|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Loreal Sublime Mousse pianka koloryzująca
41 to chlodny odcien nawet w nazwie ma " zmrozony " czworki wychodza ciemno
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bahamadia_25 - kolor 41, SUBTELNY ZMROŻONY KASZTAN - na stronie 2 i 5 zamieściłam zdjęcia po farbowaniu - kolor dość ciekawy, zimny, chociaż w dziennym świetle mieni się na czerwono jeśli jednak zależy Ci na ciepłym odcieniu to nr 41 nie polecam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Moje wrażenia z koloryzacji tą farbą
![]() Mój naturalny kolor włosów to ciemny blond. Farbę kładłam na sprany średni blond (farbowałam włosy u fryzjera), który stał się jasny. Po kupieniu farby w odcieniu Słoneczny Złocisty Brąz (53) i chęci uniknięcia efektu końcowego w postaci czerni na głowie po przeczytanych tu komentarzach dokupiłam farbę w odcieniu Słoneczny Złocisty Blond (83) i do pianki utleniającej dolałam po połowie jednego i drugiego koncentratu koloru. Z efektu jestem bardzo zadowolona, uzyskałam odcień taki jaki chciałam. Włosy są błyszczące, aplikacja łatwa, jedno opakowanie wystarczyło na moje włosy do łopatek. Jedynym minusem jest to, iż odrosty minimalnie różnią się od pozostałych włosów. Załączam zdjęcia (zdjęcia robione w świetle sztucznym i dziennym, więc włosy wydają się jaśniejsze): 1 i 2 - przed farbowaniem w sztucznym świetle z lampą i w słoneczny dzień przy oknie 3, 4 i 5 - po farbowaniu w sztucznym świetle bez lampy i w słoneczny dzień przy oknie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
to jaki radzisz kolor, żeby nie wyglądał sztucznie ani żeby nie był to zimny odcień...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dodatkowo jeszcze robilam płukanki rumiankowe i przed myciem namoczylam włosy i do odzywki dodawalam sok z cytryny i tak trzymałam godzinę w czepku (chwilke cieplym strumieniem suszarki podgrzewalam) i na to szybciutko ręcznik, by cieplo zatrzymac ![]() Odrosty mam swojego koloru a na dlugosci mam jeszcze miejscami ciemne. Ostatni raz kupowalam ta piankę. Będę robic nastepnym razem Casting - Bursztyn ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
BARDZO DZIĘKUJĘ WAM ZA RADY
![]() Póki co się wstrzymam bo znając moje szczęście wybiorę taki odcień, że znowu wyjdą ciemne lub będzie zimny odcień....chyba że coś znowu mi się zmieni ;p ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- bernadka20 wiem, że to nie ten wątek, ale możesz mi doradzić jakiś odcień z Natural & Easy mogłabym wybrać, żeby był ładnym ciepłym i może być ciemnym lecz nie czarnym kolorem...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
ASIULKA1975
jak możesz wstaw zdjęcia po farbowaniu ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- bo jestem na etapie zmiany koloru i zależy mi na ładnym nie czarnym odcieniu więc może ię skuszę właśnie na ten odcień.... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
zrobiłam włosy tym cudem
sama idea -mieszanie,nakładanie -super, jedynie zapach irytujacy (co jest odczuciem względnym) jednak paleta ma tyle wspólnego z faktycznym kolorem, co ja z Pudzianem chciałam zrównać kolor,miałam jasny balejage czytając opinie,że farba ciemniejsza pokusiłam się o 70 Naturalny Ciemny Blond nie kombinowałam z długością czasu farbowania i dostałam .... brąz sam kolor fajny tyle,że nie taki chciałam nie pomyślalabym,że coś (w obietnicach) jasnego zostawi mi na głowie coś w podobie smakowitego kasztana -po 3 myciach szamponem p.łupieżowym i cytrynie jedyny plus za w miarę równe pokrycie włosów w 3 różnych kolorach (ciemne pasemka wyszły jak gorzka czekolada) farba raczej dla szatynek i brunetek,bo blondynki mogą dostać zawału ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
bardzo ładny kolor
lecz faktycznie blondynki mogą być lekko zdziwione ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
wroniek
U mnie jest podobny kolor teraz po zabawie z cytryną i płukanką rumiankową :P Nie wierzę, ze po 70 taki kolor wyszedl...Ostatni raz tą pianką się bawiłam. Wrócę sobie na spokojnie do Castinga - Bursztyn jak wspomnialam wyzej ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Przyczajenie
|
Ja tez po farbowaniu 70...
Po pięciu minutach od zakończenia nakladania pianki, już widać było, że włosy stają się bardzo ciemne. Natychmiast zmyłam. Niestety te ok. 5 minut trzymania farby na glowie to juz i tak za dużo w moim przypadku ![]() ![]() Nie polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Bernadka20 - narobiłaś mi chęci na Schwarzkopf Natural&Easy odcień 565 - jasny migdałowy złocisty brąz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Wtajemniczenie
|
sysia
Bez paniki. Kup sobie Rumian Rzymski (dostepny w zielarskim) i zaparzaj. (po zaparzeniu te paproszki oddziel od płukanki).Na koniec mycia (odsacz tez włosy z wody) wylej ta płukankę na włosy. Będzie dobrze ![]() Gosiak Hm...nie wiem czy mam takie zdjęcie w swoim albumie :P (Przeszukam jutro i napiszę na Priv) ![]() Nakładalam go na wyblakly rudy :P Moj naturalny to ciemny rudy/kasztan. Pokrywa równomiernie. ![]()
Narzeczona 11.10.2013 ![]() Dbam o włosy ![]() ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2011-05-09 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
BAN stały
|
jak myślicie, ta pianka jest w stanie rozjaśnić włosy o 1-2 tony?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
Dziewczęta moje drogie!
Dwa miesiące temu postanowiłam przefarbować swój naturalny (dzis wiem że piękny) mysi blond i zafundowałam sobie wizytę u fryzjerki, która rozjaśniła mi włosy do blondu... który przy skórze głowy wyszedł chamsko wręcz wpadał w biel a od połowy głowy zakrawał o rudy. Dzisiaj mam już ciemne odrosty i chciałabym teraz zafarbować włosy w kolorze ciemnych odrostów. Do fryzjerki nie pójdę, chciałabym zrobić to sama może właśnie farbą z kolekcji L'oreal, tylko nie wiem czy to ma w ogóle sens czy mi ta farba pokryje ten mój przecudowny blond czy nie ryzykuję jakimiś zieleniami czy innymi historiami? Pomocy
![]() |
#201 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Gosiak84 Czas edycji: 2011-05-10 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie. Wychodzi ciemniejszy. Jednak u mnie po tygodniu u mnie kolor juz byl taki jak na opakowaniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Przyczajenie
|
dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, śledziłam ten wątek od początku nosząc się z zamiarem pofarbowania włosów sublime mousse 70 ciemny blond, naczytałam się to bardzo duzo... jestem naturalną bardzo ciemna blondynką nawet pod jasny brąz oczy mam niebiesko szare a brwi i rzęsy ciemne. Od lat rozjaśniam włosy do bardzo jasnego prawie platynowego blondu (eksperymentuje od czasu do czasu ale zawsze wracam do bardzo jasnych) moje włosy zaczęły się w końcu buntować i kruszyć od rozjaśniacza a chce je zapuścić bo za 2-3 lata planuje ślub i wymarzyłam sobie długie włosy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#209 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
farbowałam 70 i wyszedł ciemny brąz (zimny odcień) , niestety sugerowałam się zdjęciem (piękny kolor na opakowaniu) i l'oreal ma u mnie duzego minusa za taki przekręt
![]() do tego odżywka (włosy po niej też) śmierdzi kocimi siuśkami lub bukszpanem ![]() tydzień temu farbowałam, myję włosy codziennie- brąz się utrzymuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.