![]() |
#181 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 988
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Hej dziewczyny
![]() ![]() ¦niadanie (wiem, mega na wypasie, ale mia³am bardzobardzo wa¿ne kolokwium - w zasadzie to egzamin po po³owie materia³u z wyk³adu ca³orocznego i odczuwa³am potrzebê porz±dnego, energetycznego ¶niadania, zw³aszcza przy @) - placki bananowe (banan, 3 ³ychy p³atków, jajko, dwie ³y¿ki m±ki, pó³ ³y¿eczki proszku do pieczenia, ³y¿ka miodu) zjedzone z 3 ³y¿eczkami mas³a orzechowego i 3 ³y¿eczkami domowego musu jab³kowego, kubek kakako naturalnego z miodem (ma³a ³y¿eczka p³aska) II ¶niadanie - starte pó³ mega jab³ka i gruszka, wymieszane z ma³ym jogurtem naturalnym i takim proszkiem wspomagaj±cym pracê jelit i cynamonem (by³am tak najedzona po ¶niadaniu, ¿e to spokojnie wystarczy³o) Obiad - chili con carne (usma¿ony na ostro filet z indyka z cebul±, czerwon± fasol±, pomidorami w zalewie) z makaronem pe³noziarnistym Podwieczorek: serek wiejski ze s³onecznikiem Kolacja: kapusta kiszona, chyba ryba z puszki/jajecznica je¶li skaczê na skakance ok.30 minut powinnam jako¶ uwzglêdniæ to w komponowaniu posi³ków? proszê o ocenê ![]()
![]() |
#182 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 949
|
Zielona zabcia, bardzo dziekuje. Widze, ze jednak powinnam jesc wiecej nabialu, ale niestety nie przepadam i ciezko mi to idzie (serki wiejskie srednio, twarozek tez nie bardzo... ehh...) i orzechow itp. Moje kanapki zawsze smaruje cieniutko maslem, zapomnialam dodac, lub bialym serkiem kanapkowym. Pije tez rano kawe z mlekiem i lyzeczka cukru... miajam zrezygnowac, ale nie potrafie, usypiam...
Co do jugurtu, to looknelam na opakowanie, i ma on 0,21 g tluszczu, czyli cos tam jest ![]() Moze rzeczywiscie powinnam jesc wiecej an drugie sniadanie? Bo zazwyczaj mam rano spory apetyt i czasem seidze w pracy az do lunczu glodna.... Myslisz, ze ryz przy lunczu lub kasza nie spowowduja zastoju spadku wagi? A co do ilosci, to ja w sumie fastfoodow i slodyczy duzo przedtem nie jadlam, raczej gubily mnie makarony, wieksza ilosc pieczywa, kanapki na kolacje i takie rzeczy wieczorem jak szynki wedzone, sery owcze, oliwki... wszystko to pyszne, ale niestety powodowalo u mnie tycie (aha, no i chipsy sobotnie z TZem...). Zrezygnowalam tez z jedzenia w stolowce firmowej, gdzie w sumie nigdy nie wiadomo, co Ci jest podawane (duzo bylo potraw w beszamelu, zawiesistych sosach itp.... choc z czasem chcialabym jakos rozsadnie wrocic do jedzenia w tej stolowce, bo to oszczednosc i czasu i pieniedzy - jest darmowa). Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2011-03-24 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Cytat:
![]() A na II¦n koniecznie, te 2pierwsze posi³ki to podstawa ![]() Rano mo¿esz je¶æ spokojnie do syta (oczywi¶cie wiemy o co chodzi.. wypa¶na owsianka, kanapki o mas³o jest-suuuper! nie powinno siê wywalaæ mas³a, ja to zrobi³am, i w najbli¿szym czasie wprowadzam, narazie nie jem chleba bo mam w buzi pe³no drutów i wszystko pijê i mixsuê, oraz rozgotowujê) wiesz nabia³ te¿ ma sporo bia³ka... ale najwa¿niejsze ¿e ryby jesz! i miêsko, baardzo ³adne kolcje ![]() wiêc dodaj troszkê jedzenia i nie wa¿ siê ![]() ![]() ![]()
"Dopóki walczysz, jeste¶ zwyciêzc±. " ¶w. Augustyn zarêczona 30.03.2012 ![]() mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012 ![]() nied³ugo ¿ona ![]() nied³ugo matura ![]() wygra³am swoje ¿ycie ! ![]() Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2011-03-24 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 949
|
A co dziewczyny powiecie o ryzu basmatti? Jest ok na diecie, czy lepiej jednak dziki lub brazowy?
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 154
|
Znów waga polecia³a w dó³...
![]() Znów jestem na P So, oceniajcie! ![]() P: ¦niadanie: Owsianka ( 6 ³ych owsianych, ³yzeczka cynamonu, gar¶æ orzechów w³oskich na szklance mleka 2%) - 2 kromki razowca z mas³em sa³at±, pomidorem , do tego ca³y serek wiejski 200g - kawa z mlekiem i cukrem II ¦niadanie: ca³a du¿a miska fistaszków - pó³ bu³ki ma¶lanej z kruszonk± -rogalik ma¶lany w miedzy czasie: ca³a czekolada Milka z orzechami, z 20 cukierków ( tiki-taki, kasztanki, michaszki bia³e, rafaello, i jakie¶ linda) jab³ko, kawa z mlekiem i cukrem, 2 herbaty zielone OBIAD: woreczek kaszy jêczmiennej z 2 pulpetami mielonymi i sosem z tych te¿ kotletów, æwik³a . Podwieczorek: 0,5l budyniu waniliowego cukrem kromka razowca z mas³em i pasztetem -herbata zielona Kolacja: BU³ka z ziarnami 1/2 z mas³em serem zó³tym pomidorem 1/2 z mas³em pó³tustym twarogiem, pomidorem , papryk± I ju¿ wiecej nic nie wcisnê! ![]() ![]()
#187 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
ekstradyska - Dziêki
![]() ![]() ![]()
#188 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 061
|
piszecie, ¿eby je¶æ chleb z mas³em na R - ale przecie¿ mas³o to t³uszcze, chleb to wêgle - a wêglowodanów z t³uszczami siê nie powinno ³±czyæ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 43
|
Cytat:
![]() Utrzymanie: ¶niadanie: owsianka czekoladowa z paczuszki [75g], gar¶æ orzechów laskowych, gar¶æ migda³ów, dwie ³y¿ki rodzynek, dwie ³y¿ki otrêbów granulowanych, gruszka i kawa 3in1 drugie ¶niadanie: buteleczka monte do picia, dro¿d¿ówka z porzeczkami i mandarynka obiad: krokiet z kapust± i grzybami, trzy pieczone ziemniaki z koperkiem, spora porcja bukietu surówek z ³y¿k± oliwy z oliwek, bia³a herbata podwieczorek: danio z gar¶ci± migda³ów i ³y¿k± ¿urawiny suszonej, herbata z miodem i cytryn± kolacja: wie¶niak z ³y¿eczk± d¿emu i kilkoma suszonymi ¶liwami, kakao dziewczyny, czy to nie podchodzi trochê pod P? bo ogólnie przyby³o mi na stabilizacji 0,6 kg, co na pewno nie jest jedzeniem zalegaj±cym w jelitach, nie bêdê siê oszukiwaæ. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jad³ospisie który pokaza³a¶ powy¿ej jest sporo cukrów prostych, ale z tego co widzia³am we wcze¶niejszych by³o ich mniej, a takie dni siê zdarzaj±. Po diecie czêsto jest tak, ¿e tyje siê 1-2 kg na stabilizacji, a czasem zdarza siê, ¿e ludzie jeszcze sporo chudn± - ró¿nie bywa. Ale 0,6 kg to bym siê raczej nie przejmowa³a ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 359
|
ekstradyska, dziekuje, ze mi odpisalas
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ekstradyska wyra¼nie napisa³a, ¿e æwiczysz za ma³o, powinna¶ co drugi dzieñ biegaæ, si³ownia np.w sobotê jest wskazana. wypowiadaj siê na kz. i nie my¶l, ¿e w sprytny sposób zatai³a¶ swoj± wagê, my¶lê, ¿e wiêkszo¶æ osób tutaj potrafi liczyæ. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#193 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
A tak w ogóle Skomplikowana18 nie my¶l ¿e je¶li jesz codziennie 6 orzechów laskowych i garsteczkê pestek to wróci Ci okres, i ¿e æwiczysz ten swój pilates to bedziesz mieæ ekstra figurê i miê¶nie, bo kochana Ty najpierw musisz przytyæ i odbudowaæ swoje zag³odzone cia³o. Z reszt± widaæ ¿e trochê ¿e masz ju¿ lepsze jad³ospisy ( niech bêdzie ![]()
![]() |
#194 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 271
|
U:
I. ¦wie¿utka, jeszcze ciep³a bu³ka z pestkami dyni z mas³em, twarogiem i konfitur± wi¶niow±/ z mas³em, serem ple¶niowym, szynk± drobiow±, pomidorem i szczypiorkiem; kawa z mlekiem, pomarañcza. 1,5 h jogi II. Kawa³ek ciasta dro¿d¿owego z miodem, ¶wie¿y sok z marchwi, mandarynka. III. Soczewica duszona z ry¿em i pieczarkami w sosie curry + surówka z kapusty pekiñskiej. IV. Koktajl z banana i jogurtu naturalnego z miodem i cynamonem, oko³o 60g mieszanki studenckiej; cappuccino. V. Porcja wêdzonej makreli, sa³atka z pomidorów, kie³ków, ogórka, kaparów i oliwek + kromka chleba ¿ytniego z mas³em i musztard±; zielona herbata, kilka sucharków do pochrupania przed tv ;-)
#195 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 319
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#196 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
u?
zajêcia ca³y dzieñ. 1¶n - 2,5 gofra orkiszowo-owsianego z miodem. 2¶n - kawa³ek serowej tarty. 3 ¶n - jab³ko, kromka pe³noziarnistego z mas³em orzechowym. obiad - sa³atka z krewetkami, krewetki, sa³ata, pomidor, ananas, fasolka, sos jogurtowy. kolacja - jogurt naturalny z suszonymi ¶liwkami.
#197 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Moje dzisiejsze P
S. 2 kromki chleba razowego (70g) jedna z mas³em, sa³at±, szynka z indyka (plasterek) druga mas³em i d¿emem niskos³odzonym 2S. kanapka z 2 kromek chleba razowego (70g) z mas³em, sa³at±, szynka z indyka i ogorkiem. O. zupa warzywna (400g) plus duza roladka z piersi kurczaka w srodku z serem zó³tym, ogorkiem kiszonym i papryka, 1 duzy iemniak z sosem i marchewka (ok. 2o0g) P. cha³ka zdobna (150g) K. 5 pierogów z truskawkami bêdzie chyba I jak dzisiaj ?? Ja czuje sie ze zjadlam mega mega duzo...
#201 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
Witam, witam
![]() ![]() ¦niadanie(6:30): Parówka na ciep³o, kromka chleba tostowego (zabrak³o razowca...), szczypior, pomidor, rze¿ucha, trochê keczupu i musztardy, kubek zielonej herbaty 45 min spaceru przed szko³± II ¦niadanie(11:30): Podwójna kanapka z chleba razowego z serem, wêdlin±, pomidorem, ogórkiem i sa³at±, Grzesiek Toffi. O 13:40 1h p³ywania po szkole Posi³ek potreningowy(15:20): Ma³y kubek jogurtu naturalnego + kanapka taka jak na II ¶niadanie (na szybko, jedzone w autobusie, tylko tyle uda³o mi siê wzi±æ do szko³y) 30 min spaceru do domu. Obiad(16:30): Jajecznica z 3 jaj z cebul± (jednak o 1 jajko za du¿o ![]() Podwieczorek(18:30 ![]() Kolacja(20:30-21:00): Kapusta kiszona ze ¶ledziem, pomidor, sa³ata, kubek zielonej herbaty. W³a¶ciwie to nie mam pojêcia, jak komponowaæ U, ale dzisiaj by³o w wiêkszo¶ci na luzie. Mam nadziejê, ¿e jest dobrze ![]() Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2011-03-24 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 254
|
Dziewczynki , proszê sprawd¼cie mi dzisiejszy jad³ospis bo jednak mam wieeele w±tpliwo¶ci
R I ¦niadanie : Owsianka z pomarañczami (wiem ma³o , ale to wyj±tek i rzadkosc ![]() II¦. Kanapka z ciemnego chleba , serek topiony , szynka , ogórek kiszony + jab³ko Obiad : Cielêcina na parze z warzywami , i 3 p³askie ³y¿ki kaszy ( kasza , ok ?? ) + kostka gorzkiej czekolady (50%) Kolacja : Wie¶niak z warzywami Chyba jednak wygodniej jest mi je¶æ 4 posi³ki gdy¿ mój dzien wygl±da tak : ¦niadanie ró¿nie , 2x w tygodniu o 07.15 , 2x o 08.15 i raz o 07.45 A drugie ¶niadanie jest ko³o 11/12 , obiad jem codziennie o tej samej godzinie czyli 0 15.30 , kolacja : 18.30 i ide spac ko³o 21-22 ![]()
![]() |
#204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trochê ma³o konkretnie opisujesz porcje, ale je¿eli s± spore to ok przyczepiê siê tylko do braku NNKT. nie ma orzechów, nie ma mas³a, nie ma oleju/oliwy. nie wolno wyrzucaæ z diety t³uszczy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
![]()
moje dzisiejsze RRRRRR bardzo prosilabym o ocenke, czy zle czy ok...?!
1= grahamka z serkiem fit + 4lyzki platkow owsianych i 2 lyzki platkow nestle fitness z mlekiem 0,5% 2= jogurt naturalny z gruszka i kilka herbatnikow ;/ 3= duza micha zupy jarzynowej i kaszy jeczmiennej zabielana serkiem naturalnym homogenizowanym 4= 5 chrupkow kukurydzianych i pol parowki;/ (nie moglam nic innego w siebie wcisnac) 5= (BEDZIE) 125g pomidorow koktajlowych + pol ogorka+serek wiejski I JAK?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 254
|
emelie
![]() ![]() ![]() A jak waga stanie to mam zmniejszyc przerwy miedzy posi³kami ?
#207 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
EMELIE - DLACZEGO KASZA JECZMIENNA ODPADA NA R?
kurde ja dzisiaj zjadlam z nia zupe i jutro tez mam. |
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak mi siê wydaje, ¿e powinna¶ dodaæ jeden posi³ek, ale skoro siê najadasz i chudniesz, to najwyra¼niej jest ok ![]() martina1988 - nie mam pojêcia dlaczego, tak gdzie¶ przeczyta³am. Je¿eli chudniesz, to jest ok ![]() Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-03-24 o 17:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
m
Edytowane przez PannaL Czas edycji: 2011-03-24 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 108
|
Uuuuu
I. owsianka na mleku 1,5 % z gotowan± gruszk±, pomarañczem, konfitur± po¿eczkow±, orzechami laskowymi i cunamonem; zielona herbata II. 2 kromki domowego chleba mieszanego z sezamem, z mas³em, sa³at±, pasztetem domowej roboty i pomidorem; cztery wafelki kakaowe; sok marchwiowy[?] jednodniowy III. pier¶ z indyka w panierce duszona w bulione z przyprawami, ziemniaki z pietruszk±, surówka koperkowa IV. 3 kromki domowego chleba z mas³em - 2x z sa³at±, szynk± domow± i pomidorem - z serkiem topionym gouda i ogórkiem marchewka zielona herbata I jak ?
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.