|
Notka |
|
Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało? |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do lata? Piechotą będę szła! - Piechotą do lata z Siulką :)
też dużo dobrego o amli i masce kallosa słyszałam i wpisuję obydwie pozycje na listę zakupów
![]() ![]() ![]()
#182 |
Zakorzenienie
|
KROK XVII - Perfekcyjny makijaż Makijaż to nieodłączny atrybut kobiety - tak jest moim zdaniem. Nie wyobrażam sobie wyjść z domu niepomalowana (pomijam oczywiście siłownie, sporty czy rano po bułki do sklepu - aż tak uzależniona nie jestem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TWARZ 1. Pod makijaż użyłam kremu L'Oreal HappyDerm - recenzja tutaj... 2. ...a na niego filtra La Roche Posay Anthelios AC SPF 30 Matujący Fluid do Twarzy - recenzja na blogu. Po nałożeniu kremu trzeba odczekać kilka minut, aż się wchłonie - w międzyczasie zwykle myję zęby, albo się czeszę ![]() 3. Na tak przygotowaną buzię nałożyłam bazę Benefit Porefessional, która daje "efekt Photoshopa" - jest super, nadziałam się na dwie podróbki, ale w końcu dostałam - chyba - oryginał ![]() 4. Na bazę poszedł podkład mineralny Lucy Minerals w kolorze Light Medium w formule OCC. 5. Utrwaliłam cały efekt mineralnym Finishing Powderem z Lucy Minerals w formule OCC. 6. Kolejnym etapem był rozświetlacz mineralny z Isa Dory Mineral Body Glow - 19 Shimmering Rosebud na wysokości kości jarzmowych (to te pod oczami z boku ![]() ![]() 7. Następnie użyłam bronzera ELF - Healthy Glow Bronzing Powder - w kolorze Matte Bronze - zwykle robię tak, że uśmiecham się szeroko i miejsca, które pozostają "w cieniu" oprószam bronzerem. Recenzja - klik! 8. Ostatnim etapem modelowania buzi był róż mineralny - EDM - Rhapsody in Peach, który nałożyłam na najbardziej wypukłe miejsce na moim policzku gdy się uśmiecham i ruchem głaszczącym rozprowadziłam skośnie do tyłu (nie wiem czy zrozumiale piszę ![]() BRWI 1. Brwi najpierw podkoloryzowałam i podkreśliłam za pomocą Elf Studio Eyebrow Kit w wersji kolorystycznej Medium - tu można poczytać o nim więcej. 2. Ponieważ moje brewki mają tendencję do mierzwienia się ![]() OCZY 1. Stałym elementem makijażu oczu w moim wykonaniu jest baza pod cienie Art Deco, którą recenzowałam na blogu. 2. Następnym etapem były kreski kremowym eyelinerem z ELFa w kolorze czarnym, zrecenzowanym tutaj. 3. W wewnętrznym kąciku oka oraz na łuku brwiowym zastosowałam mikę Diamond Dust ze sklepu kolorowka.pl 4. Do makijażu użyłam mojej ulubionej palety Elf 100-eyeshadow palette - użyłam zgaszonego cielistego beżu, ciemnego brązu i smolistego matu. Recenzja tutaj. 5. Rzęsy - moja ulubiona część makijaż - tutaj podkreślone dwoma tuszami - tusz do rzęs Clinique High Impact Mascara (recenzja) i Max Factor 2000 Calorie Dramatic Look (recenzja). USTA 1. Wybrałam neutralny odcień błyszczyka z H&M w kolorze Sweet Chutney ![]() ![]() ![]() IMGP3494.jpg IMGP3500.jpg IMGP3502.jpg IMGP3505.jpg Czyli efekt końcowy ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez siulka Czas edycji: 2011-04-18 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
oczywiście
![]() ![]() ![]() Lusiek - dzisiaj śpię wysmarowana Amlą Jasmine - pachnie przecudnie, ciekawa jestem efektów jutro ![]() ![]() Edytowane przez siulka Czas edycji: 2011-04-18 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do makijażu, to u mnie jak z chodzeniem na obcasach i malowaniem paznokci, średnio wychodzi ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez aniolusiek_ Czas edycji: 2011-04-18 o 22:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale po wypłacie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Wtajemniczenie
|
#188 |
Zakorzenienie
|
Siula widzę że oleje amla bardzo się pozmieniały - przynajmniej z opakowania, ale jaśminowy też na pewno z zapachu. Muszę czym prędzej swoje pokończyć i kupić nowe
![]()
#189 |
exmod na urlopie:)
|
No no
![]() ![]() Makijaż cudny Siuluś ![]() ![]() ![]() ![]() ale w sumie chciałam tylko napisać, że straszliwie mi się Twój warkocz własnie podoba ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
![]() Bo to Siula powiedziała na warkocza - warkolinek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
jak promyczek słońca....
|
ooo też mam ziaję sopot
![]() ![]() warkolinek ![]()
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Zapach Amli Jasmine jest tak cudny, że mogłabym siedzieć i go wąchać cały dzień
![]() ![]() Lusiek - taki urok poranków, też lubię się wyspać, ale moim absolutnym musem jest makijaż (śniadanie właśnie przez to zdarzało mi się zaniedbywać ![]() Brydzik - ja nie mam daleko do Ciebie, jak będę w Twoich okolicach, to możemy się na mejkap umówić ![]() Linuś, no co Ty, nie wymiękaj ![]() Taaniś - no właśnie, wystraszyłaś mnie, że Amla Jasmine mi będzie śmierdziuszkiem, a tu takie zaskoczenie pozytywne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moje Spereczki ![]() Bebuś - ale tak dokładnie nie zmywa, a ja wolę mocno nie pocierać, żeby rzęs nie nadwyrężać, dlatego zawsze dwufaza i tak idzie ![]() ŚNIADANIA - ulubione ![]() Widzicie dziewczyny, tyle nauki do matury (za 20 dni biologia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez siulka Czas edycji: 2011-04-22 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Też lubię Fitnessy! Bardzo smaczne są, choć ja wcinam te bez jogurtu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() o takie o: ![]() Musli-tropikalne-z-kawa%C5%82kami-owoc%C3%B3w.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
|
ale tam nie ma takich typowych suszonych owoców poza rodzinkami
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale opakowania pozmieniali, a poprzednie były od lat więc sądzę, że powprowadzali wiele zmian do swoich produktów ![]() a ja ostatnio kupiłam olej monoi z biochemii no i poza tym, że zapach cudny to się nie opłaca bo za małe opakowanie a kosztuje 30 zł chyba - chyba na 4 razy mi starczy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
|
Cytat:
![]() wrazliwi nie czytać tego co poniżej ![]() Dott jak rozbierała Aliena mówiła, ze w dużym stężęniu wali psią kupą ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chudnę... ale obawiam się, że nie dlatego, że lepiej się odżywiam i ćwiczę... mam wrażenie, że to z przedmaturalnego stresu... dlatego od dzisiaj (no może od jutra, jeśli dziś się nie uda czasowo) zaczynam serię postów PORA RELAKSU , bo przecież w zdrowym ciele powinien być zdrowy duch tak ![]() ![]() Edytowane przez siulka Czas edycji: 2011-04-20 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
|
słyszałam o tym Siula
![]() no relaks Ci się na pewno przyda... jak każdemu z resztą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
oczywiście mysie tylko
![]() a tak a propos ostatnio kolega z pracy wywiesił w męskim kiblu apel do użytkowników, żeby wyczyścić po sobie i wypachnić bo mówił, że po księgowym to się nie dawało wejść ![]() no dobra koniec bo jak Siula wróci to się załamie ![]()
#206 |
jak promyczek słońca....
|
![]() Siulek a skąd truskawki masz? ![]()
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() siula... jesteś kochana ![]() to się najlepiej zgadamy jak będę miała jakąś okazję, żebym się mogła zaprezentować szerszej publice ![]() ale fajnie ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
KROK XVIII - Przekuć chaos na harmonię - wielkie porządki! Rany jak ten wizaż mnie nie lubi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UBRANIA Najtrudniejsze na pierwszy ogień... Zupełnie nie potrafię pozbywać się ubrań, których nie noszę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BUTY Moja skromna kolekcja zaczęła już powoli sama wychodzić z szafy - trzeba było położyć kres tym samowolnym ekspedycjom! Wszystkie pary znalazły sobie miejsca w opisanych odpowiednio pudłach na dnie mojej szafy - oczywiście na samym dole położyłam zimowe, których nie zamierzam widzieć na oczy co najmniej do listopada ![]() ![]() KOSMETYKI Kosmetyki do makijażu są poddawane przetasowaniom na bieżąco, więc tam nie musiałam niczego porządkować, jednak mój zbiór lakierów do paznokci wołał o pomstę do nieba ![]() ![]() BIŻUTERIA To była trudna przeprawa - mam dużo biżuterii szlachetnej, której w ogóle nie noszę, bo uważam, że jest zbyt poważna ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------------- Oczywiście nie obyło się bez wywijania ścierką, odkurzaczem i mopem gdzie popadnie - to dużo lepsze niż aerobik jeśli chodzi o zmęczenie, a przy tym jakie pożyteczne! Nie lubię sprzątać - kto lubi? Ale uważam, że takie uporządkowanie wszystkiego dookoła daje nam dużego kopa energetycznego - takiego właśnie dopingu potrzebuję teraz żeby moja droga do lata lekką mi była - zwłaszcza, że w międzyczasie taka drobnostka jak matura na niej stanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
PEDICURE
Chciałabym się Wam pochwalić moim dzisiejszym pedicurem - między książką do biologii a zadaniami z fizyki pozwoliłam sobie na chwilę przyjemności i zabieg - taki jak opisywałam Wam wcześniej ![]() ![]() ![]() IMGP3619.jpg IMGP3621.jpg IMGP3622.jpg IMGP3620.jpg IMGP3623.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
jaki wiosenny lakier, taki niebiański
![]() ![]()
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.