Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-01, 08:35   #181
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
W domu chcesz rodzic???
kiedyś wszystkie rodziły w domach......

ja jednak bym nie chciała
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-01, 08:40   #182
miffy
Raczkowanie

Co do wyboru szpitala, to już jakiś czas temu zrozumiałam, że ile osób, tyle opinii. W sumie nic dziwnego, każdy ma inne oczekiwania. I nie ma co się dziwić, że któraś chce rodzić tam, gdzie my byśmy za żadne skarby sie poszły
Ja wybrałam staszica, potem kraśnickie, w ostateczności lubartowska a potem samochód co uznaję za lepsze niż jaczewskiego A tak na poważnie, mój ranking oparty jest na wyłapywaniu tego co ważne dla MNIE z doświadczeń własnych i innych mam, zwłaszcza bliskich koleżanek.
Tak naprawdę to najbardziej chciałabym rodzić w domu ale niestety finanse na to nie pozwalają Bo póki co to dość kosztowna sprawa.

A na USG chodziłam za każdym razem do dr Chołubka do Luxmedu. Trafiłam przypadkiem z pierwszym skierowaniem do mojej gin i byłam bardzo zadowolona z jego podejścia. Widać, że się zna. Potem już zapisywałam się online tylko do niego. Idę znów za tydzień To będzie nasze 6 USG.
miffy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-01, 09:15   #183
mik23
Rozeznanie

cześć wszystkim przyszłym mamusiom ja mam termin na 23 kwietnia zaś następny na 6 maja także nie wiem na kiedy sie szykować, a właściwie kiedy moje maleństwo będzie chciało przyjśc na ten świat. Także czekam.
Mam pytanie, bo teraz czeka mnie USG w 32 tyg, czy potem warto jeszcze zrobic jedno USG, bo niby zawsze isnieje mozliwośc ze dzidzius zmieni położenie prawda?
mik23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-01, 10:13   #184
kiciunka
Przyczajenie

nie wiem gdzie znalazlyscie kobitki informacje o tym ze za czesto nie mozna robic usg. ja nigdzie nie znalazlam. a nawet wiecej pytalam specjalistow i nikt nie potwierdzil szkodliwosci. nie wyobrazam sobie wizyty u lekarza bez usg bo niby jak ma sprawdzic czy wszystko jest ok. ja mialam wizyte co miesiac a teraz co 2 tyg i za kazdym razem wiem co sie tam w srodku dzieje. dzieki temu badaniu i kompetencji mojego lekarza dowiedzialam sie o moczu w nerce mojego jędrusia. także ja nie zaluje ze tyle bylo tych usg. a tak przy okazji to straszne cenniki macie bo u mnie usg 3d kosztuje 80zl.
trzymajcie sie kobitki
kiciunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-01, 10:31   #185
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość

Zapisałam się na usg do dr Chołubka. Mam nadzieję, że będę zadowolona.
ja ide dzisiaj do Luxmedu na 3d do tego lekarza wlasnie to zdam relacje. Podobno jest fajny - moja mama do niego chodzi od ok 10 lat.

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-01, 10:32   #186
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez kiciunka Pokaż wiadomość
a tak przy okazji to straszne cenniki macie bo u mnie usg 3d kosztuje 80zl.
trzymajcie sie kobitki
tzn gdzie u Ciebie?
w 2007 roku jak ja byłam w ciązy to usg 3d kosztowało średnio 200zł
jestem bardzo ciekawa gdzie kosztuje 80zł
teraz też słyszałam o cenach wlaśnie ok 200zł

odnosnie częstotliwości usg to nie pamiętam ile miałam ale też sporo i wszystkie na NFZ oprócz połówkowego i tego w 32 tygodniu - tu niestety platne w top medicalu u dr Wieczorka na lepszym sprzęcie.
Chodziłam do pro-vivo na NFZ i tam od 6 tyg miałam robione usg dopochwowe na początku, potem przez powłoki brzuszne, to było w standardzie wizyty.
a ostatnie miałam na oddziale przed porodem - tu chyba mi sie udalo, bo nie zawsze robią.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-01, 10:34   #187
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem gdzie znalazlyscie kobitki informacje o tym ze za czesto nie mozna robic usg. ja nigdzie nie znalazlam. a nawet wiecej pytalam specjalistow i nikt nie potwierdzil szkodliwosci. nie wyobrazam sobie wizyty u lekarza bez usg bo niby jak ma sprawdzic czy wszystko jest ok. ja mialam wizyte co miesiac a teraz co 2 tyg i za kazdym razem wiem co sie tam w srodku dzieje. dzieki temu badaniu i kompetencji mojego lekarza dowiedzialam sie o moczu w nerce mojego jędrusia. także ja nie zaluje ze tyle bylo tych usg. a tak przy okazji to straszne cenniki macie bo u mnie usg 3d kosztuje 80zl.
trzymajcie sie kobitki
ja rowniez mam przy kazdej wizycie robione usg - moze tez dlatego, ze na poczatku ciazy oprocz dzidziusia bylo jeszcze cos (niewiadomo co), a pozniej sie wchlonelo, ale zawsze obserwujemy jak tam malutka

Stary 2011-03-01, 10:35   #188
kiciunka
Przyczajenie

puławy, internus. 200zł to kosztuje nagranie usg na plyte
Stary 2011-03-01, 10:36   #189
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
puławy, internus. 200zł to kosztuje nagranie usg na plyte
to u nas chyba daja plyte z filmem i zdjecia za te 200 zł. 80 zł to kosztuje zwykle usg 2d u lekarza.

Stary 2011-03-01, 10:37   #190
kiciunka
Przyczajenie

to troche duzo. 250 zl placilam owszem w w-wie na konsultacji i bylo to rowniez 3d
Stary 2011-03-01, 13:20   #191
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
W domu chcesz rodzic???
tak

Cytat:
Napisane przez MagdaM85 Pokaż wiadomość
USG nie ma żadnego wpływu na dziecko, sama pracuję w służbie zdrowia i trochę się orientowałam. No chyba żeby robić codziennie dopochwowo to wpływa na dyskomfort bo "dotyka" dziecka,ale to już skrajność fakt faktem 3 usg starczy jeżeli wszystko przebiega ok, ja miałam dużo więcej prawie co miesiąc-dwa bo chciałam obserwować jak Malutka rośnie i nigdy nie słyszałam też że to za dużo...
USG 3D robiłam w 25 tc i super nie żałuję 200 zł, Malutka ziewała, kręciła się i wszystko było ładnie widać, teraz lekarz zrobił mi normalne usg w 36 tc plus fotkę 3D to już brdzo rozmyte zdjęcie było. A właśnie robiąc USG 3D robimy tak naprawdę zwykłe USG tylko obrazy się zmieniają więc można od razu posprawdzać czy wszystko dobrze z Maleństwem.
Ja planuję rodzić na Staszica, i po ostatnich informacjach o innych szpitalach to nie wyobrażam sobie nigdzie indziej, ale myślę, że każda z Was słyszała różne opinie o różnych szpitalach...Miłego rodzenia Mamuśki!!
Hmm ja jestem daleka od tego ,żeby mówić, że jak coś co jest dostępne około 20 lat a na szeroką skalę stosowane jeszcze krócej jest bezpieczne. Bezpieczny to jest chleb na zakwasie oczywiście nie dla tych uczulonych na gluten), bo wynaleziony przez starożytnych Egipcjan i trochę lat ma i można się wypowiadać. Tak samo jak twierdzenie, że żywność modyfikowana jest zdrowa a ma zaledwie 50 lat i nie wiadmo jaki ma wpływ przy długofalowym stosowaniu (coś podejrzanie dużo mamy alergii różnistych teraz).
Tak samo ja podchodzę do usg. Ułatwia życie jest potrzebne ale w podejściu zdroworozsądkowym. Ginekolodzy są podzieleni co do kwestii zupełnego bezpieczeństwa zbyt częstego usg a to mi daje już do myślenia..... Kopernikowi też na początku nie wierzyli jak twierdził, że ziemia nie jest płaska

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 15:06   #192
lili07
Przyczajenie

witam wszystkie mamusie
ja właśnie oczekuje swojego maluszka termin mam na dziś ale jakoś moje małe się nie spieszy. mam zamiar rodzic na staszica choć powiem że troche jestem przerażona co tam sie teraz dzieje ale może nie będzie tak zle.
pozdrawiam wszystkie mamusie i ich skarbki
lili07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-01, 15:24   #193
MagdaM85
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
tak

Hmm ja jestem daleka od tego ,żeby mówić, że jak coś co jest dostępne około 20 lat a na szeroką skalę stosowane jeszcze krócej jest bezpieczne. Bezpieczny to jest chleb na zakwasie oczywiście nie dla tych uczulonych na gluten), bo wynaleziony przez starożytnych Egipcjan i trochę lat ma i można się wypowiadać. Tak samo jak twierdzenie, że żywność modyfikowana jest zdrowa a ma zaledwie 50 lat i nie wiadmo jaki ma wpływ przy długofalowym stosowaniu (coś podejrzanie dużo mamy alergii różnistych teraz).
Tak samo ja podchodzę do usg. Ułatwia życie jest potrzebne ale w podejściu zdroworozsądkowym. Ginekolodzy są podzieleni co do kwestii zupełnego bezpieczeństwa zbyt częstego usg a to mi daje już do myślenia..... Kopernikowi też na początku nie wierzyli jak twierdził, że ziemia nie jest płaska

haha
MagdaM85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-01, 16:08   #194
kiciunka
Przyczajenie

a moze to sprawka nfz
na wieksza ilosc usg nie chca dac wiec porozsiewali plotki ze zbyt czeste jest niebezpieczne i wystarcza 3. teoria spiskowa
Stary 2011-03-01, 16:30   #195
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MagdaM85 Pokaż wiadomość
haha
bomba

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez lili07 Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie
ja właśnie oczekuje swojego maluszka termin mam na dziś ale jakoś moje małe się nie spieszy. mam zamiar rodzic na staszica choć powiem że troche jestem przerażona co tam sie teraz dzieje ale może nie będzie tak zle.
dziś... no to gratuluje i zycze lekkiego porodu
Stary 2011-03-01, 17:48   #196
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lili07 Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie
ja mam termin na 6 marca i też zamierzam rodzić na staszica może sie spotkamy w szpitalu a jak nie czekam na relację już "po" na forum
Stary 2011-03-01, 17:52   #197
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
ja mam termin na 6 marca i też zamierzam rodzić na staszica może sie spotkamy w szpitalu a jak nie czekam na relację już "po" na forum
Dziewczyny, ale wam zazdroszczę. Ja termin mam dopiero na lipiec, a wy już niedługo będziecie tulić swoje maleństwa.

Ja dzisiaj miałam jakąś fazę na zakupy kupiłam parę ciuszków dla dzidziola Niestety nie wiem jaka płeć jest musiałam kupować ciuszki o neutralnych kolorkach.
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 13:06   #198
brunetka2000
Zakorzenienie

miss.hot zapytam tak z innej beczki co się stało z wątkiem Lubelskie Żonki Chciałam wrócić i nie mogłam wejść bo wątek jest zamknięty
Stary 2011-03-03, 14:20   #199
SweetAngel1984
Zadomowienie

dziewczyny ja tez chce sie zapisac na USG do luxmedu polecacie z teg oco widze dr.Chołubka a takie usg z pomiarem karku itp. wykluczajace wady genetyczne tez u niego zrobie??? czekam na odp !!!!!
Stary 2011-03-03, 15:19   #200
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tez chce sie zapisac na USG do luxmedu polecacie z teg oco widze dr.Chołubka a takie usg z pomiarem karku itp. wykluczajace wady genetyczne tez u niego zrobie??? czekam na odp !!!!!

wady karku - masz na myśli przezierność karkową? Z tego co kojarzę to na usg ok. 12 tc to zawsze, każdy lekarz to sprawdza.

Byłam w tą środę u dr Ch. i jestem zadowolona. Opowiadał wszystko co widzi w przeciwieństwie do dr Saadi, która milczała
a i dostałam fotke w 4D gratis

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 16:21   #201
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
wady karku - masz na myśli przezierność karkową? Z tego co kojarzę to na usg ok. 12 tc to zawsze, każdy lekarz to sprawdza.

Byłam w tą środę u dr Ch. i jestem zadowolona. Opowiadał wszystko co widzi w przeciwieństwie do dr Saadi, która milczała
a i dostałam fotke w 4D gratis
O matko dr Saadi miałam z nią do czynienia w szpitalu i na pierwszym moim USG. Kobieta jest straszna nic mi nie powiedziała o dziecku, czy zdrowe czy wszystko ma. Nic kompletnie udało mi sie od niej jedynie dowiedzieć czy jeden dzidziuś (bo była możliwość bliźniaków rodzinne) W życiu bym do niej nie poszła więcej.
Stary 2011-03-03, 16:34   #202
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

Zapisałam się na usg do dr Chołubka. Mam nadzieję, że będę zadowolona.
Jeśli tylko do USG to ok, ale jako lekarz prowadzący ciążę jest średni - wizyty są taśmowe, szybkie, jak nie zapytasz o coś to nie powie, generalnie, aby sztukę zaliczyć

A do USG polecam dr Bartosiewicza (przyjmuje również w Luxmedzie oraz na Chodźki w "titanicu")- super człowiek, wszystko powie, poza wizytami też jest ok, miałam z nim styczność po porodzie na oddziale na Jaczewskiego

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2011-03-03 o 18:59
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 16:35   #203
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

każdy lekarz na każdym badaniu usg jest w stanie to sprawdzić, i to prawda takie badanie musi być wykonane w okolicach 12 tygodnia nie jestem tylko pewna czy na usg 4 D dałoby się zmierzyć te wszystkie potrzebne parametry, bo ja miałam normalne 2 D i wszystko było posprawdzane
Stary 2011-03-03, 19:27   #204
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Jeśli tylko do USG to ok, ale jako lekarz prowadzący ciążę jest średni - wizyty są taśmowe, szybkie, jak nie zapytasz o coś to nie powie, generalnie, aby sztukę zaliczyć

A do USG polecam dr Bartosiewicza (przyjmuje również w Luxmedzie oraz na Chodźki w "titanicu")- super człowiek, wszystko powie, poza wizytami też jest ok, miałam z nim styczność po porodzie na oddziale na Jaczewskiego
tez u niego raz bylam i bylam zadowolona
noi nie wiem juz sama......
moze pojde poprostu do TOP MEDICAL-u drogo ale maja podobno super sprzet
Stary 2011-03-04, 09:26   #205
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Ja byłam na 3 D właśnie w Top Medicalu, nie pamiętam tylko jak lekarz się nazywał - w domu sprawdzę najwyżej

Stary 2011-03-04, 09:37   #206
nicky_1981
Rozeznanie

Ja na USG 3D w Top Medicalu byłam u prof. Wieczorka.
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 15:35   #207
*kaalinaa*
Zadomowienie

Ja w pierwszej i drugiej ciąży na usg chodziłam do dr. Krzyżanowskiego. Ja byłam zadowolona, ładnie mi wszystko opisał i na każde pytanie odpowiedział. Chodziłam do Luxmedu.

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 19:35   #208
SweetAngel1984
Zadomowienie

zapisałam się wreszcie do TOP MEDICAL do dr. Mazurka zobaczymy jak bedzie i co powie.....
Stary 2011-03-05, 05:37   #209
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Potwierdzam bardzo fajny lekarz. I wszystko wytłumaczy i powie. Byłam u niego na chodźki na usg koszt 100zł

Cały czas się zastanawiam co zrobię jak mnie na Jaczewskiego nie przyjmą bo miejsc nie będzie. Boję się innych szpitali. Mam tylko nadzieję ze mój lekarz nie będzie robił sobie wakacji w lipcu i będzie miał dyżur
angel109238 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-05, 07:36   #210
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej i drugiej ciąży na usg chodziłam do dr. Krzyżanowskiego. Ja byłam zadowolona, ładnie mi wszystko opisał i na każde pytanie odpowiedział. Chodziłam do Luxmedu.
Jak Ty się czujesz ?
Chyba jakoś za chwilę masz termin ?

Cytat:
Napisane przez angel109238 Pokaż wiadomość
Potwierdzam bardzo fajny lekarz. I wszystko wytłumaczy i powie. Byłam u niego na chodźki na usg koszt 100zł
Ja w 2009 płaciłam tam 90zł

Na 3D byłam u dr Mazurka

Teraz idę za tydzień do Bartosiewcza na genetyczne do Luxmedu

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości