Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 17:50   #181
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
tez mam blond wloski ale nie jestem paniusia bo mnie nie stac spoko nie gniewam sie, Tż sie podoba...mi srednio

6paczek a po ile sztuk????? moze tez jutro kupie
Kasik, ja wiem że Ty blondi ale wiesz o co mi chodzi przepraszam
6 paczek za niecałe 26 zł. (napisałam w poście )

Rany, przeczytałam o porodzie tej dziewczyny i jej córeczce aż się włos jeży na głowie i czytając takie historie coraz bardziej się nakręcam i dołuję, że i u mnie będzie coś nie tak
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 17:52   #182
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Matall brzuszek śliczny i rośnie oj rośnie
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 17:53   #183
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Matallewar, wyglądasz pięknie

Kasiu, mnie Nikola też się nie podoba, ale to Wasza decyzja

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Ni cola ni pepsi? Kumpel tak na swoją dziewczynę wołał
hehe

Cytat:
Napisane przez Herta_h Pokaż wiadomość
ja też mam dużo stresujących sytuacji też byłam na pogrzebie bo zmarł mi dziadek ale wydaje mi się że to nie ma takiego dużego wpływu na dzidzie
no dokladnie, ja w ciazy jestem taka nerwowa, placze z byle powodu, latwo sie wzruszam, jak nigdy! tez mam nadzieje ze to nie bedzie mialo zlego wplywu na dzidzie
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 17:54   #184
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
wow a co to za cudo to sako? Siedzi sie na tym czy co ? Ale Ci brzusio matallewar śmignał Pieknie rośnie chatka Edzika Ja też waże 68kg i też już mam ok 103 pewnie w "Talii" Mierzysz na wysokości pępuszka?
Sako to taka pufa, która się dopasowuje do siedzącego
Polecana dla kobiet w ciąży i do karmienia - dostałam jako prezent od siostry (na moje urodziny, ale dla mnie i dla Edy)

Dzięki dziewczyny za komplementy brzusia...
Ogólnie jestem z niego zadowolona... Wreszcie coś widać, jak do Was dołączyłam, to był prawie zupełnie płaski!
Ale zaczynam się czuć jak ciężarówka, ledwo chodzę, jak gdzieś dłużej i ogólnie nadaję się do leżenia

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 17:55   #185
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
i wrzucam dzisiejsze zdjęcia brzusia oraz zdjęcie mojego sako Megawygodne, polecam

Ok, jestem na bieżąco, uff...
piękniusi, zgrabniuki, ach .......

Cytat:
chyba mi mloda zachorowala, caly dzien nie chce nic jesc, nawet sie zdrzemnela w dzien, ma czerwone policzki i gorąca glowe mąż bedzie poznym wieczorem.... w ogole mam jakiegos dola ostatnio.
mierzyłaś jej temperature ?

Cytat:
Właśnie, Andziot, zapomniałam, że Ty gin! Szyja książkowa, a Gabi coś się ociąga z odwróceniem. Chociaż Hanka dopiero w zeszłym tygodniu się przekręciła, poznałam, bo już nie kopie po pęcherzu, tylko nad pępkiem
Gabrycha była cały czas głową w dół, tylko jakoś właśnie przed wczoraj strasznie się wierciła, potem czułam ją po dwóch stronach naraz, no i wykombinowała mała swoimi tańcami ale gin powiedział że jeszcze da radę się odwrócić ...
(dziś tylko przyłożył głowicę na chwilę, bo usg miałam 2tyg temu)

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 17:55   #186
Herta_h
Raczkowanie

Cytat:

hehe

no dokladnie, ja w ciazy jestem taka nerwowa, placze z byle powodu, latwo sie wzruszam, jak nigdy! tez mam nadzieje ze to nie bedzie mialo zlego wplywu na dzidzie
ja mam huśtawkę nastrojów raz a raz

Edytowane przez Herta_h
Czas edycji: 2011-02-09 o 17:57
Herta_h jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 17:56   #187
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Kasik, ja wiem że Ty blondi ale wiesz o co mi chodzi przepraszam
6 paczek za niecałe 26 zł. (napisałam w poście )

Rany, przeczytałam o porodzie tej dziewczyny i jej córeczce aż się włos jeży na głowie i czytając takie historie coraz bardziej się nakręcam i dołuję, że i u mnie będzie coś nie tak
acha dzieki za info, jutro sie przejade to zobacze
nie przepraszaj bo nie masz czego
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 17:57   #188
MoniaK
Zakorzenienie

Kasia, 6x63 szt. na oczy mi padło chyba i nie doczytałam, że pytasz o sztuki
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 17:57   #189
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Mimbi, to takie ciemnoszare jest, do czarnego jeszcze trochę, ale tak, z Pepco

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 17:58   #190
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

harta to chyba jak my wszystkie

i mam nadzieję że stres nie pełnił w tym wszystkim najważniejszej przyczyny...

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 17:59   #191
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Zaraz wejde w album, ale dzialam na laptopie a tu internet hula jak wiater zawieje.
To czarne to z Pepco??? Ja mam straszna jazde na czarny i szary dla dziecka, az sie TZ smieje, ze mi opieka spoleczna dziecko zabierze A juz w ogole mam fantazje, ze bede mala ubierac w ubranka w czaszki i tu TZ sie zalamal
moi rodzice też jak usłyszeli o czarnym wózku to padli... powiedzieli, ze nie ma mowy.. że czarna to może byc trumna a ja chciałabym czarny..........

Cytat:
Napisane przez Herta_h Pokaż wiadomość
chociaz piccolo wypijmy za to
wypijmy :pi wo:

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 18:00   #192
Herta_h
Raczkowanie

mój mąż to już nie wie jak ze mną rozmawiać, bo nieraz coś powie a ja wstaje i idę do łazienki popłakać się, a jak wracam to juz się śmieje z siebie że sie popłakałam...ahhh te hormony
Stary 2011-02-09, 18:01   #193
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki,

byłam dzisiaj u okulistki. Wada mi się za bardzo nie pogłębiła, soczewki mam nosić te same, tylko okulary ( te sprzed 8 lat ) muszę zmienić na mocniejsze.
Mogę rodzić siłami natury ( dostałam stosowne zaświadczenie na tą okoliczność ). Ale pewnie i tak będę miała CC.
Zakropiła mi oczy do jakiegoś badania i trochę kiepsko widzę ( ponoć po 3 godzinach minie ).
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 18:02   #194
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Andziot, powiem Ci, że jakoś tak w okolicach weekendu czułam ruchy inaczej, jakby była w poprzek, albo krzyżem leżała No a w poniedziałek gin mówi, że już głową na dole. Sama poznałam, że coś inaczej, bo przestała się znęcać nad pęcherzem i takie intensywne tupanie nad pępkiem

I teraz mnie, kochana, nie rzuć kaloszem, ale mam pytanie. Szczepiłaś Zosię i zamierzasz szczepić Gabi przeciwko rota? Czy nie warto? I w ogóle jakie szczepienia zalecałabyś, oprócz tych obowiązkowych?

vege!
Stary 2011-02-09, 18:02   #195
Herta_h
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
moi rodzice też jak usłyszeli o czarnym wózku to padli... powiedzieli, ze nie ma mowy.. że czarna to może byc trumna a ja chciałabym czarny..........
:

no co Wy ja tez chce czarny kupić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 18:03   #196
principessina
Zakorzenienie

Dziewczyny wlasnie mylam wlosy, schylilam sie do wanny i jak mi w krzyzu lupnelo, myslalam ze juz tak zostane na amen, niestety juz nie daje rady tak wlosow myc, bo brzuszek coraz wiekszy...

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
A ja mysle, ze to mamusie majowe beda zazdroscic czerwcowym Zupelnie sie tego nie spodziewalam, ale jak sie Olek urodzil, to mimo ogromnego szczescia, ze juz jest z nami, przezylam kilka przeplakanych tygodni - nie byla to prawdziwa depresja poporodowa, ale tak bardzo bylo mi zal, ze nie ma juz dzidziolka w brzuchu, tesknilam za kopniakami i wielkim brzuchem i ryczalam na widok kazdej ciezarowki Takze cieszcie sie brzuszkami i nie poganiajcie dzieciaczkow

Wiecie, jesli chodzi o lozeczka, warto sie zastanowic nad lozeczkiem 140x70 - zazwyczaj ten rozmiar daje sie pozniej zdemontowac i powstaje lozko dla starszaka, jak kupicie mniejsze, to w niedalekiej przyszlosci czeka Was kolejny wydatek, ale to oczywiscie do indywidualnej analizy
no ja wlasnie pisalam o lozeczku rozwojowym, tylko to jest dosc spory wydatek

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Ja chciałam trochę znowu zboczyć z tematu głównego ... dziewczyny, co myślicie o takich drzwiach do mieszkania? Bardzo podobają mi się te z samego szkła. Myślicie, że to jest bezpieczne przy dziecku? Proszę o opinie
I gdyby tak któraś się natknęła na kafelki z ostatniego zdjęcia, to proszę o informację, bo szukam takich do przedpokoju.
bardzo podobaja mi sie te drzwi, my mamy zamiar wymieniac i tez sie nad takimi zasnatawialismy, ale chcialas takie do wszystkich pomieszczen?
Stary 2011-02-09, 18:04   #197
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Anulinko, no to świetne wieści! W takim razie Piotruś nie wpływa destrukcyjnie na oczy mamy

Ddaaiissyy, moi Rodzice też w lekkim szoku na wieść o czarnym wózku, Mama nawet coś tam przebąkiwała, że sobie kupią drugi na spacery z wnuczką Ale powiedziałam, że chcę dokupić fuksjową, albo turkusową parasolkę do gondoli i się trochę uspokoili

vege!
Stary 2011-02-09, 18:05   #198
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

aaaa jeszcze chcialam sie pochwalic ze 16.02 ide na usg
bedziemy sprawdzac jak tam serducho malego, ale sie ciesze. bo niby gin robil tydzien temu, ale na zasadzie, przylozenia glowicy, i juz , po.
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 18:05   #199
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mimbi, to takie ciemnoszare jest, do czarnego jeszcze trochę, ale tak, z Pepco
Ja bodziaka mam takiego samego, ale jasno różowy (innych kolorów u mnie nie było ), a czapcia też z Pepco? U mnie są tylko wiązane pod szyjką, a te plemniczki są takie fajne
Stary 2011-02-09, 18:06   #200
Herta_h
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczyny wlasnie mylam wlosy, schylilam sie do wanny i jak mi w krzyzu lupnelo, myslalam ze juz tak zostane na amen, niestety juz nie daje rady tak wlosow myc, bo brzuszek coraz wiekszy...
uważaj na siebie....
Stary 2011-02-09, 18:07   #201
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Andziot, powiem Ci, że jakoś tak w okolicach weekendu czułam ruchy inaczej, jakby była w poprzek, albo krzyżem leżała No a w poniedziałek gin mówi, że już głową na dole. Sama poznałam, że coś inaczej, bo przestała się znęcać nad pęcherzem i takie intensywne tupanie nad pępkiem

I teraz mnie, kochana, nie rzuć kaloszem, ale mam pytanie. Szczepiłaś Zosię i zamierzasz szczepić Gabi przeciwko rota? Czy nie warto? I w ogóle jakie szczepienia zalecałabyś, oprócz tych obowiązkowych?
szczepiłam na rota,
uważam że akurat to warto
nie zabezpiecza przed zachorowaniem ale łagodniej się przechodzi
z zalecanych jeszcze jest za dla : pneumokoków i ospy

Stary 2011-02-09, 18:08   #202
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane!

nadrobilam niestety tylko nowy watek, bo nie mialam kiedy, w pracy urwanie glowy i do tego glowa mi peka, jakos zle sie czuje, caly czas mam humor zwieszony jakies, przesilenie chyba, te uplawy ciagle mnie wkurzaja i dodatkowo dzisiaj mamy gosci , przylatuja dopiero o 23ciej! wiec pewnie poloze si ekolo 2 giej w nocy myslalam, ze beda wczesniej. no nic, bedzie jak bedzie

Cytat:
w ogole mam jakiegos dola ostatnio.
Czemu masz dola Kasiula? ja tez mam, moze znajdziemy razem jakis magiczny sposob na dola co?
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Skoro wszyscy w nowym wątku wrzucają zdjęcia i wielkość brzuszka, to melduję, że:
1.W brzuszku mam już 103 cm!
2. Ważę 68 kg, czyli mam wagę sprzed schudnięcia w ciąży, czyli mimo wcinania pączków i słodyczy nic nie przytyłam... Ja nie wiem, Edzik to chyba jakiś pasożyt, wysysa wszystko dla siebie
i wrzucam dzisiejsze zdjęcia brzusia oraz zdjęcie mojego sako Megawygodne, polecam

Ok, jestem na bieżąco, uff...
brzusio maly, slicnzy okraglutki mnie tam sie bardzo podoba
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
byłam, byłam

wszystko ok
szyjka 32mm, więc się nie skraca
mała leży głową do góry
no najwazniejsze, ze szyjka ok
Cytat:
Witam ponownie

Ale mi miło, że mój tytuł wygrał, dzięki, Dziewczyny!

Jeszcze tylko mała uwaga:

TEN WĄTEK POWINIEN BYĆ ZAŁOŻONY W DZIALE KULINARNYM

Poczułam wiosnę i kupiłam sobie też kabaretki, żebyście widziały minę pani sprzedającej. Patrzyła na brzuch, potem na kabaretki. Miała takie zgorszenie w oczach, że myślałam, że mnie wyklnie! Powinnam przecież w worku chodzić i rajtuzach
gratuluje zakupu kaberetek, ale sie usmialam
ja dzis tez probowalam sobie poprawic humor wizyta w drogerii, bylon wszystki 30 procent przecenione, wiec mam peeling, zel do myciua twarzy, zel pod prysznic, muuuus-podklad, tonik i takie tam, ale nie pomoglooo....
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytałyście ten opis porodu na styczniowo-lutowych
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1450
straszne, biedne maleństwo
biedne, ja nie moge czytac takich rzeczy bo sie od razu denerwuje
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
No dobra a póki co coś realnego - mój "big ben"
Dla porównania wrzucam brzuszek z 14tyg. pamiętacie jak mi wtedy pisałyście, że już taki "duuuuży" a dziś nie mogę uwierzyć, że kiedyś był taki maciupki
jaki piekny brzusio! juz dziewczyny pisaly, bluzka jest genialna i brzusio tez i zdjecie Igusi oprawione, super!!! to mi humor poprawilo
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Mniam mniam, ślinka już mi cieknie od Waszych przepisów

To ja się chwalę swoim brzuchem, bo dawno nic nie wklejałam Na zdjęciu 25 tydz. 1 d.
tez sliczny brzusio.
lece podrzac rosolek mojemu tztowi bo z pracy wraca i zaraz ide sie zdrzemnac, bo mnei brzuszek pobolewa. caluje was mocno
aaa i ja mam 95 cm w pasie, 65 kg , zdjecie wrzuce moze w weekend, niedziele jak juz znajomi sie ulotnia

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 18:10   #203
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
ja ostatnio jak spłukiwałam farbę z włosów to uklękłam nad wanną i oparłam głowę o brzeg bo inaczej nie byłam w stanie ustać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 18:11   #204
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja ostatnio jak spłukiwałam farbę z włosów to uklękłam nad wanną i oparłam głowę o brzeg bo inaczej nie byłam w stanie ustać
oo ale dalas mi dobry pomysl, musze odzywke splukac, wiec chyba tez tak zrobie...
Stary 2011-02-09, 18:11   #205
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Anulinko, no to świetne wieści! W takim razie Piotruś nie wpływa destrukcyjnie na oczy mamy
Na szczęście nie I gdyby nie on, pewnie bym się nie wybrała na wizytę.
Dzisiaj w ogóle to mój synuś jakiś mniej aktywny. Wczoraj za to wieczorem nieźle skopał moją bronchildę

A kto tą bronchildę wymyślił?? Bo już nie pamiętam
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 18:16   #206
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:

bardzo podobaja mi sie te drzwi, my mamy zamiar wymieniac i tez sie nad takimi zasnatawialismy, ale chcialas takie do wszystkich pomieszczen?
Do salonu i kuchni w ogóle nie będę miała drzwi. Ale do naszej sypialni i do pokoju dziecka nad takimi myślałam. Waham się, czy by pasowały do łazienki. Do pomieszczenia gospodarczego raczej jakieś pełne wybiore.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 18:16   #207
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kochane!

nadrobilam niestety tylko nowy watek, bo nie mialam kiedy, w pracy urwanie glowy i do tego glowa mi peka, jakos zle sie czuje, caly czas mam humor zwieszony jakies, przesilenie chyba, te uplawy ciagle mnie wkurzaja i dodatkowo dzisiaj mamy gosci , przylatuja dopiero o 23ciej! wiec pewnie poloze si ekolo 2 giej w nocy myslalam, ze beda wczesniej. no nic, bedzie jak bedzie
Anula głowa do góry, martwi mnie to Twoje stresowanie od tylu dni. A upławy dalej podbarwione krwią?
Stary 2011-02-09, 18:17   #208
violisia
Zadomowienie

matallewar napewno wyjdzie to wszystko fajnie
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 18:17   #209
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Na szczęście nie I gdyby nie on, pewnie bym się nie wybrała na wizytę.
Dzisiaj w ogóle to mój synuś jakiś mniej aktywny. Wczoraj za to wieczorem nieźle skopał moją bronchildę

A kto tą bronchildę wymyślił?? Bo już nie pamiętam
Mi się wydaje, że Moria, ale mogę się mylic
Stary 2011-02-09, 18:21   #210
principessina
Zakorzenienie

AgnieszkaM. wiesz co ja jestem za takimi samymi drzwiami do wszystkich pomieszczen, akurat mamy tak rozlozony przedpokoj, ze z niego sa wejscia do pokoiku, sypialni, lazienki i schowka, wiec nie wiem czy te szklane dobrze by wygladaly tak obok siebie, myslelismy tez nad drewnianymi w kolorze wenghe, bo takie meble mamy....co do tych szklanych drzwi to one ladnie wygladaja, jak sie chce oddzielic np. kuchnie i salon od reszty pomieszczen, zrobic takie wysokie od podlogi do sufitu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości