Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-18, 09:45   #181
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
To będzie z niej taka akrobatka jak z SZymona , dla niego zjeżdżalnia 100m na basenie żaden problem oczywiście jeździ ze mną , huśtawki , drabinki niczego się nie boi . MÓj TZ jak go się tak podniosło podobno zaraz był ryk i ma do tej pory lęk wysokości , lęk przestrzenny .
Ja to już się nie mogę doczekać az Ola będzie miała tak ze trzy latka , disney land jest nasz TZ oczywiście będzie tylko patrzył
BYłas może ?

Ano własnie nie wiem czy wam już kiedyś pisałam ale koło mnie 10km wykupują grunty pod jeden z większych parków rozrywki w europie wszystko jest na dobrej drodze
Nie byłam, tam fajnie jedzać z dziećmi.
Mojemu dziecku nie bardzo podobają się huśtawki. nie boi się ich ale ją nie bawią. Moze za jakiś czas. Za to zjeżdalnia jak najbardziej. Ja ją puszczam na górze a ktoś łapie ją na dole (oczywuiście nie na basenie tylko na placu zabaw).

Mysia1234 - ja też nie kupuję zabawek na zajączka. U nas nie ma tradycji kupowania prezentów na zajączka. Dla mojego dziecka to najfajnieszymi zabawkami są inni ludzie i zwierzaki. Pozostałe zabawki sie nie sprawdzają.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-04-18 o 09:54
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:47   #182
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
mój Danielek jedzie dzisiaj do chirurga z tatą mają mu uciąć takiego cycusia przy uchu co lepsze,że na dzisiaj ma wizytę a w piątek mu zaczęło to usychać(ma od urodzenia)najpierw zrobiło się czerwone i teraz jest czarne i suche więc pewnie samo odpadnie.

ooo wlasnie bo dawidek ma takie 2 cycusie.... jak sie umawialiście z chirurgiem to pierw jakas wizyta kontrolna?? jak wogole sie za to zabrac??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:47   #183
ania p
Zakorzenienie

Pop ano fajnie z dziećmi ale sama bym tam poszalała

Ja też nie kupuje zabawek na zająca bo mi się te co mam w pokoju nie mieszczą a Ola i tak lubi tylko maskotki ,pchacza i jeździk obecnie reszta się kurzy .

muszę się pozbyć części .
Teściowa kupiła OLi małą lale , a SZymkowi autko ale to takie drobiazgi kupiła je bez okazji to powiedziałam żeby schowała da się dzieciakom przy śniadaniu to może spokojni zjemy
Stary 2011-04-18, 09:53   #184
mloda1989
Zakorzenienie

a propo 2 filmiku tez nie kumam.... my czesto w bablem tak szalejemy.... uwielbia takie karuzele
Stary 2011-04-18, 09:54   #185
P0P70
Zakorzenienie

Megi - fakt szafki też są fajne.

A najfajniejsze jest to że jak ona się dorwie do jakieś szafy czy szuflady i zacznie wszystko wyciągać i rozrzucać to ja się tylko cieszę że mam chwilkę spokoju. Ostatnio właśnie mi tak pomagała w kuchni. Przyszła babcia i od razu że co to dziecko robi ( powyciągała wszystkie papiery, torebki, reklamówki). Zaczęła jej to zabierać i chować. Oczywiście wyrzuciłam babcię z kuchni a Oliwce pozwoliłam dalej robić porządek.

Kurde ja to z tą babcią to mam. Cały tydzień narzeka jaka to Oliwka męcząca a jak w weekend ma wolne to przyłazi i zabiera mi dziecko bo powinnam odpocząć. Non stop muszę ją wyrzucać.
A ostatnio też zaczęła coś pouczać TZ aby nie krzyczał na Oliwkę. A on tylko krzyknął by czegoś tam nie ruszała. Oczywiście nie omieszkałam zwrócić uwagę że nigdy przy dziecku nie podważa się zdania rodziców.

Stary 2011-04-18, 10:06   #186
megi-megi
Zakorzenienie

Ja ostatnio z Igorem ciasto robiłam Sprzątanie po wszystki zajęło mi jakieś 3 razy dłużej niż jakbym sama robiła, ale... bezcenne było to, że on zajął się bałaganieniem, robieniem armagedonu i rozsypywaniem wszystkiego, a ja ... mogłam w spokoju skończyć.
A kiedyś wydawało mi się to nie do pomyślenia, żeby dać tak dziecku szaleć.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 10:11   #187
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

u nas jeszcze hitem jest suszarka na której wisi pranie, ostatnio mała tak zaszalała że suszarka z ciuchami spadła na nią a ta zaczęła się śmiac. Mały sado maso mi rośnie
Aaa i tż nauczył ją schodzic z łóżka. Załapała szybko. Do kąpieli ma kaczuszki. Chyba z 5 szt a i tak uwielbia mydło i mój szampon do włosów. Jak idziemy na spacer to najfajniejsze są kamyczki i wszystko inne napotkane na drodze.
Dziewczyny mam pytanko, pierwszy raz będę robiła sama święta w domu, dla mnie tż-ta i małej tylko, takie nasze pierwsze święto.... i co na śniadanie robicie?? Co do koszyczka się wsadza?? Wiem że jajka, sól, pieprz, baranka, jakiś kawałek szynki, iiii???

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 10:12   #188
EciaPecia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
ma któraś dla dziecka takie ośmiorniczki, bo nie wiem czy warto http://allegro.onet.pl/plywajace-osm...546080791.html
My mamy i Adaś cały czas się nimi bawi w wodzie i nie tylko Też dobre do podgryzania hehe

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 10:40   #189
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
u nas jeszcze hitem jest suszarka na której wisi pranie, ostatnio mała tak zaszalała że suszarka z ciuchami spadła na nią a ta zaczęła się śmiac. Mały sado maso mi rośnie
Aaa i tż nauczył ją schodzic z łóżka. Załapała szybko. Do kąpieli ma kaczuszki. Chyba z 5 szt a i tak uwielbia mydło i mój szampon do włosów. Jak idziemy na spacer to najfajniejsze są kamyczki i wszystko inne napotkane na drodze.
Dziewczyny mam pytanko, pierwszy raz będę robiła sama święta w domu, dla mnie tż-ta i małej tylko, takie nasze pierwsze święto.... i co na śniadanie robicie?? Co do koszyczka się wsadza?? Wiem że jajka, sól, pieprz, baranka, jakiś kawałek szynki, iiii???
my wkładamy zawsze jajka, sól, pieprz, baranka, kawalek kiełbasy lub jakieś szynki, babeczke, kawałek chleba i chyba wszytsko
chyba ze o czymś zapomniałam

u nas też nie ma tradycji że zajeczek przynosi prezenty

Zosi właśnie piaskownice zamówiłam

u nas super pogoda dzisiaj, cieplutko, słoneczko świecie. Moja siostra wzieła Zosie i poszły na plac zabaw
a ja wieczorem do fryzjera jade, zobaczymy co mi wymysli.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

a ja robiłam ciasto z przepisu Machaj- to z bananami i czekoladą. Wyszło pyszne, wszystkim bardzo smakuje. Smak troche podobny do ciasta kopiec kreta. Na święta chyba też zrobie.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 11:06   #190
mloda1989
Zakorzenienie

a ja mam jeszcze pyszne ciasta z urodzin.... kupne bo kupne ale jak domowe w zyciu takich dobrych nie jadlam:P i kilka fotek z 1 imprezy.... kolejna w srode hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg STX_4969a.jpg (115,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STX_4972a.jpg (96,5 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STX_4999a.jpg (71,1 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STX_5003a.jpg (107,5 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STX_5021a.jpg (76,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STX_5031a.jpg (101,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STX_5035a.jpg (87,8 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STX_5064a.jpg (88,6 KB, 41 załadowań)
Stary 2011-04-18, 11:14   #191
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
a ja mam jeszcze pyszne ciasta z urodzin.... kupne bo kupne ale jak domowe w zyciu takich dobrych nie jadlam:P i kilka fotek z 1 imprezy.... kolejna w srode hehe
śliczny tort
Dawidek jak fajnie ubrany widać ze impreza się udała

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-18, 11:37   #192
CAROLAJKA
Raczkowanie

u nasm kiedyś Ala spadła babci tak z nią warjującej udezyła głową o łóżko na szczęście nic jej się nie stało najadła się tylko strachu dlatego teraz jestem przeciwnma wszystkim podrzucaniom Danuty
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 12:21   #193
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

My tez nie kupujemy zabawek bo mam ich pełno,a dla Daniela najlepszą zabawką jest odkurzacz i mop

do kąpieni ma jakiś dzbanuszek z którego wylewa wodę,mąłą gąbkę czyści nią pryszni(jakiś maniak porządku normalnie-chyba po tatusiu)
a zabawki jak wrzucę to sobie tylko pływają.

Cytat:
ooo wlasnie bo dawidek ma takie 2 cycusie.... jak sie umawialiście z chirurgiem to pierw jakas wizyta kontrolna?? jak wogole sie za to zabrac??
najpierw musisz wziąć od pediatry skierowanie i umawiasz się na wizyte w przychodni czy szpitalu na oddziale plastyki chirurgicznej,z resztą pediatra powie gdzie się udać.
Danielowi wkońcu nic dzisiaj nie zrobili,bo samo obumiera,kazali poczekac i tylko obserwować,ale powiedzieli,że z takim maluchem to się nie opłaca tego robić bo by musieli w znieczuleniu ogólnym zabieg orbić a u dorosłego to jest 2 minutki roboty.

Jakieś 4 m-ce temu zawiązałyśmy z mama nitkę i zakopałyśmy(zabobony:brzy dalciekawe czy to ma coś wspólnego,no bo samo z siebie zaczęło obumierać,może ta nitka gnije

Śliczne zdjęcia synek boski,torcik boski i mama boska
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 12:25   #194
mloda1989
Zakorzenienie

dziekujemy..... ale ta nitke to na tym cycku wiazalyscie czy jak??
Stary 2011-04-18, 12:42   #195
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
ja zawsze kupuję mały chlebek, małe masło(lub 1/4 kostki zwykłego) albo kiełbasę wędzoną taka tez niewielką, mufinkę, sól, pieprz, no i ile osób będzie na śniadaniu tyle jajek w koszyku, oczywiście własnoręcznie malowanych

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość
My mamy i Adaś cały czas się nimi bawi w wodzie i nie tylko Też dobre do podgryzania hehe
mój najlepiej się bawi gumowymi bańkami do masażua to troche podobne i bym za jednym razem miała upominek wspólny dla chłopców.
U nas najczęściej na zajączka to jajka niespodzianki, i czekoladowe zające

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 12:57   #196
P0P70
Zakorzenienie

Młoda - tort jest (a właściwie to był) super. Ty i młody wyglądacie ślicznie. A impreza to nie u Was była.

Stary 2011-04-18, 12:59   #197
mloda1989
Zakorzenienie

impreza u mojej babci w bielawie bo na dwie dzielimy dla mojej strny byla w bielawie a teraz dla tezeta tu we wrocku, u nas a tort na dodatek byl pyszny.... wcozraj go konczylismy hehe
Stary 2011-04-18, 13:22   #198
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
dziękujemy jeszcze kilka razy dzisiaj się puścił i przyszedł a to do mnie, a to do tż, raz wstał sam ze czworaka i do mnie "przybiegł" z piskiem a mi ażświeczki stanęły ze szczęścia i dumy teściowa obstawia, że jeszcze max 2 tyg i będzie śmigał pogody zazdroszczę, u nas miało być 19 i słonko, a było ledwo 14 stopni, słońca zero i wiatr duży no i nici z moich planów rodzinnego spaceru na glinianki, poszliśmy tylko na cmentarz i spowrotemja czekam na dwie pary balerinek z uk - zamówiłam w zeszłym tyg i powinny w tym przyjśc
Gratulacje stawiania pierwszych kroków

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
My też po pracowitym weekendzie. W piątek cały dzień w drodze byliśmy i na szczęście nie musieliśmy targać z sobą dziecka. Udałao nam się wyrobić jej paszport i to od ręki. Wypisaliśmy wniostek i po godzinie mieliśmy gotowy paszport. Więc nie będziemy musieli jechac jeszcze raz. Była miła Pani i jak się dowiedziała że my z daleka to zadzwoniła gdzie trzeba i udało się tak szybko wszystko załatwić.
A w sobotę cały dzień sprzątałam - tak, tak, ja sprzątałam. Pomyłam wszystkie okna, wyszorowałam kuchnie i łazienkę, i salon. W sumie to tam brudno nie było ale wszystko strasznie zakurzone.
A w niedzielę poszliśmy z małą do kościoła. Oliwka była zachwycona - dużo ludzi. Latała wszędzie sama. Raz podeszła do jakiegoś Pan który trzymał palemkę. Ona miała w rękach króliczka więc dała mu króliczka i zabrała palemkę. Potem próbowaliśmy odebrac jej palemkę ale nie chciała oddać. Zobaczyła przechodzącego księdza to za nim poleciała. Zaznaczam ze sama wszędzie chodziła a my staliśmy z boku. Dopiero jak znikała nam z oczu to TZ leciał po nią. Staliśmy na zewnątrz kościoła.
Fajna urzędniczka się Wam trafiła. Tylko pozazdrościć.

Sprzątanie to trochę nie podobne do Ciebie . Co te dzieci z kobiet robią ?

Oczywiście wyobraziłam sobie Oliwkę która palemki nie chce oddać Bezcenne obrazki

Cytat:
ma któraś dla dziecka takie ośmiorniczki, bo nie wiem czy warto http://allegro.onet.pl/plywajace-osm...546080791.html
Nie mam ale podobają mi się

Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
Całe szczęście że mnie nikt z Zosią nie obserwuje i nie nagrywa bo mnie też byś musiała zabić . Czasem robimy jeszcze lepsze wygibasy . Ale rozumiem obawy bo jak widzę że Tż coś podobnego robi to muszę być obok i asekurować

Cytat:
Super solenizant i torcik fajny

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
najpierw musisz wziąć od pediatry skierowanie i umawiasz się na wizyte w przychodni czy szpitalu na oddziale plastyki chirurgicznej,z resztą pediatra powie gdzie się udać.
Danielowi wkońcu nic dzisiaj nie zrobili,bo samo obumiera,kazali poczekac i tylko obserwować,ale powiedzieli,że z takim maluchem to się nie opłaca tego robić bo by musieli w znieczuleniu ogólnym zabieg orbić a u dorosłego to jest 2 minutki roboty.

Jakieś 4 m-ce temu zawiązałyśmy z mama nitkę i zakopałyśmy(zabobony:brzy dalciekawe czy to ma coś wspólnego,no bo samo z siebie zaczęło obumierać,może ta nitka gnije
Mój kuzyn miał takie "cycuszki" na policzku. To było ponad 30 lat temu. Mieli m je usuwać ale zdecyowali że nie trzeba i chirurg osobiście podwiązywał je nicią chirurgiczną. Po jakimś czasie "cycuszki" odpadły same ale już na zawsze zostało mu takie lekkie wgłębienie na policzku. Dodaje mu to uroku
Stary 2011-04-18, 17:55   #199
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ale cisza
Ja byłam z chłopcami na wycieczce rowerowej, i mam dosyć, normalnie już zapomniałam jak ciężko jeździ sie z dodatkowym balastem.
Erwi dzisiaj jak byłam z nim na spacerze to jak zwykle usiadł na chodniku i ręką w trawniku coś sobie grzebał, no i pilnowałam go ja, mój tata i Eryk. Eryk nagle z paniką że Erwi coś zjadł włożył mu brudny palec do buzi i zaczął tam grzebać żeby to coś wyciągnąć, i wyciągnął zardzewiałą pineskęa ja siedziałam dwa metry dalej to jak dobiegłam to już wyciągnął. Ten dzieciak to powinien po dworzu w kagańcu chodzić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-18, 18:17   #200
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ale cisza
Ja byłam z chłopcami na wycieczce rowerowej, i mam dosyć, normalnie już zapomniałam jak ciężko jeździ sie z dodatkowym balastem.
Erwi dzisiaj jak byłam z nim na spacerze to jak zwykle usiadł na chodniku i ręką w trawniku coś sobie grzebał, no i pilnowałam go ja, mój tata i Eryk. Eryk nagle z paniką że Erwi coś zjadł włożył mu brudny palec do buzi i zaczął tam grzebać żeby to coś wyciągnąć, i wyciągnął zardzewiałą pineskęa ja siedziałam dwa metry dalej to jak dobiegłam to już wyciągnął. Ten dzieciak to powinien po dworzu w kagańcu chodzić
Oczy w dupie to za mało
Stary 2011-04-18, 18:48   #201
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

Ojj chyba zdecydowanie za mało.
My po szczepieniu, mała waży 10 kg 440 gr. Nie mam pojęcia ile ma cm.
Troszkę popłakała ale tylko przez chwilkę. Na razie nie marudzi za bardzo.
Dzięki za odpowiedz odnośnie koszyczka

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 19:23   #202
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Ale cisza
Madzia ja też chcę kupić małej kaganiec a właściwie to maskę. Moja też wszystko do pyska bierze. Ostatnio kupki Igora dorwała. Nie wiem czy je polizała czy nie.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Mój Tz che oduczyć Oliwkę ssania palca, więc w niedziele nasmarował jej kciuki papryczką tą małą bardzo ostrą. A ta bidulka zamiast do buzi to potarła sobie oczka. I im bardziej piekło tym bardziej ona tarła. Ale płakała. Wyszorowałam jej rączki i musiałam wypłukać oczka. Oj nie było łatwo a TZ-owi się oberwało.

Stary 2011-04-18, 19:43   #203
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

ja Erykowi smarowałam dłonie kremem do rąk perfumowanymon nie tyle ssał palce co grzebał w buziważne że się oduczył

Stary 2011-04-18, 19:51   #204
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
no to muszę sprawdzić koniecznie te ceny. A wczoraj rano w lidlu byłam
aż 4 h? to ty dojeżdżasz daleko gdzieś? czy w tym samym mieście tyle?

jezu, madzia nie strasz ze jak te zęby wyjdą to to się nie skończy ...

wyrodna mamusia

a koszmar usypiania tez znam z własnego podwórka...
a parę dni temu to darła się jak durna i nie spała ani raz w dzień, a my po ścianach chodziliśmy...
hehehehehe 4 godziny to ja bym chyba z 1000 razy busko objechała dokołakorki - zajęcia znaczy się
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witajcie,

Sara - fajnie wyszedł ten portret.

Justyś - Jaki Ty masz już duży brzuszek (ja takiego nie doczekałam). Michaś to małay przystojniak. A jak sobie radzo na takim motorku?
Bo ja się zastanawiam czy nie kupić czegoś takiego albo samochodziku.

Carolajka - Twoja Danusia to śliczna blondynka.

My też po pracowitym weekendzie. W piątek cały dzień w drodze byliśmy i na szczęście nie musieliśmy targać z sobą dziecka. Udałao nam się wyrobić jej paszport i to od ręki. Wypisaliśmy wniostek i po godzinie mieliśmy gotowy paszport. Więc nie będziemy musieli jechac jeszcze raz. Była miła Pani i jak się dowiedziała że my z daleka to zadzwoniła gdzie trzeba i udało się tak szybko wszystko załatwić.
A w sobotę cały dzień sprzątałam - tak, tak, ja sprzątałam. Pomyłam wszystkie okna, wyszorowałam kuchnie i łazienkę, i salon. W sumie to tam brudno nie było ale wszystko strasznie zakurzone.
A w niedzielę poszliśmy z małą do kościoła. Oliwka była zachwycona - dużo ludzi. Latała wszędzie sama. Raz podeszła do jakiegoś Pan który trzymał palemkę. Ona miała w rękach króliczka więc dała mu króliczka i zabrała palemkę. Potem próbowaliśmy odebrac jej palemkę ale nie chciała oddać. Zobaczyła przechodzącego księdza to za nim poleciała. Zaznaczam ze sama wszędzie chodziła a my staliśmy z boku. Dopiero jak znikała nam z oczu to TZ leciał po nią. Staliśmy na zewnątrz kościoła.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Ale Boobabek pisała o prywatnych lekcjach z j. angielskiego a nie o korkach drogowych

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
o matko, ale zabłysnęłam nie ma co, i to koleżanka po fachu

pop super z tym paszportem to rewelacja normalnie, jeszcze w życiu o tak przychylnych urzędnikach nie słyszałam
rozbawiłaś mnie

Chwalę się: mały chodzi!!!!!!!!! puszcza sie co chwilę i łazi sam!!!!ojciec mi smsa przysłał jak w pracy byłam, nie mogłam wysiedzieć, po szkole darłam do domu (bez świateł) i faktycznie: sam przyszedł do mnie do ganku!!! pękam w szwach z dumy
Padam na pysk, jutro mam mieć @, łeb mi pęka, brzuch jak balon, idę spać

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 20:26   #205
Izumi
Wtajemniczenie

DZIEWCZYNY ALE ZASUWACIE!!!
DZIECIACZKI NASZE KOCHANE PIERWSZY ROCZEK KOŃCZĄ .... nie wiem co pisać, mam mix uczuć .......... takie już duże, samodzielne... a jeszcze takie malutkie i w pełni od nas zależne. Z jednej strony radość, że poznają coraz lepiej świat z drugiej trochę smutek że już nie myślą tylko o tuleniu się do mamusi cały dzień .... ehhh
A W OGÓLE TO MAM ŁZY W OCZACH JESZCZE PRZEZ COŚ .. DZIEWCZYNY..... Madziwnia mi doniosła że znów się niektóre zafasolkowały!!!! BOŻE JAK CUDOWNIE!!!!!!!!!
CAŁUJĘ WAS MOCNO... Podwójnie mocno bo was i wasze maluchy! TE W KOLEJNYM 2-PAKU to nawet potrójnie lub poczwórnie (? ?) MOCNO!!!!
BUUUUUUUUUZIAKI

I odezwę się pewnie znowu za jakiś miesiąc :P
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 20:28   #206
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja tez sie chwale

bylismy u lekarza 5 tydzien i termin na 24.12 ! jedno rodzilo sie w lany poniedzialek a 2 bedzie bozo narodzeniowe o jejq ale sie cieszymy, ja juz zapomnialam jak to wyglada takie slodkie malenstwo malutkie ziarenko.
Rozczulilismy sie oboje a Oliwka chciala zjesc moją ksiazeczke ciazy:P milo sie zapowiada, ciekawe czy rodzenstwo tez bedzie jej smakowalo tak jak wszystko inne.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 20:30   #207
Izumi
Wtajemniczenie

POP'ku chce zobaczyć naszą forumową krusznkę!!! Chcę zobaczyć jak ta maleńka Oliwka biega na swoich cudnych nóżkach!
Ale z niej dzielna Pannica! Tak się wyrobiła!
..... ehhh
mam zły dzień... rozklejam się coś.....
..... eeeeeeeehhhhhhhhhh
Stary 2011-04-18, 20:31   #208
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja ostatnio z Igorem ciasto robiłam Sprzątanie po wszystki zajęło mi jakieś 3 razy dłużej niż jakbym sama robiła, ale... bezcenne było to, że on zajął się bałaganieniem, robieniem armagedonu i rozsypywaniem wszystkiego, a ja ... mogłam w spokoju skończyć.
A kiedyś wydawało mi się to nie do pomyślenia, żeby dać tak dziecku szaleć.
Tak a najlepsi są Ci ludzie co nie mają styczności z małymi dziećmi kiedyś byłam u takiej koleżanki nie zapomnę jej wzroku jak SZymkowi się ukruszyło ciastko na podłogę spojrzenie jakby chciała powiedzieć że mam niewychowane dziecko oczywiście to była nasza ostatnia wizyta
Stary 2011-04-18, 20:32   #209
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja tez sie chwale

bylismy u lekarza 5 tydzien i termin na 24.12 ! jedno rodzilo sie w lany poniedzialek a 2 bedzie bozo narodzeniowe o jejq ale sie cieszymy, ja juz zapomnialam jak to wyglada takie slodkie malenstwo malutkie ziarenko.
Rozczulilismy sie oboje a Oliwka chciala zjesc moją ksiazeczke ciazy:P milo sie zapowiada, ciekawe czy rodzenstwo tez bedzie jej smakowalo tak jak wszystko inne.

<ryczy ze szczęścia jak debil>

.... DARUSIA.......

Ehhhh

<ryk>

Cudownie!!!
Stary 2011-04-18, 20:33   #210
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja tez sie chwale

he he ale masz termin zyczę jednak porodu chwilkę przed lub chwilkę po a święta w domu z rodzinką a nie w szpitalu dobrze ze wsio ok ..

Izumi a tyś kto :haha ha:

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości