|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł III części wątku mam majowo-czerwcowych 2011
|
|||
| "Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nasze Maluszki" |
|
26 | 65,00% |
| "Sexi piersi, sexi brzuszki, a w nich kopią nas Maluszki" |
|
11 | 27,50% |
| "Pierwsze kopniaki już czujemy, teraz wyprawkę powoli kompletujemy" |
|
3 | 7,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze dzieciątka rosną, a my rodzimy wiosną. Mamusie majowo-czerwcowe 2011
Cytrusy-będzie baba wg wierzeń ;-)
Ja mam non stop nieodpartą ochotę na boczek ;-/
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieciątka rosną, a my rodzimy wiosną. Mamusie majowo-czerwcowe 2011
Cytat:
Zapewniam Cie, ze tamta mama byla duza z natury, po prostu wieeeeeelka baba pewnie jej corka tez taka bedzie i powiem Ci, ze az mi sie wtedy zal tej malej zrobilo, ze nie urodzila sie chlopcem, bo co innego chlop jak dab, a co innego baba...Ja co prawda do 45kg nie dobilam, ale moje 26 i w sumie waga 81 robilo ogromne wrazenie przy wzroscie 158... Teraz wystartowalam jeszcze z pozostaloscia po pierwszej ciazy, ale mam nadzieje nie dobic do 80 ![]() |
|
|
|
|
#183 |
|
Rozeznanie
|
Ja już mam 83 ;-/ ale max 90 bedzie i tego się będe trzymać
Ale ty mała jesteś ;-) "Poręczna" jak to mówi mój kolega ;-)
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mozesz jezdzic na kolacje, musisz pilnowac watku ![]() Ja bym jadla czekoladki, batoniki, chleb, zolty ser, makaron, winogrona - same zdrowe i wskazane rzeczy ![]() Od poniedzialku zamierzam nieco sie przypilnowac, nie mowie tu o diecie, tylko o pilnowaniu ilosci pozeranych przeze mnie produktow bo juz przesadzam Mam slabosc do Lionow |
|
|
|
|
#185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dawno temu bardzo cierpialam z powodu niedowzrostu ale teraz nie jest mi z tym zle, powiem nawet, ze czuje sie z tym dobrze, choc wkurzam sie, ze prawie wszystkie spodnie musze skracac
|
|
|
|
|
#187 |
|
Rozeznanie
|
Ja też mam 158 cm wzrostu, a mój mąż 184 cm. Bardzo się zdziwił kilka lat temu jak mnie pierwszy raz bez obcasów zobaczył
Bo normalnie poniżej 10 cm obcasa nie schodzę Oj, a winogrona też dzisiaj jadłam ... cały koszyczek |
|
|
|
#188 |
|
Rozeznanie
|
Ty to je możesz skrócić a co ja mam zrobić? kratkę na dole doszyć?
potrzebuję spodni na długość 34 dresów innych niż adidas w rozmiarze LONG nie kupie bo mam długie nogi a i te trudno znaleść Jak załozę moje szpilki(10cm) to mam 190wz-ost miałam na ślubie kuzynki i było pomiedy mna a tż 16cm różnicy ;-) Wszytskie płaszcze mają pasek pod moim biustem nie na talii, swetry są za krótkie tak jak spodnie w stanie lepiej ubraniowo być małym niż dużym...
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-11-04 o 22:45 |
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt, ubraniowo z pewnoscia lepiej sie nie wywyzszac
![]() choc u mnie pod tym wzgledem nie jest tak zle, sa wersje long i short i dla malutkich, drobniutkich "pettite" i bardzo duze rozmiary, typu 20-22, ale tez wiecej pan w tych rozmiarach jest niz np. w Polsce. |
|
|
|
#190 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamuski!!! Melduje sie na watku numero II
zabilyscie mnie iloscia stronek do nadrobienia az sie boje na wakacje jechac, bo co to bedzie po 2 tygodniach Ja juz spakowana jestem!!!! ale i tak jestem strasznie podjarana!!!! Jeszcze nigdy nie bylam tak daleko! I w ogole jestem szczesliwa, bo sobie odpoczne jak trzeba. Juz siebie widze pod palemka z ksiazka Lapka biore ze soba takze zajrze co tam u Was jak TZ nie bedzie widzial, bo sie wkurza, ze wyszlam za laptopa za maz, a nie za niego Takze skrobne do Was z drugiej polkuli i wrzuce jakies foto z raju by ocieplic Wam troszku aure Mam nadzieje, ze wroce z brzuchem, a nie z tluszczem :P Moria Ty tu kochana nie czruj z tymi kilogramami, bo ja waze 70, a wygladam jak wieloryb a Ty jak Top Model w ciazy
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
Znalazłam fajny artykuł z dwoma filmikami pt. "Odgadnij płeć dziecka"
![]() http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...c_dziecka.html Paulizia udanego wypoczynku w takim razie ci życzę
Edytowane przez Agnieszka.M Czas edycji: 2010-11-04 o 23:04 |
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
No to w moim przypadku będzie chłop! Wszystkie znaki na niebie, preferencje kulinarne, przesądy, zabobony, wróżby podpowiadają, że syn
No i mimo, że samoocena spadła wraz z zanikiem płaskiego brzucha, to wiele osób mówi, że korzystnie wyglądam, czyli córka nie zabrała mi urody ![]() czyli..... MAM PENISA W BRZUCHU :|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
![]() wszystko wskazuje na to, ze moj Olus jest dziewczynka wszystko mialam dokladnie odwrotnie a teraz jem slodycze i ser wiec moze blizniaki ![]() Dobranoc Paulizia moge jechac z Toba ??? Przyjemnego wypoczynku ![]() |
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Witam rano !
nadrobiłam co wczoraj napisałyście i jestem na bierząco niestety zajrze dopiero wieczorkiem, bo dziś mam malarzy ... do tego samotny wieczór bo mężul znów w delegacji ... oszczędźcie moje bedne oczka i nie naskrobcie 10 stron ![]() pozdrowienia
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze, że chociaż w nocy tyle nie piszecie
![]() Byłam u pobrania krwi i oddałam mocz do analizy. Kolejne badanie z głowy. Teraz czas na śniadanko
|
|
|
|
#196 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry śpiochy!
![]() Cytat:
TŻ'towi nic nie mówię bo mi lodówkę na kłódkę zamknie ![]() Cytat:
Miłego i szczęśliwego pobytu w egzotykach i spokojnej podróży ![]() A po powrocie, heh, no ciężko będzie ale jest taka opcja "drukuj wątek" czy coś takiego, to wydrukujesz sobie taką małą nowelkę i w 1 dzień nadrobisz ![]() Cytat:
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
Brawa dla Pań za tyle postów! Jestescie niesamowite Wstaliśmy z mężem i zjedliśmy sniadanko o 6.30 W nocy nas naszło na ługu bugu o godzinie 2.20 haha ![]() A teraz mam cały dom do posprzątania, ugotowanie barszczu czerwonego i usmażenie krokietów. Także może lepiej juz wstane od tego komputera i wezme sie do roboty
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!
tez melduje sie z rana )oczywiscie znowu nie moglam pospac bo mnie glod obudzil jak uslyszalam ze tz je sniadanie na szczescie glowa przestala bolec, pobolewa duuuzo mniej, mam nadzieje, ze tak zostanie, na wszelki wypadek poleze jeszcze troche i nie bede sie eksploatowac za bardzo a obudzilam sie taka zapuchnieta rano, bo w nocy jeszcze budzilam sie z bolem glowy,. trzymajcie kciuki zeby dzisiaj nei wracal![]() a wy jakie plany na piateczek? my jedziemy wieczorkiem do znajomych do domku pod miastem, a jutro z moimi psiapsiolami jakies male zakupki a co w ciazy tez trzeba cos kupowac, zeby czuc sie lepiej prawda?pozdrawiam z rana
|
|
|
|
#199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My idziemy dzis do rodziców TZta bo daaaawno nie byliśmy!
|
|
|
#200 |
|
Rozeznanie
|
witam z rana
jestem w szoku dopiero co nowy watek zalozony kilka godz minelo, a tu juz 7 str ja na paczatku swojej ciazy nie moglam patrzec na slodycze a teraz prosze bardzo od 2 dni chodzi za mna nutella i chyba dzisiaj sobie juz ja zakupie skoro dzidzia sie tak domaga |
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wy sie chyba wscieklyscie od wczoraj tyle stron ![]() a mi od rana brzuch wybebnilo lezalam na plecach to taka gorka jak sie obudzilam, ze szok i tz glaskal i mowi o jaki twardy dzisiaj na 16.30 wizyta 3majcie kciuki plizzzzzz |
|
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam igg 121, a igm 0.11, lekarz mówił że trzeba sprawdzić kiedy wystąpiło zarażenie, żeby być pewnym że dawniej niż ja w ciąży jestem. Ja od rana żygająco... byłam na badaniach, wzięłam w domu witaminę i zjadłam śniadanie i zaczęło się... wykończy mnie to
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Za mną wyjątkowo ciężka noc. Z jednej strony halny bijący po oknach, z drugiej TŻ, który wieczorem dostał u lekarza jakieś leki na serce, po których całą noc majaczył, rzucał się na łóżku Nie mogłam spać, wstałam i włączyłam komputer. O 1 nie było tu nikogo Cisza, jak makiem zasiał....Zasnęłam pewnie przed 3 i jeszcze co chwilę się budziłam. A tak w ogóle, to jeszcze Aliczka mi się śniła Pozdrawiam![]() Mam nadzieję, że przynajmniej dzień będzie spokojniejszy. Badania o 17 potwierdzone, musimy wyjechać już koło 15, bo przed nami onad 50 km. Trochę się boję, bo to chyba normalne, ale wierzymy gorąco, że będzie dobrze. Chyba zdecydujemy się przy okazji na badanie 4D ( kosztuje 130 zl plus 30 za płytę ). Na szczęście prenatalne mam za free. Miłego dnia dziewczyny |
|
|
|
#205 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam Was z samego rana
![]() Cytat:
Ja jestem w 14 tyg. i chodzę normalnie w swoich ciuchach, co prawda brzuch mam powiększony ale nie tak aż bardzo. Ale też wywaliło mi go tak z tydzień temu dopiero. także niczym się nie przejmuj, u każdej jest inaczej Tutaj większość dziewczyn są już w drugiej ciąży a wtedy ponoć brzuszek szybciej wyskakuje.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywiście, będziemy trzymać mocno kciuki! Będziesz podglądać Dzidzię-ale Ci fajnie.
|
|||
|
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
czesc laski melduje sie na 2 juz watku , i dziekuje za milo spedzony czas mam nadzieje ze wszystkie wyrwamy zdrowiutko do konca
bez jaja kochane, 6 stron od wczoraj, pffff, napisze relacje z mojej wizyty i bede nadrabiac.. wiec nie wiem co bylo, pisze w ciemno haha ![]() dzidziolek rosnie ślicznie w porownaniu z mama bardzo slicznieee ma7,5 cm długości( 7,2cm, jak sie skulił) ładniutki prosciutki, i dobrze wykształcony kregosłup, serdeuszko pika,kosc nosowa i fałd w jak najlepszym pożądku i moim zdaniem bedzie to piłkarz, a zdaniem męża baletnica albo tancerka hahaha bo na całym badaniu, tak dzidziuś fikał , skakał i machał do nas rączkami i nóżkami, ze ciągle sie smiałam,dopiero w domu o maly wlos sie nie poryczałam jak popatrzyłam na foto.. taka radość mnie rozpierała, i to prawda kocham to moje dziecko na zabój, życie bym za niego oddała już teraz.. to niesamowite dziewczyny.. ![]() tesciowa mnie wyściskała jak ej foto pokazałam, chyba dopiero teraz uwierzyła ze babcia bedzie hehe,tesc sie śmiał jak oszalały hehe, rodzice moi tak samo, a brat w szoku został, bo smarkaty jest i mi dogryzał ze rosne w oczach ze mam beben jak ta lala , a ja mu ciegle gadam ze nie beben tylko brzuszek, i tak powinien gadac, a jak wczoraj zobaczyl foto, to :" masaaaakra zJeziuuuu, jaki babelek, taki ooo glowka raczka, nożka, masakra ty faktycznie masz dziecko w BRZUSZKUUU..." noo to sie rozpisałam kochane ide czytać
|
|
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
Violisia super!
Te wizyty u gina są boskie! i te nasze ruchliwe dzieciaczki w brzuchach, ach Wklej fotke koniecznie.Kurcze,ja byłam ze 2 tyg. temu u gina i niestety nie dostałam fotki nastepnym razem musze się upomnieć! |
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
Moria schudłam ale nie udało mi się tego utrzymać srednio trzymałam tak 68kg choć raz było 59 na meridii, pożniej też to brałam-jakiś rok temu i tak na zdrowiu opadłam, że szok 2tyg wytrzymałam. Teraz po porodzie Ducana sobie walnę ale takiego bardzo rygorystycznego-to działa
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ale się rozbrykałyśmy fajnie! ja tak przeżywałam wczorajsze USG i się denerwowałam, że całą noc śniły mi się noworody, a dokładnie dwa, leżące w jednym wózku [takim staaarym, wielkim, granatowym] i z jakąś dziewczyną zastanawiałyśmy się, które dziecko jej, które moje idę po kawę, a na 11:30 mam wizytę i gin, u której w szpitalu prawdopodobnie będę rodzić. Masakrycznie boję się porodu, im bardziej staram się nie myśleć, tym więcej jakoś mnie myśli nachodzi... ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Dziewczyny, to może założymy sobie potem wątek o odchudzaniu i ćwiczeniach?!
|
|
|
|
#210 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hello mamuski
Cytat:
chyba jest największy na naszm forum. Gratuluje kochana samych dobrych wiadomosciCytat:
A mamusi będzie się słuchał jak się już urodzi, a w brzuszku póki ma jeszcze miejsce to niech fika![]() Gratuluje Kochana udanej wizyty Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za wizyte Ja tez już z dnia na dzień widzę różnice, oj rośnie brzuchol...ja dziś zaczynam 13tc ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- violisia jeszcze raz Ci pogratuluje, super że z maleństwem wszytsko dobrze, reakcja rodziny cudowna
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

pewnie jej corka tez taka bedzie i powiem Ci, ze az mi sie wtedy zal tej malej zrobilo, ze nie urodzila sie chlopcem, bo co innego chlop jak dab, a co innego baba...
Bo normalnie poniżej 10 cm obcasa nie schodzę 

az sie boje na wakacje jechac, bo co to bedzie po 2 tygodniach

wiec moze blizniaki
Przyjemnego wypoczynku
Brawa dla Pań za tyle postów! Jestescie niesamowite