![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wizażanki z Leicester???
Hej sylwia
![]() Niestety widze, ze Ciebie tez dopadla rutyna. Tak to juz za granica najczesciej jest ![]() Dziewczyny, czemu zadna sie nie odzywa? ![]()
![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie wizazanki z Leicester
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Wtajemniczenie
|
Hej,
probowalam wielokrotnie ![]()
![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
Kurcze,szkoda,bo jednak jest troche Nas tutaj...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Wtajemniczenie
|
Troszke jest
![]()
![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
Czesc wszystkim
![]() Dwa miesiace prawie tu nie zagladalam ale za duzo nie pisalyscie dziewczyny . Ja powoli weacam do normalnosci ;-) Najpierw szukalismy innego mieszkania potem dzieci chore , jedno po drugim a na koncu przeprowadzka . I tak 2 miesiace jak z bicza strzelil ![]() A co tam u was dziewczyny slychac. ? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczynki. Jestem tu nowa.
![]() Zarejestrowałam się ponieważ po Świętach chyba jadę do Leicester. Rozważam propozycje przyjęcia pracy u angielsko-polskiej rodziny jako opiekunka do dziecka.Nikogo tam nie mam. Chciałabym z kim pogadać jak się tam żyje i czy warto jechać. Proszę o kontakt po nr gg 11598261 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Przyczajenie
|
HalOOoooooo...
Żyje tu ktoś? ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
Czesc. Moze mi kolezanki z Leicester pomozecie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
Witam. Moze mi kolezanki pomozecie.
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Pawel B Czas edycji: 2013-02-27 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Od pażdziernika będę mieszkała z moim TŻ w Leicester. Pracę ja już mam nagraną więc punkt zaczepienia jest. Ponieważ nikogo tam nie będziemy znać chętnie się z Wami zakoleguję, oczywiście jeśli przyjmiecie mnie do swego grona ![]() Mam też do Was pytań kilka: - jakie są koszty całkowite wynajmu mieszkania (np. 2 pokojowego, ale napiszcie każde doświadczenie)? - przez jakie strony/agencje najlepiej wynajmować? - w którym banku najlepiej założyć konto (dużo bankomatów, zerowe albo niewielkie opłaty za konto)? - jaką sieć tel komórkowej polecacie? Pozdrawiam i miłego dnia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
Kazde konto jest bezplatne (chyba ze wybierzesz platne) .Wyplacac mozna wszedzie bez oplat ,zdarzaja sie platne bankomaty ale sporadycznie. Wszystkie banki sa dobre natomisat odradzam LLoyds.
Sieci telefoniczne tez sa dobre i tanie w zaleznosci od potrzeb. Ja osobiscie mam O2 na doladowywanie i Virgin na kontrakt i jestem z nich zadowolona . A z mieszkaniami to roznie bywa,czasami mozna trafic tanio i najlepiej wynajmowac bezposrednio od wlascicieli. Za swoje 2 sypialniowe place 475 + 99 counsil .Dla porownania za 3 sypialniowy dom placilam 120 funtow wiecej. Lepszym rozwiazaniem byloby wynajac pokoj i zapoznac sie ze wszystkim osobiscie.Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Hej, hej! Nie jestem z samego Leicester ale z Hinckley - w sumie niedaleko. W L bywam od czasu do czasu żeby nawiedzić Primark itp. Mogę się dołączyć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam kobitki
![]() Czy są wśród was mamusie które rodziły w Leicester? Jestem w 3 miesiącu jeszcze mam sporo czasu do porodu ale jest to moja pierwsza ciąża i troszke się boję. Kasia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Czy ktoś tu jeszcze zagląda? Ktoś chętny do rozmów? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie!
To ja się przyznam od razu, że w Leicester będę mieszkać dopiero od maja. Obecnie jeszcze w naszej pięknej ojczyźnie, którą zdecydowałam się opuścić wraz z całą rodziną na stałe... Ale głowę już mam tam ![]() ![]() A Ty bez zmian w Hinckley? Nie spodziwałam się, że ktoś tak szybko odpisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Rozeznanie
|
Nikogo nowego z Coventry nie ma?
![]() Tez myslalam, ze watek juz umarl :P
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Akurat przegladalam dawno nieodwiedzane watki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja od września mieszkam w Leicester i muszę przyznać, że mi się tu podoba i w najbliższym czasie nie mam zamiaru się przenosić ![]() Macie już nagraną pracę/lokum/jakiś znajomych tutaj? Czemu zdecydowaliście się właśnie na Leicester? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki, dierzka
![]() Nie jestem znawcą wizażu w całości, do niedawna prawie wyłącznie na "Mamie z klasą" się obracałam ![]() Powiem Wam, że podbudowują mnie takie opinie, że dobrze się za granicą ludziom żyje i nie mają zamiaru tu wracać. Wielu co prawda mówi, że "to już nie to co kiedyś...", ale jednak sami dalej tam siedzą, bo i tak jest lepiej niż w Pl... Zresztą ja nie zamierzam żyć na koszt państwa, tylko chcę uczciwie pracować. Wybraliśmy Leicester z prostej przyczyny - mamy tam sporą część rodziny, a kolejna szwagierka wyjeżdża w maju tak jak i my. Pracy nikt nam wcześniej nie załatwia, nie widzimy takiej potrzeby. Wszyscy bliscy i znajomi, którzy tam byli w ostatnich 2 latach, nie mieli w zasadzie problemu ze znalezieniem pracy jakiejkolwiek. Byle coś złapać na początek, żeby mieć utrzymanie, a potem będziemy myśleć o naszych ambicjach czy zdobyciu jakiegoś brytyjskiego wykształcenia. Najpierw wyjeżdża tż i szuka od razu pracy i mieszkania dla nas, a ja z synami dojeżdżam już do tego naszego mieszkania. Nie chcemy siedzieć we czwórkę rodzinie na głowie. Wystarczy, że oferują pomoc w opiece nad chłopcami, chociaż to też zobaczymy dopiero jak wyjdzie w praktyce... A któraś z Was ma dzieci? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
Ja mam 14 miesiecznego synka
![]()
![]() |
#204 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluję
![]() To w sumie nieduża różnica pomiędzy nim a moim młodszym chłopakiem. Czy możesz podzielić się w paru zdaniach, czy pracujesz/wracasz do pracy, czy na cały etat, czy część? Będę bardzo wdzięczna, zbieram opinię od wszystkich, gdzie się da, żeby wiedzieć jaki "system" przyjąć na początek. Tak jak wspominałam, generalnie zamierzam pracować, ale po prostu na początek chcę przyjąć taką opcję, która będzie finansowo dla nas najbezpieczniejsza, bo boję się, że jednak nie podołamy. Myślę o tym, żeby na początek iść do pracy na część etatu, żeby nam było łatwiej z tż dopasować zmiany w pracy, żebyśmy mogli wymieniać się przy dzieciach bez zatrudniania nikogo do pomocy. I wtedy też może jakieś benefity będą? Generalnie nie liczę na nie, ale jeśli uczciwie spełnimy warunki, żeby je dostać, to nie widzę w tym żadnego wstydu. A iść na cały etat po to, żeby wszystkie pieniądze oddać na żłobek/opiekunkę to też bez sensu ![]() Jeśli ktoś jeszcze miałby w tym względzie jakiekolwiek rady, to będę wdzięczna za wszystkie! Edytowane przez kism Czas edycji: 2014-02-23 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
dolaczam sie jesli mozna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dziś krótko i treściwie, bo chyba ostatnio zniechęciłam dziewczyny moim gadulstwem ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2014-03-02 o 16:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Witaj Dziuniaa!
![]() Dziewczyny a mozecie mi polecic jakies ladne spokojne miejsce blisko centrum Leicester? - mysle o parku gdzie mozna spokojnie usiasc albo jakiejs starej, zabytkowej uliczce... Znam wlasciwie tylko scisle centrum, niedlugo planuje kolejny wypad zakupowy do Primaniego i TKMaxxa i chcialabym miec takie miejsce, gdzie po szalenstwie zakupow mozna spokojnie sie przespacerowac albo usiasc i odpoczac z dala od zgielku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Abbey Park od centrum spacerkiem 10 minut a miejsce warte uwagi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Ja się wybieram do Coventry chyba (mam nadzieję). ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.