Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 11:33   #181
the_sania
Wtajemniczenie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
ddaaiissyy mi lekarz mówił, żeby robić po 24 tygodniu.

Wklejam zdjęcia mojego balona, czasami mam wrażenie że niedługo pęknie, coraz wiecej żył mi sie na nim pokazuje.
Brzuchol 24 tydzien
prawdziwy balon

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 11:35   #182
eweska
Moderatoreska

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Zosiaaa A ile tej glukozy trzeba wypić?
Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
ja też jeszcze nie dostałam skierowania na tą glukoze a nastepna wizyta dopiero 4.02 to bedzie juz 26 tydz, w których tyg Wy robiłyście?
Monika tak jak mój lekarz mówił glukozę robi się między 24-28 tygodniem, ale każdy lekarz ma swoje zdanie na ten temat.
Ania 75 g glukozy.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
prawdziwy balon
Hehehe prawdziwy balon Ja nie wiem jak będzie dalej
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 11:35   #183
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:

Wklejam zdjęcia mojego balona, czasami mam wrażenie że niedługo pęknie, coraz wiecej żył mi sie na nim pokazuje.
Brzuchol 24 tydzien
Cudny brzuszek ja jestem w 18 tygodniu i niewiele mi brakuje do twojego przytyłam już 8 kg
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 11:38   #184
moria44
Wtajemniczenie

migotka03 śliczny brzuszek i wcale nie taki mały

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
(..)Jak Cie złapie to juz pozamiatane, trzeba siłami natury czy jeszcze jest szansa na ciecie? Orientujesz się?
Jak złapie to nawet lepiej, przynajmniej tak mi lekarz mówił, bo wtedy się po cesarce szybciej macica obkurcza i coś tam jeszcze no ale gdy dydek już jest w kanale rodnym to pozamiatane i trzeba go bronchildą wypluć

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dźwięcznie Ładne imie, ale TŻ twierdzi, że pedziowate
A jak to w ogóle zdrobnić? Miłku?
Mi się też Miłoszek bardzo podoba a TŻ był absolutnie na nie. Ja bym mówiła też Miluś, Miłek i Misiek a coo

Cytat:
Kochana jesteś niesamowita i bardzo odważna..Niewiele kobiet zdecydowało by się na IV...Ja również decydując się na taki krok rodziłabym w prywatnej klinice a to ze względu na to ,ze IV to nie lada wyczyn...Gratuluję
dzięki

Cytat:
chyba In Vitro

Cytat:
Brzuchol 24 tydzien
eweska no powiem Ci, że ja mam albo taki brzuch jak Ty albo mocno depczę Ci po piętach

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Cudny brzuszek ja jestem w 18 tygodniu i niewiele mi brakuje do twojego przytyłam już 8 kg
ania to możemy sobie rękę podać

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 11:38   #185
Aliczka88
Zadomowienie

Ewesko piękny bębenek
Ja też mam skierowanie na glukoze musze pod koniec stycznia iśc do apteki po nią i zribić te badania bedzie wtedy 22 tc.

Moria no u mnie TZ tez własnie przeciwny Miłkowi
Ale jak mówicie że Michał ładnie to pewnie juz zostanie!
Tylko mojemu tacie sie nie podoba, chodzi i mówi "Michał do kaszy nakichał"

Żona
Mama Misia

Makijażystka

Edytowane przez Aliczka88
Czas edycji: 2011-01-12 o 11:40
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 11:39   #186
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Bosz, ale tłuczecie postów

Zrobiłam sobie peeling kawowy, wysmarowałam balsamikami i teraz mogę leżeć i pachnieć

Nie piszcie o tych porodach, strasznie się tego boję! Chyba chlapnę setkę przed

PS Cioteczki, wrzucam nowe kompromitujące fotki do albumu

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 11:41   #187
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
hej kochane
ja nie wiem czemu agus ma tak pokrecone z terminem, i czemu lekarz jej tak wpisuje, ale nie zgodze sie co do tego ze lekarze wpisuja tydzien skonczony. ponewaz lekarz ktory prowazdzil mi ciaze na poczatku, obecny i nawet ta pani kardiolog u ktorej bylam z serduszkiem malego, jak mi sie pytala ktory tydz i powieedzialam ze 20t i 4 dni to mowila: no to jest pani w 21t, to samo gin jeden i drugi. jakos to nazwala i poiwedziala ze tak sie liczy
Nie wiem, mi lekarz wprost powiedział, że wpisują zakończone tygodnie, bo się dziwiłam czemu mi zawsze jeden odejmują, bo wizyty mam zawsze w piątek, a nowy tydzień zaczynamy we wtorek

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 11:41   #188
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Pokaż foty brzucholka Ja jestem już ponad 12kg na plusie.

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

eweska no powiem Ci, że ja mam albo taki brzuch jak Ty albo mocno depczę Ci po piętach
Pokaż brzuchol Ty zawsze miałaś duży i deptałas mi po pietach, niedługo mnie przegonisz kochana
Ja odnoszę wrażenie, że dzieciaczkom coraz ciaśniej tam, czuję je coraz bardziej, czasami jak się któryś wypchnie to nie jest to zbyt przyjemne.
Stary 2011-01-12, 11:42   #189
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Brzuchol 24 tydzien
Nie pęknie , śliczny

Ja glukozę będę robic w 26 tyg. i też mi gin mówił, żeby zrobic po 24 tyg. bo wcześniej wynik może byc nieprawidłowy.
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 11:43   #190
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Zosiaaa A ile tej glukozy trzeba wypić?
Ja dostałam taki kubeczek plastikowy jednorazowy to jest chyba ze 150 ml, pierwszy łyk jest ok, ale następne już nie, dostałam to ciepłe i jechało mi podczas picia plastikiem

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 11:46   #191
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Ewesko piękny bębenek
Ja też mam skierowanie na glukoze musze pod koniec stycznia iśc do apteki po nią i zribić te badania bedzie wtedy 22 tc.

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

PS Cioteczki, wrzucam nowe kompromitujące fotki do albumu
Jeszcze nie widze nowych fot

Zbieram się do sklepu, muszę zacząć obiad jakiś gotować

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Nie pęknie , śliczny

Ja glukozę będę robic w 26 tyg. i też mi gin mówił, żeby zrobic po 24 tyg. bo wcześniej wynik może byc nieprawidłowy.

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Ja dostałam taki kubeczek plastikowy jednorazowy to jest chyba ze 150 ml, pierwszy łyk jest ok, ale następne już nie, dostałam to ciepłe i jechało mi podczas picia plastikiem
Bo glukozę kupuje się w proszku, a później w laboratorium rozcieńczają w niepełnej szklance wody. Fujjj już czuję mój żołądek po tym ulepku na czczo
Stary 2011-01-12, 11:53   #192
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Pokaż foty brzucholka Ja jestem już ponad 12kg na plusie.

Pokaż brzuchol Ty zawsze miałaś duży i deptałas mi po pietach, niedługo mnie przegonisz kochana
Ja odnoszę wrażenie, że dzieciaczkom coraz ciaśniej tam, czuję je coraz bardziej, czasami jak się któryś wypchnie to nie jest to zbyt przyjemne.
Jutro postaram się zrobić zdjęciebrzucholaaa bo już dzisiaj nie zdąże,muszę przygotować obiad i na 3 h do pracy idę...

Miłego dnia kochane.
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 11:58   #193
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ewesko, super masz brzuszek, powiem Ci, że przytulne mieszkanie dla dwóch chłopaczków

foty już są, za przeproszeniem, ładowały się jakoś długo

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Tymek, śliczne imię! Tymon albo Tymoteusz U nas byłby Olo, ale Tymek to było zapasowe imię

vege!
Stary 2011-01-12, 12:02   #194
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:

Brzuchol 24 tydzien
No Ty masz tam dwa dzidziusie, więc musisz im komfortowe warunki zapewnić ! Gorzej gdyby brzusio był malusi, wtedy chłopaki niemiłosiernie by sie gniotły Jest ok !!

Cytat:
Ja dokładnie tak samo Ania, nawet 8,5 ze wskazaniem do 9, zalezy kiedy sie waze.
Na pewno wzieła sie tez taka waga od jedzenia - nigdy wczesniej tyle nie jadłam , pilnowałam sie i ograniczałam a teraz... hulaj dusza piekła nie ma

Najgorsze dla mnie ze przybyło mi az 9cm w biodrach !!!! Boje sie, ze juz tego nei zrzuce
No i w ramionach sie zrobiłam taka baba... bleee nie moge na siebie patrzec !
Jak ciuchy kupowałam dotad 34 tak teraz tylko XL (42) !!!!

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Jutro postaram się zrobić zdjęciebrzucholaaa bo już dzisiaj nie zdąże,muszę przygotować obiad i na 3 h do pracy idę...

Miłego dnia kochane.
Wzajemnie miłego i spokojnej pracki

aha i jeszcze jedno, smarujecie sie systematycznie czyms przeciw rozstepom? Ja w 2 msc wywaliłam bo mi smierdziało i dopiero zakupiłam teraz jakis nowy specyfik, czekam na paczuszke oraz na to czy bedzie skuteczny

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-01-12 o 12:05
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:03   #195
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro mocno kopała to mogło być za głośno. Sporo czytałam o tym puszczaniu muzyki i w sumie opinie są bardzo podzielone ale zawsze zwraca się uwagę na to by muzyka nie była za głośna, szczególnie kiedy przykłada się słuchawki do brzucha i że mocne kopniaki mogą świadczyć o tym, że się dzidzia boi/denerwuje a raczej ich brak wskazuje na to, że się przy muzyce uspokaja ale czy to tak rzeczywiście jest, to ja nie wiem

Ja bym baaaaaaaardzo chciała nawet mam listę prezentów na baby shower ale w sumie jeśli nikt z rodziny nie wyjdzie z inicjatywą to jest mi tak głupio, no bo co powiem, "hej przyjedźcie do mnie 15 lutego na baby shower, oto lista prezentów"
Ale gdyby któraś z sióstr albo kuzynek zaproponowała, że chce coś małej kupić to wtedy bym zagaiła coś o takim wspólnym spotkaniu, moja mama, teściowa, siostra, kuzynki, koleżanki. Chętnie bym wszystko w domu przygotowała
No właśnie czytałam w necie na ten temat i zdania są podzielone - niektórzy mówią, że dzidzia może się ruszać do muzyki...
A puszczaliśmy cicho, ja miałam jedną słuchawkę i dzidzia drugą. I niezależnie od głośności (ściszaliśmy i podgłaśnialiśmy) i utworu reakcja była taka sama... hmm...

Cytat:
dużo osób w ogóle w PL robi baby shower? ja jakbym chciała zrobic, to nie wiem nawet od czego miałabym zacząc
Chyba nie, bo to dopiero wchodzi do naszej kultury, ale pomysł mi się bardzo podoba.

Ja myślałam nad tym, żeby po prostu zrobić takie małe spotkanie dla przyjaciółek, coś dobrego, jakiś tort, dać ładne zaproszenia i nie mówić nic o prezentach... Myślę, że albo same między sobą się umówią albo każda kupi coś uniwersalnego albo w ogóle nic nie kupią, ale przecież w tym nie chodzi o prezenty, tylko o taką ostatnią babską imprezę przed posiadaniem dziecka

A wyprawkę to i tak sama coś kupię, mama i teściowa na pewno też będą chciały, nie mówiąc o znajomych, jak się dzidzia już urodzi. Wszyscy chcą być wujkami i ciociami

Cytat:
aha i jeszcze jedno, smarujecie sie systematycznie czyms przeciw rozstepom? Ja w 2 msc wywaliłam bo mi smierdziało i dopiero zakupiłam teraz jakis nowy specyfik, czekam na paczuszke oraz na to czy bedzie skuteczny
Ja mam Johnson&Johnson, całkiem nieźle działa Smaruję 2razy dziennie, poza tym oliwka zawsze po kąpieli i balsam na całe ciało.
Wszystko ładnie pachnie. Specjalnie na rozstępy tylko Johnson&Johnson, a poza tym nawilżanie, nawilżanie i jeszcze raz nawilżanie.

P.S. Kocham migdały. Zgaga odeszła w niepamięć

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-01-12 o 12:08
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:09   #196
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Ewesko, super masz brzuszek, powiem Ci, że przytulne mieszkanie dla dwóch chłopaczków

foty już są, za przeproszeniem, ładowały się jakoś długo

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Tymek, śliczne imię! Tymon albo Tymoteusz U nas byłby Olo, ale Tymek to było zapasowe imię
Jaki brzucholek Slodki

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
No Ty masz tam dwa dzidziusie, więc musisz im komfortowe warunki zapewnić ! Gorzej gdyby brzusio był malusi, wtedy chłopaki niemiłosiernie by sie gniotły Jest ok !!

Ja dokładnie tak samo Ania, nawet 8,5 ze wskazaniem do 9, zalezy kiedy sie waze.
Na pewno wzieła sie tez taka waga od jedzenia - nigdy wczesniej tyle nie jadłam , pilnowałam sie i ograniczałam a teraz... hulaj dusza piekła nie ma

Najgorsze dla mnie ze przybyło mi az 9cm w biodrach !!!! Boje sie, ze juz tego nei zrzuce

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Mnie najwięcej na górze przybyuło, w cyckach, ramionach też jestem takie babsko, na szczęście w uniwersalne sweterko-tuniki jeszcze wchodzę

Nie smaruję się doslownie niczym, nawet oliwką czy balsamem, nie chce mi sie, nie jestem systematyczna taki ze mnie leń

Dobra byłam w sklepie teraz biorę się za mielone i za sprzatanie

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-01-12 o 12:10
Stary 2011-01-12, 12:15   #197
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Mary jaki słodki zgrabniutki brzusio i stringusie na pupie - no no
I szuflada już pełna ciuszków - super

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-01-12 o 12:19
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:15   #198
the_sania
Wtajemniczenie

moja babcia ostatnio do mnie: Ty nic nie kupuj, bo i tak każdy jak przyjdzie to Ci kupi coś dla dziecka.
tak, wiadomo, że coś tam kupią, ale nie będę kupować czegoś, co jest potrzebne, bo MOŻE dostanę? bez sensu.

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-12, 12:16   #199
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, od początku ciąży smaruję się. Zrobiłam sobie zapas, bo fajne promo były. Stosuję zamiennie Mustelę i Eucerin [taki olejek]. Na początku to zamiennie oznaczało, że rano Mustela, wieczorem Eucerin, a teraz zamiennie oznacza, że jak kończę opakowanie Musteli, to zaczynam Eucerin, a smaruję się raz dziennie

Ale najważniejsze jest systematyczne smarowanie i to z masażem. Choćby najdroższy krem, to bez masażu specjalnie nie podziała

vege!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 12:18   #200
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Jaki brzucholek Slodki

Mnie najwięcej na górze przybyuło, w cyckach, ramionach też jestem takie babsko, na szczęście w uniwersalne sweterko-tuniki jeszcze wchodzę

Nie smaruję się doslownie niczym, nawet oliwką czy balsamem, nie chce mi sie, nie jestem systematyczna taki ze mnie leń

Dobra byłam w sklepie teraz biorę się za mielone i za sprzatanie
Eweska, Wlasnie ja tez jestem meeeeeeeeeega leń wiec super Cie rozumiem!! ale jak zainwestowałam to może raz na jakis czas sie posmaruję ;]

matallewar
i działa u Ciebie taki zestaw? Nic sie nie pojawia? A co do balsamików to są rózne - nie tylko J&J, wczesniej miałam Rossmana a teraz kupiłam Elancyl
http://allegro.pl/elancyl-krem-przec...380222231.html

Chyba DAX tez ma i wiele innych firm

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-12, 12:19   #201
violisia
Zadomowienie

czesc
Cytat:
Michał - bardzo ładne imię

A co do ilości i ogólnie wyprawki, to czekam na rady obecnych już mam, bo w internecie jest wiele wersji i np. czasem jest podane, że body i pajaców po 5-6 szt. wystarczy.
Ja jeszcze dziecka nie miałam ale mi się to w głowie nie mieści, bo przecież dziecko czasem trzeba 3 razy dziennie przebrać, a to się obsiura a to puści pawka i co ... co drugi dzień prać?
Więc ja mam chyba ze 20 bodziaków na 56 i 62, ze 20 pajacy i innych rzeczy też dużo więcej niż w takich ogólnych zaleceniach. Może dziś się zabiorę za dokładne liczenie i sortowanie ciuszków.

Trochę już tą listę uzupełniłam ale jeśli macie jakieś istotne informacje to piszcie a ja będę dopisywać.

I jeszcze takie pytanie mam, do naszych moderatorek Czy mogę tam wpisywać nazwy firm? Np. sudocrem, Bepanthen, Tommy Tippy?
No bo przy butelkach chętnie bym wpisała, że np. Avent, TT bo w sumie najlepsze opinie mają jeśli któraś z naszych mam się nie orientuje i chciałaby aby jej coś zasugerować to by się przydało chyba

To samo podkłady do przewijania, słyszałam że najlepsze i jakościowo i pod względem cenowym są w Rossmanie więc czy mogę to dopisać?
ja dzis bede miala, albo jutro butelki z tommy tipe, to wkleje wam fotki jak wygladaja itp mysle ze fajnie by jeszcze wkleic te firmy, bo wiadomo czasem mozna sie pogubic

Cytat:
Właśnie, jak ja rodze w czerwcu to w co ja mam ubrać moje dziecko?
W body z długim rękawkiem i do tego takie gatki z bawełny?
W kaftaniki?
W pajaca?
Chyba sama z siebie zrobie pajaca
heheh ja tez jestem przerazona,
a powiedzcie mi czy male dziecko moze byc dlugo na podworku jak jest lato, w cieniu??
mam swoj ogrodek i cale lato spedzam zawsze na dworku, i normalnie mam dylemat,
mozg mi troche szwankuje i logiczne myslenie..:/

migotka03 ,eweska, mary poziomkowa sliczne brzucholki
eweska genialna jestes z tym porodem sie usmialam jak napisalas ze siostrze zadzwonilas ze urodzilas:P...

maz mnie wnerwia;(
uparl sie na wozek TAKO ja chce baby merca, bo ten co chce maz nie ma fajnych kolorow i wogole wizualnie lepszy wg mnie ejst baby merc.. ehh.. nie mozemy sie dogadac..
http://allegro.pl/3w1-wozek-fast-rid...396458592.html

i zaden wzor nie jest fajny, moja mala nie bedzie w takim jezdzila i koniec...!
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:19   #202
migotka03
Zadomowienie

Eweska super brzuszek!

Moria, Dziewczonka

ddaaiissyy ja odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży, smaruje się codziennie wieczorem oliwką Bambino, jak na razie brzuszek ladny i gładki, ale zobaczymy co z tego wyjdzie (tylko piżama będzie do wyrzucenia bo, nawet po praniu, widać że jest ciemniejsza na brzuchu, ale wymęczę ją jeszcze do porodu żeby drugiej nie niszczyć)
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:19   #203
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:

Ja też poszłam w ramionach, no i w cycach wogule to już poszłam chyba z 8 kilo.
Zawsze musiałam dokładnie patrzeć na to co jem żeby za dużo nie przytyć, no a teraz sobie pofolgowałam
Ja smaruje się gdzieś od 3 miesiąca, na początku oliwką zwykłą, ale strasznie mi śmierdziała ( wszystkie chemiczne rzeczy w ciąży mi śmierdzą nawet płyny do płukania), póżniej przerzuciłam się na mustele (która też mi podrażnia nos) już mi się na szczęście kończy i w tym tygodniu zamówiłam sobie z Pharmaceris( połowe tańszy) no i jak dla mnie bezzapachowy

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 12:20   #204
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Tak, od początku ciąży smaruję się. Zrobiłam sobie zapas, bo fajne promo były. Stosuję zamiennie Mustelę i Eucerin [taki olejek]. Na początku to zamiennie oznaczało, że rano Mustela, wieczorem Eucerin, a teraz zamiennie oznacza, że jak kończę opakowanie Musteli, to zaczynam Eucerin, a smaruję się raz dziennie

Ale najważniejsze jest systematyczne smarowanie i to z masażem. Choćby najdroższy krem, to bez masażu specjalnie nie podziała
no własnie nad mustela tez sie zastanawiałam a eucerin strasznie lubie, tylko kupowałam go w postaci balsamu do ciała do suchej skróy na przemiennie z SVR bo oba mają mocznik... No i w tej chwili mam svr i nim sie czasem pomiziam.. mam nadzieje ze to cos tez nawilza ;/

Olejek Eucerin jest specjalnie przeciw rozstepom ??

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-12, 12:20   #205
violisia
Zadomowienie

Cytat:
moja babcia ostatnio do mnie: Ty nic nie kupuj, bo i tak każdy jak przyjdzie to Ci kupi coś dla dziecka.
tak, wiadomo, że coś tam kupią, ale nie będę kupować czegoś, co jest potrzebne, bo MOŻE dostanę? bez sensu.
ja tam juz powiedzialam tesciowej ze jakby przypadkiem gadala z odwiedzajacymi, to by powiedziala ze ubranka juz wieksze na 68cm bym wykorzystala
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:22   #206
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
agus ja też mam te staniki i mi one coś nie pasują tzn. materiał ok, taka dobra bawełenka ale jakoś tak cycki w nich takie gruszki są Jakoś tak się jakby czubek z materiału formuje i mi się nie podoba jak na nim obcisła bluzka wygląda. Za tą cenę, można je wziąć ale ja i tak muszę kupić jeszcze jakiś taki zupełnie gładki, bezszwowy najlepiej w kolorze cielistym, coś takiego np.:
http://allegro.pl/dla-dzieci-medela-...390981262.html
m
Ale drogie są i boję się brać z allegro bez przymierzania bo ja nie znoszę staników więc musi być idealnie dopasowany aby mnie nigdzie nie kuł i nie cisną.
Wiecie może gdzie można takie znaleźć?
ja poki co jestem z nich zadowolona, bo leza bardzo przyjemnie
Cytat:
my jak rodzimy w maju, to też mamy kupować rękawiczki,
czapeczki welurowe lub polarowe?
nieee, ja pokupuje cieniutkie czapeczki bawelniane
Cytat:

Brzuchol 24 tydzien
piekny

a my dzisiaj do szkoly rodzenia na 17
Stary 2011-01-12, 12:22   #207
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ewesko, dzięki
Dziewczonka, majty noszę różne, ale w kilka par się nie mieszczę już
The_Saniu, ja tam wolę kupić. Przynajmniej takie rzeczy, jak mi się podobają A co do prezentów, to może się okazać, że każdy przyjdzie z zabawką

Z moją Przyjaciółką muszę się zgadać, że jak chce coś kupować, to niech kupi Żyrafkę Sophie

A reszcie zasugeruję kupno pieluszek

vege!
Stary 2011-01-12, 12:23   #208
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
czesc

ja dzis bede miala, albo jutro butelki z tommy tipe, to wkleje wam fotki jak wygladaja itp mysle ze fajnie by jeszcze wkleic te firmy, bo wiadomo czasem mozna sie pogubic

maz mnie wnerwia;(
uparl sie na wozek TAKO ja chce baby merca, bo ten co chce maz nie ma fajnych kolorow i wogole wizualnie lepszy wg mnie ejst baby merc.. ehh.. nie mozemy sie dogadac..
http://allegro.pl/3w1-wozek-fast-rid...396458592.html

i zaden wzor nie jest fajny, moja mala nie bedzie w takim jezdzila i koniec...!
ten tako waży 21 kg
a wizualnie są podobne do siebie

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-01-12 o 12:25
Stary 2011-01-12, 12:23   #209
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Ja też poszłam w ramionach, no i w cycach wogule to już poszłam chyba z 8 kilo.
Zawsze musiałam dokładnie patrzeć na to co jem żeby za dużo nie przytyć, no a teraz sobie pofolgowałam
Ja smaruje się gdzieś od 3 miesiąca, na początku oliwką zwykłą, ale strasznie mi śmierdziała ( wszystkie chemiczne rzeczy w ciąży mi śmierdzą nawet płyny do płukania), póżniej przerzuciłam się na mustele (która też mi podrażnia nos) już mi się na szczęście kończy i w tym tygodniu zamówiłam sobie z Pharmaceris( połowe tańszy) no i jak dla mnie bezzapachowy

o kurcze, czyli to nie ja tylko utyłam w ramionach no i cyckach .... ale to jzu standard.
Gdybym sie wczesniej nie pilnowała pewnie juz dawno nosiłabym min rozm 40 ! A przy moim krasnalim wzroscie byłoby to duuuzo
Ciągle do końca sie nie moge cieszyć ta ciaza własnie z powodu mojej postury! Ostatnio co by nie łudzic sie ze mam w czym chodzic, wszystkie ciuszki wywaliłam z szafy i wrzuciłam do wora teraz mi sie wydają takie tyci tyci że szok !! Smieszne uczucie
Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Eweska super brzuszek!

Moria, Dziewczonka

ddaaiissyy ja odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży, smaruje się codziennie wieczorem oliwką Bambino, jak na razie brzuszek ladny i gładki, ale zobaczymy co z tego wyjdzie (tylko piżama będzie do wyrzucenia bo, nawet po praniu, widać że jest ciemniejsza na brzuchu, ale wymęczę ją jeszcze do porodu żeby drugiej nie niszczyć)
No widze, ze wszystkie sie slicznie smarujecie ! Jak pojde na L4 to postaram sie tez byc systematyczna

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-12, 12:26   #210
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Daisy, a taki to: http://znam.to/recenzje/5566/Eucerin...ek-na-rozstepy

Jest świetny, delikatnie pachnie, świetnie się wchłania, jak na olejek, no i zdecydowanie wolę, niż wszelkie oliwki

vege!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości