![]() |
#181 |
Konto usunięte
|
U nas na szczescie bylo czysciutko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za granicą żyjemy, jednak w miejscu nie staniemy ;)
Fajnie, ze juz po przeprowadzkach i zadololone jestescie
![]() Nas tez niedługo czeka zmiana ![]() BYlismy dzis na zakupach ![]() ![]()
![]() |
#183 |
Konto usunięte
|
Ja utrafilam w charity shopie kilka rzeczy ktorych nie mamy a sie przydaly
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#185 |
Konto usunięte
|
Ja car booty nie moge bo za dowoz sie nie opyla a mamy na high street a my na high street mieszkamy z 5 charity shopow I meble sa tez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
No my mebli tez nie kupowalismy...glównie takie dodatki z car boot i z charity...meble ze sklepu
![]()
![]() |
#187 |
Konto usunięte
|
My nie mielismy nic a od razu wszystko kupic to wiadomo tyle wydatkow nie ma sie od razu tak kupimy pomallu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
Witajcie jak humorki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
podlacze sie pod wasz watek, ale nadrobie przy najblizszej okazji...
jutro tez moze cos skrobne ![]() Niemcy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale teraz mam humor do d... ![]() Nie dosc ze pogoda okropna, to szukam mieszkania i nic nie ma ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#191 |
Konto usunięte
|
No wiem dlatego rodzina I znajomi co sa tu najbardziej mnie rozumieja bo ludzie w pl zaraz mysla ze bog wie co sie ma
![]() Siedze I czekam 9-5pm miala przyjsc dostawa lozko a nie ma nadal :/ |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Gdy przyjechaliśmu tu 7 lat temu, każde z nas miało walizkę z najpotrzebniejszymi rzeczami... I to wszystko 8) Gdy się ostatnio przeprowadzaliśmy - 2.5 roku temu - wypełniliśmy szczelnie cały van. A od tej pory dokupiliśmy jeszcze biurko i dużą szafkę ikeową... Jak to człowiek obrasta w rzeczy 8/
Czytałam kiedyś historyjkę o człowieku, któremu ktoś kazał spakować wszystko, co mu się wydawało niezbędne - i potem to dźwigać/ciągnąć za sobą - potem ten człowiek sam odrzucał kolejne przedmioty, bez nich robiło mu się coraz lżej, aż skończył z małym plecakiem z najprawdę najniezbędniejszymi rzeczami - ale za to czuł się wreszcie wolny 8) A ja właśnie kupiłam na ebayu suszarkę do włosów 8/
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Kachaaa dokładnie, każdy myśłi, ze my tu niewiadomo co mamy, owszem jest lżej, łatwiej znaleźć pracę, ale na wszystko trzeba ciężko pracować.
Maimeri my tak samo, przyjechaliśmy z jedną walizką, a teraz nie wiem jak się zabierzemy, pełno gratów, ostatnio robiłam porządki, matko ile gratów nawywalałam, a ile jeszcze tego jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Konto usunięte
|
Kazdy mysli ze jedziesz do polski to zaraz bog wie co masz prezenty cos a wyjazdy do pl tyle kosztuja tu to tu komus cos.
Nie mowie o bliskiej rodzinie ktora wie jak jest na prawde, ale reszta to zaraz mysli ze sie bog wie co ma a to czy tu czy w pl trzeba zapieprzac I zaczynac od zera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Hey hey
ja rowniez chetnie do was dolacze. Mieszkam za granica juz 6 miesiac. jest mi koszmarnie ciezko, do tego stopnia, ze poprosilam o pomoc psychologa online. Mieszkam w poludniowo-wschodniej Francji - St Etienne, niedaleko Lyonu. Nie jest to wiec magiczne Code d'azur ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Wami dziewczyny, odnośnie tej "jednej walizki". Nie wiedziałam tak naprawdę co będzie mi potrzebne, bo jak zaczęłam pracę 1 grudnia, tak po trzech tygodniach zjeżdżałam na święta Bożego Narodzenia i wtedy spakowałam się już tak na dobre. Praktycznie przeprowadzaliśmy się już trzeci raz i za każdym razem jest tych naszych gratów coraz więcej. Śmiejemy się z mężem, że jak wracać będziemy do Polski (na stałe) to albo busa będziemy musieli wynająć albo większość posprzedawać i zabrać to co naprawdę niezbędne i z czym rozstać będzie się nam szczególnie trudno.
Nebula ja do mojego Tż dołączyłam w NL po 1,5 roku. Było nam ciężko w rozłące ale wytrwaliśmy, bo człowiek jest zdolny do wielkich poświęceń. Nawet nie wiemy ile jesteśmy wstanie wycierpieć czy wytrzymać. Życzę Ci tej wytrwałości. Nic przecież straconego. W jednej chwili wszystko się może zmienić. Ja nie miałam wyjeżdżać za granicę. Zapierałam się rękami i nogami. Miałam dobrą pracę w Polsce. Aż tu nagle z dnia na dzień musiałam podjąć decyzję: jadę, nie jadę. I zaryzykowałam. Może tak samo będzie z Wami: z Tobą i Twoim Tż. Czas pokaże.
"Idź własną drogą Bo w tym cały sens istnienia Żeby umieć żyć Bez znieczulenia Bez niepotrzebnych niespełnienia Myśli złych" 22.10 - 4.11 ![]() Edytowane przez jelonek1985 Czas edycji: 2011-04-06 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Konto usunięte
|
Nebula ja jestem tu 10 miesiecy I tez ciezko wiadomo. Ja TZ tu poznalam wiec jestesmy razem o tyle prosciej. Trzymam kciuki za was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
czuje sie jakbym prowadzila dwa zycia. jedno tu, puste, niby mialoby byc fajne, ale nie potrafie sie zaadaptowac. gubie sie gdzies. Jak juz cos zaplanuje, zostaje potem w domu, by nie robic nic. a pracuje glowa, wiec musze sprawnie myslec. po takich akcjach zazwyczaj ciezko mi laczyc fakty i pracowac na 100%.
A drugie zycie jest wirtualne, z wirtualnym pisaniem sobie 'kocham cie', a nawet i to nie zawsze, bo on praktycznie nie ma na to czasu. Poza tym gdy jestem w takim stanie jak teraz nie czuje nic ![]() Udzielam sie w watku na intymnym, gdzie dziewczyny sa w zwiazkach juz 2,3 lata takich...ja nie wiem. nie umiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- no i dzis sie przeprowadzam. Mieszkanie nie jest jakies super...ale jak na standardy mojego miasta i kamiennic w centrum to jest bosko. Mam juz samochod...musialam sama wynajac, sama prowazdic itd, poniewaz nie stac mnie na wynajecie ekipy. Poprosilam znajomych z pracy by mi pomogli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Konto usunięte
|
Co u was kochane?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
a po pieknym weekndzie
![]() choc ja w pracy byłam... U mnie pogorszenie pogody ![]() Znalazłam mieszkanko, piekne 3 pokoje ![]() W tyg mamy isc obejrzec,ale ze zdjec super ![]() Miły Pan mi powiedzial, ze mozemy zjechac z ceny troszeczke ![]() Ide robic obiad ![]() Synek spi, mam troszke wolnego, bo strasznie marudzi... Kachaa jak sie mieszka ? Nebula ![]() ![]() Doskonale rozumiem Cie, Twoje przygnebienie, tez zyłam w zwiazku na odległosc ![]() Mam nadzieje, ze wkrotce poprawi Ci sie nastrój ![]()
![]() |
#201 |
Konto usunięte
|
Bardzo milutko
![]() Teez bylam w pracy:/ tak busy jest ze wolne ciezko dostac:/ masakra. Na bilet do pl na maja zbieram ciezko mi idzie wydatkow tyle eh I ta przeprowadzka:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no z przeprowadzka zawsze wiaza sie koszty ![]()
![]() |
![]() |
#203 |
Konto usunięte
|
No tak ale to bylo nieplanowane mielismy na starym miejscu byc do lipca a tu o
![]() I nagle szukac trzeba bylo |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
A ja mam taką ochotę się przeprowadzić, tylko że ciężko będzie dostać coś fajnego w Londynie w tej cenie, którą mam teraz 8/ I dojazd do centrum świetny... Ale tak mi się chce ruszyć, już prawie 3 lata tu mieszkam, czas na zmianę 8)
Poza tym wolna niedziela upłynęła mi pod znakiem ebaya - wydałam 41 funtów na dwie sukienki, dwie tuniki i parę sandałów 8/ A dzisiaj poszłam na spacer, zahaczyłam o Primark i wyszłam z kardiganem i jeggingsami, a że obok jest Clarks, to przypadkiem wpadły mi w oko zielone zamszowe botki - przecenione na 14.99, a pan w kasie policzył mi za nie tylko 5 funtów... Wpadłam w ciąg zakupowy i już nie mam gdzie chować nowe rzeczy 8( Dlatego pora na przeprowadzkę, bo to doskonała okazja na wyrzucenie nadbagażu 8) A tak naprawdę to chciałabym w końcu zacząć sprzedawać na ebayu, tylko że oni do rejestracji jako seller wymagają stacjonarny numer telefonu, którego nie posiadam 8/ No i weekend mój się kończy, od jutra do roboty znowu...
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
Witam, witam
![]() ale ciepły weekend był, zrobiliśmy grilla, opaliłam się nieco. Pozatym to szukam pracy, nic nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na 18.00 idziemy ogladac mieszkanko ![]() ![]() Miłego dnia!
![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
Blonde i jak mieszkanko?
Idę do pracy od poniedziałku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Nicko d..., facet spuscił nam tylko 5f
![]() ![]() za ta cene mamy dom z ogrodem, aczkolwiek wolimy mieszkanie... Szukamy dalej... ale powiedziałam,ze jak sie zdecyduje za ta cene to ma dzwonic... Do jakiej pracy idziesz? Synek chory, marudzi, nie mam na nic czasu ![]() Do tego wkurzyl mnie konsulat, bo 2 miechy czekam na paszport i raczyli zadzwonic,ze cos sie nie zgadza ![]() Teraz niby ok i paszport ma byc w nastepnym tyg bo wysla... Milego dnia!
![]() |
#209 |
Konto usunięte
|
Mam bilety
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
Blonde my mamy teraz dom, ale też wolałabym mieszkanko, mniej sprzątania
![]() Praca mało ambitna, ale jest: na magazynie przy kosmetykach, pakowanie, robienie takich zestawów co się daje na prezent np: żel, dezodorant i kosmetyczka i takie tam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.