|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Konto usunięte
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
A w biedronce za tydzień dresiaki od rozmiaru 86 - i chyba się skuszę, spodnie dresowe dobre na każdą porę roku
![]() http://www.biedronka.pl/cms/img/u/No...31/01/01_b.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24575296] A mi węzły chlonne za uszami tak spuchły, że głową ruszyć nie mogę, do tego ten upierdliwy katar. ![]() [/QUOTE] Mnie tez wezly za uszami bola ale ja od zawsze w czasie przeziebienia czy choroby mam z nimi problem. Zwykle przechodzilo razem z chorobskiem. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24575378] Młoda nawet na podłodze szaleje, aczkolwiek mamy patent - dajemy w łapy czystą pieluchę dada ![]() [/QUOTE] Ooo... to mamy ten sam patent z pielucha ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() My tez jeszcze czekamy ![]() ![]() Cytat:
![]() Rybka tez nie wzgardzi ale nigdzie nie moge znalezc tych sloiczkow z zoltkiem, u mnie w biedronce nie ma ![]() Mlekomaty ![]() ![]() Za to dzis pierwszy raz podalam swoj obiadek. W sumie kupilam ziemniaki, marchew, pietruszke i seler taka podstawa na poczatek, za wszystko zaplacilam ok 5 zl a z tego wyszlo 7 duzych sloiczkow ![]() Maciek byl zachwycony ![]() ![]() Mamy gotujace, a co dodajecie z tluszczy?? Czy maslo oselkowe moze byc? I w jakiej ilosci?? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#183 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A teraz ze słoiczków najchętnij wcina zupki z cielęcinką z Gerbera. ![]() ![]() ![]() a co się wstawania tyczy i tej dziwnej czworakopodobnej pozycji- ![]() ![]() Samodzielne wstawanie bez podtrzymywania się czegokolwiek jeszcze daleko przed nami, ![]() ![]() Maksiu naumiał się wstawać sam z podłogi jak miał 9,5 m-ca/ ![]() Cytat:
![]() my kąpiemy jak nam się chce, czasem codziennie, czasem co dwa dni. Cytat:
![]() ![]() mam w domu i pulmikort i berodual, ale nie chcę tak od razu z grubej rury atakować, boję się, że się do tych inhalacji przyzwyczają, i potem nie będą już tak skuteczne... ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24592481]A w biedronce za tydzień dresiaki od rozmiaru 86 - i chyba się skuszę, spodnie dresowe dobre na każdą porę roku ![]() http://www.biedronka.pl/cms/img/u/No...31/01/01_b.jpg[/QUOTE] fajne, bo mają ściągacze na dole. ![]() Cytat:
![]() masełko, lub odrobina oliwki. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#184 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pocieszyłaś mnie z tymi wymiarami. Ja codziennie kąpię. Cytat:
![]() Ja gotowałam Szymkowi kilka razy dopiero, ale mam wrażenie, że on właśnie słoiczkowe żarcie woli.... Może ja nie jestem jakimś orłem w kuchni, no ale te zupki dobre wyszły...naprawdę. Będę próbować dalej. Ja z tłuszczy dawałam olej rzepakowy albo kukurydziany, ale mój skazowiec, masło odpada póki co. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Konto usunięte
|
Z tłuszczy - raz dodałam na oko oliwy z oliwek (ale nie lubię, drażni mnie zapach), a do krupniku nic - bo gotowalam na udkach kurczakowych, to już jakiś tłuszcz był. Sama nie lubię tłustych rzeczy...
Dziewczyny, ale czy wy trochę nie przesadzacie? Ja sobie np. nie wyobrażam, że no nie wiem - teraz już mi przeszło sporo, ale np. byłam maniaczką Depeche Mode i jeździłam na zloty (nawiasem mówiąc - genialne imprezy ![]() ![]() Z innej beczki - ale ja akcję przeżyłam dzisiaj... Podjechałyśmy z mamą i ciocią i młodą do black red white - 2 przystanki, ale w sumie spory kawał pod górę, ciotce się nie chciało, no to autobus. Stary taki akurat jechał, wejście dla wózków z tyłu. No to stoję z tyłu, i nagle patrzę, a szyba w dół zjeżdża ta tylna... Cholera, mało co wrzasku nie narobiłam na cały autobus! w porę sobie uświadomiłam, że ona zjeżdża na zewnątrz i nam krzywdy nie zrobi (a wózek odkryty!). I fuksa miał ktoś, kto za autobusem jechał - szyba spadła na ulicę, w drobny mak strzaskana, to ta wielka taka szyba, a auto za busem z piskiem zahamowało - przecież gdyby było dosłownie 50cm bliżej, to ta szyba akurat na auto by trafiła... A kierowca autobusu NIC się nie zorientował! ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Aha, Kropka pytałaś o ulubione dania - to z owoców (jeśli nie daję świeżych) na pewno sałątka z owoców lata bobovity, marchewka z jabłkiem (albo jabłko z marchewką, nie pamiętam) też bobovita, i banany z brzoskwiniami i marchewką. A, i raz dałam sałatkę egzotyczną po 9 miesiącu, też smakowała bardzo. Ale numero uno jest ta letnia sałatka. Z obiadowych to chyba nie ma ulubionego nic, bo różne próbowaliśmy, wiem, że fajnie spaghetti weszło, lubi też krem dyniowy z żółtkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24594344]Z tłuszczy - raz dodałam na oko oliwy z oliwek (ale nie lubię, drażni mnie zapach), a do krupniku nic - bo gotowalam na udkach kurczakowych, to już jakiś tłuszcz był. Sama nie lubię tłustych rzeczy...
Dziewczyny, ale czy wy trochę nie przesadzacie? Ja sobie np. nie wyobrażam, że no nie wiem - teraz już mi przeszło sporo, ale np. byłam maniaczką Depeche Mode i jeździłam na zloty (nawiasem mówiąc - genialne imprezy ![]() ![]() Z innej beczki - ale ja akcję przeżyłam dzisiaj... Podjechałyśmy z mamą i ciocią i młodą do black red white - 2 przystanki, ale w sumie spory kawał pod górę, ciotce się nie chciało, no to autobus. Stary taki akurat jechał, wejście dla wózków z tyłu. No to stoję z tyłu, i nagle patrzę, a szyba w dół zjeżdża ta tylna... Cholera, mało co wrzasku nie narobiłam na cały autobus! w porę sobie uświadomiłam, że ona zjeżdża na zewnątrz i nam krzywdy nie zrobi (a wózek odkryty!). I fuksa miał ktoś, kto za autobusem jechał - szyba spadła na ulicę, w drobny mak strzaskana, to ta wielka taka szyba, a auto za busem z piskiem zahamowało - przecież gdyby było dosłownie 50cm bliżej, to ta szyba akurat na auto by trafiła... A kierowca autobusu NIC się nie zorientował![/QUOTE] To ociupinke masla zaczne dodawac a niedlugo to juz na miesku zupki bede gotowala wiec faktycznie tluszczyk juz bedzie. A mi to w sumie o bezpieczenstwo malza chodzi. Mam tylko nadzieje ze na mecze Euro nie beda jakichs kiboli wpuszczac ![]() ![]() A z ta szyba to niezla jazda!! Takie to wlasnie pojazdy jezdza po naszych ulicach i woza ludzi. Bezpieczne jak cholera!! Ja to panikara jestem i moja reakcja bylaby spontaniczna, pewnie bym sie wydarla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Szaja - u nas podobnie - małż na skałki, ja - jeśli to jakieś większe wspinanie - nie jadę, zeby nie przeszkadzać. ale za to w drugą stronę też to działa, że ja coś, a on nie. albo razem. fajnie tak jest. dzięki temu zarazil mnie trochę tym wspinaniem, zmusił go kupna roweru, wsadził mi narty na nogi i wywiózł na stok. mną czasem trzeba potrząsnąć
![]() a sam na imprezę raczej by nie poszedł, a gdyby nawet coś takiego mu przyszło do głowy, to na pewno by to ze mną obgadał najpierw, a potem decydował. u nas hicior jedzeniowy to brokuły po 4m. Ewcia się do nich trzęsie. właściwie pochłaniała jak do tej pory wszystko, jedynie odmówiła wyraźnie szpinaku z ziemiakami bobovity. i teraz, gdy katar jej mocno dokuczał, nie chciała jeść jarzynek z szynką gerbera. nie wiem czy to przez grudki, czy przez brak apetytu, mam jeszcze jeden taki obiadek, to się wkrótce przekonam. i lubi bardzo kaszkę mleczno-ryżową jabłkowo-marchewkową z nestle. miałam tu siedzieć, ale ugrzęzłam w zasadach programu, którego koordynacją obarczyła mnie dyra. w środę mamy konferencję i mam koleżankom coś opowiedzieć, wizję roztoczyć i podzielić obowiązki. bleee. ale za to jak tylko opowiem im o tym, to mogę spadać do domu i nie słuchać ich wywodów podsumowujących półrocze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Lea-ale te inhalacje to przecież tylko kilka dni nie uzależni się a może uchronić od antybiola
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |||
Zadomowienie
|
Silpe - podrzuc linka do tego niemieckiego C&A, chociaz sobie pooglądam
![]() annLee - widziałaś moje pytanie o soczewicy? Jak długo ja gotujesz? W zupie czy oddzielnie? ![]() Sparkly, basiak - witajcie ponownie ![]() Sparkly - wielki szacun dla Ciebie ![]() ![]() Basiak - niezły model Ci rośnie ![]() Kafunia - dane do FB wysłane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Konto usunięte
|
Velluto, nasza córa też kocha kąpiel, ale niestety wanienka maława się zrobiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Pewnie,że fajnie jest jak każdy ma też swoje pasję,wyjścia,czas na spotkania z innymi,ale jednak Imprezy to IMO już inna bajka
![]() ja bym sama nie poszła i małż raczej też,zwłaszcza na wesele ![]() co innego babskie czy męskie wyjścia ,na określonych zasadach czemu nie |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
prawie zapomniałam:
jakby któraś z Was nie miała pomysłu, gdzie przekazać 1%, to dajcie znać na pw. można wesprzeć fundację, w której pracuje mój małż (dom dla uzależnionych dzieciaków). my też kąpiemy codziennie. Sparkly, Basiak - witajcie ponownie (tak na raty odpisuję, co mi się przypomni ![]() i się właśnie przypomniało: u nas dziś jakby ruszyło z poruszaniem się do przodu, ale chyba bardziej przypadkiem wyszło na razie. poza tym cały dzień na zmianę sylaby szły typu: ka, ke i gy, ge, gii, ga - w różnych seriach i z różną intonacją, a do tego jeden raz powiedziała "ma" - czekam na ciąg dalszy. ![]() kataru jakby mniej, frida dalej wywołuje dziki wrzask. taki sam zresztą, jak podawanie calcium. mamy "włochatych" dzieciaczków: obcinacie grzywy czy wierzycie w zabobony? ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2011-01-24 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Velluto-nie wiem jak długo,ale szybko się gotuje
![]() ![]() my kąpiemy codziennie,mamy Ondę-nawet Zu włazi jak się T,kąpie ![]() Szaja wrzućcie ją w jakąś dużą miskę i pod prysznic ![]() a co jej przeszkadza? na siedząco nie lubi chlapać? |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jaja cłago jeszcze nie daje, dopiero przeszłam na cale żółtko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() margo, Tymek ma malusio włosków, więc nam postrzyżyny póki co nie grożą... ![]() Ale gdyby miała dłuższe włoski, gdyby wpadały mu w oczy, cz przeszkadzały w jakikolwiek inny sposób, to bym ścieła, ja w żadne przesądy nie wierzę... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Konto usunięte
|
annLee, na siedząco ok, ale jeszcze nie siedzi zbyt stabilnie, a wyłazić z wanienki chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() my tez mamy ondę i sprawdza sie swietnie, w obu pozycjach, choc na lezaco wytrzymuje tylko chwile ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Konto usunięte
|
W przesądy nie wierzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja też! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() stopki rzeczywiście ma baaardzo długie, będzie wysoki chłopak no i przystojny Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie też już jest ten mlekomat, faktycznie to nie jest uht? Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24594344]Z tłuszczy - raz dodałam na oko oliwy z oliwek (ale nie lubię, drażni mnie zapach), a do krupniku nic - bo gotowalam na udkach kurczakowych, to już jakiś tłuszcz był. Sama nie lubię tłustych rzeczy... Dziewczyny, ale czy wy trochę nie przesadzacie? Ja sobie np. nie wyobrażam, że no nie wiem - teraz już mi przeszło sporo, ale np. byłam maniaczką Depeche Mode i jeździłam na zloty (nawiasem mówiąc - genialne imprezy ![]() ![]() Z innej beczki - ale ja akcję przeżyłam dzisiaj... Podjechałyśmy z mamą i ciocią i młodą do black red white - 2 przystanki, ale w sumie spory kawał pod górę, ciotce się nie chciało, no to autobus. Stary taki akurat jechał, wejście dla wózków z tyłu. No to stoję z tyłu, i nagle patrzę, a szyba w dół zjeżdża ta tylna... Cholera, mało co wrzasku nie narobiłam na cały autobus! w porę sobie uświadomiłam, że ona zjeżdża na zewnątrz i nam krzywdy nie zrobi (a wózek odkryty!). I fuksa miał ktoś, kto za autobusem jechał - szyba spadła na ulicę, w drobny mak strzaskana, to ta wielka taka szyba, a auto za busem z piskiem zahamowało - przecież gdyby było dosłownie 50cm bliżej, to ta szyba akurat na auto by trafiła... A kierowca autobusu NIC się nie zorientował! [/QUOTE] historia z autobusem mrożąca krew w żyłach, co do tłuszczu to niemowlakom jest niezbędny do rozwoju i nie wiem czy tylko z wywaru wystarczy ja nie pisałam o tych samodzielnych wyjściach ale dziewczynom chyba chodziło o co innego: bo takie samodzielne wyjścia z kolegami/koleżankami czy po to by rozwijać własne zainteresowania to co innego niż samotne wyjście na wesele- na które chodzi się zawsze parami (nawet zawsze zaprasza się parami) bo to tak trochę jakby małż udawał singla lub wstydzi ł się żony - przynajmniej ja tak to odebrałam u nas dziś w dzień była masakra z drzemkami - cały dzień jęczał, że zmęczony a nie chciał spać ![]() mam strasznie bolące nadgarstki i nie wiem co z nimi zrobić, żadnych maści nie mogę bo karmię a utrzymanie kubka to już nieziemski ból ![]() i jutro próbujemy po raz pierwszy jedzonko z grudkami, prosimy o kciuki
![]() |
#200 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas jedno już zębate a drugie jeszcze nic ![]() O swoich się nie wypowiadam ![]() Cytat:
Dodaję albo masło albo oliwę z oliwek chyba, że gotuję na mięsie, to wtedy już nic. A czasami bez tłuszczu, same warzywka. Cytat:
Dzięki. Ledwo ![]() My też nie kąpiemy codziennie. Od tego nieszczęsnego zapalenia uszu zaczęliśmy kąpać co drugi dzień. Mieliśmy dziś awarię oświetlenia i to akurat w czasie kąpania. Iga w łazience z tatą a Nadusia rozbierana na stole w pokoju i w momencie jak już całkiem goła była wszystkie światła "sufitowe" zgasły. Więc ja szybko dziecko na podłogę i po omacku szukam lampki, zapalam światło i oczom moim ukazuje się Nadusia chlapiąca radośnie rączkami we własnych siuśkach ![]() Zmykam za chwilę do wyrka tylko jeszcze mi się chlebek piecze i krupnik gotuje, bo mi Szaja smaka narobiła. Dobrej nocy Szaja jako specjalistka od szydełkowania podpowiedz, na taką dziecięcą czapeczkę prostą jakąś tylko z klapkami osłaniającymi uszy, ile i jaka najlepsza włóczka?? Zamówiłam szydełka i zamierzam popróbować. Ciekawe co wyjdzie ![]()
Więc teraz serca mam ... trzy ... I miłość po kres I radość do łez Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2011-01-24 o 23:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24596441] margo, Tymek ma malusio włosków, więc nam postrzyżyny póki co nie grożą... ![]() Ale gdyby miała dłuższe włoski, gdyby wpadały mu w oczy, cz przeszkadzały w jakikolwiek inny sposób, to bym ścieła, ja w żadne przesądy nie wierzę... ![]() Unas dokładnie tak samo ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas kąpie mąż, więc jak ma na druga zmianę to kąpieli nie ma ![]() Szaja, wczorajsza historia okropna...wcale sie nie dziwię, ze miałaś ochotę krzyknąć... Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2011-01-25 o 07:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Daniowi już dawno włosy podcięłam. Jak miał miesiąc wytarł tył głowy, a nad karkiem zostały takie papieskie ponad centymetrowe włoski. Wyglądało to beznadziejnie i zrobiłam ciach. A w zasadzie podcięłam maszynką do strzyżenia z jedną nakładką. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
dobry
![]() Nocka trochę zakręcona. Wczoraj wylądowaliśmy u okulisty- oczka ropiały okrutnie, były czerwone i mały biednie wyglądał. Z wcześniejszego wymazu guzik wyszło, więc lekarka przepisała "ogólne" kropelki i maść. Już dziś widać różnicę ![]() ![]() Teraz Adaś spi-po porannym przytulaniu się do cycusia. Od wczoraj nie podaję piersi popołudniami, więc zostały karmienia na noc, w nocy i rano. Martwi mnie jedno- Adam jakoś niechętnie odnosi się do jedzenia..zawsze lubił dosłownie wszystko, a teraz kręci nosem- kaszki je tylko ze 100ml wody(najwięcej), owoców prawie w ogóle- a uwielbiał banana z jabłkiem(sama robię), a obiadki oprócz żółtka z kremem dyniowym nie tyka...moje też są teraz "beee" ![]() Myslicie, że to przez zęby??
![]() |
#204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dorosły jest. Nie trzymaj go za nogawkę, bo się kiedyś zerwie i będziesz szukać. ![]() Bezpieczeństwo, jasna sprawa. Ale... jak będziesz po mieście czy centrum łazić, też nie upilnujesz, żeby mu włos z głowy nie spadł. Co za różnica czy sto metrów odległości czy sto kilometrów? Daj się chłopu nacieszyć imprezą. ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- My owszem. ![]() A jak je samo żółtko to mu je po prostu skubię i daję do buzi - tak najlepiej wchodzi. ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]() Aż się dziwię, że nie rypnie z tym koszykiem od razu. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#205 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A widzisz, krupniczek dobra rzecz ![]() Na dwie czapy to wyjdzie ci motek z hakiem, to bierz dwa motki. A jakie - a choćby akryl (Kotek, Pearl, Peter Pan - ten akurat stricte dla dzieci). Cytat:
A w ogóle marud cholerny, w ogóle ostatni tydzień to masakra jakaś, marudzi i marudzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
hej
![]() z tego co pamietam. - włosków nie ocinaliśmy bo nie ma co ![]() - kąpiemy co dziennie , na siedząco i półleżąco - jak wyrośnie z wanienki to chyba pod prysznic pójdzie bo mam mega duzą wanne i nie wyobrażam sobie co dzien lac tam dla niej wode. - bardziej mnie martwi bo mi z przewijaka wyrasta ![]() - jedzonek ulubionych słoiczkowych nie mamy- bo sama gotuje i młoda lubi wszystko - no może słoiczkowe deserki jej bardzo smakują - bardziej niż żywe owoce ![]() - do jedzonek dodaje łyżeczke masła - oliwe z oliwek uwielbiam i używam od lat ale do jedzonek małej jakoś mi nie pasuje. - pisałam że sobie nie wyobrażam wyjscia meża gdziekolwiek be zemnie , nie dla tego bo mu nie wolno ![]() ![]() ![]() velutto zapodaje linka , w tym że obniżka cenowa była do wczoraj no i wysyłka jak pisałam tylko na niemcy - ale pooglądac możesz ![]() http://www.cunda.de/Shop/HtmlStart/start.html Młoda mi przespała całą noc - dopiero o 5 sie na papu obudziła - no teraz nam sie wszystko przesunie ![]() no i coraz lepiej mi pełza do przodu a jeszcze lepiej sie rozpełza jak widzi coś ciekawego ![]() ![]()
#207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ja właśnie siedzę w pracy i ciągle się zastanawiam, jakim cudem jeszcze myslę w miare logicznie, skoro dzis np. moje dziecko prawie całą noc wisiało mi na cycu ![]() Dziewczyny doradzcie coś, bo nie wiem jak długo tak jeszcze pociagnę ![]() ![]() ![]() Moje dziecko na pewno nie jest głodne w nocy - wczoraj przed kapielą zjadła prawie 200ml gęstej zupki a potem poprawiła jeszcze cycem. Z kaszką tez próbowałam - jest to samo. Przypomnę, że butelki nie chce, a smoczka uspokajacza to juz absolutnie. Czyżby w nocy nadrabiała, to że mnie nie m z nią cały dzien i po prostu chce się przytulic do piersi? ![]() ![]() Migotka - no i kciuki za grudki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |||
Zadomowienie
|
Witam!
Szaja ale mnie Twoja opowieść zmroziła. Dobrze że na Was nie poleciało. Gruchoty u nas jeżdżą nie ma co. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Stoi pewnie już teraz. Wczoraj po dwóch wywrotkach na poduchy z tyłu cwany resztę dnia stał tam już trzymając się jedną ręką komody, co jest z boku. Szybko się uczy. ![]() U teściów poćwiczył dwa dni przysiady przy kanapie i już się nie przewraca, tylko wie, że trzeba nogi ugiąć, opuścić się i zejść do parteru. Wcześniej nie raz walnął o podłogę, a teraz już nie. ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam sprzątać, ale mi się nie chce. A chciałabym mieć czysto na jutro. Pewnie się zbiorę jak małż wróci. ![]() Aaaaa i miałam podziękować za wszystkie odpowiedzi o ryżu. Dzięki ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2011-01-25 o 09:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas przyczyną są wyrzynające się zęby - naraz wychodzą dwie górne jedynki i lewa dwójka. Dziąsła są zmasakrowane - wczoraj widziałam odrobinę krwi na gryzaku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24599676]
Na dwie czapy to wyjdzie ci motek z hakiem, to bierz dwa motki. A jakie - a choćby akryl (Kotek, Pearl, Peter Pan - ten akurat stricte dla dzieci). [/QUOTE] Dziękować ![]() Widzę, że ja mam naprawdę dużo szczęścia, że moje dzieci śpią całą noc bez pobudek na jedzenie i to od czasu jak skończyły 3 miesiące. Budzą się wprawdzie, ale tylko na chwileczkę (może coś im się śni) i zaraz zasypiają z powrotem. Gdybym jeszcze w nocy miała je karmić, to chyba naprawdę by mnie wykończyły. Współczuję Wam dzielne mamusie. I jeszcze do pracy powracałyście. ![]() Dodajecie już jakieś przyprawy dzieciom do jedzenia? Zioła, sól? Czy można gotować zupki na wieprzowinie? Gdzieś czytałam, że ma za dużo soli właśnie i jest zbyt tłusta.
Więc teraz serca mam ... trzy ... I miłość po kres I radość do łez Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2011-01-25 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.