![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Muślinowe pogaduchy
A mój mąż by chyba nie przeżył takiego seansu :P Jemu to się nawet nie chce tych wszystkich zdjeć oglądnąć i jęczy że będzie musiał to robic z jednymi i drugimi rodzicami. A w Święta to się mu codziennie pewnie ktoś na oglądanie napatoczy. Ehhhh... dlatego znajomych na oglądanie zdjęć muszę zapraszać :P Bo na własnego meża nie mogę liczyć
![]()
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Moja kuzynka miała świetnego kamerzystę na ślubie, film był zrobiony kapitalnie, świetna muza ale jakoś zostało na samych zdjęciach. Trochę na tym przyoszczędziliśmy. W sumie jak widzę swoje miny na zdjęciach to nie wyobrażam sobie co byłoby na filmie
![]() Mój małż też kategoryczne wzbrania się przed oglądaniem zdjęć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
Ufff... dobrze wiedzieć, że to nie tylko mój taki antyzdjęciowy jest :P ja bym mogła godzinami je przeglądac, a on ledwo w książce poprzerzucał kartki :P
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
ehhh ja to nawet nie namawiam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Ahoj dziewczynki! Witam z zasypanego śniegiem śląska
![]() ![]() Jak żyjecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
Zasypany Kraków pozdrawia
![]() ![]() Przygotowałam sobie zdjęcia do wklejenia na kilka wątków i zaraz planuję to uczynić ![]()
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakie zdjęcia??? Pochwal się nam tutaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
włąsnie, do nas wklejaj wszystkie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Jaki klimat?? Klimat poczuję jak zacznę myc okna i piec ciasteczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
ej no to ja bym sobie zrobiła teraz wakacje i lezała do góry brzuchem do końca roku
![]() A tak na marginesie, to też mam ciężki czas na uczelni i się wygrzebac nie mogę z niczego... Jeśli chodzi o zdjęcia, to mozecie sobie pooglądać tutaj i tutaj. W ogóle jak kiedyś pytałam, czy ktoś chce dostęp do naszej galerii, to żadna się nie zgłosiła :P W sumie nadal aktualne, więc pisac na priv :P Jakbym coś jeszcze na forum wkleję, to załaczę linki ![]()
![]() |
#191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Susanna nie przejmuj się, to oni muszą przypilnować przecież , żebyś urlop wybrała! I stanowczo odradzam poświęcanie go na nadrabianie zaległości, chyba ze nie masz na myśli zaległości w pracy. urlop z danego roku można wybrać do końca pierwszego kwartału następnego roku. Jakim sposobem ty masz jeszcze urlop z 2008? Zapracujesz nam się dziewczyno.
U mnie tez klimatu świątecznego na razie brak, bo w pracy nie chce się nawet gęby otwierać, taka atmosfera. Może jak zacznę prezenty kupować. Co do naszej Julii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Kfasko niby muszą ale wiesz jak to u prywaciarza jest. W każdym razie najpierw było wielkie oburzenie a potem szef powiedział, że wypłaci mi ekwiwalent. Ale te 5 dni z 15 bym, sobie wzięła przed świętami i potem po.
Kurcze coś mnie znowu bierze ale się nie dam bo jutro jedziemy na giełdę po choinkę - naszą pierwszą małżeńska ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Ahoj dziewczyny! Coście się tak poukrywały??
![]() ![]() ![]() Meduje iz choinka zakupiona, lepki też i nawet pare bombek. Mozę kupię coś jeszcze przed świetami. Jutro zabieram się za mycie okien a potem lece do fryza na farbowanie i... moze coś jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
oooo Susanna to koniecznie melduj jak tam włoski! A na zakupach innych niż choinkowe byliście? w tk maxx czy coś?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
W TK Maxx'ie byliśmy. Jak dla mnie kicha. Spodobał mi się sweter ale kosztował 300 zł bo był od Armaniego
![]() ![]() U fryza farbowanie i może... grzywka. Ale jeszcze nie wiem czy się zdecyduję. Kfasko żywa choinka - piękna sprawa ![]() Co do prezentu dla męża to on zamówił sobie książki a od siebie dokupię mu jakiś ciuszek albo pasek do spodni. Gdyby któraś chciała skorzystać to niedawno dałam mu kubek z naszym ślubnym zdjęciem. Bardzo się ucieszył bo to jest teraz "jego kubek" ![]() Dziś kończę wcześniej, wybieram nadgodziny i szoruję okna. Co umyje to umyje - zawsze będzie trochę mniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
pisze tu na forum,bo moze jest ktos kto mi pomoże.... otórz... moze ktoś mi podpowie gdzie sie udać do kogo żeby złożyc reklamacje na człowieka ktory filmowal nasze wesele.Płyta zrobiona jest do d...widać tzw.piksele na całym monitorze i ogólnie jest mało wyraźny obraz. Zaznaczam,ze mimo rozmow dlugich z kamerzysta nic polubownie nie da się dogadac, czy np.rzecznik praw konsumenta??? Bardzo prosze o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Rozeznanie
|
No dobrze, to się włączę. Zostaje sąd, wydział cywilny . I najprawdopodobniej będzie to dość drogi proces bo kwestionujecie jakość a do tego sąd najprawdopodobniej będzie musiał powołać biegłego. Jeśłi przegracie to ponosicie koszty procesu. Radziłabym najpierw pogrzebac trochę po forach profesjonalnych, przeczytac umowę 3 razy tam gdzie mówi o oczekiwanej jakości (Jeśli nie mówi to możecie oczekiwać przeciętnej jakości wymaganej od profesjonalisty ale prawie w każdej umowie coś takiego jest). Jak już poczytacie to napiszcie do gościa co zrobił nie tak i czego oczekujecie.W tej sytuacji, chyba obniżenia wynagrodzenia, tak? Nowego filmu nie nakręci. Możecie też żądać żeby poprawił na tyle na ile się da, o ile sie da. JEśłi gośc jest członkiem jakiegoś np. stowarzyszenia czy coś takiego (pewnie podaje na swojej stronie takie dane, jeśłi ma stronę) to taki ;list z konkretnymi zarzutami wysłałabym również do tego stowarzyszenia.
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Jolasiu ja bym najpierw zadzwoniła do rzecznika praw konsumenta i przynajmniej wypytała co w takiej sytuacji można zrobić. Ale będzie ciężko.
Kfasko skoro dostał kubek w zeszłym roku to faktycznie mój pomysł jest spalony. Mam grzywkę i tak w sumie to wydaje mi się, ze średnio wyglądam. TZ zachwycony, koleżanką z pracy tez się podoba, nawet mojej mamie ale mi coś nie leży. Może przez doła jakiego ostatnio załapałam?? Nic mnie nie cieszy, wszystko jest do wiecie czego... na szczęście między mną a TZ jest świetnie i nie narzekam. Wczoraj umyłam 3 okna, moim zdaniem najgorsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czemu masz doła? czy tak rochę bez powodu? Jeśli bez konkretnego powodu to spokojnie możesz go sobie wytłumaczyć pogodą i porą roku- normalna rzecz. I wiesz, możesz mieć taką częstą poślubną fazę, ze ludziom zaczyna brakować przeżyć i emocji związanych z przygotowaniami. Normalna sprawa. Pewnie ci przejdzie jak będiesz miala szansę odsapnąć trochę. Fajnie ze Wam się układa. I jak ja Ci zazdroszczę tych umytych okien ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
Jejuuu dziewczyny, śledzę Was ciągle, ale ostatnio tyle sie u mnie działo, że nie miałam czasu ani głowy do Wizażu
![]() Po pierwsze wysłałam Wam adres mojej galerii (jakby ktoś jeszcze chciał, to pisać na priv). Po drugie, Susanna, Ty to widzę w jednym miejscu nie usiedzisz, to zakupy robi, to okna myje, to coś pichci ![]() ![]() ![]() Kfasko, zastanawiam się wciąż nad prezentem dla męża (zastrzegł żeby to nie były klocki lego - chociaż je uwielbia, ale są droooogie straszliwie). Kubek też odpada, bo on ma już swój ulubiony, a kubki się nam w szafce ledwo mieszczą już ![]() Pochwale się Wam, ze udało mi się zrealizować jedno z moich marzeń, czyli kupiłam sobie lustrzankę ![]() ![]() A Wy co dostałyście? Proszę się pochwalić. No, chyba że byłyście niegrzeczne i same rózgi ![]()
Sutaszuję ![]() Główna przyczyna rozwodów? Kobiety myślą, że po ślubie mężczyzna się zmieni, a on się nie zmienia, natomiast mężczyźni mają nadzieję, że kobieta się nie zmieni, a ona się zmienia. Edytowane przez Dorotheaa Czas edycji: 2010-12-08 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że nie jest to brak emocji ślubnych choć jak jestem w Kościele i patrzę na ołtarz to nas tam widzę i żałuję, że ten dzień tak szybko minął. Okna tylko 3 umyłam, wczoraj małż zawalczył z oknem łazienkowym, musiał pewne akrobacje na wannie wykonać ale dał radę. jeszcze 2 duże zostały i 2 małe. Dziś siedzę znów do późna w pracy. Cytat:
![]() ![]() Gratuluję lustrzanki! Jaki marka, jaki model? Ja to marzenie spełniłam w zeszłym roku i do teraz nie umie jej dobrze obsługiwać ![]() Prezenty Mikołajkowe praktyczne ale jakże potrzebne! Piłka do ćwiczeń? Duza, gumowe? Niezłą zabawę musisz mieć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
Susanna jakie problemy?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#205 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[edit] Chyba trochę mi się poprawia. Zrobiłam na obiad krem pomidorowy i wielki gar konfitur cytrynowych do herbaty. Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2010-12-09 o 17:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam szalony czas. Miałam super andrzejkową imprezę którą odchorowywałam parę dni, urodziny, warsztaty katechetyczne, kupowanie prezentów, a jutro jadę do rodziców na dwa dni.
Przez kilka lat zdobywałam punkty u mojego przyszłego szefa a tu zaczęły krążyć plotki, że jest jednym z kandydatów na biskupa pomocniczego. I jak go zabiorą to dostanę beznadziejną pracę na jakimś końcu świata. Ja nie ruszam okien do wiosny. Musiałabym całkiem wyjść na dwór bo okna otwierają się na zewnątrz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Ninquelote jesteś katechetką?
Nieciekawe ze zmianą miejsca pracy - może zostaniesz w obecnym miejscu. Przecież to nie jest pewne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze nie. Jestem na piątym roku teologii. I byliśmy tacy mili dla księdza dyrektora, żeby w przyszłości dał nam lepszą pracę. A jakby go awansowali to pracę będzie nam dawał ktoś kto zupełnie nas nie zna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
O to już prawie meta
![]() ![]() Mam nadzieję, że mimo wszystko ułoży Ci się z tą pracą ![]() Piatek!! Wczoraj siedziałam w pracy do 21:30 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
O kurcze dziewczyny! Dzieje się, widze. Szef-biskup pomocniczy, siedzenie w robocie o 21.30... ostro. Susanna- konfitury cytrynowe??? czad! Dawaj przepis. Swoją drogą jestes chyba jedynym teologiem, który do 21.30 w pracy siedzi
![]() Też by mi się dzisiaj taki krem pomidorowy przydał na poprawę humoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.