|
|
#181 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Wybór pierścionka zaręczynowego i oświadczyny zwierciadłem podejścia Tż do zwią
Ale mi w ogóle o równość nie chodzi. Bo i brak dzieci żadnej równości w niczym nie gwarantuje. Są jeszcze choroby, wypadki losowe, potencjał intelektualny itd.
![]() Cytat:
Ja, to co piszesz rozumiem tak, że: chrzanić to wszystko, baba zawsze będzie już samotnie jeździć na odkuraczu...a skoro tak, to niech się chociaż jaśnie pan na pierścionek zaręczynowy wykosztuje. I pomyśleć, że ja głupia, w ogóle tych spraw ze sobą nie łączyłam. Do tej pory ![]() To ja jednak proponuję obniżyć oczekiwania co do ceny pierścionka, a w zamian próbować utargować swój lepszy los w małżeństwie. Przyszłym pannom młodym to proponuję, którym przyszłyby do głowy takie kalkulacje. Ja też. Ale w takiej sytuacji, to nie niska wartość pierścionka świadczy o niegotowości do małżeństwa. A ogólne podejście. |
|
|
|
|
|
#182 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Wybór pierścionka zaręczynowego i oświadczyny zwierciadłem podejścia Tż do zwią
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#183 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Piwo to i kolega może mi kupić jak chce - nie widzę przeszkód i nie dorabiam do tego ideologii.
|
|
|
|
|
|
#184 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() W końcu nie ma nic gorszego niż laska która sie domaga od swojego faceta by w równym stopniu robil w domu co ona, babochłop jakiś, nie. Jak mądry chłop to zaraz poleci do takiej, co go obsłuży. W koncu takich chętnych nie brak..?
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-01-02 o 19:29 |
|
|
|
|
|
#185 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#186 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
, i do czego Ty namawiasz, żeby kibelek i tak był i tak był, i żeby jeszcze w promocji rezygnejszyn z pierściunka dorzuciły.
|
|
|
|
|
|
#187 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- No co Ty, ja namawiam, żeby pamiętać, że mężulo też rączki posiada. Taka ze mnie idealistka. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W końcu tak i wygląda Twoja działalność na tym forum; doczepka do wyrwanych z kontekstu zdań, cięta riposta, doczepka, riposta, doczepka. Skopiuj te wszystkie swoje wypowiedzi do jednego pliku - sam zobaczysz, że brak w nich logiki. Wyraczku, ale Twoje JESTEM więc kochaj mnie i nie wymagaj również jest postawą roszczeniową. Przyganiał kocioł garnkowi ... |
|
|
|
|
|
#189 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
a tak bez początku to jak te moje zdania bez dużej literki z przodu. a jak facet ma gest to i w środku co kupi, może nawet, uwaga, bez okazji. Bo niektórzy, to za przeproszeniem, już w ogóle dymają Sprawę do kwadratu i nie kupią, "kapcie z kiosku". a jeszcze wszystko co edukacyjne tak sprzyja usprawiedliwianiu, że kolesie to do głupich wiechci głów nie mają. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
No cóż, to miłe, takie znajdziesz nawet na tym forum. ![]() Z tego co udało mi się zauważyć, jako, zakładam, facet, pierwszy jestes do rządzenia kobiecymi brzuchami i diagnozowania, kiedy żywot w macicy jest bytem przez duże By, a kiedy komórkowcem ;-); to co Cię tak oburza w podsuwaniu katalogu z biżuterią to doprawdy nie wiem. Jak uważasz, że masz coś do powiedzenia w kwestii damskiego bandzioszka, to bądź łaskaw nie sięgac tylko po przywileje (decyzyjne) ale również po obowiązki (w tym zapewnienia komfortu psychicznego jak i fizycznego /pomasowanie stópek lub zafundowanie masażysty, bo sorry, wysłać na masaż a nie dać na to grosika to każdy umi ;-)/ swej wybranki).
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-01-02 o 20:12 |
|||
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
no, niezły ubaw mam czytając watek
. Ale ale..... coś mi tu panem Dopamine zapachniało przy okazji
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I panna pierścionek przyjęła, weselicho było że hoho...a potem living room w domku rodziców na młode małżeństwo czekał Zresztą w uroczym życiowym serialu "Klan" Norbert też brał kasę od mamusi, żeby Oli Lubicz pierścionek kupić ![]() Mnie się to akurat szczytem obciachu wydaje ![]() Także ten zakup pierścionka jakimś tam przejawem gotowości do małżeństwa chyba jest
|
|
|
|
|
|
#192 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mówię przecież, że wszystko trzeba brać "na miarę". Przyszedłby taki z wypasionym pierścieniem nawet i za te pięć stówek - pikuś, że nie za swoje kupionym - i co ? To jest dowód na gotowość do małżeństwa ? Idealny przykład na to, że cena pierścionka nie musi mówić kompletnie nic o tej gotowości. Ale skoro pani narzeczonej to nie preszkadzało... Widać u niej była pełna gotowość do małżeństwa Ciągle jeszcze nikt mi nie wytłumaczył co na to wskazuje u kobiety ale co...nic nie poradzę. Nie dowiem się i już
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-01-02 o 21:55 |
|
|
|
|
|
#193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boska jesteś ![]() Cytat:
O finansach nie wspominam dlatego, że niektorym pasuje taki układ, kiedy to mężczyzna choćby chwilowo całkowicie utrzymuje rodzinę - najważniejsze, żeby jednego małżonka było spokojnie na to utrzymanie rodziny stać. Ale że w naszym kraju wyżej wymienionych cech (oprócz finansowych) to ze swiecą szukać, gotowość do małżeństwa jest wtedy, jak Ci sie chłop oświadczy, starzy zapłacą za wielkie wesele i chce Ci sie przez 1,2 do 2 lat zajmować weselnymi pierdołami, konsultując każdą najmniejszą poważną kwestię wyboru zawieszki na flaszkę i przystrojenia obdrapanej klatki schodowej w bloku z dziewczynami na forum ślubnym
|
||
|
|
|
|
#194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aa przepraszam, widzę, że już odpowiedziałaś na podobne pytanie wszystko jasne
Edytowane przez kasiaen1 Czas edycji: 2011-01-02 o 22:27 |
|
|
|
|
|
#195 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyraku, jeśli zakładamy, że o gotowości mają świadczyć jakieś algorytmy zależności pomiędzy każdą wydaną złotówką, a dojrzałością do związku, to owszem, jest to absurd. . Natomiast czytanie między wierszami, to znaczy czy mężczyzna jest w stanie poświęcić lwią część swojego życia, jaką stanowi praca i wysiłek w nią włożony (oraz inne tego typu sprawy) dla swojej kobiety , a nie swoje przyjemności- co niestety wymaga tego czegoś co nazywamy dorosłością- absurdem już absolutnie nie jest. A dlaczego akurat Wasza płeć jest skazana na takie podchody? Z odwiecznego powodu, jaką jest natura- jeśli już, to kobieta zajdzie w ciąże i będzie musiała te dzieci wykarmić, skazując się, chcąc nie chcąc, na zawodową banicję; Jeśli ma szczęście- tylko na pewien okres czasu, jeśli nie ma- wypada z rynku. Nie rozumiem usilnych prób twierdzenia, że tak nie jest, że miłość etc. a kasa to już nieważna i brzydka i śmierdzi, najemy się uczuciami. Co do ma to pierścionka? Ano to, że od lat jest uznawany w naszej kulturze jako wyraz poświęcenia swojego wysiłku i trudu. Dla mnie to nic złego. |
|
|
|
|
|
#197 | |
|
BAN stały
|
dziękuję.
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#198 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tam bardzo rada jestemz mojego babochlopa Btw. Troszke sie, po Twoich dalszych postach, ktorych nie chce mi sie cytowac i zglebiac publicznie, przestalam z Toba zgadzac, Hultaju ![]() Sama dalej kminie nad rownouprawnieniem, ktore uwazam za jak najbardziej sluszne, i swoja jednak tkliwa natura ![]() Ale wizja fleji wreczajacej mi na odczepnego jakies cos-byly-co byle by mi usta zamknac i miec mnie zaklepana jako zone, albo spokoj, albo ejdno i drugie (zakladajac, ze marze o full romantisze zareczynach, albo luby chce mej lapki) to mnie jednak odrzuca |
||||
|
|
|
|
#199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w dodatku udało się to jemu osiągnąć niewielkim wysiłkiem i dodatkowo zaznaczył, ze to nie tak całkowicie na serio Czyli w razie czego nie może mu d*py truć, że chce wesele i też się zmyć z innym nie może, bo przyzwoitość nakazuje zerwać zaręczyny (i zwrócić pierścień
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie jako kobiety nie sam wygląd pierścionka jest najważniejszy ale trud w to włożony. Wiadomo ze lepiej dostać brylanty niż cyrkonie ale gdybym dostała pierścionek z cyrkoniami od ukochanej osoby tak samo bym się cieszyła. Wkurzyłabym się gdyby to było zrobione na odczepnego w poplamionej koszulce czy pierścionek byłby wybrany w pierwszym lepszym sklepie. Tak jak z każdym prezentem najlepsze sa takie w które wkładamy serce i szukamy czegoś wyjatkowego dla tej osoby nawet za mniejsza cenę niż wchodzimy do sklepu i mówimy pierwszy z brzegu zegarek do 100 zl.
I to nieprawda ze wszystkie pierscionki są takie same, często wystarczy poszukać czegoś w stylu wybranki zamiast brac ten pierwszy z brzegu bo tani i jest szybciej i juz ma się to z głowy. |
|
|
|
|
#201 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#202 |
|
BAN stały
|
nie wiem, czy cena pierścionka to jest aż taki ostatni problem, bo rozmowa jest albo o pierścionkach ze srebra i z cyrkonią (względnie możnaby dorzucić swarovskiego) albo o złocie z diamentem. Tymczasem pomiędzy jest cała gama kamieni, szafiry, ametysty, rubiny; i nie kupi człowiek choćby się skichał szmaragdu za 100 zł, chyba, że jakieś okruchy. Więc prawda jest taka, że jeśli chłopak chciałby podarować dziewczynie na zaręczyny po prostu ładną rzecz, to wydanie tych paruset zł w górę to naprawdę nie byłby żaden kłopot.
|
|
|
|
|
#203 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zgadzam sie i nigdzie nic innego nie twierdzilem.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
|
|
|
|
#204 |
|
BAN stały
|
W tym konkretnym przypadku, owszem. Bo problem numer jeden to taki, że pan sobie zrobił szopkę z zaręczyn głownie tym, że wymyslił, że będą na próbę. Co podkreślił stosownym do tej żadnej okazji, strojem.
Poza tym, z innych wątków autorki widać, że tamu panu powinna serdecznie podziękować za uwagę z miliona powodów chyba. Tak, cena pierścionka w tym wszystkim, to pikuś. Moim zdaniem, oczywiście. |
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
Lekko się wtrące. Ja Kocham swojego faceta, najmocniej na świecie i rozmawialiśmy już o zaręczynach (w domu przy rodzicach - odpada) ja czuje , że on cos kombinuje. Ale wiecie co?? Nie zależy mi na pierścionku, to jest element, nieistotny dla mnie. Mógłby mi nawet śrubke załóżyć na palcu, albo taki z automatu. Dla mnie cena (wasze śmieszne 500 czy 1500 pln) nie ma znaczenia. Chodzi o uczucie pomiędzy kochającymi się ludźmi a nie o diamenty i jakiekolwiek dobra materialne. To czy facet Kocha i czy będzie Kochał na pewno nie świadczy o tym fakt, że kupi pierścionek za 1500 pln czy zabierze na kolacje do Paryża. Ludzie czy Wy powariowaliście?? Owszem, jeżeli mu zależy to stanie na głowie, ale wiecie dlaczego?? Bo faceci wiedzą o tym co niektóre kobiety pragną (ja sie nie wliczam) i wiedzą, jak niby to całe pośmiewisko ma wyglądać. I stają na rzęsach, żeby Wam dogodzić. Mój facet wie, że żółtego złota nie lubie, srebra też a co za tym idzie białe złoto również nie wchodzi w gre, więc jak już musi być ten pierścionek to może być plastikowy. Liczy sie chęć założenia związku (poważnego) sformalizowania tych kilku lat spędzonych razem. Może i jestem dziwna, ale co do ślubu, to również nie wyobrażam sobie wesela na 200 osób i białej sukni z trenem na 2 km (żenada)
Zastanówcie sie czy rzeczywiście jakość i cena pierścionka świadczy o miłośći?? Raczej nie!!! Pozdrawiam wszystkie niezaręczone
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co drugiego akapitu,to mało powiedziane że to obciach.Toż to żenada pełną buzią
|
|
|
|
|
|
#207 |
|
BAN stały
|
a ja mówię o tym, że wchodzisz do jubilera czy salonu patrzysz na to co by się spodobało i niekoniecznie przy tym będzie wisieć metka 150 zł.
Nie lubisz biżuterii, ok, ale myślę, że większość kobiet lubi albo miało słabo okazję polubić. i zwyczajnie śmieszą mnie teksty w rodzaju, że może być śrubka czy kapselek tymbarka (osobiście to nie widzę powodu, dla którego w ogóle musiałoby być cokolwiek, a tak na marginesie to w przeszłości pierścionkami to się tak w ogóle wymianiała para, a nie tylko on jej, zdaje się) bo faceci, znów sobie pozwolę uogólnić, jakoś nie mają problemu z kupieniem sobie dobrego zegarka. Jak laska chce ładny pierścionek to na co jej, próżna baba, to samo się tyczy mężczyzny z czasomierzem droższym niż kilka dych. I o tym wspominam, pląsaj o poranku w rosie w bawełnianej koszulce, ciesz się ze zrękowinowego wianka ze strokrotek, a twój facet zaoszczędzi i będzie miał na fajną "kopertę". ;-)
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-01-03 o 13:47 |
|
|
|
|
#208 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja o niebie, Ty o chlebie. Albo na odwrót. |
|
|
|
|
|
#209 |
|
BAN stały
|
ten post był skierowany do Zielonej np.
Jedyne z czym się nie zgadzamy to z tym, że Ty uważasz, że koleś dał ciała bo wyskoczył jak łachmyta i z nieodpowiednimi tekstami, ja uważam, że do tego pierścionkiem równiez się raczej nie popisał. A wywody, np. Wyraka, jak się ma miłośc do pierścionka?, po mojemu to ma się tak, jak miłość własna do siebie samego. Bo jeśli facet potrafi sobie kupić fajny zegarek czy inny gadżet czyli kocha się na tyle, że w się potrafi zainwestować kawałek pieniązka, a dziewczynie kupuje byle taniochę, naści, ciesz się, jasno daje jak dla mnie do zrozumienia, że na tyle miłości co kawalera do jego szczytnej osoby panna za bardzo nie ma co liczyć. I po prostu dziwię się laskom bezczelnie, że nie dość, że kobity już dały sobie wejśc na głowę, bądź gładka jak pupka niemowlęcia, pachnąca, zawsze wypoczęta, niegderliwa, ble ble ;-), to jeszcze do tego zwolnij go z ''obowiązku'' kupienia dla ciebie lepszego kawałka metalu niż gorszego; niech się chlopcze w końcu nie przemęcza. ;-) Niewiasty więcej wydają na te wszystkie maski do włosów i podkłady przez x-czasu, żeby się mogło nazywać, że ich mężczyźni lubią naturalne kobiety (nie mówiąc już o tym, że jak ktora jest przy forsie albo kochanie zasponsoruje, to sobie pod skalpel po większy biuścik pójdzie dla misia, jaki misia na horyzoncie brak, to pójdzie tak na zapas, co by misia przyciągnąć;-)), a potem łolaboga, czemuz to on ma niby jej kupić droższy kamyk. Dziękuję za uwagę. ;-)
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-01-03 o 14:37 |
|
|
|
|
#210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem jeszcze dorobią dzieciaka, to mama na miejscu, więc się zajmie. Same plusy ![]() Cytat:
Tyle, że ja jakoś w to nie wierzę, że taka radość by była z tego kapselka Raczej kolejny rozpaczliwy wątek na forum.
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

Bo na razie to te Twoje czlonki bajki pisza
a tak bez początku to jak te moje zdania bez dużej literki z przodu.
a jak facet ma gest to i w środku co kupi, może nawet, uwaga, bez okazji. Bo niektórzy, to za przeproszeniem, już w ogóle dymają Sprawę do kwadratu i nie kupią, "kapcie z kiosku". a jeszcze wszystko co edukacyjne tak sprzyja usprawiedliwianiu, że kolesie to do głupich wiechci głów nie mają.

Jak uważasz, że masz coś do powiedzenia w kwestii damskiego bandzioszka, to bądź łaskaw nie sięgac tylko po przywileje (decyzyjne) ale również po obowiązki (w tym zapewnienia komfortu psychicznego jak i fizycznego /pomasowanie stópek lub zafundowanie masażysty, bo sorry, wysłać na masaż a nie dać na to grosika to każdy umi ;-)/ swej wybranki). 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)