Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-26, 07:21   #181
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V

dodaja, przykro mi z powodu babci Wiem, co czujesz. Moja zmarła dwa lata temu i tak jak ostatnie miesiące po prostu nie mogłam jej znieść (wiem, nie powinnam tak mówić, ale tak było; miała demencję, nie poznawała nas, moja mama - jej córka - płakała przez to codziennie), tak teraz wspominam wspólne czasy. Np. ostatnio kleiłam pierogi i przypomniałam sobie, jak z nią kleiłam za dziecka. Jak podjadałam farsz, jak pokazywała mi, że jak rozciągniemy wycięte kółka, to ciasto będzie cieńsze i zmieści się więcej farszu...
Trzymaj się Kochana

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 07:24   #182
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

a ja od rana zła bo mi płyta indukcyjna przestała działać coś świruje a ma niespełna pół roku na dodatek dziś piątek i jak mi się dziś serwis nie zjawi to będzie tragedia weekend bez kuchenki chyba do łask wróci butla gazowa z czasów remontu
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 07:33   #183
201604250957
Konto usunięte

Dzień dobry

witam piątek, a jednocześnie jestem w ogromnym szoku, ze ten tydzień tak szybko zleciał z jednej strony fajnie bo będą szybciej święta, a później wiosna a z drugiej strony strasznie przerażające jest to, że czas ucieka jak szalony, za raz będziemy rok starsze i w ogóle

dzisiaj przylatuje brat P. z narzeczona, zostają tylko do niedzieli rano, ale mam nadzieje, że spędzimy troche czasu razem, bardzo ich lubię

nie mam pomyslu na obiad, wiec chyba bedzie znowu zapiekanka serowa z makaronem z pomysłu na bo ostatnio kupiłam 2 opakowania... Aaby Ty ją zachwalałaś, czy z samym serem, makaronem i tym pomysłem na smakuje zjadliwie? bo ostatnio dodałam brokuły, ale że P. nie lubi to teraz chyba zrobię samą

w niedzielę jedziemy do rodzicow na obiad, zażyczylam sobie kurczaka z rożna bo moja Mama ma taki bajerancki piekarnik, że jest opcja pieczenia na rożnie a taki kurczak nie dość że smaczny to jeszcze zdrowy bo bez tłuszczu

w przyszłym tygodniu mam dostać premię z pracy, za rzeczy które robię dodatkowo, dobrze by było bo to 600zl więc kupiłabym już prezenty na Gwiazdkę no i kurtkę muszę ciepłą kupić bo w tej mojej przy temperaturach ujemnych (dzisiaj rano było -2) nie jest już zbyt przyjemnie

Edytowane przez 201604250957
Czas edycji: 2010-11-26 o 07:34
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 07:57   #184
ssnowdrop
Zadomowienie

Witam, witam w ten uroczy piątek:0 słońce iśnieg za oknem, jasno więc aż lepiej się wstaje zaraz zmykam do pracy i szkoły ale wpadłam się przywitać

Cytat:
Napisane przez Osiak Pokaż wiadomość
Moi są rówieśnikami i mają dokładnie po 46 lat
dudi- moi dokładnie tak samo oboje 46 lat:P

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
To jest brzydsza czesc naszej sypialni, ktorej Wam nie pokazałam, bo nie pasuje do reszty. Są to pozostałośći z mojego dawnego pokoju. Nie mamy gdzie tego wynieść, a gdyby nawet to wtedy nie miałabym gdzie pomieścić swoich ubrań no czesci bo jeszcze mam komode

Nastepnie sa te moje 'kosze po pomidorach" tam, trzymam skarpetki, rajstopy i paski, obok lezy czesc torebek
i ubrania na wieszakach

W szklanej witrynie jest wielki misz masz - miedzy innymi pojemniki wiklinowe w ktorych mam kosmetyki do makijazu i bizuterie sztuczna. Mam tez szkatulke drewnianą na bizuterie zlota i srebrna

a na polkach są nasze perfumy, jakies slowniki, wszystko

a w szufladach w witrynie są moje majtoszki i biustonoszki
ja wstawię zdjęcia jak wrócę i ogarnę szafkę z buciorkami:d
Ps: ja też mam euphorię ck

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Z babcią tż jest źle Smutno mi i źle
życzę dużo zdrowia dla babci kochana

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

witam piątek, a jednocześnie jestem w ogromnym szoku, ze ten tydzień tak szybko zleciał z jednej strony fajnie bo będą szybciej święta, a później wiosna a z drugiej strony strasznie przerażające jest to, że czas ucieka jak szalony, za raz będziemy rok starsze i w ogóle

w niedzielę jedziemy do rodzicow na obiad, zażyczylam sobie kurczaka z rożna bo moja Mama ma taki bajerancki piekarnik, że jest opcja pieczenia na rożnie a taki kurczak nie dość że smaczny to jeszcze zdrowy bo bez tłuszczu

w przyszłym tygodniu mam dostać premię z pracy, za rzeczy które robię dodatkowo, dobrze by było bo to 600zl więc kupiłabym już prezenty na Gwiazdkę no i kurtkę muszę ciepłą kupić bo w tej mojej przy temperaturach ujemnych (dzisiaj rano było -2) nie jest już zbyt przyjemnie
ale mnie kash pocieszyłaś tymi świętami i wiosną jak to przeczytałam to wydawało mi się przez chwilę,że naprawdę zima minie jak mrugnięcie oka- dziękuję seri nie znosze zimy!!!za to wiosnę uwielbiam
aaa.... ija teżmarzę żeby kiedyś odwiedzić United States pojedziemy razem Piękna
kurczaczek ja też jutro jadę do domu i placki ziemniaczne będę robić
gratuluję premii na pewno się przyda, i życzę żeby takie "premie" juz co miesiąc były
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 08:01   #185
Nadia5
Zakorzenienie

Ijaa, Haniula, bardzo ładne te Wasze szafy
Ja mam takie wielkie pudła z ikei w jednym spokojnie mieszczą się buty letnie w drugim książki i inne pierdoły na które nie ma miejsca. Tzn. może i miejsce by się znalazło tyle że one poprostu są niepotrzebne

Dodaja przykto mi kochana

odkurzyłam mieszkanie, zostały jeszcze podłogi do umycia.
dziś też musze zrobić obiad na jutro i niedzielę.
do szkoły pojadę autobusem prawdopodobnie. a że w sobote jak to w sobotę. będę godzine za wcześnie no trudno, oby zajęcia skończyły się w miarę prędko, w czasie powrotnego autobusu bo znów przyjdzie mi czekać godzinę na powrotny
Ale niestety tak to jest bez prawa jazdy, gdy tż w pracy a ojciec obrażony i za bardzo nie wiem jak się zabrać za godzenie

Miłego dnia dziewczyny, coby szybko zleciał i nastał weekendy

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 08:05   #186
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
Witajcie

coś chyba pogoda źle wpływa na ludzi bo wszyscy się kłócą albo jakieś zgrzyty są a mnie zły nastrój od wczoraj trzyma

dobrze, że dziś piątek, tyle że jutro do szkoły, na szczęście tylko jutro

ijaa
bardzo podobają mi się Twoje pudełka muszę o takich pomyśleć
za porządek
Dziękuję.

Cytat:
Dzień dobry

dzisiaj przylatuje brat P. z narzeczona, zostają tylko do niedzieli rano, ale mam nadzieje, że spędzimy troche czasu razem, bardzo ich lubię

nie mam pomyslu na obiad, wiec chyba bedzie znowu zapiekanka serowa z makaronem z pomysłu na bo ostatnio kupiłam 2 opakowania... Aaby Ty ją zachwalałaś, czy z samym serem, makaronem i tym pomysłem na smakuje zjadliwie? bo ostatnio dodałam brokuły, ale że P. nie lubi to teraz chyba zrobię samą

Gratuluję premii
Nie pogardziłabym taką kwotą. ;(

Mam to samo z uciekającym czasem. Przeraża mnie to że jestem coraz starsza. Niedługo zmarszczki się pojawią.
A z drugiej strony.. oby jak najszybciej do wiosny.

Dodaja przykro mi z powodu babci
Wiem, po sobie jak ciężko człowiekowi jest w takiej sytuacji. Moja zmarła, 8 lat temu (to już tak długo ) bardzo przeżyłam jej śmierć, bo była dla mnie jak mama. Spędziłam z nią całe dzieciństwo.
Babcia ostatnie lata nie chodziła, moja mama zrezygnowała z pracy żeby sie nią opiekować, miałam parkinsona i alzhemira, nie poznawała Nas. Swoich dzieci nie poznawała. Urządzała nocne histerie.
Na prawdę się męczyła i przykro to mówić, ale cała rodzina razem z nią.
Jej śmierć wytłumaczyła sobie jako ulgę - dla niej. Przestała się już męczyć.
(no i sie poryczałam )

Co do mojej szafy dziewczyny, to prawda jest taka, że muszę trzymać wszystko poukładane, bo inaczej się nie zmieści. Jak jest bajzel to szafki się nie domykają.
No i strasznie to niewygodne, bo żeby coś wyciągnąć ze spodu z górnej szafki, muszę włazić na krzesło, zdejmować partiami i układać z powrotem, bo inaczej mi system runie.

Marzę o duuuuuuuuuużej przestronnej szafie.

Matko boska! Jak dobrze, że dzisiaj PIĄTEK!
Ogólnie miałam fatalną noc. Śniły mi się jakieś okropności. Budziłam się dosłownie do 5 minut.
Adam chrapał w dodatku niemożliwie. Myślałam, że go utłukę. I dodatkowo pies się drapał i walił łokciami o podłogę.
Cuuuuudowna noc!
Możecie sobie więc wyobrazić jak wyglądam. Oczy mam jakbym chlała cały dzień normalnie. Głowa ciężka strasznie!
Wrrrrrrr!

Mam ambitny plan po pracy trochę się przespać, bo pewnie padnę, a później sprzątanie. Jutro chcę mieć CAŁY dzień lenistwa i przyjemności. Muszę mieć taki, bo inaczej oszaleję dosłownie!
A w niedzielę do szkoły.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 08:21   #187
motylek1
Wtajemniczenie

Witajcie, u mnie piękne słoneczko świeci, ale żeby was nie dołować, że niby u mnie taka super pogoda to jest strasznie zimno, napewno jest na minusie ale nie wiem ile, później sprawdzę.

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Co do mojej szafy dziewczyny, to prawda jest taka, że muszę trzymać wszystko poukładane, bo inaczej się nie zmieści. Jak jest bajzel to szafki się nie domykają.
No i strasznie to niewygodne, bo żeby coś wyciągnąć ze spodu z górnej szafki, muszę włazić na krzesło, zdejmować partiami i układać z powrotem, bo inaczej mi system runie.

Marzę o duuuuuuuuuużej przestronnej szafie.
Ja też muszę mieć poukładane w szafkach, bo inaczej ciuchy mi się nie pomieszczą a i tak połowa zawsze leży na fotelu

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-26, 08:32   #188
dudipopka
kobieta za ladą

hej
wstawiłam już zupę,dopije kawe i znowu będę palić w piecu,jak ja tego nie cierpie...
zasnełam przed 3 żeśmy sie jeszcze kiziali w nocy

ja wstawie może foty ale zrobione kiedyśi ogólnie jak mam w domu żebyście mogły zobaczyć w czym sie musze zmieścić ja i moje dzieci ale jak znajde zdjęcia

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 08:54   #189
Paulunia8713
Zadomowienie

Dzień Dobry
U mnie za oknem jakoś pochmurnie
Zasnęłam koło północy bo ten ból brzucha był nie do wytrzymania. TŻ po 23 pojechał do apteki wziął nospe i manti i czuję się teraz cudownie Cos czuję, że to przez te moje jedzenie raczej nie jedzenie Może jakiś wrzodów się nabawiłam. Zobacze o której TŻ z pracy wróci. Może do lekarza zdąże a jak nie to po weekendzie napewno pójdę

Julia zjadła śniadanko a teraz w pełni sił rozrabia

dodaja Trzymaj się kochana. Wiem jak to ciężko bo sama straciłam babcię która z nami od urodzenia mieszkała. Mimo, że minęło już 12lat ja nie umiem się z tym pogodzić Ona miała raka szyjki macicy. Nie poznawała nikogo. Widziała rzeczy których nie było Teraz już nie cierpi
Stary 2010-11-26, 08:58   #190
Julka27
Raczkowanie

Witam dziewczyny po dłuuuugiej nieobecności, której nikt nie zauważył ale ja wiem, że jest nas dużo a i nie odzywam się tak często jakbym chciała, ale to brak czasu lub sił na odpisywanie, choć wciąż podczytuję bo lubię wątek.
U mnie ostatnio tylko praca na tapecie, dziś piątek w końcu, skończę prace o 18. 30 i wezmę się za sprzątanie bo mieszkanie aż się o to prosi (już czuję jak mi się będzie chciało za to zabrać)
Wczoraj w Realu kupiłam sobie fajną książkę kucharską za 19.90 - Kuchnia polska, ponad 1000 przepisów. Może dziś coś z niej wymyślę i się pochwalę czy wyszło, a wtedy wrzucę przepis.
Na razie to tyle, ale mi się nie chce wyjść do pracy, mimo, że słońce świeci
Julka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 09:00   #191
dudipopka
kobieta za ladą

1)ja na tle segmentu chyba w 8 miesiącu ta szafka za mną nad i pod zegarem oraz ta długa wąska i na dole od strony tv ciuchy i rzeczy Julki,pod tv ciuchy tż 2 ostatnie szafki moje,oszklone to wiadomo pierdółki barek dokumenty

2 )przestrzeń między segmentem i sofą na której śpimy my(jak sie ją rozłoży przejście minimalne wokół) widać lodówkę(za nią w strone drzwi stoi szafka na buty w tej chwili) i kuchenkę ,na wprost dzrzwi wejściowe,po drugiej stronie aparatu jest okno a pod nim ława i laptop
na końcu sofy z drugiej strony drzwi do pokoiku

to tyle,same widzicie

żeby jutro mieć czas
````kękę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-26, 09:01   #192
anoola
Zadomowienie

Cześć laseczki

Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość
anoola-jak ściągniesz film z obojętnie jakiej strony to wklep w google "tytuł filmu subtitles download" i wyszuka Ci angielskie napisy do ściągnięcia. Potem ściągasz te napisy na komp, rozpakowujesz i musisz w odtwarzaczu filmu wybrać które napisy chcesz odtwarzać. voila! mam nadzieję w miarę jasno napisałam, a jeśli chcesz napisy do jakiegoś konkretnego filmu to daj tytuł chętnie poszukam
Dziękuję! Objaśniłaś bardzo jasno, ale z realizacją poczekam chyba na TŻta, bo nigdy jeszcze tego nie robiłam...a może spróbuję?
Jeszcze raz strasznie dziękuję

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Z babcią tż jest źle Smutno mi i źle
Dodi jestem z tobą Pociesz się tym, że masz czas żeby się z nią pożegnać...ja niestety nie miałam tego szczęścia gdy mój tato odchodził, byłam za mała

Cytat:
Napisane przez Osiak Pokaż wiadomość
Jaki porządek Ja to w szafach z ciuchami mam zawsze bajzel- tłumaczę się entropią czyli tym że cały wszechświat dąży do chaosu, nawet cząsteczki
Podoba mi się twoja teoria

Cytat:
Oooo premie to coś co Tygryski lubią najbardziej

Właśnie skończyłam wcinać twoje naleśniki na śniadanie...pyyycha

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
Ale niestety tak to jest bez prawa jazdy, gdy tż w pracy a ojciec obrażony i za bardzo nie wiem jak się zabrać za godzenie
Może jakieś ciacho i kawka na przełamanie lodów?

Dudi łobuziaki wy jedne Ja mam zimno więc na razie z kizianek nici
Co do pieca to zawsze TŻ rozpala i ostatnio oznajmił, że w weekend zafunduje mi zaostrzony kurs z rozpalania w piecu, żebym nie marzła w domu dopóki on nie wróci z pracy
Dudi, mi sie twój segment spory wydaje No przynajmniej my mamy mniejszy i jakoś się mieścimy...chociaż z drugiej strony nas jest tylko dwoje (Musze ci powiedzieć, że bardzo przytulne masz mieszkanko...z tego co widzę )
Marzy mi się taka wielka szafa pod sam sufit Tam to wszystko by sie zmieściło

Miłego dnia wszystkim

Edytowane przez anoola
Czas edycji: 2010-11-26 o 09:09
anoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 09:06   #193
motylek1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
1)ja na tle segmentu chyba w 8 miesiącu ta szafka za mną nad i pod zegarem oraz ta długa wąska i na dole od strony tv ciuchy i rzeczy Julki,pod tv ciuchy tż 2 ostatnie szafki moje,oszklone to wiadomo pierdółki barek dokumenty

2 )przestrzeń między segmentem i sofą na której śpimy my(jak sie ją rozłoży przejście minimalne wokół) widać lodówkę(za nią w strone drzwi stoi szafka na buty w tej chwili) i kuchenkę ,na wprost dzrzwi wejściowe,po drugiej stronie aparatu jest okno a pod nim ława i laptop
na końcu sofy z drugiej strony drzwi do pokoiku

to tyle,same widzicie
Dudi ładnie wyglądałaś w ciąży

Stary 2010-11-26, 09:18   #194
Nadia5
Zakorzenienie

Dudi śliczny brzuszek miałaś ja też tak chcę

anoola, będę musiała w przyszłym tygodniu zacząć działać. chyba rzeczywiście kupię jakieś ciacha i pogadamy

wiecie co ? ja mam w sumie dużo miejsca w komandorze plus komody w pokoju. a teraz doszły jeszcze komody w sypialni (tyle że one stoją puste).
A wiadomo im więcej miejsca tym większy bałagan się robi bo obojętnie jakbym wrzuciła ciuchy to szafa się zamknie

Idę do sklepu po ogórki, matrchew do gulaszu i masło. Nic więcej nie mogę kupić

Wczoraj w lotto nie zgarnęłam 7 milionów ale za to dwa razy w zdrapce 6 zł wygrałam

Edytowane przez Nadia5
Czas edycji: 2010-11-26 o 09:20
Stary 2010-11-26, 09:24   #195
dudipopka
kobieta za ladą

anoola on to nie jest duży ,do niego jest szafa ale stoi w pokoiku u Juluśki,jedyny minus tego segmentu to te 2 oszklone witryny mogłaby być tylko jedna a w 2 bielizniarka no ale cóz płacę za błędy wyboru

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

motylek dzięki
nadia doczekasz sie zobaczysz

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2010-11-26, 09:26   #196
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoola Pokaż wiadomość
Dodi jestem z tobą Pociesz się tym, że masz czas żeby się z nią pożegnać...ja niestety nie miałam tego szczęścia gdy mój tato odchodził, byłam za mała
A ja mojego nawet nie miałam okazji poznać. Miałam 4 lata jak zmarł, nie pamiętam go zupełnie.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 09:36   #197
Paulunia8713
Zadomowienie

Dudi masz bardzo przytulne mieszkanko a ten brzuszek śliczny Sama jak rodziłam miałam o połowę mniejszy a takie okrąglutkie mi się podobają

Ja niestety mam tylko jedna wielką komodę w której trzymam moje, Julci i TŻ rzeczy i trzy wielkie czarne pudełka ale takie z materiału w którym trzymam pościel, spodnie TŻ i różne drobiazgi. Oprócz tego mam jeszcze regał ale na nim to ksiązki i papiery są. Naprawdę chciałabym mieć tutaj segment ale niestety miejsca nie ma
Stary 2010-11-26, 09:37   #198
201604250957
Konto usunięte

Anoola cieszę się, ze Tobie smakowały ja sobie zrobilam ostatecznie kombinacje naleśniki w ruloniki, do środka dżem malinowy, a na wierzch serek homo, mniam-mniam było
co do premii to nie wiem czy nie powiedziałam tego w złą godzinę dzisiaj szef od rana szaleje i kazał zwolnić 2 kierowców tak po prostu żeby pociąć koszty, ale cholera świeta za pasem w takich chwilach odechciewa mi się tu być od Nowego Roku biorę się za intensywne szukanie pracy
Stary 2010-11-26, 09:42   #199
alazkrainy
Zakorzenienie

Ehhh co to sie dziś dzieje...

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-26, 09:59   #200
anoola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
Dudi śliczny brzuszek miałaś ja też tak chcę

anoola, będę musiała w przyszłym tygodniu zacząć działać. chyba rzeczywiście kupię jakieś ciacha i pogadamy

wiecie co ? ja mam w sumie dużo miejsca w komandorze plus komody w pokoju. a teraz doszły jeszcze komody w sypialni (tyle że one stoją puste).
A wiadomo im więcej miejsca tym większy bałagan się robi bo obojętnie jakbym wrzuciła ciuchy to szafa się zamknie

Idę do sklepu po ogórki, matrchew do gulaszu i masło. Nic więcej nie mogę kupić

Wczoraj w lotto nie zgarnęłam 7 milionów ale za to dwa razy w zdrapce 6 zł wygrałam
Ja myślałam, że sama coś upieczesz, a ty leniuchu po gotowce do sklepu

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
anoola on to nie jest duży ,do niego jest szafa ale stoi w pokoiku u Juluśki,jedyny minus tego segmentu to te 2 oszklone witryny mogłaby być tylko jedna a w 2 bielizniarka no ale cóz płacę za błędy wyboru

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

motylek dzięki
nadia doczekasz sie zobaczysz
No to fakt, te szybki takie niezbyt funkcjonalne. Jak kiedyś wybierałam meble do pokoju u mamy to też głupio wybrałam, bo cała jedna szafka jest oszklona więc trzymałam tam książki, oprócz tego pełno odsłoniętych półeczek i na dole 3 takie głębokie szuflady. Beznadzieja. Segment zajmował całą ścianę a nic się nie mieściło...no i te wieczne kurzące się półeczki Całe szczęście, że jak się przeprowadzaliśmy to TŻ miał pakowny segment, bo tego mojego nawet nie było po co brać

Ale muszę ci powiedzieć, że na tym zdjęciu wyglądasz na prawdę kwitnąco

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
A ja mojego nawet nie miałam okazji poznać. Miałam 4 lata jak zmarł, nie pamiętam go zupełnie.
Mój zmarł jak miałam 7 (pamiętam, że to był pierwszy tydzień w którym zaczęłam chodzić do szkoły) ale chorował długo wcześniej więc wspomnień mam zaledwie kilka

Wyszperałam ostatnio nowy Pomysł na...schab ze śliwką. W niedzielę przetestuję Ah, i jest jeszcze jeden nowy na...nugetsy rybne...ale jakoś do mnie nie przemówiły

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Anoola cieszę się, ze Tobie smakowały ja sobie zrobilam ostatecznie kombinacje naleśniki w ruloniki, do środka dżem malinowy, a na wierzch serek homo, mniam-mniam było
co do premii to nie wiem czy nie powiedziałam tego w złą godzinę dzisiaj szef od rana szaleje i kazał zwolnić 2 kierowców tak po prostu żeby pociąć koszty, ale cholera świeta za pasem w takich chwilach odechciewa mi się tu być od Nowego Roku biorę się za intensywne szukanie pracy
O cholerka, to nieciekawie No nie dziwię ci sie , że masz dość
No i tych kierowców szkoda, kurcze, fajny prezent na święta, nie ma co

Dżem malinowy Ale mam ochotę na maliny...np.na lody z ciepłym sosem malinowym Żałuję, że nie kupiłam jak były i sobie nie zamroziłam
Stary 2010-11-26, 10:02   #201
Anastazja86
Zakorzenienie

Witam
śliczne macie szafy i mieszkanka może moje też wrzucę na dniach jak naładuję aparat
ale jest zimno okrutnie normalnie kałuże zamarznięte i dzisiaj się poślizgnęłam i wygięła mi się noga dobrze że nie skręciłam kostki
dzisiaj na obiad chyba pizzę zjemy bo u nas jest promocja w listopadzie do godziny 15 pizza gigant 24 zł tylko czyli taka sama cena jak za średnią
dzisiaj wcześniej kończę pracę więc wcześniej zaczynam weekend
niestety dzisiaj będę musiała zlecenie zrobić więc od 16 do 20 będę pracować
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 10:08   #202
motylek1
Wtajemniczenie

A ja szybciutko się ubrałam i poleciałam do sklepu po składniki, bo zaraz idę robić ptasie mleczko (pierwszy raz, więc mam nadzieję, że mi wyjdzie ), a później zrobię gofry , To tak na poprawę humory

Stary 2010-11-26, 10:08   #203
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anoola Pokaż wiadomość

O cholerka, to nieciekawie No nie dziwię ci sie , że masz dość
No i tych kierowców szkoda, kurcze, fajny prezent na święta, nie ma co

Dżem malinowy Ale mam ochotę na maliny...np.na lody z ciepłym sosem malinowym Żałuję, że nie kupiłam jak były i sobie nie zamroziłam
no nieciekawie, szczególnie, ze Ci kierowcy są w firmie potrzebni, to że ostatni miesiąc był gorszy nie znaczy, że za chwilę nie bedzie lepiej i znowu trzeba będzie kogoś zatrudnić bo nie będa sobie radzić z wywozami no ale nie pierwszy raz tak sie tutaj dzieje, ech przynajmniej sie zmotywowałam do przeglądania ogłoszeń o prace i znalazłam nawet 1 ciekawe

gorące maliny widze, że mamy podobne gusta kulinarne jak chodzimy z P. do naszej ulubionej kawiarni to często zamawiam sobie deser: lody śmietankowe a do tego dzbanuszek gorących malin niebo w gębie po prostu z kolei w innej smakuje mi niesamowicie tarta malinowa, podawana jeszcze ciepła z gałką lodów także o jezuu ślinotoku dostalam normalnie
Stary 2010-11-26, 10:36   #204
anoola
Zadomowienie

Cytat:
no nieciekawie, szczególnie, ze Ci kierowcy są w firmie potrzebni, to że ostatni miesiąc był gorszy nie znaczy, że za chwilę nie bedzie lepiej i znowu trzeba będzie kogoś zatrudnić bo nie będa sobie radzić z wywozami no ale nie pierwszy raz tak sie tutaj dzieje, ech przynajmniej sie zmotywowałam do przeglądania ogłoszeń o prace i znalazłam nawet 1 ciekawe

gorące maliny widze, że mamy podobne gusta kulinarne jak chodzimy z P. do naszej ulubionej kawiarni to często zamawiam sobie deser: lody śmietankowe a do tego dzbanuszek gorących malin niebo w gębie po prostu z kolei w innej smakuje mi niesamowicie tarta malinowa, podawana jeszcze ciepła z gałką lodów także o jezuu ślinotoku dostalam normalnie
No niektórzy szefowie mają po prostu ludzi gdzieś. Nie ważne, że kogoś zwolnią, nie ważne, że ta osoba dobrze pracowała... No i tak jak piszesz, przecież byli potrzebni. Nie można by na jakiś czas zacisnąć pasa? Ale po co...
(Chyba się za bardzo rozpisałam na temat pewnej osoby więc kasuję. To w końcu mała miejscowość więc żeby nie było)

Tarta malinowa Maaatko, ale mi smaka narobiłaś

Edytowane przez anoola
Czas edycji: 2010-11-26 o 10:46
Stary 2010-11-26, 10:47   #205
golden_eye
Wtajemniczenie

heloł
u mnie słońce jak dzwon, bez chmurki jednej, piękny błękit i piękny mróz...
cholerka - ja też obstawiam ferrero - zwłaszcza czekoladowe w domu ostatnio jadłam, jest chyba nawet lepsze od trufli a trufle tonami mogę jeść...
dodaja - przykro mi również, ALE nie możesz teraz sobie wmawiać, że byłaś wredna czy cuś, co to ma do rzeczy i jaki związek? przecież nie byłaś niemiła dla babci Tżta, a cała reszta miała uzasadnienie. nie masz wpływu na niczyje zdrowie i ona nie zachorowała po to, żeby mama Tżta sie wyniosła, żeby Tobie było dobrze. to nie ma związku a Twoje zachowanie i zachowanie jego matki nie wpłynęły na to co się teraz dzieje. nie możesz sobie dokładać jeszcze jakichś win, to nie pomoże.

chcę gofra. chcę gofra. chcę gofra
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 11:00   #206
dudipopka
kobieta za ladą

przestańcie o tych malinach

lece dziewczynki do swojej roboty ,zupa ugotowana baa nawet zjedzona(to jeś pyśne powiedziała Juluś) trzeba rozpalić pomyć gary i ogarnąć potajunioną podłogę zajrze jak mlodą położe

Julka27 nie znikaj an tak długo!!!!

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

wlazłam na nk,koleżanka z podstawówki wkleiła swoją fotkę z 17 letnim synem jestem w szoku za rok ona 18stke mu wyprawi a ja dziecko do przedszkola zapisze

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2010-11-26, 11:03   #207
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:

Kash ja Cię proszę grzech o takich pysznościach pisać bo czytający dostają ślinotoku

Ciekawe co będzię jak kierowcy będą pilnie potrzebni

Stary 2010-11-26, 11:14   #208
alazkrainy
Zakorzenienie

Mówicie o tych malinach mówicie, a ja tam wolę truskawki ze śmietanką

Cytat:

nie tylko u Ciebie tak jest niestety u mnie też pozwalniali ludzi, a teraz problem jest bo nie ma kto pracować i niektórzy to po 14 godzin ciągną dzień w dzień, a jak nie chcesz zostać po godzinach to straszą, że cię wyrzucą
ja pamiętam jedną taką sytuację, że przedłużyli dziewczynie umowę na czas nieokreślony, gratulowali itp a potem po dwóch tygodniach dostała wypowiedzenie to dopiero szok

Stary 2010-11-26, 11:29   #209
golden_eye
Wtajemniczenie

znów starłam sobie palucha na tarce. jak tak dalej będzie to dotrę się kiedyś do kostki niewiele mi zostało...
trochę boli.
ala - a to to już świństwo jest. ale były szef P. był taki sam, co myśmy z nim przeżyli nikt nie był pewien pracy, bo smsa potrafił przysłać w nocy, że nast. dnia już nie ma po co przychodzić... ale że firma własna, rodzinna, bo i żona i córka i część pociotków pracowała, to sobie pozwalał.
ałaaaa boli.....
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 11:45   #210
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
znów starłam sobie palucha na tarce. jak tak dalej będzie to dotrę się kiedyś do kostki niewiele mi zostało...
trochę boli.
ala - a to to już świństwo jest. ale były szef P. był taki sam, co myśmy z nim przeżyli nikt nie był pewien pracy, bo smsa potrafił przysłać w nocy, że nast. dnia już nie ma po co przychodzić... ale że firma własna, rodzinna, bo i żona i córka i część pociotków pracowała, to sobie pozwalał.
ałaaaa boli.....
za paluszka

no niestety tak to u nas jest, jest taki jeden kierownik który takie cyrki potrafi zrobić; na moje szczęście ja podlegam temu lepszemu

gardło mnie boli, przełykać nie mogę,
dobrze że na dziś obiadek mamy to będę mogła odpoczywać po południu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości