|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
![]() co do owijania dzieciaczkow to kiedys o tym ogladalam i bede to stosowac bo to zalecane przez pediatrow...naprawde..nie yaden yart ani reklama..to byl wzwiad z wieloma niezaleznymi lekarzami co sie znaja i mnie to przekonuje.. np. mniej wiecej o tym macie w opisach tych aukcji http://allegro.pl/magiczny-kocyk-red...276660961.html http://allegro.pl/otulacz-dla-niemow...281561469.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
![]() Ja tez tak mam czasem ze jak sie rzuce na jedzienie, to nie moge przestac ![]() ![]() Ja dzis w sumie niewiele zjadlam, ale jest mi tak ciezko na zoladku, a chcialam jeszcze jakas kolacje zjesc... Zjadlam tylko sniadanie, potem w szkole 2 kanapki, pol duzej paki chipsow ![]() ![]() Cytat:
![]() ja szczegolnie do ciast itp. mam dwie lewe rece ![]()
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
opatulic mozna, ale dziecko musi majtać nózkami, krępowanie jest niewskazane dla stawu biodrowego
zjadłabym tych rogalików...
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
ja sie tylko przywitam na nowym wątku..
![]() jestem bez internetu do poniedziałku albo wtorku bo firma internetowa ma jakas awarie.. ![]() co do starej założycielki watku to brak mi slów.. Marika temat watku i mi sie bardzo podoba i tez jestem za ze przejełas funkcje zalożycielskie.. lilijka trzymam za Was kciuki.. co do miejsca na kapiel maluszka to ja raczej kapac bede w łazience tak jak Amelke mam takie podłużne krzeslo na którym idealnie miesci sie wanienka (taka nazwyklejsza ![]() ja dalej na diecie cukier ponizej 100 po jedzeniu.. rano ok 70 czyli niski.. a tak ciezko jak czytam o slodkościach... pozdrawiam dziewczynki Was i Wasze brzusie.. ![]()
#185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do basenu dzieci mogą chodzic na takie zajęcia od 3 miesiąca zycia na drugich czy trzecich zajęciach zaczynają nurkowac, Ty dziecku dmuchasz w buzie "ono" sie zapowietrza i dajesz z nnim nura super sprawa, otwarta buzia, otwarte oczy, pięknie. Co do zawijania dziecka to u mnie w szpitalu Brochów-Wrocław też tak dzieci zawijali, poszewka a w niej kocyk, zawijali i wiązali. Pokaże wam zdjęcie jak moja mała wyglądała w tym w szpitalu takie niewyraźne ale pokaże, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
my pewnie na stole w duzym pokoju;-) W łazience prysznic, a pralkę, mamy wąską z tych nowych więc i tak byłoby bieganie, ew. na kanapie w małej pokoju, ale znowu za nisko, wyjdzie w praniu
a propos kosmetyków- też mam;-) Marika- słyszałam, ze jak rana już zagojona to myć szarym mydłem, prawda czy mit? Pewnie pójdzie też w ruch Cepan, ale to potem wiem,że są tez tabletki zapobiegające zrostem. Wiem, że wszystko powie gin przy wypisie, ale lubię byc poinformowana ![]() Jutro robię jakieś ciastka, bo mnie przekonałyście tymi rogalikami, znalazłam na Smacznym wizazu z czekoladą i wiśniami i bananowe, hm... i nie wiem
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() postanawiam: więcej nie wyprasuję mężowi koszuli, przynajmniej tej białej (jedynej) jaką posiada!!!!!!!! ![]() no ale cóż się dziwić skoro matka go nie nauczyła nosić garniaka na ważne imprezy to ja muszę teraz nadrobić tę zaległość!!!!!!! w jego "kulturze' ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- dziewczyny powiedzcie mi do którego tygodnia ciąży dziecko ma czas na obrócenie się główką w dół?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
między 28 a 34 tygodniem ciąży dziecko odwraca się główką w dół, ale bywa i tak że kilka dni przed porodem dopiero. Tak gdzieś czytałam jesli sie myle to mnie poprawcie. Edytowane przez szizuho Czas edycji: 2010-10-22 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
Ja, az popytalam tutaj o co z tym owijaniem dzieci chodzi, i mowia, ze to stara, przestarzala metoda, i nikt jej tu nie stosuje, bo raz, ze sie nie sprawdza, drugi, ze szkodzi na bioderka, no same minusy, no ale ja jak mowie, tak czy tak nie mam zamairu tak owijac, czegos takiego jak rozek nie kupuje nawet, bo kojarzy mi sie ze starymi zdjeciami mojego TZ., gdzie ow rozek widac a meza nie
![]() Lilijka dziecko w kazdej chwili przed porodem moze Ci sie obrocic glowka w dol, moje tak sobie "skakaly", ale koniec koncow obrocone wlasciwie byly tuz przed samym porodem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
a wiecie co babeczki? mi się tak strasznie strasznie strasznie chce makaron z sosem carbonara, no tak mi się chce, że od początku ciąży takiej zachcianki to ja nie miałam, zaraz zwariuje a przecież nie będę pichcić o 22
![]() teraz za karę wcinam plaster żółtego sera !
![]() ![]() Edytowane przez s_a_j Czas edycji: 2010-10-22 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
bo ja to po ostatniej wizycie stwierdziłam, że moje dziecko jest wredne (o i właśnie to potwierdziło bo dostałam kopniaka), bo za każdym razem jak już chce się pokazać to zawsze w wersji pośladkowej, czyli psinco między nóżkami widać.................
muszę wyciągnąć ciuszki na jutrzejsze weselicho kuzyna, żeby jutro się nie gonić tylko z rana do fryzjera na strzyżenie i tyle. Tylko tak mi się nie chce tam iść ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Cudne zdjęcie, przepiękne
http://demotywatory.pl/2186195/Autor
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
melduje się w kolejnej części wątku! naskrobałyście tyle, że na raty musze Was czytać!
Marika ciesze się, że zostałaś główną prowadzącą wątek! mnie tydzień minoł strasznie szybko i nie powiem ciężko, bo opiekowałam się dzieciakami mojej siostry! i nie powiem kręgosłup daje o sobie znać- promieniuje ból tak jakby ktoś igłę wbijał w niego! nie wiem ile ważę, dowiem się we wtorek na wizycie u gina, ale powiedzcie od jakiego momentu bierzecie pod uwagę swoją wyjściową wagę! ja niestety mam zapisana w karcie ciąży z 10 tyg. ahh zastanawiam się nad łóżeczkiem! czy któraś widziała takie łóżeczko z płaskimi szczebelkami (mam nadzieje że wiecie o jakie mi chodzi, jeśli nie podeślę linka)!orientujecie się czy ono jest bezpieczne dla dziecka, czy dziecko będzie poprawnie chwytało taki szczebelek np. przy wstawaniu! mysiopez- widziałam ten wózek alu jet, całkiem fajny, sprzedawca mówił że jesli komus zależy na lekkim wózku to nawet się nie zastanawia, ale jak dla mnie to bardzo głośno otwiera się budka- normalnie wózek się trząsł- zwróć uwagę!Proszę o przepis na rogaliki! ![]() ja dziś piekłam ciasteczka, uwierzcie pogodzić opieke nad dwójką dzieci i jeszcze piec ciasteczka nie lada wyczyn ![]() jutro kolejna podróz po sklepach z wózkami ![]() trzymajcie się ciepło mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Michas tak sobie lezal w szpitalu... ale to był sierpień, przykrywałam go tylko pieluszką.... Ubrali go w różowe śpiochy bo takie mieli najwieksze na oddziale... w nic innego sie nie zmiescil hihi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
no nie zupelnie albo nie o taką metode chodzi.. bo ta "nowoczesna" forma ma na celu tylko opatulenie rączek do cialka a nie krępować calego dzieciaczka.. zreszta ja sie nie bede wypowiadac bo to byl caly program o tym i mowili znawcy i mnie to przekonuje i zastosuję.. tym bardziej ze te nowe otulacze z rzepami są i z polarku i misiowych tkanin wiec bedzie i zdrowo i cieplutko maluszkowi zamiast jakis tam rozkow kolderek spiworkow.. warto o tym poczytać.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie sprawdzilam na fotkach z 1 m-ca Hani i nie zawijałam jej dlugo, ok 2 tyg chyba i nie caly czas. I zauwazylam ze ona i tak rece wyciagala wiec chyba sie to mijalo z celem... matko jak czlowiek zapomina takie rzeczy, a to 2,5 roku minelo... wiele nie pamietam ![]() ![]() ![]() moj kopał cala noc, o 4 bylam tak glodna ze mysalalm ze cos pochlone zaraz. nie moglam spac przez to. Czy wy chodzicie jesc o takcih porach jak sie budzicie glodne? ja nie ulegam jedzeniu w nocy. I tak wyjatki zrobilam jedzac nawet wieczorem ok 21... ![]() u mnie przed domem przymrozki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() powiem Ci że ja też musiałam zajrzeć do fotek bo też nie pamiętałam... w domku używaliśmy rożka i dziecko nie bylo w nim skrępowane... Ja mam tak samo jak Ty... tylko że ja nie znam obsługi dziewczynek... hihi I myślałam że tylko mnie tak budzi rankiem... koło 6 zaczęłam mi sadzić takie kopniaki po bokach że aż się obudziłam... musi już mieć dużo siły... do tej pory była delikatna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
dewi bo ty jests o 1 pozniej niz ja, wiesz moze ile wazy twoja mala? zastanawiam sie czy 0.8 kg to duzo czy malo jak na 27 tydz i chlopaka. (badanie bylo w 26 tyg, w ta co byla srode) Fajnie, ze nam sie parka trafila
![]() ![]() ![]() ![]() to mam pomysl ja sie bede ciebie radzic co do obslugi chlopczyka ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny sprawdzalam, ten moj jeszyk niemowlat to jest Tracy Hogg. szizuho dostalas maila? |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
gosiaczeku w 26 tyg mała ważyła 800 g więc nasze dzieci ważą tyle samo... Lekarz nic nie mowil ze to duzo...
ciuszków po Michasiu nie mam bo posprzedawałam na allegro... a teraz mi się udało bo dostanę od szwagierki po córeczce i tak naprawdę nie muszę nic kupować... aż czasem żal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
dewi ja wlasnie tak mialam z Hanią. wsyztsko dostalam po siostrze ktora miala manieeee kupowania ciuszkow, a ze mieszkala w IRL to tam mega tanie te ubranka byly. Poza tym mialam ciuszki po dwoch siostrzencach wiec tez nie kupowalam NIC. a po praniu wszystkeigo mialam cala suszarke ubranek w kazdym kolorze: bialym, rozowym, blekitnym i zółtym, dopiero z czasem cos dokupowalam.
teraz dla mlodego mam kurteczke zimowa za 4 zł z lumpa, oparenascie pajacykow i komplet body z czapeczkami z H&M. 2 kombinezoniki i 2 pary malych bucikow. Tyle. Musze nakupiwac glownie bielizne, body krotkie i dlugie, skarpetki, polspiochy, spiochy. Dla hani takie rzeczy kupowalam w tesco z cheerokee i wtedy mieli bardzop duzy wybor i sliczne rzeczy a wzornictwo podobne do early days. a teraz trzy wzory na krzyz i malo tych ciuszkow, przynajmniej w tym tesco do ktorego jezdze. ZOstaje mi H&M i reszta sieciowek. ok lece robic obiad, dzis łopatka w sosie paprykowym a potem do babci jedziemy |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
DZiękuje bardzo, dostałam i dzis chyba sobie wydrukuje, bedzie łatwiej czytac ![]() Witam wszystkie dziewczyny w sobotnie słoneczne przedpołudnie.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Moja mnie dzis o 5 na jedzenie obudzila, ale mnie to nie rusza,nie wstalam, wystarczy ze po 22 jadlam jeszcze ![]() No, ale ze ona uparta, to zasnac tez mi nie dala, i tak dzien o 5 dzis zaczelysmy ![]() U nas piekne slonko trzeba wykorzystac, i w domu nie siedziec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Chcialam sie przywitac, bo czytam Was , ale 1 raz udalo mi sie do konca
![]() Termin mam na 22 stycznia i spodziewam sie w 80% chlopca, choc mam nadzieje, ze wyjdzie dziewczynka ![]() Moge sie przylaczyc do klubu zdretwialych rak - mocno mi to przeszkadza, ale jakby rada lekarzy na to jest "trzeba to wytrzymac". Poza tym w przyszlym tygodniu musze zrobic test z 75g glukozy, bo niestety z 50g wyszedl mi 168 ![]() No i jestem chyba najwieksza z Was, bo przytylam juz 13kg!!! a tydzien 27 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
kurde no, dzisiaj pierwszy dzień pomiarów, na czczo super a po śniadaniu za dużo 134
![]() No pisałyście kiedyś o skurczach, dziś nad ranem - bardzo wczesnym około 4-5 złapał mnie taki skurcz łydki, że aż krzyknęłam głośno, normalnie w życiu czegoś takiego nie czułam a skurcze wcześniej miałam. Ten był mega silny - jak takie sa bóle porodowe to po 2 nie dam rady. |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja zamierzam zawijac tylko na samym początku (tydzień, dwa), ale potem niech dzieciak ma swobodę i sobie macha
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.