Wątek dopingujący - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-20, 19:52   #181
Malinka_5
Zakorzenienie

Dot.: Wątek dopingujący

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
hmm ja tez nie słyszałam o słupku patentowym
troszkę dłuższy ) jest i lepiej filety wyglądają

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...90&postcount=2

CUDNE prace dziewczynki, ze nie wspomne o tych metrach... w wyrobach
Malinka_5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 19:57   #182
Ulenka56
Zadomowienie

[QUOTE=misia2;25233721]Ulka ale ty też szalejesz ja widzę

dzięki za miłe słowa
każdy wiek ma swoje plusy , a ja wykorzystuję emeryturę, bo jak pracowałam to nie miałam dużo czasu na robótki
w tak zwanym "międzyczasie" uszyłam poduszki (zrobione w wakacje), bo zbliżają się urodziny mojej wnuczki (muszę się pochwalić moim słoneczkiem)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2201098.jpg (183,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2201097.jpg (178,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2201099.jpg (192,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1211087.jpg (79,5 KB, 14 załadowań)
Stary 2011-02-20, 19:59   #183
Malinka_5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia2 Pokaż wiadomość

Malinka super zakup zrobiłaś ,poszalałaś z ,,bambuskami'' 15 x5 to niezła kolekcja ,ale za to teraz tylko drucikami śmigać zaczniesz (ile płacisz za przesyłkę )
A czemu ci prostokąty wychodziły co?pewnie robiłaś półsłupek na dwa oczka i po kwadracie wtedy jest ,to znaczy zależy też jaki szydełko miałaś i jakie nici.
przesyłka za darmochę, wyobraź sobie ze u nas bambusowe są w cenach od 20 zł za mniejsze rozmiary do 50 zł za te grubsze, oczywiscie za 1 KOMPLET (1 rozmiar - 5 sztuk),
kupiłam juz wczewśniej bambusowe... ale nieuważnie poczytałam o sługości i mam 11 kompletów bambusowych skarpetkowych za niecałe 23 zł ale o długości 5 cali (!!!) tylko to sie długo czeka, bo z chin idą i nasz urzad celny też na to luka...

jest specjalny słupek PATENTOWY ) ja robiłam normalny słupek )
Stary 2011-02-20, 20:28   #184
misia2
Zakorzenienie

[QUOTE=Ulenka56;25234204]
Cytat:
Ulka ale ty też szalejesz ja widzę

dzięki za miłe słowa
każdy wiek ma swoje plusy , a ja wykorzystuję emeryturę, bo jak pracowałam to nie miałam dużo czasu na robótki
w tak zwanym "międzyczasie" uszyłam poduszki (zrobione w wakacje), bo zbliżają się urodziny mojej wnuczki (muszę się pochwalić moim słoneczkiem)
Ulka wnusia słodziak nad słodziaki te oczka jak niebo błękitne ,pultaski rozkoszne i widać że do niejadków nie należy.Nie dziwię się że babcia szaleje i wnusi takie śliczności robi ,kamizelka kosmiczna ,cieplutka i miła,a podusie wow normalnie oczy mi na klawiaturę wyskoczyły.Aż popytam czym je robiłaś -mulinką? czy wełną gobelinową? i na jakiej kanwie ?

Malinka no to faktycznie szalona różnica ,ogromna.A z Chin droga długa to fakt. UC też ma luz i czas i szuka tam gdzie szkoda czasu na szukanie.
misia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 21:05   #185
Malinka_5
Zakorzenienie

Cytat:

Malinka no to faktycznie szalona różnica ,ogromna.A z Chin droga długa to fakt. UC też ma luz i czas i szuka tam gdzie szkoda czasu na szukanie.
moze większe ilosci trzeba oclić ? a to dla nich kasa )
Stary 2011-02-20, 21:14   #186
agusia2410
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ulenka56 Pokaż wiadomość

a ja wreszcie skończyłam obrus
Obrus pierwsza klasa, a i bezrękawnik cudny

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

[QUOTE=Ulenka56;25234204]
Cytat:
Ulka ale ty też szalejesz ja widzę

dzięki za miłe słowa
Wnusia wspaniała, a poduszki...... aż chce się przytulić
agusia2410 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 21:30   #187
misia2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinka_5 Pokaż wiadomość
moze większe ilosci trzeba oclić ? a to dla nich kasa )
A wiesz co Malinko wcale by mnie nie zdziwiło gdyby chcieli oclić tak małą ilość na użytek własny choć absolutnie ci tego nie życzę bo u nas w tym chorym kraju wszystko jest możliwe
Myślę jednak ze bardziej prześwietlą twoją paczuszkę pod kątem bezpieczeństwa kraju a nie żeby clić malutkie bambuski ,jak co zrobisz odwołanie i napiszesz im że taka ilość ci potrzebna do nauki jedzenia pałeczkami bo te standardowe są dla ciebie za małe i lubisz większe kąski wcinać.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-20, 21:31   #188
Just-in
Moderatozaur

GG do Just-in

Ło rany, dziewczyny, co za wysyp prac tutaj Ula, poduszki są O takie właśnie. A obrus

Kotek już leci do Ciebie

Zapraszam serdecznie do oglądania moich wyczynów szydełkowych i nie tylko... o tu

To już ...
Just-in jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 21:33   #189
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Uleńka obrus niesamowity,aż zaniemówiłam (a u mnie się to rzadko zdarza).Wnusia też śliczna,przypomina moją bratanicę ukochaną
Etui zszyte,tylko ostatecznej przymiarki zrobić nie mogę,bo TŻ pracuje (informatykwięc ciężko laptopa mu zabrać Ale jak już będzie okazja,wrzucę-podejrzewam,że jutro najpóźniej.
Malinko dziękuję za linki
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 21:39   #190
Malinka_5
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz co Malinko wcale by mnie nie zdziwiło gdyby chcieli oclić tak małą ilość na użytek własny choć absolutnie ci tego nie życzę bo u nas w tym chorym kraju wszystko jest możliwe
Myślę jednak ze bardziej prześwietlą twoją paczuszkę pod kątem bezpieczeństwa kraju a nie żeby clić malutkie bambuski ,jak co zrobisz odwołanie i napiszesz im że taka ilość ci potrzebna do nauki jedzenia pałeczkami bo te standardowe są dla ciebie za małe i lubisz większe kąski wcinać.
chyba by mi jakiś kwity wystawili ???? pieczęć urzedu celnego była
na kopercie, to oglądali przesyłkę.
cło zalezy od wartości, ja takich zakupów aż nie robię
http://chinwazja.pl/category/import-...rzepisy-celne/

Edytowane przez Malinka_5
Czas edycji: 2011-02-20 o 21:44
Stary 2011-02-20, 21:48   #191
Szydełkomaniaczka
Zakorzenienie

Oj dziewczyny, chyba za bardzo się dopingujecie, bo widzę,że nie możecie spać?
Szydełkomaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-20, 22:00   #192
Ulenka56
Zadomowienie

dziewczyny
dzięki za miłe słowa
nie przypuszczałam, że bycie babcią jest takie .... super
co do poduszek - to zaszalałam i zamówiłam w kokardce zestawy: pomalowana kanwa, anilana, igła i wzór graficzny, ale tak mi się spodobały, że nie mogłam się oprzeć
teraz biorę się za moje ukochane xxx, które niestety są bardzo pracochłonne i czasochłonne, ale jak coś wyjdzie to się pochwalę - tylko trzeba będzie trochę poczekać, bo moje słoneczko też jest czasochłonne
a od jutra będzie u mnie całymi dniami - synowa jest po operacji i musi wydobrzeć
ale doping od was będzie mnie mobilizował

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Justynko
cała kocia ferajna dotarła
wielkie dzięki
Stary 2011-02-20, 22:04   #193
Just-in
Moderatozaur

GG do Just-in

Cytat:
Napisane przez Szydełkomaniaczka Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny, chyba za bardzo się dopingujecie, bo widzę,że nie możecie spać?
Hehe, wpadłyśmy w wir robótek Ja to się boję co to będzie ze mną od marca jak do pracy nie będę chodzić.

Zapraszam serdecznie do oglądania moich wyczynów szydełkowych i nie tylko... o tu

To już ...
Stary 2011-02-20, 22:07   #194
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez Just-in Pokaż wiadomość
Hehe, wpadłyśmy w wir robótek Ja to się boję co to będzie ze mną od marca jak do pracy nie będę chodzić.
Będziesz pisała ze mną,bo póki co pracy nie mam,a zajęć na uczelni malućko
Zmotywowałam się i upiekłam ciasto na razie stygnie,a ja nadal czekam na okazję do zrobienia zdjęcia
Stary 2011-02-20, 22:12   #195
Just-in
Moderatozaur

GG do Just-in

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Będziesz pisała ze mną,bo póki co pracy nie mam,a zajęć na uczelni malućko
Zmotywowałam się i upiekłam ciasto na razie stygnie,a ja nadal czekam na okazję do zrobienia zdjęcia

O, nawet mi nie mów o cieście, bo zaślinię klawiaturę i nie będą mogła pisać :P Cały wieczór coś za mną chodzi do jedzenia i nie wiem co Ale podejrzewam, że to może być ciasto.

To już ...
Stary 2011-02-20, 22:17   #196
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
O, nawet mi nie mów o cieście, bo zaślinię klawiaturę i nie będą mogła pisać :P Cały wieczór coś za mną chodzi do jedzenia i nie wiem co Ale podejrzewam, że to może być ciasto.
Nic nie mówię...od nadmiaru wolnego czasu troszkę mi tu i ówdzie przybrało,więc zamiast pieczenia ciast czy wymyślania smakołyków dla TŻcika i siostry (mieszkamy razem)powinnam ostro ćwiczyć,żeby to zgubić no ale cóż...
Stary 2011-02-20, 22:41   #197
Malinka_5
Zakorzenienie

ja juz mało przytomna... idę spać, DOBREJ NOCY

fajny wątek zrobiś GOSPODYNI, pleciuchowo... robótkowy :0 i wszystko na temat

Edytowane przez Malinka_5
Czas edycji: 2011-02-20 o 22:42
Stary 2011-02-20, 22:46   #198
misia2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinka_5 Pokaż wiadomość
ja juz mało przytomna... idę spać, DOBREJ NOCY

fajny wątek zrobiś GOSPODYNI, pleciuchowo... robótkowy :0 i wszystko na temat
No fajny miło tutaj aż za miło bo zamiast smigac szydełkiem co chwile tu siedzę
Stary 2011-02-20, 23:06   #199
ewikk19
Raczkowanie

A ja cały wieczór czytam ten wątek i sadzę że bardzo dobra jest taka motywacja (wbrew początkowym dylematom) nawet dla początkujących szydełkowiczek. Prace sa cudne , nie ma co sie dziwić toż to same SPECJALISTKI. A ja bidaka skaczę po różnych forumach i drugi komplet tuszu kończę, drukując - bo wszystko cudne . Sama nazbierałam papierową torebeczkę koszyczków (na razie malutkie )- do prania i krochmalenia -mam boja co z tego bedzie !! Trochę kurek bez oczek (trzeba przykleić) i grzebyków; pare zajączków bez ogonków i oczek. Dobry pomysł z " pieskową " wełną , moja koleżanka (dawno temu) miała sewter z owczarka colli , ja mam szkotkę -4 X w rku strzyżona .Zapomniałam, że muszę wyjść z sunią!!!!!Pozdrowienia dla Malinki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC253842.jpg (147,4 KB, 7 załadowań)
ewikk19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 23:14   #200
Just-in
Moderatozaur

GG do Just-in

Witamy nową dopingującą Słodki psiak Jak tylko zwierzaki zyskaja oczka, dawaj zdjęcia

Aninek, jedz, nie gadaj, jak masz możliwość :P Ja nie mam, to se powzdycham jeno...

A teraz zamiast iść spać, to robię koszyczek na szydełku Rozgryzałam schemat z wątku na podstawy szydełka i musiałam sobie zacząć robić, żeby zaczaić, a teraz się nie mogę oderwać

To już ...
Stary 2011-02-20, 23:27   #201
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Witamy nową dopingującą Słodki psiak Jak tylko zwierzaki zyskaja oczka, dawaj zdjęcia

Aninek, jedz, nie gadaj, jak masz możliwość :P Ja nie mam, to se powzdycham jeno...

A teraz zamiast iść spać, to robię koszyczek na szydełku Rozgryzałam schemat z wątku na podstawy szydełka i musiałam sobie zacząć robić, żeby zaczaić, a teraz się nie mogę oderwać
Ewikk witamy
Malinka,Misia-mnie też jest tu za przyjemnie,ale staram się nieco ograniczać wpadanie na ten wątek,coby porobić wszystko zaplanowane

Just-in

Jutro,tj.dziś zamierzam zacząć moją tuniczkę...aż się boję,co to będzie...i też jakoś mi do snu niespieszno jeszcze
Stary 2011-02-20, 23:49   #202
ewikk19
Raczkowanie

A mnie to sie nie chce spac , tylko z takimi dziergaczkami pomotywowac sie , sorry komp zwariowal!!! moze Just ma cos ze szkotw .
Stary 2011-02-21, 09:15   #203
Just-in
Moderatozaur

GG do Just-in

I jak, wsypane?

Ja dziś zaczynam od prucia xxx Zmieniłam zdanie co do koloru

Cytat:
Napisane przez ewikk19 Pokaż wiadomość
A mnie to sie nie chce spac , tylko z takimi dziergaczkami pomotywowac sie , sorry komp zwariowal!!! moze Just ma cos ze szkotw .
To ostatnie zdanie to do mnie?

To już ...
Stary 2011-02-21, 09:43   #204
agusia2410
Zakorzenienie

Dziewczyny, kiedy Wy macie czas jeszcze na robótki, cały czas plotkujecie, ja dopiero teraz mam chwilkę aby tu do Was zajrzeć, a za chwilę muszę brac się za obiad, a jeszcze nie wiem co zrobić Co niektóre chyba nie mogą spać w nocy, a ja staram się kłaść najpóźniej o 23 bo rano nie wstałabym, a wstaję ok. 6,30 mimo że nie pracuję etatowo (ale praca w domu to itak z 2 etaty - zwłaszcza przy mojej trójce )

Jak na razie to dzisiaj rozprułam następny sweter a za chwilę biorę sie za prucie A co do ciasta to w sobotę upiekłam sernik, a dzisiaj została już resztka, akurat do jednej kawki
Stary 2011-02-21, 09:54   #205
leemonqa
BAN stały

Przeczytałam cały wątek i postanowiłam się do was dołączyć. potrzebuję dopingu w xxx. zaczęłam haftowac obrazek i jakoś nie mam ostatnio natchnienia żeby go skończyć...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg haft.jpg (146,7 KB, 9 załadowań)
leemonqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 09:58   #206
agusia2410
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leemonqa Pokaż wiadomość
Przeczytałam cały wątek i postanowiłam się do was dołączyć. potrzebuję dopingu w xxx. zaczęłam haftowac obrazek i jakoś nie mam ostatnio natchnienia żeby go skończyć...
obrazek zapowiada się rewelacyjnie

Więc zabieraj się za igłe i do roboty , masz pochwalić się efektem końcowym
DO ROBOTY!!!
Stary 2011-02-21, 10:11   #207
Just-in
Moderatozaur

GG do Just-in

Cytat:
Napisane przez agusia2410 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kiedy Wy macie czas jeszcze na robótki, cały czas plotkujecie, ja dopiero teraz mam chwilkę aby tu do Was zajrzeć, a za chwilę muszę brac się za obiad, a jeszcze nie wiem co zrobić Co niektóre chyba nie mogą spać w nocy, a ja staram się kłaść najpóźniej o 23 bo rano nie wstałabym, a wstaję ok. 6,30 mimo że nie pracuję etatowo (ale praca w domu to itak z 2 etaty - zwłaszcza przy mojej trójce )

Jak na razie to dzisiaj rozprułam następny sweter a za chwilę biorę sie za prucie A co do ciasta to w sobotę upiekłam sernik, a dzisiaj została już resztka, akurat do jednej kawki
Ja trochę oszukuję, bo mam wzorki na komputerze i albo mi się nie chce drukować, jak coś prostego na szydełko (bo załapię i potem już same powtórki, to nie trzeba schematu mieć ciągle), albo kolorowe na xxx to i tak nie wydrukuję i muszę siedzieć przed ekranem. I tak, 2 rzędy i post, 2 rzędy i post

Ja robiłam ostatnio sernik na zimno. Ale to nie to za mną chodziło wczoraj, bo ciągle kawałek stoi w lodówce

Jejku, przy trójce, to faktycznie masz 2, albo i 3 etaty Ja już się nie mogę doczekać, aż będę na takim etacie. Typowa ze mnie kura domowa, nie nadaję się do roboty

Cytat:
Napisane przez leemonqa Pokaż wiadomość
Witamy, witamy i dopingujemy

To już ...
Stary 2011-02-21, 10:33   #208
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Hej dziewczyny Witam Leemonqa i do roboty

Czas na robótki?Hmm,wczoraj robiłam,co kilka rzędów podczytywałam wątek i udawałam skupienie nad artykułem ale dziś zacznę coś dziergać koło wieczora,mam trochę nauki,a właśnie zauważyłam,że czas poprawić manicure (nie ma to jak wymyślanie wymówek).
Stary 2011-02-21, 10:58   #209
ewikk19
Raczkowanie

Oj, nie prujcie , to bardzo demobilizuje i złości . Robótki są bardzo piękne i powlutku każda doczeka się ukończenia ( moje też -obiecuję)- z małą pomocą przyjaciół . Droga Just-in ta prośba była do Ciebie - masz tak zasobne magazyny wzorkowe, że może coś z motywem szkotki-temperówki się znajdzie .
Stary 2011-02-21, 11:01   #210
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez ewikk19 Pokaż wiadomość
Oj, nie prujcie , to bardzo demobilizuje i złości . Robótki są bardzo piękne i powlutku każda doczeka się ukończenia ( moje też -obiecuję)- z małą pomocą przyjaciół . Droga Just-in ta prośba była do Ciebie - masz tak zasobne magazyny wzorkowe, że może coś z motywem szkotki-temperówki się znajdzie .
Trzymam za słowo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości