerwcowe 2008
Barbara a ja mam 7 duzych okien i 3 mniejsze jest co myc, ale ja to szybko,bo tylko od wewnatrz no i balkonowe moge od zewnatrz, reszte ma myc ekipa wynajeta przez managera tego kompleksu, tylko ze jak mieszkam tu rok to jakos tej ekipy nie widzialam a onka brudnawe
#182 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze samodzielne brzdące i rozmów o nich tysiące-Mamusie majowo-czerwcowe 2008
hej
my po weselu.o tej porze nie wlaczylabym kompa w niedziele ale korzystam z neta poki jestem jeszcze u rodziców. co do okien to ja mam do mycia 10.do tej pory u mamy mieszkajac mialam 5.chce pomyc w tym tygodniu bo podobno w listopadzie juz snieg. miłej niedzieli |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
śnieg to u nas już spadł parę dni temu, wpatrzone z Ramoną przed oknem stałyśmy
![]() barbara - i jak mała ci usneła na noc? nie było źle? muszę sobie zrobić takie pudełko, tylko wyższe na pedzle jest u mnie siostra, jak fajnie się oderwać i pogadac o głupotach, niby siedzimy w domu (tylko wczoraj zakupy) ale dobrze działa na mnie jej towarzystwo, szkoda że daleko mieszka |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
alusia jak się bawiłaś? Z małym byliście? Ale bym sobie poszła na jakieś wesele, ale nic się nie zapowiada niestety.
Gothika już padał u was śnieg? W szoku jestem! Mój maly bez drzemki a chodzi spać między 20 a 21, jak by pospał do 18 to chyba do 1 w nocy by ganiał. Już dawno w dzień go nie kładłam, ale dobrze mi z tym. Jak spał w dzień to wstawał często w złym humorze, marudził do wieczora i zasypiał o 22.
#185 |
Zakorzenienie
|
Gothika śnieg? Fiu fiu. Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej, tak wcześnie ta zima? Bardzo długa będzie.
Zastanawiam się też, czy będzie taka mroźna jak w zeszłym roku. Pamiętacie te temperatury? Samo południe a na termometrze -20. A u nas drzemka co drugi dzień. W piątek trzy godziny spał, wczoraj nic, dzisiaj pewnie padnie. odeśpi wczorajszy dzień hahahahaha.
#186 |
Zakorzenienie
|
alusia ja pamietam pierwsze dni tu po przeprowadzce a to bylo rok temu takze nie tak dawno az, pierwsze tygodnie to faktycznie dziwnie i jak na wakacjach
Gothika snieg wow! u nas tez ponoc zapowiadaja sniezna i mrozna zime, no zobaczymy, narazie jesiennie ale swietny film obejrzalam Beyond a Reasonable Doubt trzymal w napieciu i zakonczenie zaskakujace, polecam
#187 |
Zakorzenienie
|
jak to śpią dzieci co drugi dzień? ja własnie sobie tego nie wyobrażam - to dzieci sobie wybierają kiedy spią czy wy im narzucacie że śpicie dziś a jutro nie? jak śpią dziś to znaczy że do jutra im starczy i nie będzie im sie chciało spac jutro w dzień?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Gothika ja kładę Andrzejka spać codziennie. A młody jeden dzień usypia a drugi nie. Raczej ciężko takiemu smykowi narzucić, żeby usnął. Po prostu młodemu się przestawiło i tyle. widac nie potrzebuje już tyle snu i organizm sam decyduje, że czas na odpoczynek.
#189 |
Zakorzenienie
|
U nas na poczatku bylo jak u Funieczki, spanie co drugi dzień. U nas było to tak, że jeden dzień miał drzemkę w dzień i wtedy chodził spać o 22 i długo spał rano. Przez to, że długo spał rano to nie miał drzemki następnego dnia, ale wtedy chodził spać 19-20. No ale jak poszedł spać o tej 19 to wstawał potem o 7 rano, więc kolejny dzień drzemka była konieczna. Zagmatwane to troche, ale niestety tak było.
Teraz już z miesiąc jest bez drzemek, ale staram się by tak do 8 spał, wtedy bez problemu wytrzymuje do wieczora. Muszę wybrać się w tym tygodniu do fryzjera, moje włosy wyglądają strasznie :/
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-10-24 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
aha, tak to wyglada, ciekawe kiedy Ramona bedzie potrzebować mniej snu, choć ja wolałabym by póki co miała drzemki codziennie, tylko krótsze
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
A my wróciliśmy właśnie ze spaeru. Andrzej pod koniec już nie miał siły chodzić i rozsiadał się na trawie
![]() Jutro pewnie da popalić mojej mamie, bo ja do pracy...
#192 |
Zadomowienie
|
ona1981 nie rozmawialam z siostra bo ma zawalony week, ale bedzie jeszcze okazja.A Twoj syn moze jesc buraka?kurze jaja moze?
nicko kwiaty z krepiny ![]() barbaratwarowska fajny koszyk ![]() Funieczka dno moze byc z kartonu albo tez plecione.Ja mam w domu taki wlasnie na drobiazgi.Po polakierowaniu robi sie sztywny, mozna go wyscielic jakims materialem.Ja jestem malo cierpliwa przy takiej robocie, ale to kwestia wprawy i idzie gladko.Kilka pierwszych wyladowalo w koszu a potem juz ok ![]() gothika kurtka 104 ale faktycznie dziwna.Napisane ze na 3-4 lata ![]() ![]() Co do drzemek ja mala tez klade codziennie a to od niej zalezy czy bedzie spala czy nie...juz coraz czesciej nie spi w ogole w ciagu dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
u nas ciagle drzemki w dzien sa, prawie codzien, choc nieraz widac ze nie potrzebuje az tak, a nieraz widac ze konieczne sa, wiec je jeszcze trzymam, mysle ze z miesiac dwa i bedzie koniec, chociaz teraz to najlepiej wlasnie na spacer isc w jego drzemke bo poludnie najcieplej, przed drzemka chlodno, a po drzemce czasem pozno sie robi bo sciemnia sie coraz wczesniej i znow chlodno sie robi.
#194 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie zrobiłam dwa bukieciki z liści klonu. Miła zabawa. I wcale nie potrzeba szczególnych zdolności manualnych. Nawet jeśli nie wyjdzie najpiękniej, to ma być dobra zabawa, a nie konkurs ikebany
![]()
#195 |
Wtajemniczenie
|
Caterin jak z jakością ubrań z old navy?
używacie? intersuja mnie kombinezony dla dzieci. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Stella nie potrafie ci powiedziec bo u mnie w miescie nie ma tego sklepu chyba, nie przypominam sobie i nie mam za bardzo rzeczy z tego sklepu
On jest chyba taki tanszy wiec z jakoscia moze byc roznie
#197 |
Zadomowienie
|
Moja mala to gaduła.Jechalismy dzis 3 godz samochodem.Myslalam ze pospi ale gdzie tam- trajkotała całą droge jak katarynka.
![]() ![]() ![]() Nie miala dzis drzemki, wiec szybko padla.Pora na kapiel i do wyrka..Jutro do roboty, koniec obijania Edytowane przez karolakep Czas edycji: 2010-10-24 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
A ja tak sobie siedzę i powoli zaczynam się zastanawiać nad prezentami dla mojej rodziny( mikołaj, gwiazdka, imieniny Andrzejka, urodziny Tż-ta). Dużo tych okazji. Chyba w tym roku nie będę szalała i zakończy się na drobiazgach. Wydatków dużo, kasy mało hahahahah.
Macie już jakieś pomysły? Dla Andrzeja zastanawiam się nad drewnianą kolejką.
#199 |
Zakorzenienie
|
Funieczka robi bukiety a ja koszyki
![]() ![]() stella - ja mam dla Ramony kurtke Old navy jesienną, była bardzo fajna ja cały czas myśle o jakiejś księdze z bajkami/wierszami, i rower na urodziny |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
witam w niedzielny wieczór
![]() ja też mam róze z liści za sobą 8 sztuk ![]() ![]() u mnie sobota niedziela była chrześnica i poziom decybeli mam zaspokojony na tydzień... z julka sie coś porobiło niedobrego na wszystko pyskuje tupie nogą i straszny z niej złośnik ![]() a pomysły na prezenty jakoś mi póki co nie przychodzą do głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
dzięi gothika i caterin...
mój pomysł na prezent dla Stefci to na razie to http://www.swiat-zabawek.pl/index.ph...y-rozowa-08144 byłoby od dziadków ![]() jeszcze ciastolina - zestaw... puzzle.. nie mam pomysłu na prezent dla 4 latka chrzesniaka ale chyab beda to znowu klocki lego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki zapowiada sie szary dzień
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- a gdzie sie wszystkie podziały? |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
dla malego mamy zamiar kupic ksiazeczke jakas fajna o muminkach (bo ciagle pyta co to na zabawkę) na świeta. na mikolajki dostanie jakiegos resoraka (albo kilka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Wtajemniczenie
|
witajcie!
Ale miałam szalony weekend. W sobotę były imieniny TŻ i Kuby, a w niedzielę pojechaliśmy do Łodzi do Manufaktury an takie "laserowe strzelanie" - to prezent dla TŻ i Kuby ode mnie. Fantastyczna sprawa, - ubierasz kombinezon, dostajesz broń laserową i chodzisz po mrocznych zakamarkach w ciemnościach i strzelasz do wroga. Sa min. 2 drużyny, nic nie widac tylko kolory diód na kombinezonach. System zlicza każde trafienie, ilośc strzałów itp. TŻ przez 25 minut wystrzelił 400 pocisków, a Kuba...1200 heh. Mieli świetną zabawę Ja w tym czasie z Kalina byłam w Smyku i tam też było fajnie, bo mogła dotykach i "sprawdzać" wszystkie zabawki. Potem okazało się ze jest 20% zniżki na wszystkie ciuchy, wiec kupiliśmy troche ubrań dla naszych pociech. potem była rodzinna pizza w Pizza Hut i wróciliśmy do domu. Dawno nie spędziłam tak fajnego weekendu! Co do spania w dzień to Kala śpi zawsze i jeszcze nie zdarzyło się zeby się nie zdrzemnęła. Staram się ją budzić po półtorej godzinie, bo tak to by mogła spać ze 3.... Ona lubi spac w dzień...to jest bardzo dziwne, bo pierwsze dziecko-Kuba nie znosił spać i to zawsze było dla mnie męczarnią - przestałam go kłaść w dzień ok. 2-3 roku życia. Kalina jak się zbliża południe, to sama mówi ze pora spać i że chce mleczko. Ale to tez ma swoje minusy - jak w weekend jechaliśmy do Łodzi to musiałam to tak zaplanować, zeby się zdążyła wyspać, bo ona nie uznaje spania w samochodzie - niewygodnie, ciasno i "to nie mój pokoik do spania" co do prezentów to jeszcze nie mam pomysłów, ale po wczorajszym buszowaniu w Smyku - wiedzę co Kalinę interesuje a co zupełnie nie. Fajnie tak wpuścic dziecko w zabawki i podpatrzec co jej się podoba - często zupełnie nie to co mi....
Dziecko nadaje miłości bezkresny wymiar Edytowane przez ..Asia.. Czas edycji: 2010-10-25 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
witam
ja jeszcze wlasciwie nie myslalam o prezentach ale chyba czas zaczac. 1 listopada moja chrzesnica obchodzi 2 urodzinki i myslalam o czyms takim http://allegro.pl/kuchenka-piekarnik-komplet-kuchnia-rozowa-026-i1271135212.html ale chyba jej rodzice mnie uprzedzili wiec dostanie hulajnoge o taka http://allegro.pl/hulajnoga-trzy-kola-metalowa-gratis-i1288529498.html a dla chcrzesniaka tez 2 latka na swieta i urodzinki razem planuje kupic http://allegro.pl/kuchenka-piekarnik-komplet-kuchnia-rozowa-026-i1271135212.html niby urodziny na w lutym ale przesylki do uk sa strasznie drogie wiec wysle mu za jednym razem, tylko jeszcze cos dokupie moze wlasnie malego doktorka Olcia dostanie pewnie jakies ksiazeczki albo tez malego doktorka, a dla starszej moze jakas mate muzyczna. a na swieta to ja sie raczeni nie bede wykosztowywala i mamom zrobie wlasnie jakies koszyczki z papierowej wikliny na jakos drobiazgi a na reszte nie mam pomyslu ja dzis jestem w proszku, a wlasciwie jak to mowi panie w reklamie i dzis rano Tz jakas niewyrazna jestem i chyba zaaplikuje sobie wiiiiela dawke wit.C moze jakos postawi mnie na nogi, bo juz w piatek do pracy ide ![]() St_ella bardzo podoba mi sie ta lalka moze i ja sie na nia skusze. ale musze przyznac ze dziecku, ktore ma strasze rodzenstwo chyba ciezej wybrac prezent, Ola ma duzo zabawek po Pauli i ja jakos nie bardzo wiem co moge jej dokupic. u nas regularnych drzemek brak, no chyba ze jedziemy samochodem to wtedy zasnie, no i jak sie wyszaleje na dworze to pada ale jajczesciej ok 16 wiec jak dla mnie to troche pozno ja jej spanko, |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie pobuszowałam po allegro i powiem wam, że gdybym miała córkę, to problemów chyba z prezentem bym nie miała
![]() Jest tyle cudów, że hej. Dla starszych widziałam rewelacyjne zestawy do zabaw manulanych. Choćby produkcja papieru czerpanego. Sama bym się pobawiła. Dla starszego syna zastanawiam się nad zestawem do hodowli kryształów. Albo nad książką z eksperymentami typu "Mały chemik" Nie będę szalała. Każdy dostanie drobiazg. A "Małego lekarza" kupię Andrzejkowi teraz. Trzeba coś nowego dokupić, żeby dziecko miało się czym bawić i rozwijało się. Chociaż ostatnio najwięcej czasu spędza ze mną w kuchni. Wczoraj ubijał mięso na obiad, rozrabiał galaretkę i podawał mi ziemniaczki do obierania.
#208 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj z julką oprócz robienia róż jeseinnych szyłyśmy
![]() a w kuchni też lubi najbardziej ciastem na pierogi się paplać więc chyba ciastolina bedzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
u nas piękna kolorowa ciastolina ma już jeden, niebieskoszary kolor
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie zakupiłam takie cudo...
http://allegro.pl/show_item.php?item=1270557740
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.