Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-03, 09:04   #181
laseczkaa
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Płyn czy proszek to juz kwestia indywidualna, ja nie uzywam płynów więc dla maleństwa tez kupie proszek, co do uczuleń to mysle, że trzeba wypróbować co bedzie pasowało.

Jeszcze się zastanawiam nad Białym Jeleniem bo jest tez proszek ale muszę doczytać czy może byc dla maluszków, bo pozytywna opienie MiZ ma Używam cała serię to może proszek tez zacznę.
też słyszałam że Biały Jeleń jest dobry i z tego co słyszałam to dla maluszków może być - tak mi mówiła moja mama.
Tylko widziałaś gdzieś ten proszek do kupienia ? bo ja tak jak przejeżdżam po marketach to tam tylko np jelp,lovela ostatnio jakieś ich marketowe typu bobasek a jelenia nigdzie nie widziałam ? bo nie wiem czy to szukać kolo dziecięcych proszków czy zwykłych ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:06   #182
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

płyn do płukania jak już to taki dla dzieci są serie sensitive. Ja jeszcze nie wiem czy będę używać. Zobaczymy jakie ciuszki będą po wypraniu w samym proszku do prania.

dzwoniłam w sprawie tego łóżeczka: http://allegro.pl/lozeczko-ola-kolys...391306000.html jak z blokadą tej kołyski i powiedziano mi że nie ma opcji by przy oparciu się o nią zaczęła się bujać. Dopiero jak wprawi się ją w ruch to zacznie się bujać. Ona w tych płozach lekko chodzi. A jak będą zamontowane kółka to wtedy idzie zablokować. Czyli to nie tak źle jak z taką typową kołyską, a w razie czego mogę zawsze "kołyskowe" płozy zdemontować

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-01-03 o 09:15
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:10   #183
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
też słyszałam że Biały Jeleń jest dobry i z tego co słyszałam to dla maluszków może być - tak mi mówiła moja mama.
Tylko widziałaś gdzieś ten proszek do kupienia ? bo ja tak jak przejeżdżam po marketach to tam tylko np jelp,lovela ostatnio jakieś ich marketowe typu bobasek a jelenia nigdzie nie widziałam ? bo nie wiem czy to szukać kolo dziecięcych proszków czy zwykłych ?
Chyba przy zwykłych.

Mam dylemat bo na liscie ze szpitala w spisie rzeczy dziecięcych są :
śpiochy 3 szt plus kaftaniki 3 szt.
Nie wiem czy sie stosować ściśle do tych zaleceń czy np zabrac to co mam pajacyk plus body.
Z tego co pamiętam to kaftaniki trasznie sie zwijaja na plecach.
8 abs

Edytowane przez nuna_77
Czas edycji: 2011-01-03 o 09:11
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:11   #184
n.ik.a
Zadomowienie

laseczkaa "białego jelenia" szukaj na półce z mydłami na 100 proc. jest w rossmanie, bo widziałam przed świetami

blackrose4u no własnie dziewczyny w czym wyprać nowe pieluszki tetrowe bo moja mama mówi, że powinnam je wyprać..tylko nie wiem czy w zwykłym proszku, czy w samym płynie do płukania...a może w właśnie użyć tego mydła "biały jeleń"

dziewczyny co pomoże na cierpnięcie dłoni - nawet samych paluszków cierpną gdy leżę i za długo je trzymam w jednej pozycji

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:13   #185
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
laseczkaa "białego jelenia" szukaj na półce z mydłami na 100 proc. jest w rossmanie, bo widziałam przed świetami

blackrose4u no własnie dziewczyny w czym wyprać nowe pieluszki tetrowe bo moja mama mówi, że powinnam je wyprać..tylko nie wiem czy w zwykłym proszku, czy w samym płynie do płukania...a może w właśnie użyć tego mydła "biały jeleń"

dziewczyny co pomoże na cierpnięcie dłoni - nawet samych paluszków cierpną gdy leżę i za długo je trzymam w jednej pozycji
Nika ja bede prała wszystko w proszku, pieluszki, kocyki itp
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:17   #186
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
jest na allegro dostępny. Wystarczy wpisać "biały jeleń" właśnie sprawdzilam

oczekujemy
Stary 2011-01-03, 09:17   #187
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

Jesli nie będzie dłuższa niz do pół uda ( często na listach szpitalnych jest, że do porodu wziąc dłuższy t-shirt) to nic jej nie będzie. Dłuższej nie polecam, bo będzie przeszkadzać, trzeba będzie ja podciagac itd... od zasłonienia sie, jakby co, jest szlafrok.

Po porodzie juz do karmienia to może byc dłuższa, tylko koniecznie rozpinana z przodu, lub z duzym, rozciagliwym dekoltem.
kurczę, to może najlepiej jakiś TŻa stary t-shirt wezmę, to akurat do pół uda przy wystającym brzuchu będzie
i uświadomiłam sobie, że cienkiego szlafroka to ja nie mam!

Szara Myszka, niech Fokus szybko wraca do zdrowia, dzielna dziewczyna z Twojej Oleńki bardzo współczuję tych wszystkich przejść i szkoda jamniczki...

Black_Angel86, pięknie Kubuś rośnie, jeszcze trochę, i będzie z Wami noworoczne porządki w szafie to dobry pomysł, też powinnam zrobić bo mnie mój syneczek wykopsał już z komody, jego ubranka tam leżą, i w szafie się nie mieszczę...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 09:18   #188
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
dzięki dziewczyny

no to kupie sobie na próbę tego białego jelenia i chyba ta lovele jeszcze troszkę i trzeba będzie zacząć wszystko prać

idę się kapać -a mój tż ma dzisiaj wolne ale jeszcze smacznie śpi

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-01-03, 09:19   #189
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:

może masz gdzieś ucisk i dlatego Ci drętwieją, bo nie wiem co za witaminy mogłyby pomóc

ja wszystko będę prać w proszku z tych pieluszek i pościeli, kocyków itp. Chyba już w tym dzieciecym

oczekujemy
Stary 2011-01-03, 09:21   #190
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
a to tetrowe do tego odbicia nie mogą być? Bo zastanawiam się czy tyle rodzaji jest potrzebne
Ja tam żadnych flanelowych nie kupuję. Nie dziwne, ze tetrowe mogą byc do odbicia Moje 2 siostry kupiły flanelowe i ich nie używały. Pytałam mamy po co są flanelowe i ona powiedziala, że kiedyś jak nie było ubranek to się we flanelowe noworodki zawijało.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:28   #191
Glodomorek
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie mam nic kupionego - podczytuję listę z wyprawką, co jest potrzebne, bo nie mam zielonego pojęcia co muszę mieć.
Wiecie czy w związku z podwyżką vat od stycznia podrożeją też kosmetyki, pieluchy dla dzieci czy tylko ubrania, bo może warto przyspieszyć zakupy?
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:34   #192
n.ik.a
Zadomowienie

nuna_77 w zwykłym czy np.loveli

blackrose4u fakt może to być ucisk, bo ja mam problemy z kręgosłupem a podobno w ciąży te dolegliwości się nasilają

mokra6 wydaje mi się, że twoja mama ma rację i flanelkę moża kupic i np. w lato przykryć maleństwo w wózku albo w łóżeczku

glodomorek chyba tylko na ciuszki

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2011-01-03 o 09:35
Stary 2011-01-03, 09:36   #193
avikusia
Zadomowienie

Dziewczyny, większość z Was jest już po teście na cukrzycę więc może mi pomożecie troszku to zinterpretować

mam takie wyniki:

Glukoza 4,16 m m ol/L (3,89 - 5,83)
Glukoza(SUR1H50) 6,29 m m ol/L

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:38   #194
n.ik.a
Zadomowienie

avikusia a to wyniki z badania krwi

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-01-03, 09:39   #195
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
mokra6 wydaje mi się, że twoja mama ma rację i flanelkę moża kupic i np. w lato przykryć maleństwo w wózku albo w łóżeczku
No najwyżej jak uznam,że by się przydała flanelowa to wezmę od siostry
Ja prałam już ubranka w Loveli.
A, jeszcze pytałam mądrej koleżanki o kosmetyki Oilatum i mi napisała tak: ,,Generalnie Oilatum jest do skóry atopowej i tego nie polecam,a Oilatum Soft jest do pielegnacji suchej skóry i w ostatecznośći możę być,ale ja napewno będe stosowała u małej Mustele albo Avene Pediatril"

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:41   #196
patrycja_22
Rozeznanie

Witam dziewczynki
Wreszcie wróciłam do żywych - internet w pełni sprawny
Już myślałam, że nie wytrzymam
Na śniadko pochłonęłam pysznego pączka z budyniem mam jeszcze oponki pyszne w lukrze, jak ktoś chce to się chętnie podzielę
Ale się narobiło z Izą, mam nadzieję że to się jakoś wyjaśni.

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:43   #197
avikusia
Zadomowienie

n.ik.a tak.
miałam wypić tylko 50g glukozy i takie mam wyniki po tym... nie wiem jak ten drugi wynik (po godzinie) interpretować bo nie mam tam podanych norm przy tym.. chyba że to się podciąga pod te normy wyżej?

ur. 01.04.2011
Stary 2011-01-03, 09:48   #198
wanilia83
Zadomowienie

hej kochane
jestem już po pierwszych trzech dawkach fenoterolu i mam trzęsawkę jakbym parkinsona dostała męczę się okrutnie do tego doszły mdłości i już dwa razy bym zwymiotowała mam nadzieję że mi odstawi ten lek za dwa tyg bo jak tak dalej będzie to się wykończę

Cytat:
dziewczyny a wy w czym będziecie prały ciuszki dla dzieci ? w proszku czy w płynie ? bo ja muszę wyprać ale nie wiem czy wybrać lovelę czy co innego ?

i kiedy stawiacie -składacie łóżeczka ??
ja myślę że chyba w lutym . a torbę to szpitala też jakoś w lutym przygotuję.
ja już mam kupiony proszek lovela i troszkę saszetek z płynem do prania z tej samej firmy, kolejny kupie inny bo ten jak dla mnie śmierdzi okrutnie

łóżeczko będę kupować w lutym tak samo wózek
poskładamy łóżeczko pewnie pod koniec lutego żeby kot się przyzwyczaił ale pościel ubierze mąż jak już będę w szpitalu

Szara Myszka 1700 ło matko to już nie taka kruszynka

ojj aż się popłakałam po historii ze zwierzaczkami

Black Angel pewnie że cie pamiętamy a Kubuś przebija wszystkie dzieciaczki na forum, ja też mam nakaz leżenia i wypoczywania ale też wyleżeć nie potrafię

patrycja aleś mi smaka narobiła chociaż nie wiem czy bym tknęła bo tak mnie mdli

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:55   #199
n.ik.a
Zadomowienie

avikusia pytałam bo zmyliły mnie te wyniki myślałam, że to glukoza z krwi a nie ta po wypiciu "ulepka"
u mnie wynik przed wypiciem był 83 mg/dL a norma jest 70 - 110
a po godz. 82 mg/ dL - lekarz trocchę się zdziwił, że spadło ale mówił, że jest dobrze bo granica nie jest przekroczona.
Tych twoich wyników nie potrafię zinterpretować bo jakieś inne normy :/
podciągnąc, podciągnąć bo u mnie na przed i po godz. sa te same

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2011-01-03 o 09:56

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 10:00   #200
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
a do płynu dodać jeszcze płyn do płukania czy tylko ten do prania ?

a któraś z was ma zamiar używać loveli czy wszystkie jelp ? czy może jest jeszcze jakaś firma ?
Ja będę używać Loveli. Udało mi sie ja kupić w promocji w Biedronce, więc wzięłam do białego i do koloru. Mam nadzieję, że nie będzie uczulać Oli.

Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie w imieniu swoim, Oli i owczarka Fokusa!!!

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:00   #201
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
hej kochane
jestem już po pierwszych trzech dawkach fenoterolu i mam trzęsawkę jakbym parkinsona dostała męczę się okrutnie do tego doszły mdłości i już dwa razy bym zwymiotowała mam nadzieję że mi odstawi ten lek za dwa tyg bo jak tak dalej będzie to się wykończę
współczuję kochana ale jesli cie to pocieszy to najgorsze są początki, ja brałam fenoterol około miesiąca, i po tyg organizm powiedzmy się przyzwyczail i bylo coraz lepiej.
takze 3 dawki to malutko, organizm szaleje....ale pozniej bedzie lepiej zobaczysz
isoptin bierzesz??
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:09   #202
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
współczuję kochana ale jesli cie to pocieszy to najgorsze są początki, ja brałam fenoterol około miesiąca, i po tyg organizm powiedzmy się przyzwyczail i bylo coraz lepiej.
takze 3 dawki to malutko, organizm szaleje....ale pozniej bedzie lepiej zobaczysz
isoptin bierzesz??

tak biorę

mówisz że 3 dawki to malutko to ja współczuje dziewczyną co zaczynają od większej, ja bym nie dała rady

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:11   #203
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Przepraszam za takie smutne historie na początku roku... ale ulzyło mi jak sie wygadałam.
też mam ukochanego pieska i tak samo jak Ty bym postąpiła i martwiła się ale na szczęście z owczarkiem już dobrze będzie, dobrze, że udało się go uratować
trzymaj się ciepło i pośpij sobie teraz

Cytat:
a w końcu jaki jest lepszy ten materac: pianka-gryka-koks czy tylko gryka-kokos bo zgłupiałam
hmm, to chyba jest tak, że oba mają piankę tylko ten z gryką ma dodatkową warstwę wypełnioną gryką właśnie
ja kupuję ten z gryką i kokosem

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
n.ik.a tak.
miałam wypić tylko 50g glukozy i takie mam wyniki po tym... nie wiem jak ten drugi wynik (po godzinie) interpretować bo nie mam tam podanych norm przy tym.. chyba że to się podciąga pod te normy wyżej?
po jednej godzinie glukozy to normy są wyższe wiesz?
ja miałam mierzone w czymś innym niż Ty więc nie potrafię pomóc ale poszukaj w necie norm

Cytat:
hej kochane
bidulko bądź dzielna, to dla maluszka
a spróbuj herbatki z imbirem, może choć na mdłości pomoże
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:12   #204
avikusia
Zadomowienie

kurcze n.ik.a i bądź tu człowieku mądry z tym jak co wynik to inaczej się interpretuje... no nic, poszukam jeszcze czegoś na ten temat, bo wizyte mam dopiero za tydzień..

ur. 01.04.2011
Stary 2011-01-03, 10:12   #205
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Blackrose mi się podobają takie łózeczka: http://allegro.pl/klups-lozeczko-rad...385825259.html Tylko ciemny kolor. I teraz nie wiem czy lepsze takie coś czy ta kołyska http://allegro.pl/kolyska-przewijak-...391457824.html POMÓŻCIE bo mam dylemat

Ja kupiłam kosmetyki Hipp.
Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
szara myszka ja tez mam 2 psiaki,w dodatku znajdy.Wdzięczne i kochane.Do tego 2 rybki i kota.Mamy dom i duuże podwrórko,więc nie ma problemu ze zwierzyńcem.Nie martw się,wszystko będzie okiWażne ,że dzidzia rośnie.Duża dziewczynka z tej Oleńki

Black ja też mam leżący tryb zycia,ale nie da rady.Mała biega od rana,chatę trzeba ogarnąc.W sumie ja gorzej choruję jak leżęNosi mnie po domu.mój zawsze się na mnie drze,że ja ze wsi i mi dojenia krów brakuje o 5 rano

Dziewczyny w kauflandzie jest promocja na chusteczki Pampers clean&play 4X72 za 15zł
szara myszka-współczuje przezyć ze zwierzakami, ale teraz uważaj na siebie!!!!
co do leżenia-ja nie mogę wyleżeć w domu, nosi mnie tak samo, mąż mnie opiernicza, że mam odpoczywac i leżeć a dla mnie to jakaś kara boska
wczoraj za diabła nie moglam usnąć, męczyłam się ponad godzinę, a dziś nie mogłam się podnieść-masakra......i potem chodze jak zombie pół dnia i nie mogę dojść do siebie....
kaufland dopiero się u mnie otwiera...tzn. stawiają go (albo już stoi-nie wiem )
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:12   #206
Ewelqa1985
Zadomowienie

Wanilia trzymaj sie kochana dasz rade odpoczywaj moze sie po kilku dniach ustabilizuje twoj stan po tym leku

szara myszka ze mnie tez jest straszny kociarz a od maja/czerwca bedziemy miec 2 suczki wiec doskolane cie rozumiem i trzymaj sie jakos i psinka niech zdrowieje

black angel od kilku dni mam pewne problemy ze spaniem ale to co ty opisujesz to w porownaniu z moimi to pikus
trzymaj sie cieplutko

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-01-03 o 10:14
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:15   #207
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
tak biorę

mówisz że 3 dawki to malutko to ja współczuje dziewczyną co zaczynają od większej, ja bym nie dała rady
ja brałam co 4 godz połówkę, czyli 6 razy na dobę - da się przeżyc
chociaż to jest najgorszy lek jaki brałam do tej pory w życiu, bardzo inwazyjny w organizm

a wiecie co bylam wczoraj u kolezanki co urodzila tydz temu córcie, i krotko mowiac sie przerazilam troszke
biedna nosek zatkany ma,placze caly czas bo nie moze swobodnie oddychac
ciezko ją uspokoic, normalnie az sie zanosila z tego placzu, juz nie moglam na to patrzec
nic nie pomagalo noszenie, bujanie.....tak mi jej szkoda bylo

no i moja kolezanka nie karmi, poddala sie szybko, nawet nie odciaga pokarmu, daje jje swoj raz na dzien tylko kupili bebilon i butelka karmia, no i tez zauwazylam ze smoczek juz w ruchu.
mowi ze nie umie piersi ciagnac. jak dali jej smoka to wydaje mi sie ze sami jej odruch ssania zaburzyli
przeciez takie niemowle mozna uspokoic bez smoczka no nie
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:24   #208
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
a do płynu dodać jeszcze płyn do płukania czy tylko ten do prania ?

a któraś z was ma zamiar używać loveli czy wszystkie jelp ? czy może jest jeszcze jakaś firma ?
no własnie czy mozna uzywać płynu do płukania ?? nie będzie uczulał i czy są takie specjalnie dla dzieci??? czy mozna takich jak dla nas??? bo szczerze nie mam pojęcia....

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:

laseczka-ja też widziałam na półce z mydłami i żelami. Ja np. kupiłam mydło w plynie biały jeleń+żel-do szpitala jest zalecane przez położną to kupiłam.

nuna - w szpitalu gdzie planuję rodzić nie ma nic napisanego o ubrankach dla malucha....teraz jak będe u lekarza to podpytam i zadzwonię do połoznej co i jak, bo to już najwyższy czas.
Moim zdaniem mogą być body+pajacyk, body są praktyczniejsze od kaftaników(według mnie)

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
może masz gdzieś ucisk i dlatego Ci drętwieją, bo nie wiem co za witaminy mogłyby pomóc

ja wszystko będę prać w proszku z tych pieluszek i pościeli, kocyków itp. Chyba już w tym dzieciecym
a pościel i kocyki też zamierzacie prać ???

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-01-03 o 10:22
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:26   #209
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
szara myszka doskonale Cię rozumiem. Też mamy tylko jedną kotkę ale jest jak członek rodziny. Martwię się o nią jak o dziecko, mam na nią oko co robi podczas zabawy, jak coś nie tak to opiekuje się i martwię na całego.
Ale teraz skoro z psiakiem już jest coraz lepiej to odpoczywaj na całego

Black Angel trzymaj się i uważaj na siebie Też mam problem z leżeniem jak widze jak syf jest w domu. Mąż potem krzyczy że mam leżeć a ja non stop człapie.
Ale zostało Ci już nie wiele więc dasz rade

właśnie przeglądam allegro i powiedzcie mi do czego to będzie potrzebne:
- pieluchy ale flanelowe
- i takie http://allegro.pl/bardzo-praktyczne-...377856581.html

Ja tam pieluch flanelowych nie kupuje ale wiem ze moja siorka to juz kupila...bo ponoc sa milutkie w dotyku zastepuja tetrowe i dzidzi sie milej zasypia tak mowi ale ja i tak kupie tylko tetrowe :d
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:29   #210
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
ja już mam kupiony proszek lovela i troszkę saszetek z płynem do prania z tej samej firmy, kolejny kupie inny bo ten jak dla mnie śmierdzi okrutnie
ja właśnie nie wiem jaki ma zapach nigdy go nie używałam , wiem ze jelp chyba ładnie pachnie a co do loveli to nie wiem ....

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Ja będę używać Loveli. Udało mi sie ja kupić w promocji w Biedronce, więc wzięłam do białego i do koloru. Mam nadzieję, że nie będzie uczulać Oli.
no ja mam te saszetki co przysyłali do domku jak była promocja w loveli- te z płynem do białego i myślę że te 3 saszetki do uprania wszystkich białych rzeczy starczą (na 3 pralki ) i zobaczę jak dziecko zareaguje. a ten biały jeleń to jest do kolorów czy też tylko do bieli ?

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
no własnie czy mozna uzywać płynu do płukania ?? nie będzie uczulał i czy są takie specjalnie dla dzieci??? czy mozna takich jak dla nas??? bo szczerze nie mam pojęcia....
laseczka-ja też widziałam na półce z mydłami i żelami. Ja np. kupiłam mydło w plynie biały jeleń+żel-do szpitala jest zalecane przez położną to kupiłam.
ja widziałam płyny do płukania też loveli dla dzieci innych z tego co pamiętam nie widziałam...
dzięki ze mówisz to muszę kupić -wiem że do szpitala i po porodzie nie powinno używać się rzeczy pachnących tylko najlepiej bezzapachowe tak czytałam .

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

ja zamierzam prać wszystko czytałam że nawet te nowe trzeba uprać tak więc pościele, ręczniki, kocyki itp też

Kacper 18.04.2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości