|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
| Pokaż wyniki sondy: Prasujecie bieliznę? Pierzecie nowe ubrania? | |||
| Tak, prasuję bieliznę. |
|
23 | 4,83% |
| Nie, nie prasuję bielizny. |
|
429 | 90,13% |
| Tak, piorę nowe ubrania. |
|
131 | 27,52% |
| Nie, nie piorę nowych ubrań. |
|
310 | 65,13% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 476. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prasujecie bieliznę? Pierzecie nowe ubrania?
Dobra, nie chce mi się czytać wątku
, więc tylko wtrącę, że pozdrawiam serdecznie osoby, które nie przepierają świeżo kupionych ubrań. Ja po tym, na co się napatrzyłam, gdy pracowałam w sklepie odzieżowym - dzieciaki wycierające z zapałem swoje gile w ciuchy na wieszakach, zapachy dobiegające z przymierzalni, placki pod pachami i tym podobne - wolę to zrobić dla swojego spokoju ducha i dobrego samopoczucia
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Watek świetny, parę razy płakałam ze śmiechu...
Teraz o mnie: -majtek,skarpetek nie prasuję -pościel, ręczniki owszem- bo mnie to odstresowywuje... - i wstyd się przyznać... nie prasuję żadnej z rzeczy TŻ- bo uważam że rączki ma tak samo sprawne jak ja (okrucieństwo z mojej strony) |
|
|
|
|
#183 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak btw jeśli kiedyś znajdziecie równie zabawny wątek podeślijcie mi linka na PW Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b Czas edycji: 2010-12-31 o 16:09 |
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
despa ale wstyd
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wspominając o tym, że jak biorę jakiś ciuch do ręki i widzę na nim plamę niewiadomego pochodzenia albo czuję że śmierdzi to po prostu odkładam go na miejsce... ew jak mi bardzo na nim zależy to po kupieniu leci do pralki tak jak lumpowe
|
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ale...jak mi z tym dobrze...
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;24090262]żałuj, że nie czytałaś albo że Cię tutaj wczoraj nie było , zabawa było przednia, no i poprawienie humoru gwarantowane
[/QUOTE]Chyba będę musiała nadrobić ![]() Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
mam tak samo
obrzydliwce z nas.albo o tych, które się nie depilują i wszystko osiada ... no chyba, że prasują
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-12-31 o 16:20 |
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
widze ze watek dalej sie rozkręca nie powiem że mnie to martwi wręcz przeciwnie piszcie piszcie jak czytam to rogal z buzi mi nie schodzi![]() Cytat:
muszę wam powiedzieć ze znowu to zrobiłam jakieś 20 min temu wziełam wspólna kapiel z męzem żeby było bardziej obrzydliwie wytarł sie moim recznikiem -a miałam sie poprawićno dobra to bedzie moje postanowienie noworoczne ![]()
|
|
|
|
|
|
#190 |
|
Konto usunięte
|
jak mogłaś, obiecałaś poprawę! a chociaż wyprasowany był ten ręcznik ?
|
|
|
|
|
#191 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasne. Gacie piorę dwa razy przed włożeniem. A prasuję trzy. Sztućce szoruję pastą bhp, bo kto tam wie co tatko albo mama mieli na podniebieniu. Wycieram się papierowymi ręcznikami, tak dla bezpieczeństwa (Oczywiście kupuję je tylko w krainie, gdzie towar się wypakowuję w lateksowych rękawiczkach). A najchętniej to bym się zalaminowała, żeby się bakterie do mnie nie dobiły...
A tak serio: nie prasuję majtek, bo to strata czasu i jak już ktoś wspomniał świetnie mi się rozprasowują na tyłku. Ubrania ze sklepu piorę, bo nie lubię tego specyficznego zapachu.
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
haha, panienki kochane, mialam sie szykowac na sylwestra, a wy ciagle piszecie i piszecie i sie oderwac nie moge...
dzisiaj uznalam, ze kreacja sylwestrowa moze mi nie wyschnac od rana, wiec poszlam nabyc droga kupna spodnie - i raczej nie bede juz ich prala, bo misja mijalaby sie z celem wiec lece szukac obakteryjowaych majtasow i gnam na sylwestrowe kicz party! kocham was nad zycie wizazanki i najlepszego zyczeps. autorka cos nam w walce zaginela...
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ręcznik leżał na ziemi, a ja się nim wytarłam
|
|
#195 |
|
Wtajemniczenie
|
Żeby nie było offa - majtek nie prasuję, reszty bielizny też nie. Ubrania - tylko ze względów estetycznych. Prasowanie ręczników nawet mi do głowy nie przyszło, chociaż moja mama to uparcie robi. Czy piorę nowe ubrania to zależy - te dotykające ciała zazwyczaj tak, nowych swetrów-narzutek i spódnic nie - i tak nie mają bezpośredniego kontaktu z ciałem. Ale jak byłam mała to zimą mama prasowała mi rano całą bieliznę - majtki i podkoszulkę i resztę 'garderoby', tak żebym nakładała od razu ciepłe po wyjściu z ciepłego łóżka - czad, nie?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;24090625]jak mogłaś, obiecałaś poprawę! a chociaż wyprasowany był ten ręcznik ?
[/QUOTE]Cytat:
może uda sie wytepic wszystkie bakterie
|
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
AAAaaaa i miłej zabawy |
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
A ja myślałam, że to normalne prasować ręcznik czy pościel
Akurat takie rzeczy lubię prasować, łatwo się składają i prasują, a nie jak np koszule Są prane w jakichś normalnych, nie ultra-wysokich temperaturach, potem wiszą na dworze (czasem kilka dni...), a koniec końców lądują na dłuższy czas w szafie. Ja w tej sytuacji wolę je uprasować. Ale oczywiście - wolność Tomku w swoim domku.Bielizna jest za delikatna na prasowanie... Ja kładę w tym celu na kaloryferze, chociaż to nieco nieekonomiczne:p
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() Edytowane przez panierrka Czas edycji: 2010-12-31 o 16:53 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ha! Mówiłam, że to będzie historyczny wątek
Najwyraźniej prasowanie majtek wzbudza w wizażankach ukryte pokłady humorystycznej kreatywności. Kto by się spodziewał :P Cytat:
Ano. Mówisz do kogoś kto Ci przyuważy kancik od majtek tak "No ale jak to - Ty nie prasujesz matek? Fejtuch z Ciebie. Fe! Fe!" i bijesze linijką po niegrzecznych łapkach stroniących od prasowania aż sie osobnikowi samemu zrobi wstyd. Cytat:
Viola! Wniosek z tego prosty. Musimy majtki prać i prasować. My ich tylko nie możemy zakładać na siebie Bo wtedy na nic nasze dbanie o sterylność majtek a majtki muszą być sterylnę więc nosić ich nie wolno. mniemam że nikt nie trzyma w tapczanach ubranych 18 latek ![]() ale to w sumie na plus bo się mniej majtki brudzą jak nienoszone Cytat:
najgorzej to w wyprzedaże bo np. w takiej bershce wszystko lata po podłodze i pod butami ;/ nawet mierzyć się nie chce a co dopiero nosić Cytat:
==== ktoś wspomniał o Dexterze i jego labolatorium Pamiętam taki odcinek w którym Dexter nie chciał się myć ciągle więc przyuważył, że wszystkie dokumenty są opakowane w pokrowce takie plastikowe a z nich wszystko sie łatwo ściera i spływa. Więc.. sam się zapakował w silikon i tak chodził. Czy to nie rewelacyjna opcja? Doprowadzić się do stanu sterylności i zapakować. Wtedy to nawet nieprasowane majtki nie są straszne.
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dexter to mój idol!
|
|
|
#202 |
|
Konto usunięte
|
mój małżonek radośnie dziś zakomunikował, że jest Dzień bez majtek, święto nietypowe, ale czcić trzeba - jak dodał Dodam tylko, że nie prasuje majtasów, mąż też nie... głupio mi, że mnie tak matka wychowała ![]()
|
|
|
|
|
#203 |
|
Konto usunięte
|
Nie prasuję majtek. Skarpetek też nie. Ręczniki wolę puchate więc również nie są prasowane.
Do utrzymania czystości moich rzeczy używam pralki i odpowiednich detergentów, temperatury a do tego mam w pralce odpowiednią funkcję która jakby dezynfekuje (?) ubrania, no i np. majtek nie piorę z ubraniami mocno zabrudzonymi czy ze ścierkami. Co do prania nowych rzeczy to zależy co to jest. Butów i kurtek nie piorę przed pierwszym założeniem... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Foliowy uśmiech
|
|
|
|
|
|
#205 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś byłam nienawrócona, używalam zwykłej gąbki. później level wyżej- myjka. teraz jedynie syrena Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja na kaloryferze kładę piżamkę przed pójściem pod prysznic, mam pokój nad dosyć duzym garażem i kaloryfery nie zawsze wyrabiają z ogrzewaniem, ostatnio miałam 14 stopni w pokoju a jestem zmarźluchem- ciepła piżamka rządzi.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||||||
|
|
|
|
#206 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co jak ktoś ma uczulenie na proszek i pierze ręcznie w niezbyt dużej temperaturze?
Czasami tak piorę.. Jestem fe! x(
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
kocham cię za ten pomysł! że też ja na to wczesniej nie wpadłam
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do tematu jeszcze to jak to opowiedziałam o tym wątku mojej teściowej - a drugiej takiej pedantki nie znajdziecie - to wybuchneła takim śmiechem że myślałam że pogotowie albo cioś trzeba bedzie wzywać bo aż się zapowietrzyła
|
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Te gąbki do mycia pod prysznicem to są dopiero niehigieniczne, ile tam się bakterii zbiera
![]() Ja to się zastanawiam, jak taki menel brudas jeszcze w ogóle żyje i nie umarł, jak na nim tyle bakterii od niepranych ciuchów, niemytego ciała, osikanych i osranych spodni, noclegu na trawniku z psią kupą. On na pewno majteczek nie prasuje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.

, więc tylko wtrącę, że pozdrawiam serdecznie osoby, które nie przepierają świeżo kupionych ubrań. 

ew jak mi bardzo na nim zależy to po kupieniu leci do pralki tak jak lumpowe

wręcz przeciwnie piszcie piszcie jak czytam to rogal z buzi mi nie schodzi