Psy - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-19, 17:25   #181
Agnese69
Zadomowienie

Dot.: Psy

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Agnese69 - nie musisz ogradzać całej posesji, może zrób odpowiednio duży kojec.
Albo kup kaganiec, choć to i tak ryzykowne, bo pies może wpaść pod samochód itd. Rozumiem też, że ktoś może się bać takiego psa. A jeżeli już rzuca się do kostek...
Trzecim rozwiązaniem jest oddanie psa w odpowiednie miejsce, tj: do stróżowania itd. Nie wiem, możesz nawet poszukać pomocy np. w komendzie policji ( może potrzebowaliby psa np. do tropienia itp- oni muszą mieć szkolone psy), zadzwoń do weterynarza i zostaw ogłoszenie.
Przedstaw swoją sytuację- lepsze przyznanie się, że nie ma się czasu dla psa, niż porzucanie go, zabicie itd...

Tak jak piszą poprzedniczki: nie macie czasu dla psa, trudno, zdarza się, ale nie czekaj, aż dojdzie do tragedii ( pies kogoś pogryzie i będziesz zmuszona oddać psa na obserwację itd, albo potrąci go samochód czy nawet któryś z sąsiadów może mu zrobić krzywdę). Weź też pod uwagę uczucia psa, co on będzie przeżywał, gdy trafi się któraś z w/w sytuacji?
O rany, o tak drastycznych rozwiązaniach nie myślałam... Raczej o ogrodzeniu solidniejsym albo o wygenerowaniu czasu dla niej... Jej ucieczki na zewnątrz muszą się skończyć raz na zawsze - to nie podlega dyskusji... Jeśli chodzi o bieganie to nie brakuje jej miejsca, bo mieszka na dworze i ma sporą działkę do oblecenia, ale naszego czasu rzeczywiście ma mało... Jest ojciec, który w dzień jest w domu, kręci się po podwórku i tam sobie z nią "gada", ale zdaję sobie sprawę, że nie o to chodzi...

Jak myślicie czy jeśli każdego dnia bęziemy z nią chodzić na półgodzinne - godzinne spacery (w zależności od pory powrotu do domu) i podczas tych spacerów wykonywać z nią różne ćwiczenia i zabawy to czy to byłoby dla niej wystarczające żeby ją uszczęśliwić choć trochę? Teraz będzie wiosna, lato, więc i nasze życie właściwie przeniesie się na taras, pies niewątpliwie też na tym skorzysta, bo całe popołudnie i wieczór będzie z nami dyżurował tam włąśnie, ale móię o takiej porze jak teraz jeszcze, czy takie spacery byłyby już w porządku?
Bo że ona z nudów szaleje to jest pewne, a że szalona dusza to posuwa się za daleko...
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 17:28   #182
lapinne
Zadomowienie

po co wam w ogole ten pies?
lapinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 17:33   #183
Agnese69
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za zastanowienie się nad moim kłopotem. Coś w końcu wykombinuję, taka natura
Pewnie skończy się jednak na inwestycji w siatkę, kojec albo taką linkę "tramwajową" puszczoną po przekątnej na przykład... Na chwilę obecną siedzi bida na łańcuchu. Byłam z nią na polach dla wybiegania, po podwórku ją puszczam polatać i pilnuję żeby nie nawiała, jutro pojadę do OBI i kupię jakiś dłuższy, żeby więcej trochę swobody jej dać. Potem zacznę organizować większą akcję...
Dziękuję Wam i pozdrawiam.
Stary 2011-03-19, 17:37   #184
201604190949
Konto usunięte

Psy głuchną od łańcucha przyczepionego do liny

Ja dlatego mówiłam o szkoleniach weekendowych żeby pies mógł się wylatać chociaż w weekend. No... wylatać jak wylatać ale popracować.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 17:44   #185
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lapinne Pokaż wiadomość
po co wam w ogole ten pies?
No cóż, nie był to planowany nabytek tylko przygarnięta sierotka spod płota, której ktoś się pozbył... Jak ją wzięłam to miała 3 miesiące i trudno było się domyślić, że będzie taka szczwana, że będzie przeskakiwała bramy i polowała na inwentarz żywy... Wzięłam ją, bo mi jej było szkoda takiej wystraszonej, płaczącej, biegającej w panice. Przylgnęła do mojej nogi i tak już zostało. Na pytanie PO CO MI ONA nie umiem odpowiedzieć. Mam ją i już. Teraz pokazała chrakterek i inteligencję w radzeniu sobie z przeszkodami. Więc ja muszę sobie poradzić z tym.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Psy głuchną od łańcucha przyczepionego do liny
Ja dlatego mówiłam o szkoleniach weekendowych żeby pies mógł się wylatać chociaż w weekend. No... wylatać jak wylatać ale popracować.
No coś Ty! Naprawdę? O kurczę, to odpada. Ale tylko od łańcucha? Bo myślałam o takiej lince przyczepionej do szelek na przykład... To znaczy ja w ogóle nie wiem czy to właśnie chcę zrobić, ale dobrze wiedzieć zanim podejmę decyzję, nie?
Stary 2011-03-19, 17:46   #186
winogronek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stellanova Pokaż wiadomość
Nie dziwię sie ale wiem , że takich nic nei nauczy rozumu!. Chyba ze ktoś inny zrobiłby tak samo z jakaś dużą rasą , która by naskoczyła na te sznaucery - może w takim wypadku coś by do "pustych" dotarło... albo i nie
Ale jestem w szoku, że jeszcze nic nie spuściło im łomotu w kupie siła więc może dlatego bo jest ich około 5 chyba 4 sunie i jeden pies z czego pies najrozsądniejszy bo tylko podejdzie i powącha, a te suczki lecą pogryźć.

Zawsze tak jest że jak ktoś dba o swojego psa to coś mu się stanie, a ten co ma wszystko w nosie nic się go nie ima.

Agnese69 pomyśl nad tymi ćwiczeniami to naprawdę dobry pomysł a ile radości

winogronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 19:03   #187
lapinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
No cóż, nie był to planowany nabytek tylko przygarnięta sierotka spod płota, której ktoś się pozbył... Jak ją wzięłam to miała 3 miesiące i trudno było się domyślić, że będzie taka szczwana, że będzie przeskakiwała bramy i polowała na inwentarz żywy... Wzięłam ją, bo mi jej było szkoda takiej wystraszonej, płaczącej, biegającej w panice. Przylgnęła do mojej nogi i tak już zostało. Na pytanie PO CO MI ONA nie umiem odpowiedzieć. Mam ją i już. Teraz pokazała chrakterek i inteligencję w radzeniu sobie z przeszkodami. Więc ja muszę sobie poradzić z tym.
wiesz co...na pewno powody twojego dzialania byly szlachetne, ale jednak chyba nie do konca bylo ona przemyslane.

powinnas ustalic sama ze soba, ze co by sie nie dzialo, ile bys nie miala roboty, to po prostu WISISZ psu spacer.

Cytat:
Napisane przez winogronek Pokaż wiadomość
Ale jestem w szoku, że jeszcze nic nie spuściło im łomotu w kupie siła więc może dlatego bo jest ich około 5 chyba 4 sunie i jeden pies z czego pies najrozsądniejszy bo tylko podejdzie i powącha, a te suczki lecą pogryźć.

Zawsze tak jest że jak ktoś dba o swojego psa to coś mu się stanie, a ten co ma wszystko w nosie nic się go nie ima.

Agnese69 pomyśl nad tymi ćwiczeniami to naprawdę dobry pomysł a ile radości
pewnie, gdyby cos wiekszego im spuscilo lomot, to bylby skandal na cale osiedle, a to cos by dostalo latke agresora.

znajoma nasza bulinka ostatnio na spacerze bawila sie ze swoim panem w przeciaganie liny i podbiegly do niej dwa jazgoczace yoreczki.
bulinka byla zdegustowana tym, ze przeszkadzaja jej w zabawie, jej pan rowniez. i wkoncu nie wytrzymala i ostrzegawczo warknela na jednego szczura, ktory juz jej prawie na tylnej lapie zawisl.

i co powiedziala pani od yoreczkow?
ze taki agresywny pies powinien nosic kaganiec i lazic na smyczy i narobila rabanu na cale osiedle, ze jej yoreczka prawie ukatrupil wstretny.

szczerze mowiac, gdyby mi osobnik tego samego gatunku probowal wczepic sie w noge, to chyba bym nie ostrzegala.
Stary 2011-03-19, 19:39   #188
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
wiesz co...na pewno powody twojego dzialania byly szlachetne, ale jednak chyba nie do konca bylo ona przemyslane.

To na pewno. Dopóki miałam czas na myślenie o psie to moja odpowiedź brzmiała NIE. Właśnie ze względu na tryb życia. Tu nawet się nie obejrzałam jak cwaniara siedziała na moim tarasie i razem z moją córką wpatrywały się głęboko w moje oczy. No i poległam...

powinnas ustalic sama ze soba, ze co by sie nie dzialo, ile bys nie miala roboty, to po prostu WISISZ psu spacer.
Tak mamo!
Stary 2011-03-19, 19:47   #189
winogronek
Wtajemniczenie

Cytat:

pewnie, gdyby cos wiekszego im spuscilo lomot, to bylby skandal na cale osiedle, a to cos by dostalo latke agresora.

znajoma nasza bulinka ostatnio na spacerze bawila sie ze swoim panem w przeciaganie liny i podbiegly do niej dwa jazgoczace yoreczki.
bulinka byla zdegustowana tym, ze przeszkadzaja jej w zabawie, jej pan rowniez. i wkoncu nie wytrzymala i ostrzegawczo warknela na jednego szczura, ktory juz jej prawie na tylnej lapie zawisl.

i co powiedziala pani od yoreczkow?
ze taki agresywny pies powinien nosic kaganiec i lazic na smyczy i narobila rabanu na cale osiedle, ze jej yoreczka prawie ukatrupil wstretny.

szczerze mowiac, gdyby mi osobnik tego samego gatunku probowal wczepic sie w noge, to chyba bym nie ostrzegala.
Na moim osiedlu i ogólnie we Wrocławiu jest obowiązek aby każdy pies był na smyczy wiec prawnie nie ma nic do gadania.

Stary 2011-03-19, 19:52   #190
lapinne
Zadomowienie

nigdy nie puszczasz swojego psa ze smyczy?
Stary 2011-03-19, 21:15   #191
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Agnese69, przepraszam jeżeli Cię uraziłam poprzednim postem
Acha, bo ona ucieka z ogrodzonej posesji, tak?

Teraz będzie coraz cieplej, może kup jej jakąś zabawkę, np. taki pleciony sznur albo weź plastikową butelkę i zawieś na sznurku na mocnej gałęzi tak, żeby zabawka sięgała jej na wysokość pyska.
Zrobiłam tak kiedyś moim psom i zajęcie miały na długi czas, bo próbowały to zerwać Z butelką było lepiej, bo nie mogły jej złapać w pysk
Nie wiem, może kup piłki jakieś (tenisowe, takie 'jeżyki' ). Znalazłam też coś takiego:
http://pieski-male-dwa.blog.onet.pl/
http://klub.pies.pl/blogs/posts/Przyjaciel_Pies/100/1
http://www.sklep.mampsa.pl/?p=produc...iramidka,-mini
http://www.zabawkikong.pl/red-kong-xl-p-93.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zabawka1.jpg (12,7 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zabawki1812.jpg (35,5 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3d_psia_piramidka_dog_pyramid_mini.jpg (15,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg red KONG.jpg (12,6 KB, 0 załadowań)
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 22:43   #192
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Cześć. Ja tu nowa. Mogę?

Szukam rozwiązania i pomyślałam, że może któraś z Was (nie wiem, są tu jacyś panowie?) mogłaby coś fajnego podpowiedzieć.
W sierpniu pod moim ogrodzeniem znalazłam psa marki suka rasy bliżej nieznanej - ktoś odkrywszy, że przygarnięte szczenię nie jest jednak owczarkiem niemieckim po prostu wywiózł ją do lasu i wyrzucił z samochodu... Oczywiście, jako mięczak okropny, przygarnęłam psinę (tak jak już wcześniej przygarnęłam dwa koty ). Psina - Sasha - jest kochana, ale okropnie "wyzwolona". Mieszka na dworze, zrobiliśmy jej ocieploną budę i jest jej tam całkiem nieźle, jednak jak tylko ma okazję to ucieka poza ogrodzenie i szaleje po wsi. Miesiąc temu ją wysterylizowałam, więc nie chodzi o cieczki i inne psy, ale o zwykłę bezpieczeństwo ludzi, bo zupełnie przy okazji jest bardzo zaczepna i szczeka na ludzi, nawet potrafi do kostek skakać, poza tym jest duża i zwyczajnie się jej ludzie boją. Początkowo nasza brama była niska (120 cm), z czym psina radziła sobie całkiem nieźle, jednym susem. Zarządziłam podwyższenie bramy do wysokości 180 cm i przez... 2 dni był spokój. Potem zaczęła szukać dziur w żywopłocie. Mój ojciec chodzi za nią, szuka dziur, łata je i zabezpiecza, a następnego dnia jest nowa dziura w nowym miejscu. Oststnio poszła dalej i... upolowała kurę... Z tydzień temu próbowała upolować kaczkę - gospodarze wyrwali jej ofiarę z pyska i pogonili, dwa dni temu znalazłam zdechłą kurę pod naszym żywopłotem i myślałam, że umarłam.... wyobraziłąm sobie już pochód sąsiadó z widłami
No i dziś wracam z pracy, a moja suka na łańcuchu. Ojciec nie zdzierżył i ją uwiązał, bo znowu się urwała i znowu polowała na kury. Tym razem znowu ją pogonili, ale też przyszli do nas z pretensjami - ojciec się nasłuchał, więc się wkurzył i ją uwiązał.

No i teraz tak.
Nie jestem zwolenniczką łańcuchów - no szkoda mi jej, no.... smutne ma oczy... Ale przecież nie mogę jej pozwolić latać w samopas, a ona kurczę, jak Mac'Gyver sobie radzi ze wszystkimi przeszkodami... Na ogrodzenie działki siatką potrzebowałabym chyba ze 2000, na co mnie nie stać po prostu.
Potrzebuję pomysłu. Może ktoś ma jakiś? Może elektroniczne ogrodzenie? Zna ktoś? Jak to działa na psa? Litości, pomóżcie coś wymyślić żeby ona mogła biegać, ja żebym nie poszła z torbami, a sąsiedzi i ich inwentarz żywy pozostali bezpieczni....

Rozpisałam się, co? No ale mus był...
Cytat:
To może być niełatwe, gdyż wychodzimy z domu przed 7 rano, wracamy po 17-tej, dziecko, lekcje, obiad i robi się wieczór, zostają weekendy, kiedy trzeba i posprzątać, i dzieckiem się zająć, i ogrodem jeszcze, spacer z psem - ok, fajnie dla wszystkich, ale szkolenie.... kurczę, chyba się nie podejmę, bo nie wyrobię... Stary się oczywiście niewiele stresuje sytuacją, a więc nie mogę też za bardzo liczyć na wielką współpracę... no i tak jakoś właśnie czuję się bezradna... To jest mądry pies, gdyby mieć dla niej więcej czasu to można by ją wyprowadzić. Ale jest niesubordynowana i zew wolności pcha ją w świat... młode to jeszcze, nieokiełznane... eeeehhhhhhh.... nie ma letko...
Agnese, szlachetne z Twojej strony było że przygarnęłaś pieska, którego ktoś wyrzucił. Niestety taki los spotyka psy kupione od psedohodowców. Gdy okazuje się, że piesek nie wygląda na pieska, którym rzekomo miał być lub zaczyna chorować. Fajnie, że wzięłaś pieska, ale mimo wszystko nie wiedziałaś na co się piszesz. Szczeniaczki są fajne, milutkie, słodkie, ale niestety szybko rosną i wymagają naprawdę sporo czasu i uwagi a także wiedzy. Twoja decyzja była nieprzemyślana i teraz masz efekty.
Absolutnie każdy pies, czy mieszka w mieszkaniu czy w domu z ogrodem, działką itd, duży czy mały codziennie potrzebuje spaceru! Załatwienie potrzeb fizjologicznych w ogródku i możliwość pobiegania po działce to nie wszystko, czego potrzebuje pies. Przede wszystkim potrzebuje kontaktu z człowiekiem i odpowiedniej dawki ruchu. Na spacerze pies poznaje otoczenie, jest wiele róźnego rodzaju boźdzców. Spacer dla psa to coś jak dla ludzi oglądanie telewizji. Twój pies fiksuje, nudzi się i z nudy szuka nowych wrażeń.
Jeśli chcesz zachować tego psa konieczne są pewne zmiany. Przede wszystkim musisz wygospodarować czas na spacery. Najlepiej gdyby piesek miał możliwość wybiegania się rano, byłby zmęczony i nie szukałby wrażeń poza ogrodzeniem. Jesli Ci się to nie uda to koniecznie po powrocie z pracy- długi spacer minimum 30-60 min. Wiele ludzi pracuje i ma psy, ale od razu po przyjściu z pracy wychodzi się na długi spacer. Ja np. biorę ze sobą dodatkową kanapkę i jem przed wyjściem z pracy, by na spacerze nie padać z głodu. Proponowałabym również zaangażować resztę rodziny w obowiązki związane z psem. Skoro Twój ojciec jest w domu, to może znalazłby chwile by pójśc z psem na spacer w ciągu dnia? Dodatkowo pies powinien mieć jakieś zabawki, które go zajmą. Polecam konga. Wypełniasz go różnymi smaczkami a pies wylizuje, gryzie. Im lepiej przygotowany kong tym trudniejsze zadanie przed psem, i ma zajęcie na dłuższy czas. Poza tym pies poprzez gryzienie rozładowuje stres.
No i oczywiście szkolenie. Praca umysłowa bardzo męczy psa. Poza tym na szkoleniu doradzą Ci jak radzić sobie z różnymi problemami, również z ucieczkami. Narazie może wydziel jakieś miesce dla psa w ogrodzie coś w rodzaju kojca z wybiegiem i budą.
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 07:35   #193
winogronek
Wtajemniczenie

Cytat:
nigdy nie puszczasz swojego psa ze smyczy?
Na osiedlu nigdy(zresztą to parę razy już uratowało jej życie), ale mieszkam nad rzeką w otoczeniu parków i lasów wiec tam ją spuszczam, a nie pod blokami.

Nimfa20 całkiem niezły pomysł z tymi zabawkami "interaktywnymi" wyszło mi to z głowy.

Edytowane przez winogronek
Czas edycji: 2011-03-20 o 07:38
Stary 2011-03-20, 09:40   #194
Nimfa20

Cytat:
Nimfa20 całkiem niezły pomysł z tymi zabawkami "interaktywnymi" wyszło mi to z głowy.

Mnie (moim psom również) najbardziej do gustu przypadł pomysł z zawieszoną butelką, którą psy próbowały złapać zębami Radość niesamowita

Agnese69

Ja mam 2 psy o odmiennych charakterach: mniejszy, Majlo, jest bardziej spokojny, lubi spacerować itd. Mel to wulkan energii. Czasem ciężko mi było zabierać oba psy do parku, żeby się wybiegały (chociaż są posłuszne- kiedy biegają luzem i je zawołam, nie ma kłopotów z przyjściem; poza tym, same pilnują, czy idę za nimi )
Ale w okresie wiosenno- letnim zawsze spaceruje dużo ludzi i to też z psami i mimo tego, że moje lubią inne zwierzęta, zawsze może trafić się inny pies z mniej przyjaznym nastawieniem. Do czego zmierzam: sąsiadka miała psa, który uwiązany był na łańcuchu: kiedy chciałam, żeby psy się wybiegały, brałam Maksa do mnie na ogród i zostawiałam z Melem, a Majlo szedł ze mną do parku

Może masz jakąś koleżankę, która ma psa, i którego Twoja suka akceptuje? Może byłaby możliwość np. przyprowadzenia jej do siebie na np. 2-3 godziny, aby się oboje wyszaleli?
Moje spały później jak niemowlęta

Co do mniej skomplikowanych opcji : jak ona robi podkopy, to może powinnaś siatkę/płot wkopać głębiej?
Albo posadzić żywopłot? Bo róża będzie chyba drastycznym rozwiązaniem...

Wymaga to trochę czasu, ale później jest spokój na długi czas.

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2011-03-20 o 09:42
Stary 2011-03-20, 10:33   #195
lapinne
Zadomowienie

Cytat:
Na osiedlu nigdy(zresztą to parę razy już uratowało jej życie), ale mieszkam nad rzeką w otoczeniu parków i lasów wiec tam ją spuszczam, a nie pod blokami.

to moze jestesmy sasiadkami, a o tym nie wiemy))

ja tez nigdy nie spuszczam psa na osiedlu.
zawsze na smyczy idziemy na spacer a dopiero nad odra bezpiecznie sobie biega. chociaz-tam tez jest wroclaw, wiec to nielegalne.
generalnie ja mieszkam w bardzo pro-psiej okolicy.
w weekendy bardzo czesto urzadzamy takie specery grupowe-5-6 psow biega sobie stadem. bardzo fajnie sie dogaduja i super to wyglada.
Stary 2011-03-20, 11:15   #196
winogronek
Wtajemniczenie

Cytat:
to moze jestesmy sasiadkami, a o tym nie wiemy))

ja tez nigdy nie spuszczam psa na osiedlu.
zawsze na smyczy idziemy na spacer a dopiero nad odra bezpiecznie sobie biega. chociaz-tam tez jest wroclaw, wiec to nielegalne.
generalnie ja mieszkam w bardzo pro-psiej okolicy.
w weekendy bardzo czesto urzadzamy takie specery grupowe-5-6 psow biega sobie stadem. bardzo fajnie sie dogaduja i super to wyglada.
Hehehe a z Wrocka jesteś? U mnie gordonka nie widziałam ale jest parę irlandczyków

Stary 2011-03-20, 13:47   #197
lapinne
Zadomowienie

Cytat:
Hehehe a z Wrocka jesteś? U mnie gordonka nie widziałam ale jest parę irlandczyków
u nas jest bardzo malo zarejstrowanych gordonow w zwiazku: z moim psem lacznie 4.

nie sa tak popularne jak rude.

naszym marzeniem jest sunia irlandka, ale bialo-czerwona-tych to juz w ogole nie ma. najfajniej by bylo jesienia 2012.

my wlasnie wrocilysmy ze spaceru: mloda wpadla po uszy do odry, lecz sie wydostala))
Stary 2011-03-20, 19:14   #198
201604190949
Konto usunięte

Przeczytałam w Wyborczej rozmowę z dyrektorem stołecznego ZOO, dotyczyła ona kupy, kup i odchodów wszelkiej maści.
Dyrektor mówił między innymi o kupach psich, oczywiście. Powiedział, że kupa psa, niesprzątnięta z lasu czy łąki może wywołać spore zamieszanie... u małych mieszkańców tych terenów. Może to zostać odebrane jako oznaczenie terenu przez groźnego drapieżnika.
To tak, odnośnie tego, że większość z nas sprząta w mieście ale na łąkach i w lasach już nie.
Moim zdaniem ciekawa informacja.
Stary 2011-03-20, 19:29   #199
lapinne
Zadomowienie

w terenie to moj pies robi kupska w tak hmmm intymnych warunkach, ze jak ktos by tam sie dostal z workiem, to powodzenia.
poza tym...odkad jest cieplej to mozna zauwazyc, ze i ludzie lubia zalatwic co trzeba pod drzewem lub w krzakach. a jak ktos ma psa-smakosza lub milosnika tarzania to masakra.

teraz jak mi sie mloda nad rzeke zapuszcza, to daje jej dokladnie tyle czasu, zeby sprawdzila, co u kaczek i gwizdze-kto wie, co tam wedkarze zostawili. ona nie je kup, ale tez kto to wie, co moze jej do lba strzelic.
Stary 2011-03-22, 15:27   #200
Merys
Zakorzenienie

A czego boja sie wasze psy?

Moja workow foliowych, butelek z woda i wszystkiego co piszczy :P
I odkurzacza, ale to pewnie wiekszosc tak ma ^^
Merys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:31   #201
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

moja sie boi suszarki
Stary 2011-03-22, 16:36   #202
agusiajnw
Zakorzenienie

moja parasola się boi

a odkurzacza się chyba nie boi, bardziej wzbudza w niej agresję... bo jak szczotką się koło niej przejedzie to atakuje biedna szczotkę
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 17:05   #203
201604190949
Konto usunięte

Suszarki. I najpopularniejszego polskiego słowa na K. Nie ważne czy jest powiedziane ze złością czy wyśpiewane radośnie, pies cały się kuli, przeprasza, ucieka. Nawet nie chcę myśleć jaką ma przeszłość...
Odkurzacza się bał ale już jest dużo lepiej.

lapinne, nie no, nie mówię, żeby po drzewach za kupą latać, tak tylko dałam info
Stary 2011-03-22, 17:22   #204
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
moj chyba tylko wetów

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 18:06   #205
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
największy wróg - latająca na wietrze firanka ;p
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 18:11   #206
Gregorynka
Zakorzenienie

Moja psina nie boi się, ale okropnie nie lubi prasowania. Gdy w pokoju rozłożona jest deska, ona leży sobie w korytarzu na podłodze i czeka na koniec

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 18:27   #207
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez sylwiszon757 Pokaż wiadomość
moja sie boi suszarki
Moje wręcz przeciwnie Mel sam podstawia zadek do suszenia ,a czasem to sobie nawet podmrukuje
Stary 2011-03-22, 19:22   #208
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

mój labek bardzo chętnie siedzi ze mną w łazience jak zbieram się do szkoły, ale jak tylko wyciągam suszarkę to ucieka
Stary 2011-03-22, 19:36   #209
MissMiss
Rozeznanie

Pako boi się odkurzacza. Idzie do drugiego pokoju jak tylko wyciągam odkurzacz. Czasem się wyłania, żeby sprawdzić ..czy już koniec tego okropnego odkurzania. Najlepiej, żeby się nie zbliżać z odkurzaczem inaczej oszczekuje.
Natomiast suszarka jest ok pod warunkiem, że jego się nie suszy..
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 19:46   #210
201604190949
Konto usunięte

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=18
sorry za spaming i oftoping ale wychodzę z domu o 7 i muszę mieć mniej więcej nakreślony plan. Help.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości